Me Too mietityttää

Hiukan.rajaa

Kampanja oli hyvä, kun se herätti ihmiset ajattelemaan ja miettimään käytöstapoja.
Ylimieliset ja naista halveksivat miehet tuotiin nimeltä mainiten median riepoteltaviksi. Moni julkimo varmasti kauhuissaan odottaa omaa vuoroaan, ja moni uhriksi joutunut miettii omalta osaltaan, julkistaa vai ei.
Aihe on oikea ja otettava vakavasti.

Mutta kuten usein hyvät asiat pilataan liialla innostuksella, niin vaara piilee tässäkin. Ihmisten välillä on jännitteitä, miesten ja naisten kesken on aina ilmassa pieni kipinä, ja se näkyy kyllä ihan tavallisessa arkielämässäkin. Pieni flirtti ja hyväksyvä katse puolin ja toisin on olemassa, eikä mikään me too sitä pysty hävittämään, eikä se ole edes viisasta. Ranskalaiset naiset ovatkin jo nostaneet vastustuksen esiin, heille elämä ilman pikkuflirttiä ei ole elämisen arvoista. He uskaltavat sanoa sen ääneen, ja kun pahin metoo-kohu on ohi, yhtyvät muutkin samaan ajatukseen. Kysymys on käytöstavoista ja kotikasvatuksesta, vanhempien esimerkistä ja puheen sävystä, tv-ohjelmien tasosta ja muusta mediasta.

On alkanut ihan tavallista feministäkin tässä harmittaa, että naisten pukeutuminen alkaa olla jo sillä rajalla, että kohta myötähäpeä ikäsisaren asusteista alkaa olla jokapäiväistä. Samat vaatteet ja asusteet eivät käy kaikkiin tilanteisiin.
Tietenkin on naisia, joille pikkuflirtti on elämän suola, ja kun vartalo kestää katseet joka asussa, on sitä ilo esitellä kun voi.
Ei siinä mitään pahaa ole, mutta kun katselin kuvia gaalasta, jonne oli aiheen korostamiseksi sovittu musta juhla-asu, niin joukkoon pujahti daami punaisessa vaatteessa, jonka suunnittelija oli ohittanut kaikki "metoo"-ärsytykset. Räiskyvän punainen mekko auki napaan saakka, helman sivusauma halki lantiosta asti, ja alusvaatteet olivat kotona piironginlaatikossa. Nuori nainen, joka nautti paljastavasta asusta ja esitteli ylpeänä kaunista vartaloaan. Hyvä maku ja tilaisuuden aihe, sovittu pukukoodi, kaikki se oli sivuutettu.
"Pidän punaisesta" oli selitys.

Tämä tietenkin vain yksi esimerkki, mutta tuli korostetusti esiin mustiin pukeutuneiden naisten joukosta. Kyllä naisillekin voisi antaa tapakoulutusta, eikä loukkaantua siitä, että heitä syytetään uskaliaasta pukeutumisesta. Siihenhän ei pidä seksuaalirikoksissa nykyisin vedota, koska nainen saa pukeutua haluamallaan tavalla. Niin saa, mutta mutta . . .
Alan baareissa naisten kevyt pukeutuminen on juuri ammatille sopivaa, mutta arvokkaassa juhlatilaisuudessa on oikeus antaa miehillekin rauha. Mietin myötätuntoisena, mihin punapukuisen daamin seuralaiset oikein pystyivät katseensa kohdistamaan, ja tämä ihmettely koskee kyllä niin naisia kuin miehiäkin.

Nykyisen sometulvan aikana ylilyönnit vain kasvavat ja mielipiteiden tulva loputon.

4

2200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vahesa

      Ihan kahelia touhua. Kerrompa oman oppini. Olimme pieniä tyttöjä sodan jälkeen , meitä oli 5 . Perheystävä täti opetti meille kuinka toimitaan jos joku mies tulee liian lähelle. Kova potku vain jalkoväliin. Sitä oppia on kyllä joutunut käyttämään muutamia kertoja. Mikä näitä nykyajan naisia oikein vaivaa kun eivät osaa puolustautua , kyllä konsteja on.

    • UjoMiesKysyy

      Kyllä se laittaa ujonkin miehen miettimään miten naista enää voi edes lähestyä, joka on jo ennen MeToo kampanjaa miettinyt miten naista lähestyä, ettei vain loukkaisi tai ettei tee sellaista millä olisi ahdistava tekijä naista kohtaan.
      Uskaltaako naiselle enää sanoa mitään, luokitellaanko moi ja hei sanatkin naisen ahdisteluksi puhumattakaan, että mitä naiselle voisi sanoa, jos haluaa tuntemattoman naisen kanssa jutella, jos on naiseen vaikka ihastunut.
      Nainenhan voi kokea ahdistavaksi, jos sama mies aina toistaa moi, hei sanaa ja nainen saattaa miettiä, että tuolta se taas tulee moi mies, menisi välillä muualle.
      Olisiko se vähemmän ahdistusta aiheuttavaa, jos mies olisi iloisen rento ja kyselisi kuulumisia, mikä voisi piristää naisen päivää.
      Miehenä minä ainakin tuntisin ahdistavampana naisen, joka ei muuta sanois, kuin moi tai hei.
      Mielummin haluaisin kuulla, että mitä sinulle kuuluu.

      Tarkkana on tietenkin oltava katseen kanssa. Ainakin siinä hetkessä, kun nainen katsoo miestä silmiin. Jos siinä tilanteessa mies katseellaan koskettelee vaikka naisen rintoja, niin onko se seksuaalista ahdistelua, jos nainen sen huomaa?
      Miehen katse vaeltaa helposti pitkin naisen kaunista vartaloa ja mies skannaa katsellaan naisen muotoja, joka voidaan varmaan luokitella seksuaaliseksi ahdisteluksi, jos nainen sen huomaa.
      Onko miehen katse niin koskettavan voimakas, että nainen voi sen aistia?

    • Ma-tuuu
    • VoiHyvääPäivääIhmiset

      Hyvä kun ajetaan oikeuksia. Niissä vaan tahtoo unohtua ne miesten oikeudet nykyään. Tuntuu näin nuorena miehenä siltä, että tasa-arvo on naisten oikeus tehdä mitä haluaa. Ja ne miehet, jotka on olleet nyt julkisuudessa ovat itse omalla käytöksellään aiheuttaneet tilanteensa ja nyt siitä vaan täytyy maksaa se hinta mitä vaaditaan ilman mutinoita ja kitinöitä. Ei se nainenkaan, joka sitä jakaa elokuva roolin takia ja ohjaajan käskystä ihan täysijärkinen taida olla. Olisi voinut jättää ohjaajan ja projektin kesken maineesta huolimatta. Työpaikkaa voi aina vaihtaa eikä elämä siihen lopu vaikka ihmiset nykyään tuntuu niin ajattelevan. Uutta matoa vaan koukkuun niin sanotusti. Terve ihminen pitää huolta myös omista oikeuksista. Kannattaa aina miettiä, että onko julkisuus niin tavoiteltava asia minkä eteen kannattaa tehdä ihan mitä tahansa. Ihmisellä on vastuu myös itsestään. Jos joku ei tykkää huutamisesta kun puolustaa itseään niin se on vaan voi, voi. Eläköön asian kanssa. Sanaharkkaa on aina. Kunhan ei mene fyysiselle puolelle niin kaikki on ok. Toisaalta on vaikeeta miehenä lähestyy naista jos koko ajan on pelko takaraivossa, että joutuuko tässä vielä syytteeseen ja oikeuteen. Kun se kieltävä ja torjuva asenne ja kommentti myös satuttaa ihan tarpeeksi nuorta miestä. Siis naiselta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7658
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2842
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2422
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1563
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1426
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1424
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1349
    Aihe