ylen 500miljoonan propaganda

ylevero-0

Luulisi sillä rahalla saavan hieman piilotetumpaa asenteellisuutta.
Poliittinen asenteellisuus paistaa, kun Naantalin aurinko.

12

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikäväkatsoa

      Ylen toimittajista osa harrastaa selvästi asenteellisuutta. Se näkyy erityisen selvästi nyt vaalitenttien haastatteluissa.
      Niin tekevät myös monet valtalehtien toimittajat. Ehkäpä se asenteellisuus on peräisin työnantajalta.

    • Eläkelleelle

      Ylen radion lähettämä ohjelma Ajantasa käsittelee etupäässä pääkaupunki seudun asioita eikä näin ollen kuulu valtakunnalisiin aiheisiin.
      On enämpi paikkakuntalaisille suunnattu lähetys jota tuputetaan väkisten valtakunnan verkkoon. Onko aivan pakko.

    • VapiseYLE
    • trumpinfactantarkistus

      Aloitan nyt jokaviikkoisen sarjan valeuutisille suomessa. myöhemmin annan awards palkinnon feikkiuutis voittajalle.
      Viikon valeuutinen maailmalta: YLE väittää että paavi Fransiscus puolustaa pedofiilejä Chilessä, antaessaan tukensa Chilen arkkipiispalle, johon kohdistetut syytökset pedofiilipappien suojelemisesta ovat perättömiä. Annettiin siis kuva että itse paavi suojelee pedofiilejä? Yle -5!
      Maikkarin ja Ylen uutiset valehtelevat että suomalaisten kasiluokkalaisten poikien etunojapunnerus on huonompi kuin tyttöjen? Feikki news, uutisessa ei siis kerrota että tyttöjen polvietunojapunnerrus on 5 kertaa kevyempi kuin poikien kokovartalo punnerrus.
      Sija 3. MTV uutiset lanseerasivat gallupin jolla tiedustelulaki sai kansan tuen! Tämä isoveli Orwell laki sai vajaan puolen kansan tuen , kun kysymys aseteltiin niin että saako terroristeja valvoa sähköposteja ym. lukemalla! totta hitossa sanoi alle puolet rahvaasata ja tuki laille on siis valeuutinen!

    • Bror-Erik1974odin-1Ac

      Eri hassuja ovat nämä valemedia-agentit ylevihassaan. Kuinka muka toimittaja voi harrastaa asenteellisuutta työssään? Mutta alatasoisessa valemediassa tällainenkin uutispuuro tyydyttää ilmeisesti tyhjää päätä ennen pään täyteen vetämistä. -Eiks jeh?

      • ylenpoliittinensiipi

        Mitä täksi päiväksi on junailtu A-studioon, en ota kantaa ylen suojatyöpaikka juopotteluun.


    • Republikaani88

      Ylen asenteellisuus uppoaa ennen kaikkea niihin, jotka eivät usko Raamatun Sanaan. Jos ihmisillä olisi faktojen tarkastus Raamatun pohjalta, yle olisi pelkkä valemedia. Liberaalisuus on askel pahoinvointiin ja vaikeuksiin, mutta tätä on mahdotonta ymmärtää. Viime aikoina Suomeen on pesiytynyt DDR-mallinen sensurointi ja vaientaminen, koska eliitti mediaa myöten on "keisari ilman vaatteita". Kun valtamedia on korruptoitunut, ruohonjuuritasolla vaikuttaa oikea media, tv7-konserni, cbn ja fox. Ihmisten tulisi opiskella englantia, jotta eivät olisi suomalaisen "punaylen" armoilla.

    • Almamainenvalemedia

      Yle tv1 lähetyksiä voisi lyhentää tai lopettaa varsinkin aamutv on turhaa kuten mtv3 aamulähetyksetkin. Niissä kun ei ole mitään niin kiinostavaa. Turhanpäiväisiä rupattelu lähetyksiä. Kaikkiin niitä mediatuki verorahoja tuhlataan.
      Aivan hirveetä valemediaa Alman päivälehtien ja muutamat talouslehdet mukaan luettuna yritetään pakottaa tuoputtamalla kansalle kuten kommunistisissa maissa konsanaan.

    • hyivetti

      Tämä YLE:n "tutkiva" journalismi on ala-arvoista. Viimeksi ydinvoimalajuttu oli taas pelkkiä arvailuja ja "vihreää" venäläisvastaisuutta. Ei mitään näyttöä, pelkkää laveaa maalailua. "Tutkiva"-osuus näissä MOT:n jutuissa on sitä, että kuikuillaan ulkomailla jonkun rakennuksen ulkopuolella sisäänpääsyä, "kukaan ei tullut edes tervehtimään."

      • kusetuskos

        Mot on hyvä ohjelma jossa juuri politiikot jää kiinni valheistaan, mutta kerros politiikko joka ajaa muutakin kuin omaa etuaan?


        Aihesivun MOT pääkuva

        MOT
        Ohjelmat
        Käsikirjoitukset
        Tutkiva journalismi
        MOT
        Ota yhteyttä

        Yle TV1 maanantaisin klo 20
        Uusinnat ja muut lähetysajat
        MOT Areenassa
        Lähetä juttuvinkki
        Eduskunnan rahareikä: käsikirjoitus
        Julkaistu 31.01.2011 - 10:09. Päivitetty 09.07.2014 - 08:03
        Jaa:
        Reetta Keinänen

        MOT: Eduskunnan rahareikä

        toimittaja Tero Koskinen
        ensiläh. 24.1.2011 klo 20:00



        MOT-tunnus

        Juonto: Tämä on ensimmäinen kerta, kun median edustaja pääsee kuvaamaan valtavaa eduskuntatalon maanalaista työmaata. Vain harva tietää, että maan uumeniin louhitaan eduskunnan peruskorjauksen yhteydessä uutta tilaa. Tunneli kantaa työnimeä Vesper. Vesper tarkoittaa myös iltasoittoa. Tunnelin kustannukset lähentelevät jo sataa miljoonaa euroa. Vesper louhitaan, vaikka samaan aikaan julkiseen talouteen joudutaan tekemään ankaria säästöjä.

        Otsikko: EDUSKUNNAN RAHAREIKÄ


        Kalliotilojen rakentaminen on osa enimmäkseen maan päällä toteutettavaa eduskuntatalon peruskorjausta.

        Tero Koskinen / MOT: "Kuinka paljon täs on tälläsiä rakennushistoriallisia tekijöitä, joita pitää huomioida?


        Rainer Hindsberg: "Rakennussuojelu on osa tätä peruskorjausta joka huomioidaan kaikissa vaiheissa. Ja sehän sittenasettaa haasteita kaikille jotka on tässä mukana. Kaikkien täytyy ymmärtää, et tää on tällainen kohde ja pienikin listan palanen voi olla arvokas."


        Juonto: Eduskunnan laatiman hankesuunnitelman mukaan keskeisin syy peruskorjaukselle on taloteknisten järjestelmien kunnostaminen ja uusiminen. Putket ja sähköt laitetaankin uusiksi mutta mukana on myös paljon muuta: rakenteiden vaurioita korjataan, rakennusta ajanmukaistetaan, turvallisuutta parannetaan. Tarkoitus on myös satsata ympäristönäkökohtiin, esteettömyyteen ja saavutettavuuteen. Tilaa hankitaan lisää louhimalla sitä maan alle.


        Valtiovarainministeriö julkaisi vastikään katsauksen julkisen talouden valinnoista 2010-luvulla. Sen mukaan julkisen talouden tasapaino on järkkynyt pahasti. Niinpä tulevalla vaalikaudella ei voi välttyä veronkorotuksilta. Lisäksi edessä on huomattavat leikkaukset. Joka vuosi kasaan pitäisi saada puolitoista miljardia euroa.

        Sauli Niinistö: "Joudutaan tietysti miettimään niitä menojen karsintoja ja sitten niin kun puhetta on ollut veron korotuksia."


        Edessä on siis kovat ajat. Poliitikoilta se edellyttää kovia ratkaisuja.

        Bjarne Kallis: "Kun olen joskus sanonu, että pitää leikata, niin välittömästi tulee huuto, mistä leikataan? Ja, kyllä siinä otetaan tietenkin riski, jos ruvetaan luettelemaan. Mutta toisaalta puolueitten pitäisi sopia, että annetaan leikkauslistoja."


        Juonto: Vaalit lähestyvät, mutta toistaiseksi puolueet eivät ole esittäneet leikkauslistojaan. Miltä leikkauslistat sitten tulevat näyttämään? VM nostaa raportissaan esiin OECD:n laskelmat joiden mukaan tehokkaimmin purisivat leikkaukset julkisen sektorin palkkoihin ja sosiaalietuuksiin. Rahaa nipistettäisiin tällöin mm. hoitoalan henkilöstön ja opettajien palkoista. Tehokkaita leikkauskohteita olisivat myös ansio- ja kansaneläkkeet ja muut sosiaaliturvaetuudet. Leikkuri voisi iskeä sosiaaliavustuksiin, kuten lapsilisään, pienten lasten hoidon tukeen, sotilasavustukseen, toimeentulotukeen, yleiseen asumistukeen, opinto- ja tutkimusavustukseen sekä työttömyysturvan peruspäivärahaan ja työmarkkinatukeen. Se, mihin leikkuri lopulta osuu, on poliittinen valinta.

        Grafiikka: Taulukko kustannusten kasvusta


        Niukat ajat eivät näy eduskuntatalon remontissa. Alle neljä vuotta sitteen hankkeen kustannusarvio oli 102 miljoona. Silloin puhuttiin Suomen suurimmasta putkiremontista. Nyt kustannukset ovat tuplaantuneet. Hintaa rempalle on tulossa 200 miljoonaa.


        Mihin eduskuntatalon remontin hintaa voisi sitten verrata? No, 200 tuhannella eurolla voitaisiin esimerkiksi pysäyttää Suomen rataverkon rapistuminen.

        Grafiikka: Pikkuparlamentin kustannukset


        Edellisten puhemiesten Riitta Uosukaisen ja Paavi Lipposen kaudella eduskunnan kylkeen rakennetiin Pikkuparlamentti. Vuonna 2004 valmistuneessa rakennuksessa on 17 000 neliömetriä uutta tilaa. Hintaa rakennukselle kertyi 42 miljoonaa euroa.

        Grafiikka: Kolmen työmaan vertailu


        Juonto: Niinistön kaudella puuhattua peruskorjausta voi verrata myös muihin kansallisesti tärkeisiin rakennushankkeisiin. Kansallisteatterin peruskorjaus valmistui pääosin vuonna 2002. Hinnaksi tuli 40 miljoona euroa. Paljon julkisuudessa puhuttanut uusi musiikkitalokin häviää eduskuntatalon remontille. Sen rakennusaikainen kustannusarvio on 160 miljoonaa euroa. Miksi eduskuntatalon remontti sitten maksaa 200 miljoonaa? Kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner istuu peruskorjaus- ja tunnelihankkeen rakennustoimikunnassa.


        Pirkko Ruohonen-Lerner: "Yksi syy tähän kustannusten nousuun on se, että on rakennettu tuolla maan alla kaikenlaisia tunneliverkostoja ja niitten louhinta on kallista. Samaten hissien louhinta on kallist


    • Bror-Erik1974odin-1Ac

      Kylläpä Suomen ainoa riippumaton media Yle onkin syyllistynyt raskaisiin rötöksiin mikäli uskoisimme edellä viheltäneitä populisteja,mutta koska valistuneina kansalaisina ymmärrämme asiat laajemmin ilman populismin silmälappuja, on helppo luottaa maan suu-
      rimman median ammattitaitoiseen toimittajatyöhön ennemmin kuin risukosta huutavaan
      rastaanpoikaan. -Eiks je ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2052
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      165
      1582
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1537
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1270
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      275
      1115
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      131
      1027
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1003
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      53
      847
    Aihe