Khao Lakissa sataa nykyisin tammikuussa joka päivä

khaolak-varoitus

näin ne ilmastot muuttuvat Thaimaassakin. Ennen vanhaan tammikuu oli vuoden aurinkoisin päivä. Matkatoimistot mainostavat toki edelleen, että jopa 28 aurinkoista päivää (jolloin vettä sataisi alle 2mm/vrk). Tänä vuonna lähes joka päivä vesisadetta ja ennusteet eivät lupaa muutosta aurinkoisempaan keliin kuin vasta helmikuussa.

Viime vuonna Khao Lak ja iso Thaimaata kärsi tammikuussa jo vesitulvista.

Joten en matkustaisi Phuketin niemimaalle lomareissulle tammikuussa.

20

2343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • editori

      näin ne ilmastot muuttuvat Thaimaassakin. Ennen vanhaan tammikuu oli vuoden aurinkoisin kuukausi. Matkatoimistot mainostavat toki edelleen, että jopa 28 aurinkoista päivää (jolloin vettä sataisi alle 2mm/vrk). Tänä vuonna lähes joka päivä vesisadetta ja ennusteet eivät lupaa muutosta aurinkoisempaan keliin kuin vasta helmikuussa.

      Viime vuonna Khao Lak ja iso osaThaimaata kärsi tammikuussa jopa vesitulvista.

      Joten en matkustaisi Phuketin niemimaalle lomareissulle tammikuussa. Mitkä ovat teidän kokemuksenne? Erityisesti kiinnostaisi kuulla kokemuksia paikan päältä nyt ja viime vuosilta.

    • Sunless

      Terve, valitettavasti tänäänkin täällä satoi kovasti. Sääennusteet lupaavat sateita myös tammikuun loppupäiville. Harmi.

      • Aurinkoinenlähdössä

        Viime vuonna Lantalla Tammikuussa, tulvat ja 4 vrk täyttä sadetta, sen jälkeen kuuroja, pilvistä, loppulomasta aurinkoa. Olen miettinyt samaa että kannattaako matkustaa Thaimaahan tammikuussa, nyt ollaan lähdössä tammikuun ihan lopulla ja sinnekin näytti sadetta ja poutaisempaa vasta helmuussa... Todella harmi!


      • SataaSolkenaanRakeita

    • Aurinkolomalle

      Aina mennään vasta helmikuussa Khao Lakiin, tällä kertaa 3 viikoksi. Aina meillä on ollut aivan loistavat säät, mutta tosiaan marraskuusta tammikuun lopulle viime vuodet usein sadellut. ja näyttävät nuo ennusteet samaa tällekin vuodelle. Helmikuun puolivälistä sen sijaan 35 ja aurinkoa aina vain.

    • Ptuur

      Ei pidä paikkaansa! Viime ja toissa vuonna (tammikuu 16 ja 17 )olimme kolme viikkoa Khao Lakissa ja ehkäpä yhtenä tai kahtena iltana satoi n. tunnin kuuro. Piste.

    • Hyvähelmikuu

      Tammikuu on vielä sateinen kuukausi Khao Lakissa. Piste.

    • Esterin

      Tänään 16.1 .2018 vettä tulee kuin Esterin p*****stä. Pilvistä on ollut lähes joka päivä. Toki lämmintä on.

      • Taidokki

        Onko totta ettei aurinkoa näy päiväkausiin siellä?


    • Kaisa7778

      Joulukuussa ei kahden viikon lomalla ollut kuin 2 lyhyttä kuuroa. Muutama vuosi sitten maaliskuussa kahden viikon lomalla oli vain neljä sateetonta päivää ja sateet kestivät tunteja.

    • Aurinkohullu

      Eilen puolipilvistä ja puolen tunnin kuuro.Tänää täyttä aurinkoa kahteen asti ja nyt kello kolme 5 min. Kuuro.ihan ok kelit nyt.

    • Aurinkoontaas

      Khao Lakin sääennuste tulee Takua Pasta ja siis aika laajalle alueelle. Tuolla päin pienilmastolla on todella paljon merkitystä. Kun luvataan yleisesti osittain aurinkoista, sadekuuroja ja mahdollisia ukkosmyrskyjä, on paikallisesti yleensä hyvä lomasää. Vakiolomapaikassamme Bang Niang Beachillä on tähän aikaan yleensä pääosin aurinkoista. Iltapäivisin kukkuloille kertyy pilviä, joista voi pikku kuuroylettyä ranta-alueillekin. Joskus on iltaisin tunnin parin sade ja voipa tulla ukkosmyräkkäkin. Mutta ei jatkuvaa sadetta, kuten vielä tammikuun alulle usein tulee. Ja Phuket on sitten huomattavasti sateisempi paikka, vuoristo synnyttää siellä enemmän sateita.

    • Sääennuste

      29.1 lähdössä Khao Lakiin. Millainen sää tällä hetkellä?

    • khaosää
      • Sääennuste

        Sääkartat näyttää pelkkää ukkosta ja sadetta. Mikä on todellinen tilanne. Onko vain lyhyitä kuuroja vai sataako koko ajan rannalla. Havaintoasema taitaa olla kauempana....


    • KhaoLak18

      Aamut suht selkeitä, puolelta päivin alkaa pilviä kertymään ja iltapäivästä ehkä kuuroja. Tai sitten ei. Lämmintä joka tapauksessa n. 30 astetta.
      Saa siis itsensä punoittamaan.

      • Sääennuste

        Kiitos tiedosta! Aamupäivän aurinko riittää, ei päivässä voi enempää itseensä korventaa. Näytti vain niin hurjilta nuo ennusteet, kun pelkkää ukkosta näyttää...


    • KhaoLak2018

      Meriretkillä on pilvetöntä. Harvoin siellä sataa.

      Tällä hetkellä kello melkein viisi iltapäivällä ja vettä tulee. Aamu oli pilvetön, kahden paikkeilla eka kuuro ja sit taas pari tuntia selkeämpää. Tätä tää on. Mut väriä on tullut ihan kiitettävästi! Maanantaina kotiin.

    • Khaolaklovers

      28.tammikuuta 2018 klo 13.40 paikallista aikaa..aurinko paistaa ja lämmintä..samoin oli eilen aamupäivällä.. illalla voi jokunen kuuro tulla vettä..yöllä kuutamo ja ns elosalmat valaisivat taivasta merellä...jossain kaukana ilmeisesti..
      Niin ihanan lämmintä ..merivesi 28 ja ilma jotain 30..ihmiset ja palvelu todella hyvää😃❤

    • Aurinkohullu

      Nyt on paistanut tosiaankin viimeiset päivät pilvettömältä taivaalta 9-14 ajan.Sen jälkeen tullut pieniä sateita 5-10minuuttia ja joillakin paikoin pieni paikallinen ukkoskuuro.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe