Paljonko maksaa espada kilo

Kokki_Ykkönen

Paljonko maksaa espada kilo kauppahallissa. Voiko sitä ostaa sieltä palan vai täyttyä ostaa koko kala. Onko espadaa myynnissä tavallisissa ruokakaupoissa tuoreena ja mihin hintaan.

Miten noin yleensäkin on ruokakaupoista saatavana tuoretta kalaa.

14

3244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalakokki

      Kun googlaa espada food, vain harva annoksista näyttää todella mehukkailta. Etupäässä kala näytetään valmisteltavan öljyssä friteeraamalla ja lisäksi jossakin kuorutuksessa. Ei taida kalan oma maku enää maistua ollenkaan. Eikö kastikkeet kuulu Madeiralaiseen keittiöön?
      Ajattelin itse valmistaa espadasta ruoan voissa paistamalla ja siihen kunnon bearnaisekastikkeen. Googlen annoksissa ei näy tilliä, onko tilliä saatavissa kaupoista?

      Mutta alkuperäinen kysymykseni oli tuo espadan saatavuus pienemmissä erissä ja mihin hintaan?

      • Eisoossia

        Madeiralaisissa ruoka-annoksissa ei ole tyypillisesti kastikkeita.
        Joskus kuivahkon lihan kanssa sitä kaipaisi ja tonnikalapihvin.


    • Mustahuotrakala

      Kyllä sitä on ruokakaupoissakin myytävänä, kun kaupassa on vain laajempi kalatiski.
      Kauppahallin kalahalli on käsittääkseni enemmänkin tukku, eli myy ravintoloille kalaa jne.

    • voissa_paistettu

      Lidon Porto Maren korttelin supermarketissa kokonainen kala 7.90 kilo ja nyljetty ja paloiteltu 19.90 kilo.
      Huomenna testaan, miltä maistuu itsepaistettu.

    • espada_kalapuikko

      Noniin testattu on ja kun on tottunut suomalaisiin ahveniin, muikkuihin ja siikoihin, niin aika mitättömän makuinen tuo espada on.
      Lähinnä se on turskan makuinen eli ei maistu oikein miltään, joten ylimääräisillä härpäkkeillä esim.
      banaanilla siis yritetään saada siihen makua.
      Huomenna kokeillaan jotain toista, valikoimaa kyllä riittää...

      • Jääpedillä

        Mutta parasta on ettei siinä ole ruotoja, ainakaan ravintola-annoksissa.
        Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa.

        Toisaalta monessa ravintolassa on laajempi kalavalikoima ja voi halutessaan valita kalansa itse.


      • ts18056
        Jääpedillä kirjoitti:

        Mutta parasta on ettei siinä ole ruotoja, ainakaan ravintola-annoksissa.
        Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa.

        Toisaalta monessa ravintolassa on laajempi kalavalikoima ja voi halutessaan valita kalansa itse.

        No joo, jos ahventa pitää piikkisenä ja vaikeasti syötävänä, lienee parasta pysytellä kalapuikoissa ;-)


      • Kotitarvekalastaja
        Jääpedillä kirjoitti:

        Mutta parasta on ettei siinä ole ruotoja, ainakaan ravintola-annoksissa.
        Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa.

        Toisaalta monessa ravintolassa on laajempi kalavalikoima ja voi halutessaan valita kalansa itse.

        "Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa."

        Ahvenen, siian, kuhan ja hauen saa perattua ruodottomaksi kun vähän harjoittelee.


      • Kaikkeaskeidaa
        Kotitarvekalastaja kirjoitti:

        "Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa."

        Ahvenen, siian, kuhan ja hauen saa perattua ruodottomaksi kun vähän harjoittelee.

        Edelleen en siedä niitä.
        Kumma kun ravintolassakin saa ruotoja niistä kurkkuunsa.
        Siika kelpaa savustettuna kerran vuodessa.


    • Kalanpyytäjä

      Minusta Espada oli aivan hyvän makuista. Kauppahallissa hinta oli maaliskuun lopulla muistaakseni 4,90 kilo kokonaisena.

      En muista ruotoja saaneeni ravitsemusliikkeissä.

    • Tahtookunnonruokaa

      Täytyy sanoa eilen illalla espadaa syöneenä, etten toista kertaa maksa tuosta mauttomasta kalasta 15 euroa, ei ole sen arvoista. Enkä sen puolesta siitä lihavartaasta 20 euroa. Parasta ravintolaruokaa on ollut kalakeitto, siinä ei ollut iänikuisia ranskanpoppuja, jota joka annokseen tuputetaan.
      Mehukkaan ruoan saaminen kohtuuhintaan tuntuu täällä olevan mahdotonta. Paellat ja pastat toimii, mutta niitä tarjotaan harvassa.
      Parhaimman makuista ruokaa olemme saaneet yhdessä kauppakeskuksessa, jossa oli buffa ja hyviä salaatteja ja paikallisia ruokia, siellä käymme toistekin.

      • Soppaa

        Kalakeitto kunnon ruokaa..., makunsa kullakin.
        Tomaattisipulikeitto valkosipulileivän kera on hyvä alkuruuaksi.


    • Keväälläfunchaliin

      Onko kellään tietoa, voiko tuota espada kalaa löytyä myös säilykkeenä, eli siis purkissa? Olisi mukava tuoda tuttavalle tuliaisena.

    • Tehdäänsitä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!

      Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem
      Maailman menoa
      32
      2628
    2. Yksi kuoli nokkakolarissa

      Asiasta YLEn verkkosivuilla uutinen klo 23.02. Oliko itsemurha?
      Oulainen
      11
      1332
    3. Helvetistä ei ole paluuta

      Kun ihminen laskeutuu kuolleiden maailmaan, kauhujen valtakuntaan ja tuonelan ovet sulkeutuu kiinni, se on karu tunne ku
      Idän uskonnot
      336
      1037
    4. Mikä on kaivattusi ammatti

      entäpä sinun? 💶
      Ikävä
      45
      942
    5. Terveisiä vanhemmalle

      J-miehelle. Ehkä nähdään vielä 😉
      Ikävä
      45
      884
    6. Järjetön Topi-ilta

      Lisää tappiota konkurssipesälle. Miten voi olla mahdollidta , että annetaan järjestää tämä. Sorsakoski pyörii haudassaan
      Ähtäri
      20
      849
    7. Miksi nainen nukut huonosti

      Onko sulla jotakin huolia, vai jotakin miestäkö mietit? Vai tunnemaailmassako velloo? Ajatteletko koskaan minua? Paljo
      Ikävä
      61
      764
    8. Niin siinä Kävi

      Ettemme koskaan saaneet toisiamme
      Ikävä
      44
      750
    9. Halutaan toisiamme

      Mutta se on Salaisuus❤️
      Intohimo
      44
      746
    10. Jos olisit kaivattusi

      Kanssa kahdestaan samassa tilassa niin miten kävisi
      Ikävä
      46
      676
    Aihe