Prius Plug-Inin huippupieni kulutus on TOTUUS

Otto-VilleVonValzen

Samoin kuin Prius Plug-In Hybridin kilpailijoiden HUIPPUSUURI kulutus on totuus.

Ladattava Toyota Prius Plug-In Hybrid kuluttaa bensiiniä Tuulilasi-lehden ladattavien hybridiautojen vertailun mukaan 78 km:n ajomatkan perusteella 4,2 l /100 km hybridiajotilassa maantieajossa. Kaupungissa 18 km:n ajon mukaan kulutus samalla ajotilalla on myös 4,2 l/100 km. Sähköajo- eli EV-tilassa tuolla samalla ajomatkalla maantieajossa kulutus syksyn säässä on 1,9 l/100km ja kaupunkiajossa 0,00 l/100km eli bensiiniä ei kulu lainkaan. Sähköajotilassahan tuosta 78 km:n ajomatkasta maantiellä on ajettu osa sähkön loputtua bensiinillä ja silti kulutus on vain 1,9 l /100 km. Kilpailijoiden kulutus on sen sijaan samoilla matkoilla ja ajotiloilla HUIPPUSUURI.

http://www.tuulilasi.fi/uutiset/vertailussa-lataushybridit-kia-niro-hyundai-ioniq-toyota-prius-vw-golf-gte-tuulilasi-118

Samoin tässä ulkomaisessa testissä Prius Plug-Inin kulutukseksi on hybridiajotilassa saatu 4,2 litraa/100 km. Samalla todetaan, että Prius on ainoa pienikulutuksinen ympäristöystävällinen auto. Alla olevasta linkistä aukeavassa taulukossa näkyy myös näiden Priusin kilpailijoiden HUIPPUSUURI kulutus.

http://www.autodevot.com/2017/08/toyota-prius-hybrid-scores-5-stars-adac-ecotest-comparison/

Minulla on ollut halussani ja käytössäni ladattava Prius Plug-In viime keväästä saakka. Olen ajanut autolla 17.000 km, joten kokemusta on:

Kesällä välillä touko – lokakuu sähköajotilassa polttoainetta ei kulunut maantie- eikä kaupunkiajossa lainkaan silloin kun ajoakussa oli virtaa. Näillä vuoden vaihteen keleillä Prius on sähköajotilassa kuluttanut hyvin lyhyitä matkoja ajaessani bensiiniä 0,9 l/100 km, vaikka ajoakussa on virtaa.

Heinäkuussa ajoin 500 km matkan hybridiajotilassa niin kulutus oli 3,9 l/100 km. Joulukuun alussa ajoin saman matkan niin kulutus oli hybridiajotilassa tuo yllä mainittu 4,2 l/100km.
Tuulilasi-lehdestä ilmenee, että kun Toyotalla on 20 vuotta kestänyt kokemus hybridien valmistamisesta ja kehittämisestä niin se myös näkyy ja tuntuu. Kokemuksen kautta hiottu uusin hybriditekniikka toimii. Lehti kirjoittaa:

”Toisen sukupolven Plug-In Prius on ehdoton ykkösvalinta niille, jotka haluavat autoonsa uusinta hybriditekniikkaa”

Muut ladattavat mukahybridit:

Volkswagen GTE:

Volkswagen kulutti bensiiniä samalla ajomatkalla hurjat määrät eli hybridiajotilassa maantiellä 6,3 l/100 km ja sähkö- eli EV-ajotilassa peräti 3,3 l/100 km. Kaupungissa bensiiniä kului hybridiajotilassa, huimat 6,9 l/100 km.

Kia ja Hyundai:

Alla olevasta linkistä aukeavassa tekstissä voidaan lukea, että Kia Nirosta ei ole ladattavaksi hybridiksi Suomessa:

"Itse jättäisin Kia Niro -lataushybridin suosiolla vielä kauppaan ja jäisin odottelemaan tekniikan seuraavaa askelta."”

http://www.kaleva.fi/teemat/moottori/suomen-talvi-pilaa-lataushybridin-saastotavoitteet-ken-paljon-odottaa-se-kaiken-kadottaa/780673/

Myös tuulilasi-lehti kirjoittaa Kiasta ja Hyundaista:

”Loppusyksyn viileät kelit nostivat esiin seikan, joka voi tulla yllätyksenä Hyundain ja Kian ostajalle. Niiden hybridijärjestelmät pakottavat polttomoottorin käynnistymään jäähdytysnesteen lämmitystalkoisiin, vaikka ajotilaksi olisikin valittu EV-sähköajotila ja korkeajänniteakuissa olisi riittävästi energiaa.” Polttomoottori on käynnissä kaiken lisäksi korotetulla tyhjäkäynnillä eli meteliä riittää.

TÄMÄ ON TOTUUS. TÄSSÄ OVAT MYÖS TODISTEET NÄYTTÖNÄ, ETTÄ KAIKKI ESITETTY ON TOTTA. TÄMÄ EI TÄSTÄÄN MIKSIKÄÄN MUUTU. NÄMÄ LUVUT ON SAATU KÄYTÄNNÖSSÄ MAANTIELLÄ JA KADUILLA. Tähän on turha sönkätä vastauksena mitään laboratoriossa saatuja lukuja ja mitään muutakaan.

En palaa enää näille juttukentille toiste. Kunnioittakaa totuutta.

54

3898

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siinä_se_on

      Kunnioitamme totuutta. Se on todistetusti toteen näytetty. Se on siinä.

      • Anonyymi

        Tojokkien totuus on ollut kulutusten suhteen suorastaan valhe. Sorruin toistakymmentä kertaa samaan merkkiin ennen kuin hyväksyin koiransyöjien (aasialaisten) totuuden olevan kaukana faktisessa totuudesta: Avensis, jossa pieni kulutus perustui isoon matkamittarivirheeseen (nykyisin kielletty myös EUssa), mutta litran öljynkulutus tuhannella kilometrillä perustui ”laatuun”. Surkea tekele muiden samanmerkkisten kanssa kokemuksella ja tietysti isolla kauppataseen vajeella maahantuotuna ={}


    • MaansaMyyneitä

      Viime vuonna 34 onnetonta ihmistä on erehtynyt ostamaan ladattavan Kia Niron Plug-In Hybridin.

    • MyyjänPettymysPurkautuu

      Ei se vaan kelpaa ja on järjettömän kallis ominaisuuksiin saa nähden.

    • kukaan.ei.halua.jumboa

      Eipä nämä yhden persaukisen hehkutukset plugin-priuksesta myynniksi muutu. Keverilla itsellään on tuskinvaraa edes keskiolueen. Ladattavien autojen rekisteröintitilasto kertoo hyvin selkeästi kuinka hyvä tojo on tekemään ladattavia autoja. Kaupaksi ei mene paljon paskaakaan.

    • HyvinMeneeToyotalla

      Ladattava Prius tuli Suomen markkinoille toukokuussa ja siihen nähden niitä on myyty hyvin. Tuo Prius oli myös alkuvuoden myydyin sähköaauto maailmassa, joten sitä ei oikein saatu Suomen markkinoille. Vasta nyt tuotantokapasiteetti on täydessä terässä.

    • AmppeeriIhme

      Toyotasta saisi hyvän Opel Amperan kopion, jos akku kapasitettia kasvatettaisiin kaksinkertaiseksi. Siitä se nelipaikkaisuuskin kopioitiin. Tuolla 78km koeajolenkillä Ampera kuluttaa noin 0,0l/100km. Talvella tuo tosin vaatii muokatun ulkolämpötila-anturin vaihdon koska muuten auto käyttää polttomoottoria turhaan.

      Takana 260000km ja keskikulutus 2,5l/100km.

    • jfofeew

      IONIQ menestyi hybridivertailussa
      Tekniikan Maailma (nro 10 – 17.5.2017) testasi IONIQ hybridin yhdessä Kian ja Toyotan hybridien kanssa.
      IONIQ sai jaetun ykkössijan ja erityismaininnan hyvästä kiihtyvyydestä ja pienestä kulutuksesta.
      TM toteaa: ”IONIQ tarjoaa kovan vastuksen selvälle esikuvalleen, Toyota Priukselle.
      Monilta osin se on hieman pätevämpi, vaikka hinta on matalampi.”

    • hyvä.vain.haaveissa

      Ostakaa niitä. Jostakin kumman syystä Prius Pluginin kauppa ei ole Suomessa koskaan käynyt. Vuonna 2012 myytiin 73kpl, viime vuonna 67 kpl.

      • HyvinMeneePriusilla

        Ei viime vuonna vaan viime vuoden viimeisen seitsemän kuukauden aikana. Loppuvuonna ostajat jäivät odottamaan vero- ja tuki ratkaisuja. Alkuvuonna ladattasia Priuseja ei enää ollut myynnissä.


    • Onoikeahybridi
      • PriuksessaOnOngelma

        Eli siinä on ongelma. Opel Amperassa polttomoottori ei puutu peliin edes täyskiihdytyksessä. Ja se Amperan kiihdytys on viitisen sekunttia nopeampi 0-100 välille.


    • OlofKukki

      Tuulilasi-lehden testi osoittaa selvästi, että ainut asianmukaisesti toimiva ladattava hybridi on Prius PHV. Sen uusi edistyksellinen hybridijärjestelmä toimii hienosti myös talven kylmyydessä ja polttoaineen kulutus on pieni. Silti auto on lämmin Toyotan itse kehittämän ilmalämpöpumpun ansiosta. Auto voidaan myös lämmittää jo latauksessa ollessa ilmalämpöpumpun avulla niin ajon aikana ei virtaa kulu suuria määriä lämmitykseen. Pakkasella akkujen lämmitys kytkeytyy automattisesti päälle, joten akut latautuvat lämpiminä täyteen.

      Prius on aivan omalla tasollaan. Autojen välille asetettiin keinotekoiset 0,1 pistettä. Ladattavana hybridinä toimimisessa Prius voitti testin kirkkaasti, joka on luettavissa lehden tekstistä.

      • respektiä

        Prius Plug-in voittaa jopa Kim Jong-unin tehtyjen keksintöjen määrässä.


    • Ainut_ladattava_hybrid

      Pitkällisen utkiskelun jälkeen minäkin totesin: Uusi ladattava Prius on ainut, joka toimii sillä tavalla ja myös Suomen talvessa kuten ladattavan hybridin tuleekin toimia.

    • TotuusKunniaan

      Kunnioittakaa totuutta.

    • säästöjä.syntyy

      Vähällä menee. Nettiautossakin yksi ladattava Prius vm 2012, ajettu peräti 10 000 km. Ajatelkaas vain 400-500 litraa bensaa yli 5 vuodessa.

      • ei.mennyt.kaupaksi

        Se on varmaan seisonut jonkun tojo-liikkeen nurkassa unohdettuna esittelyautona kun kukaan ei ole halunnut edes koeajaa. Nyt joku huomasi että katos perkele täällä on tällainenkin.

        Tuo Proiskis PHEV on muuten markkinoiden surkein plugin. Sen toimintasäde sähköllä on luokkaa 15 km.
        Kesällä.


    • EiNoitaSuomeen

      Kaikenalisa laitteita sitä tuodaankin pohjoismaihin, kunten nuo Kia ja Hyundai. On näköjään jäänyt testit tekemättä Ivalossa.

    • huippupieni.suosio

      Tammikuussa rekisteröitiin Pluginia 11 kpl eikä tarvitse olla suurikaan veikkaaja, että ainakin puolet esittelyautoiksi.

    • Galke

      Kylläpä on hirveä ero muiden ladattavien hybridien kulutukseen. toivottavasto ostajat perehtyvät tuohon kulutuksen suuruuteen ja ostavat sitten Priuksen.

      • Ei_se_letkan_vetäjä

        Jos kulutus ainoa mittari valinnassa niin kannattaa kulkea julkisilla.


    • IhmettelyäRiittää

      Prius on todellakin ainoa hybridi joka toivii Suomen talvessa siten kuten ladattavan hybridin tulee toimia. Tuolla toisaalla riittää ihmettelyä kun täyteen latauksen jälkeen muilla kuin Toyotan hybrideillä pääseekin ajamaan vain 10 km ja moottori käy jatkuvasti.

    • HurjaMyynti

      Ladattavia hybridejä myytiin tammi-helmikuussa 487 autoa. Ladattavien hybridien suosio on noussut aivan hirveäksi.

    • UpeaAuto

      Koeajoin ladattavan Priuksen. Mittarinmukaisessa 90 km/h ajettaessa auto kuluttaa hybridiajotilassa eli siis ilman verkosta ladattua sähköa vain 3,9 l/100 km. Auto oli käytössäni kaksi päivää. Uskomattoman pieni kulutus. Power-modella auto liikkuu todella iloisesti ja kevyesti. Eco-mode riittää aivan hyvin kaikeen liikkumiseen.

      • kallista.säästöä

        Ainoa asia mikä Priusissa on uskomatonta on sen törkeän kallis hinta. Kymppitonnin halvemmalla saa paremman auton joka kuluttaa vain litran enemmän bensaa.
        Prius on auto täydellisen laskutaidottomalle ihmiselle.


      • tappion.tie
        kallista.säästöä kirjoitti:

        Ainoa asia mikä Priusissa on uskomatonta on sen törkeän kallis hinta. Kymppitonnin halvemmalla saa paremman auton joka kuluttaa vain litran enemmän bensaa.
        Prius on auto täydellisen laskutaidottomalle ihmiselle.

        Eihän tuota pluginia edes myydä monessakaan Euroopan maassa. Jenkeissä myydään koko ajan tappiolla, että saadaan merkin päästölukuja alemmas. Syynä näin saatavat veroedut. Valmistus tulee julman kalliiksi, kun esim vaivaisen 3 kg painonsäästön takia takapuskuri tehtiin hiilikuidusta.. Toyotan insinööriltä kysyttiin yhdessä lehden haastattelussa, paljonko tuo hiilikuidun käyttö tuli maksamaan? Vastaus oli yhdellä sanalla paljon..


      • ÄläValehtele
        tappion.tie kirjoitti:

        Eihän tuota pluginia edes myydä monessakaan Euroopan maassa. Jenkeissä myydään koko ajan tappiolla, että saadaan merkin päästölukuja alemmas. Syynä näin saatavat veroedut. Valmistus tulee julman kalliiksi, kun esim vaivaisen 3 kg painonsäästön takia takapuskuri tehtiin hiilikuidusta.. Toyotan insinööriltä kysyttiin yhdessä lehden haastattelussa, paljonko tuo hiilikuidun käyttö tuli maksamaan? Vastaus oli yhdellä sanalla paljon..

        Älä valehtele.


      • OikeaaTietoa
        kallista.säästöä kirjoitti:

        Ainoa asia mikä Priusissa on uskomatonta on sen törkeän kallis hinta. Kymppitonnin halvemmalla saa paremman auton joka kuluttaa vain litran enemmän bensaa.
        Prius on auto täydellisen laskutaidottomalle ihmiselle.

        Se kun ei päivittäisessä ajossa kuluta lainkaan bensaa ja sata kilometriä maksaa yleensä alle euron.


      • Yksinkertaista.matikkaa

        Mitä iloa on pienestä bensankulutuksesta kun auton ostohinta on törkeän kallis?
        Samalla rahalla kuin Priusin saa ulos kaupasta, saa tilavamman ja kaikinpuolin paremman auton. Ja kaupanpäälle noin 7.000 litraa bensaa. Sillä pääsee aika pitkälle.


      • piuhat.sotkussa

        Sä olet täysin sekaisin taas kerran. Kerrataas faktat niin voit kokeilla pysyykö pieni mielesi perässä vai katkeaako ajatus taas kerran kesken.
        Autohullujen vertailussa TSI Golf/Ocu veivät vähemmän bensaa kuin hybrid Auris maantiellä ja moottoritiellä.
        Spritmonitorin kulutuslukemien mukaan 1.0 TSI Golf vie kokonaiskulutuksena 0,3 litraa enemmän kuin hybridi Auris.
        Plugin-Priusin hankintahinnalla saa paremman auton ja 7.000 litraa bensaa.
        Älä sekoa pieneen mieleesi.


      • laskepa.itsekin

        Joo, mutta Prius häviää taloudellisuuskilpailun jo lähtötelineisiin.
        30.000 eurolla saa parempia autoja kuin Prius ja sillä ajaa reilut 100.000 km ennenkuin bensoihin on mennyt hinnan erotus Priusiin.


    • SamiH

      Aina kannattaa laskea miten kallista se autoilu onkaan 🙂. Töpseli hypridi vs. Nafta dino.
      Ajan 40000km vuodessa. 10 % bensalla. Eli 4000km. Bensan osuus: 1,5€/L * 4,5L/100km * 40 = 270€.
      Sähkön osuus 36000km, joista 70% lataan "ilmaisilla" esim. kaupan tarjoamilla latausasemilla. Eli kotona lataan 10800km sähköä, jonka hinta on 0,12€/kWh ja autolle lasken 15kWh/100km. Eli 0,12€/kWh * 15kWh * 108 = 194,4€
      Omalla ajoprofiililla tulee 464,40€, kun edellisen auton dieselvero oli 650€ vuoden naftat.
      Täys-sähköllä mennään vielä edukkaammin? 😉

    • Toyota-fani

      Onpa todella pieni kulutus.

    • Jarde

      Uskomattoman pieni kulutus. Toyotan uusi hybridijärjestelmä toimii.

    • Hienoa.työtä.toyotalta

      Toyota osaa tekniikat..

    • Auto-Eino

      Lukekaa totuus.

    • ei.kulu.bensaa

      Nuo ladattavat Priukset eivät tosiaan Suomessa montaa litraa vie kuukaudessa. Oisko niitä kymmenkunta liikenteessä yhteensä? Eikä niilläkään varmaan paljoa ajeta...

    • OikeaaTietoa

      KylmäTotuus

    • aloittaja.oikeassa

      Noin 20 Suomessa myytyä uudenmallista Prius Pluginia kuluttaa paljon paljon vähemmän kuin esimerkiksi 10000 muunmallista autoa

    • ootellaan

      Ladattavaa Hyundai IONIQia on myyty tänä nelinkertainen määrä ladattavaan Priukseen verrattuna. Keksikääs Tojofanit tuohon hyvä syy.

    • P.e.n.t.t.i

      Tässäkin ketjussa olen tehnyt kaikkeni Tojotaa solvatakseni ja dissatakseni. Lisäksi olen poistattanut asiattomina kaikki oman missioni vastaiset mielipiteet.

      • säälittävää

        Hönö, miksi totuus sattuu sinuun niin kovasti? Noita plugineita ei vaan osta kukaan, miksi? Antaisit itsestäsi edes hieman fiksumman vaikutelman, jos lopettaisin nuo höpötykset viestien poistattamisista. Robo ne poistaa avainsanojen perusteella. Miksi muuten käytät nimimerkissä pisteitä?


    • Tohjorotiskot

      Vasta eilen hybridihärpäke aiheutti ketjukolarin kuopion moottoritiellä. Vielä vaarallisiakin ovat.

      • oliko.syynä

        Eikö jarruttanut, kun pelkäsi jarrupalojen kuluvan?


      • P.e.n.t.t.i
        oliko.syynä kirjoitti:

        Eikö jarruttanut, kun pelkäsi jarrupalojen kuluvan?

        Minusta on mukava vastailla itselleni ja poistattaa kaikki missioni kannalta kiusalliset kommentit.


    • Tulilumi

      Ei mun ruohonleikkkurikaan paljoa kuluta mutta en tule siitä tänne huutelemaan. Sitä voisi kyllä vertailla Toyotaan ominaisuuksiensa puolesta vaikka ei "hybridi" olekkaan.

    • Ainut

      Ainut autonvalmistaja, joka tekee pienikulutuksisia hybridejä on Toyota.

    • OikeaaTietoa

      Ainut ladattava hybridi joka kuluttaa polttoainetta minimaalisesti on Ladattava Prius Plug In Hybrid.

      • Anonyymi

        Se on taivahan tosi, mutta on vaikea ymmärtää miksi ihmiset ovatvat Volvon suurikulutuksisia ja korkeita tönökkejä.


    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1518
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1042
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      40
      782
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      679
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      676
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe