kaapeli tv vahvistin

blondikka32

Hajosi ja uutta katsoin mutta elko link vahvistin maksaa reilu 700€. Onkohan mahdollista laittaa joku muu? Jakajat on myös elkolinkiä mutta ei tarvitse ilmeisesti olla samaa merkkiä?
Mitä muita niitä on kaapeli tv. ulkona olevasta jakokeskuksesta televisioon tulee noin 30m matka. Tarviiko nykyise televisiot edes vahvistinta?

Omakotitalo ja siis televisio tulee kiinni rj45 pistokkeeseen ei antennipistokkkeeseen. On muuten vaikea löytää näitä johtoja missä anteenipää toisessa ja rj45 toisessa.

6

1521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • outojuttu

      Onks tää provo. Tuon hintaluokan vahvistimia käytetään taloyhtiöiden jakomoissa. Ja antenni signaalia ei jaeta kaapelilla missä on rj45 liitin. Tuolla hintaa saat uuden tv:n kaapelivirittimellä. Rj45 liitintä käytetään titokone verkkokaapelissa. Jos nyt olisi sellainen kaapeliverkko missä tv kanavat jaetaan netinkautta niin sellaisen hubin saa muutamalla satasella tai monissa uusissa televisioissa on suoraan mahdollisuus liittää nettipiuha tai wlan.

    • eipäspäs

      Joku neropatti keksi 90- tai 2000-luvulla, että omakotitaloihin voi vetää antennisignaalin ethernetkaapelilla, ilmeisesti helpompi vetää putkiin joustavampana kuin koksi. Oikeesti tuollaisia on ollut myynnissä. löytyi näköjään vieläkin https://www.verkkokauppa.com/fi/product/27567/dgkjr/Fuj-tech-antennikaapeli-RJ-45-IEC-F-3-0-m-musta

      Kysy jostain antenniasennusliikkeestä tai kaapelioperaattoriltasi niiden mielipidettä millainen vahvistin tarvitaan. Kyllä nykyiset telkkarit tarvii edelleen sen vahvistimen.

    • Hohhhoijjjakkkaaa

      Juu, yleiskaapeloinnista puhuttiin silloin, ja taidetaan vieläki puhua, vaikka siis ainoastaan tietoverkkokäyttöön ethernet-kaapelointi tehdään. Siitähän piti tulla antenniverkon ja ties minkä korvaaja ja jossain sitten ilmeisesti ehdittiin antenniverkko ethernet-kaapeloinnilla toteuttaa ja nyt ihmetellään mistä on kyse ja kun sopivia johtoja ja vermeitä ei löydy.

    • Toimiihan_se

      Esim. Taloon.com myy ELKO Link Home -järjestelmään sopivaa vahvistinta n. 700 euron hintaan. Siinä maksaa vahvistimen taajuuskaista: Myötäsuuntaan 85 - 860 MHz ja paluukanava 5 - 65 MHz, sillä kaapeli-tv:hän on kaksisuuntainen kaapelimodeemien takia. 7 kpl symmetriset RJ-45 lähdöt ovat impedanssiltaan 100 ohmia, joten tv:lle tarvitaan sovituskaapeli RJ-45 -> IEC:n epäsymmetrinen 75 ohmia. Siinä on erillinen AV-sisäänmeno, johon voidaan syöttää Elko Link -modulaattoreiden antamia paikallisia signaaleja jakoverkkoon.

      Jos asuintalossa uusitaan tai rakennetaan uutta yleiskaapelointia, niin Viestintävirasto ohjeistaa määräyksessä 65 https://www.viestintavirasto.fi/attachments/maaraykset/M65B2016.pdf että olisi asennettava Cat 6 -kaapeleita, yksimuotokuituja ja antenniverkkokin vielä säilyy. Jossain vaiheessa antennikaapeli jätettiin listalta pois, mikä ei ollutkaan jälkikäteen ajatellen kiwa asia.

    • satethernet

      Tuo ethernet voi olla ikävä jos haluaa laittaa satelliittisignaalia siihen. En ole tarkastanut mistään, mutta luulen, että ethernet kaapelissa 1 - 2 GHz sinkku vaimenee huomattavasti enemmän kuin sat-käyttöön suunnitellussa kaapelissa.

    • kannattaa_kysellä

      Kannattaa kysellä antenniliikkeistä saisiko tuon vaihdettua yksinkertaisempaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1555
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe