Aktiivimallissa myös haitta

erako

Aktiivimallissa on haitta työtön päivittää työttömyysturvansa 18 tunnilla, työhakukursseilla, kuntouttavalla työtoiminalla höpökursseilla, pupuleikeillä kuntouttavaa työtoimintaa. työttömällä ei ole tarkoituskaa hakea pysyvää työtä vaan vetäytyy uunin pankolle nauttimaa asumistukea, työttömyysturvaa jne. kun uusii aktiivimallin joka kolmas kuukausi 18 tuntia vaikka istumalla pajalla. minun mielestä työttömyysturva pitäisi lakkauttaa kokonaan jos eivät todella hae työpaikkaa on turhaa soopaamista

21

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • schinder

      on katajainen kansa, planeetan ainoa maa missä jotkut kateellisia työttömille

      kannattaa valittaa eduskunnalle ne tätä peliä johtaa

    • beethooven

      Heh! Veikkaukseltahan ne ropot todellisuudessa ovat lähinnä poissa, Suomen nuorison ja taiteen määrärahoista tässä on lähinnä kysymys.

    • sthrhtr

      Jos otan asuntolainaa, en saa avustuksia. Näin se vaan menee jos on siihen typeryyten lähtenyt. Jos olen työtön en saa lainaa mistään.

    • fgnbdf

      Tukien lopetus koskee aivan jokaista jos niin tehdään jos sekään ei mene perille !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • pertpt

        menkää kerjäläiseksi työttömät


      • eimennä

        no en mene kun oärjään hyvin ja viihdyn parhaiten kotona vaikka joku tuki menisikin pois. :)


    • Työtönkoneisto

      juu, siis yks asia mikä pitää kaikkien teitin työttömien älytä, on se että tällä "aktiivimallilla" tai yleensäkkään millään muillakaan "aktiivitoimenpiteillä", ei ole yhtään mitään tekemistä työllistymisen kanssa! ei siis yhtään mitään!.. siitä kertoo ja todistaa jo pelkästään se että nytkin tuon aktiivin takia myönnetään työkkäreille yms kymmeniä/satoja miljoonia rahaa jotta voivat kyylätä työttömiä yms. Eli jos työttömiä oikeasti haluttais työllistää, niin kaikki nuo kymmenet/sadat miljoonat ois laitettu työllistymiseen esim palkkatukeen joka ns lopetettiin aikoinaan.

    • fxnn

      Huutele sie vaan sieltä puskista ohjeita muille kun et kyttäämiseltä muuhun kykene, hankkisit myös ihan oman elämän niin ei tarvitsisi olla kateellinen työttömien ruokarahoista.

    • serggeeg

      Pikavipin ottaja päätyy lopuks itse kerjäläiseks kun menee terveys ja pää on pipi. Jos noihin menee se on oma valinta ja itse ne on otettu.

    • rgrhdf

      Vaikka tänne kuinka huutelis eipä näitä juttuja kukaan missään muualla tule vain sanomaan. Voi sitten pari kertaa miettiä mikshän ei.

    • aktiivimallipurkuun

      Tuolla aktiivimallilla lisätään toimeentulovaikeuksia .Tilastoja sillä saadaan ehkä kaunisteltua ja karessejen kautta säästöjä työttömyysmenoihin.Hyposta päin tulee viestiä aktiivimallin vaikutuksesta tuohon tilastolliseen tyäöttömyyteen .

      https://yle.fi/uutiset/3-10015444

      Tosin se nyt on se ja sama asetetaanko kynnyt tunnin viikossa työölstymisen vai 18 tuntiin,sillä ei ole vaikutusta asiaan, noita tunin työpaikoja ei ole senkummemmin. Koko aktiivimallai on periaatteellisesti väärin,sillä sen kautta työttömyys tilanteesta vastuun kantajaksi asetetaan henkilöt jotka kärsivät työttömyydetä ja vastuun takana on rangaistusmenettely joka ei kuulu sivistysyhteiskunnan menettelytapoihin sen enempää kuin pakkotoimet jotka muodostavat leikkurin peruturvaan .Työttömyys kun ei ole rikos,eikä työttömät rikollisia ,joita pitäisi rikos ja rangaistus seuraamuksen kaltaisin menettelyin kohdella.He ovat taloustilanteen uhreja.

      Nykyiset toimet ovat epäinhimillisiä ja ylittäneet yleisen oikeustajun kynnyksen. Siitä on osoituksena kansalaisaloitteen nostattama huima vastustus toimia kohtaan,jonka johdosta nuo toimet tulee kokonaan peruuttaa. Mitä enemmän tuo kerää ääniä sitä kuuluvampi ääni on tuossa suhteessa ja sitä todennäköisemmin nuo toimet saadaan purettua.

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

    • srege

      Sopiihan tuo että työttömyysturva lopetetaan kun se on kaikille sitten sama. Voi sitten kelan väkikin miettiä minne menisivät.

    • Saatanansäkeistö

      Pitäisi tehdä kansalaisaloite perustuslain peruuttamiseksi, kun politiikka ei ihmisille työtä tuo tai edes korvausta menetyksistä. On aika kelvottomaksi käynyt.

      • dhtthdtdt

        Eihän kaikilla ole edes asuntoakaan niin funtsi. Pitäisi muuttaa työnperässä asuntoihin joita ei saa ??


    • työtönyrittäjä

      Mitenkäs tuo yrittämisellä ansaitseminen istuu työttömyysturvan aktivoimismallin kautta käytänössä,nyt kun 241,04 euroa katsotaan riittäväksi aktiivisuudeksi työllistämistoimissa?

      Käsittääkseni palkka verokortilla ei voi tehdä yritystoimintaa ,bvaan tuo vaatii toiminimen ja tällöin tulee yrittäjä veroitus ,sekä mahdollisesti ennakkovero toiminnasta ja yrittäjähän ei ole koskaan työtön ,eikä käsittääkseni tällöin lasketa työttömäksi lainkaan vai miten on? Voiko tehdä palkkaverokortilla ja kuinka tuo sitten käy juoheasti,että päivärahat ei katkea alövariinsa ja joudu ilmoittamaan työssä ja työtön ,jolloin tulohin tulisi tuo viikon kattava oma vastuu jatkuvalla syötöllä työttömyysturvaan .Osaako joku kertoa asiasta?

      • SuomenKansaOy

        Kelan sivulla mainitaan, että tuota omaa tuloa ilmoittaneet voivat saada osittaista työttömyyskorvausta neljän kuukauden ajan. He eivät kerro, mitä sitten tapahtuu, mutta voimme kai sen verran arvata, että sinut määritellään kokoaikaiseksi yrittäjäksi ja suljetaan työttömyyskorvausluukku nenäsi edestä. Siinäpä sitten elelet ilman tuloja ja ilman oikeutta työttömyysturvaan. Eli kun yritit karttaa ojaa (150 euron leikkaus tuesta), putosit allikkoon (tuet poikki). Sitten kai haet toimeentulotukea, mitä saatat saada, jos pankkitilisi ja perhetilanteesi syynättyään Kela niin päättää.

        Sitä vaihtoehtoa, että ihminen tekisi omaa työtä vaikka loppuelämänsä ja saisi siihen päälle työttömyyskorvausta ja hakisi palkkatyötä, ei Suomessa sallita. Yrittäjyys yritetään rajoittaa mahdollisimman suurille hyvävelifirmoille. Pienet ajetaan alas ja yhden hengen yritysten aloittaminen tehdään lähes mahdottomaksi. Joustavuus olisi hyvä. Olisi järkevää SAADA tehdä omia keikkoja, lyhyitä palkkatyökeikkoja, ja saada tukea lisäksi. Tämä leikkurimalli ei tuo joustavuutta, vaan lisää byrokratiaa ja ajaa kansalaiset entistä pahempaan jamaan. Vielä työssä olevia ollaan vähitellen työntämässä tähän kurjalistoluokkaan. Olisi niinkun vähän aika herätä. Kansalaisaloitteesta päätelleen ollaan jo heräämässä.


      • kiittitiedosta

        Jaa että sellainen miina.Aattelin et josko on sellanen verokortti tai jotakin jolla tuon oisi voinnut tehdä ja maksaa verio osuuden johonkin tilille,mutta hyvä kun valaisit asiaa .Ei uskalla tuollaista noilla eväillä sitte ajaellakkaan.


    • rthrtdh

      Ei kelassa olevan kannata edes yrittää tehdä mitään .

    • näinkösemenee

      Kyse on liene sovitellusta tulosta ja työmarkkinatuesta tuolloin. Josko yritystuloa saisi tuon 240 e ja tällöin se vähentäisi työmarkkinatukea samaiselta osalta kuin tuloa on onnistunut hankkimaan,niinkö?

      http://www.kela.fi/soviteltu-tyottomyysetuus

      ja tuossa tulisi sitten mahdolisesti kysymykseen käynnistetty yritystoiminta ,josta tuossa yhteydessä on maininta:

      "Yritystoiminnan käynnistäminen työttömänä

      Jos aloitat yritystoiminnan työttömyysaikana ja saadessasi työttömyysturvaa, voit silti saada työttömyysturvaa vielä 4 kuukauden ajan.

      Yritystoiminnasta saatavat tulot sovitellaan yhteen työttömyysturvan kanssa eli ne vähentävät työttömyysturvan määrää. Ilmoita yritystoiminnan tulot työttömyysajan ilmoituksessa."

    • vapaapudotusko

      Lainaus Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassan (SYT) sivuilta:

      Vuoden alusta tulleen lakimuutoksen myötä työtön voi kokeilla uutta yrittäjyyttä tai kevytyrittäjyyttä huoletta neljä kuukautta ilman pelkoa työttömyysetuuden menetyksestä. Tähän asti yritystoiminnan aloittaminen on pääsääntöisesti katsottu päätoimiseksi, ja työttömyysetuuden maksaminen on loppunut heti kun yritystoimina on aloitettu.

      Lakimuutoksen mukaan yritystoiminnan pää- tai sivutoimisuutta ei arvioida ensimmäisen neljän kuukauden aikana. Eli yritystoimintaan käytetty aika tai tulot eivät ole este työttömyysetuuden maksamille. Kun yritystoiminnasta saa tuloja, ne huomioidaan työttömyysetuuden maksamisessa sovitellun päivärahan sääntöjen mukaan.

      Lisäksi työttömyysturvan aktiivimallin mukaisen aktiivisuusedellytyksen voi myös täyttää toimimalla yrittäjänä. Yrittäjillä aktiivisuusedellytys täyttyy, jos yritystoiminnasta on tuloa 241,04 euroa 65 maksupäivän aikana.

      Mitä tapahtuu neljän kuukauden kuluttua?

      TE-toimisto arvioi yritystoiminnan pää- ja sivutoimisuuden neljän kuukauden kuluttua kuten se aiemmin arvioitiin yritystoiminnan alkaessa. Mikäli yritystoiminta katsotaan päätoimiseksi, työttömyysetuuden maksu lakkaa. Mikäli se todetaan sivutoimiseksi, voidaan edelleen maksaa soviteltua päivärahaa.

      Ja tämä on se hetki, jolloin yritystoiminnan voi lopettaa, mikäli näyttää siltä ettei se kannata. Tällöin yrittäjä saa edelleen vanhaa työttömyyskorvausta, ellei sen saamiselle ole muita esteitä.

      Vaikka neljä kuukautta on lyhyt aika, niin jonkinlaisen tuntuman yritystoiminnan potentiaalista jo näkee. Tämä on myös hetki, jolloin voi aidosti siirtyä päätoimiseksi yrittäjäksi, ottaa YEL-vakuutus vähintään 12 576 euron vuosityötulolla ja liittyä SYT-kassan jäseneksi, ja hakea vaikkapa TE-toimiston myöntämää starttirahaa.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe