Oireet syövässä :/

Hei, uskon että moni ei näistä mielellään haluaisi puhua mutta minkä laisista oireista saitte syöpänne selville?
1
Ilmoita


En mistään, ei tullut syöpä mieleenkään, varsinkaan rintasyöpä koska rintani ovat suht pienet ja ne on helppo itse tutkia. Ja tutkailinhan minä niitä joskus...

Koska en tykännyt kivun vuoksi käydä mammografiassa, niin gynegologi (yksityinen) ehdotti että tutkittaisiin rinnatkin ultrassa toisen tutkimuksen yhteydessä. Tarkka lääkäri huomasi toisessa rinnassa 'jotain mikä ei välttämättä ole mitään vakavaa' ja sain lähetteen tarkempiin tutkimuksiin keskussairaalaan. Sieltä tuli kutsu parin viikon sisällä, ja kuinka ollakaan, syöpähän se oli. Ei ollut ollut mitään tuntemuksia, epäilyksiä tms. Syöpäkasvainkin oli ns. laattamallinen, ei mikään nappula tai patti. Miten sellaisen itse rintoja tutkimalla edes huomaisikaan? Syöpä leikattiin, ja sittemmin myös kainalon imusolmukkeet. Sytostaatti- ja sädehoidot päättyivät noin vuosi sitten.

Tämä tuskin aloittajaa auttaa, mutta rintasyövän varalta kehoitus: Muistakaa käydä säännöllisesti mammografiassa, tai sitten ultrassa, vaikka sen joutuu tekemään yksityisellä puolella ja hintaakin on enemmän. Minulla on ikää sen verran että mammografiatkaan ei olleet enää ilmaisia :(

Anoppi kuoli aikoinaan paksunsuolensyöpään. Hänellä oli vatsaoireita ja oli käynyt lääkärissäkin, joka oli määrännyt voiteita tai jotain 'aluksi'. Tulla sitten uudestaan jos ei auta. No, ei auttanut. Kun sitten syöpä todettiin niin se oli levinnyt jo niin laajalle että leikkauksissa ei saatu sitä kokonaan poistettua. Sairasti vain muutaman kuukauden ja kuoli pois.

Ei siis kannata alkaa miettiä onkohan tämä vakavaa vai ei, eikä siirtää lääkäriin ja tutkimuksiin menoa. Yksityiselle puolelle pääsee nopeammin, ja asiat ehkä saavat paremmin vauhtia. Pelko on kauhea seuralainen, kannattaa varata tutkimusaika heti jos jokin terveydessä huolettaa.
1 VASTAUS:
Ikävä kuulla, kiitos!
+Lisää kommentti
Ei mistään!
Psa verikoe näyttää asteikolla 4-10 välillä syövän laajuuden. 4 on hyvänlaatuinen ja 10 on ärhäkkä.
Kaikki oireet on yksilöllistä......
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Oireet syövässä :/

Hei, uskon että moni ei näistä mielellään haluaisi puhua mutta minkä laisista oireista saitte syöpänne selville?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta