Azorit - uusi aktiivikohde

Torsti

Huomasin marras-joulukuussa Azoreita käsittelevän keskustelun tällä samalla palstalla ja ajattelin kertoa oman mielipiteeni ko. kohteesta. Olen itse viettänyt viikon Azoreiden saariryhmän Sao Miguelin saarella, ruotsalaisen Solresorin matkalla viime syksynä. Aion lähteä saarelle uudestaan, nyt kun Hispania aloittaa sinne matkat suorilla lennoilla Suomesta.

Azorit ei todellakaan ole vaihtoehto Kanarialle tai muulle ns. aurinkolomakohteelle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Azoreilla paistaisi aurinko tai etteikö siellä olisi hiekkarantoja. Molempia kyllä riittää ja varsinkin toukokuusta syyskuun loppuun asti. Ranta ja aurinko eivät vain ole Azoreiden "se juttu", vaan saaren ihmellinen ja erittäin monimuotoinen luonto yhdistettynä erittäin mukavaan ja toimivaan pääkaupunkiin Ponta Delgadaan. Tulivuorijärvet, kuumat lähteet, viidakkokävelyt ja patikointi huikeissa maisemissa sekä mahdollisuus bongata linja-auton kokoisia valaita niiden omassa luonnollisessa elinympäristössään, tekevät Azoreista kohteen, jollaista ei hevin muualta maailmasta löydy. Sadekuuroja tulee aika ajoin, mutta ne ovat erittäin kevyitä, jotka aurinko kuivaa hetkessä. Toisaalta juuri ne tekävät saaresta niin vehreän ja kukkaisan. Lämpötila on lempeän lämmin läpi vuoden.

Azorit on rauhallinen ja rentouttava lomakohde aktiiviselle aikuiselle. Ravintolassa syöminen ja juominen sekä muu eläminen on edullista, eikä turisteja kiusaavia kaupustelijoita tai varkaita ole. Shoppailuakin voi harrastaa upouudessa ostoskeskuksessa, josta löytyy n. 50 erikoisliikettä, kuten Zara, Mango jne. Azoreille tehdään seuramatkoja vain pohjoismaista eli örveltävät britit ja ahneet sakut saavat mennä Kanarialle. Suosittelen Azoreita kaikille, jotka arvostavat aitoa elämänmenoa, jota ei ole tuotettu vain turisteille.

3

2908

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • @zorit

      Kiitos kirjoituksestasi! Se vahvisti vaan odotuksiani matkaa kohtaan. En malta enää odottaa.. Missä hotellissa muuten olit siellä? Toi oli minulle uutta, että siellä on uusi ostoskeskus, jossa jopa Zara! En ollut shoppailemaan menossa...

    • azor

      Hei ja kiitos sinulle tästä artikkelistasi. Olemme menossa sinne huhtikuun lopussa ja odotamme reissua todella innokkaasti. Tiedämme sen, että se ei ole varsinainen aurinkolomakohde, menemmekin sinne juuri tuon ihmeellisen ihanan luonnon takia. En malttaisi millään odottaa, että pääsemme ensimmäisen kerran pulahtamaan kuumaan lähteeseen tai että pääsemme kokemaan "viidakkomaista" tunnelmaa. Tämä kirjoituksesi vain vahvisti omaa mielikuvaani siitä, mitä tuolla saarella on tarjottavanaan - kiitos siis siitä.

    • rakastuneet

      Ihana lukea aitoja kokemuksia Azoreista. Olemme monen vuoden haaveilun jälkeen varanneet matkan kesäkuulle kun nuo suorat lennotkin "helpottavat" matkustamista.
      Olemme varautuneet hyvillä vaelluskengillä ja pieneen tilaan menevillä sadetakeilla. Aurinkovoidekin on kohta jo hankittu :)
      Laitamme kokemuksia kun palaamme taas kotiin - mikäli maltamme palata.
      Hyvää matkaa kaikille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe