Paljonko maksaa espada kilo

Kokki_Ykkönen

Paljonko maksaa espada kilo kauppahallissa. Voiko sitä ostaa sieltä palan vai täyttyä ostaa koko kala. Onko espadaa myynnissä tavallisissa ruokakaupoissa tuoreena ja mihin hintaan.

Miten noin yleensäkin on ruokakaupoista saatavana tuoretta kalaa.

14

3264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalakokki

      Kun googlaa espada food, vain harva annoksista näyttää todella mehukkailta. Etupäässä kala näytetään valmisteltavan öljyssä friteeraamalla ja lisäksi jossakin kuorutuksessa. Ei taida kalan oma maku enää maistua ollenkaan. Eikö kastikkeet kuulu Madeiralaiseen keittiöön?
      Ajattelin itse valmistaa espadasta ruoan voissa paistamalla ja siihen kunnon bearnaisekastikkeen. Googlen annoksissa ei näy tilliä, onko tilliä saatavissa kaupoista?

      Mutta alkuperäinen kysymykseni oli tuo espadan saatavuus pienemmissä erissä ja mihin hintaan?

      • Eisoossia

        Madeiralaisissa ruoka-annoksissa ei ole tyypillisesti kastikkeita.
        Joskus kuivahkon lihan kanssa sitä kaipaisi ja tonnikalapihvin.


    • Mustahuotrakala

      Kyllä sitä on ruokakaupoissakin myytävänä, kun kaupassa on vain laajempi kalatiski.
      Kauppahallin kalahalli on käsittääkseni enemmänkin tukku, eli myy ravintoloille kalaa jne.

    • voissa_paistettu

      Lidon Porto Maren korttelin supermarketissa kokonainen kala 7.90 kilo ja nyljetty ja paloiteltu 19.90 kilo.
      Huomenna testaan, miltä maistuu itsepaistettu.

    • espada_kalapuikko

      Noniin testattu on ja kun on tottunut suomalaisiin ahveniin, muikkuihin ja siikoihin, niin aika mitättömän makuinen tuo espada on.
      Lähinnä se on turskan makuinen eli ei maistu oikein miltään, joten ylimääräisillä härpäkkeillä esim.
      banaanilla siis yritetään saada siihen makua.
      Huomenna kokeillaan jotain toista, valikoimaa kyllä riittää...

      • Jääpedillä

        Mutta parasta on ettei siinä ole ruotoja, ainakaan ravintola-annoksissa.
        Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa.

        Toisaalta monessa ravintolassa on laajempi kalavalikoima ja voi halutessaan valita kalansa itse.


      • ts18056
        Jääpedillä kirjoitti:

        Mutta parasta on ettei siinä ole ruotoja, ainakaan ravintola-annoksissa.
        Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa.

        Toisaalta monessa ravintolassa on laajempi kalavalikoima ja voi halutessaan valita kalansa itse.

        No joo, jos ahventa pitää piikkisenä ja vaikeasti syötävänä, lienee parasta pysytellä kalapuikoissa ;-)


      • Kotitarvekalastaja
        Jääpedillä kirjoitti:

        Mutta parasta on ettei siinä ole ruotoja, ainakaan ravintola-annoksissa.
        Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa.

        Toisaalta monessa ravintolassa on laajempi kalavalikoima ja voi halutessaan valita kalansa itse.

        "Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa."

        Ahvenen, siian, kuhan ja hauen saa perattua ruodottomaksi kun vähän harjoittelee.


      • Kaikkeaskeidaa
        Kotitarvekalastaja kirjoitti:

        "Itse ne voi sietää näitä kotimaisia "piikkisimppuja" kuten ahventa."

        Ahvenen, siian, kuhan ja hauen saa perattua ruodottomaksi kun vähän harjoittelee.

        Edelleen en siedä niitä.
        Kumma kun ravintolassakin saa ruotoja niistä kurkkuunsa.
        Siika kelpaa savustettuna kerran vuodessa.


    • Kalanpyytäjä

      Minusta Espada oli aivan hyvän makuista. Kauppahallissa hinta oli maaliskuun lopulla muistaakseni 4,90 kilo kokonaisena.

      En muista ruotoja saaneeni ravitsemusliikkeissä.

    • Tahtookunnonruokaa

      Täytyy sanoa eilen illalla espadaa syöneenä, etten toista kertaa maksa tuosta mauttomasta kalasta 15 euroa, ei ole sen arvoista. Enkä sen puolesta siitä lihavartaasta 20 euroa. Parasta ravintolaruokaa on ollut kalakeitto, siinä ei ollut iänikuisia ranskanpoppuja, jota joka annokseen tuputetaan.
      Mehukkaan ruoan saaminen kohtuuhintaan tuntuu täällä olevan mahdotonta. Paellat ja pastat toimii, mutta niitä tarjotaan harvassa.
      Parhaimman makuista ruokaa olemme saaneet yhdessä kauppakeskuksessa, jossa oli buffa ja hyviä salaatteja ja paikallisia ruokia, siellä käymme toistekin.

      • Soppaa

        Kalakeitto kunnon ruokaa..., makunsa kullakin.
        Tomaattisipulikeitto valkosipulileivän kera on hyvä alkuruuaksi.


    • Keväälläfunchaliin

      Onko kellään tietoa, voiko tuota espada kalaa löytyä myös säilykkeenä, eli siis purkissa? Olisi mukava tuoda tuttavalle tuliaisena.

    • Tehdäänsitä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      262
      4606
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      132
      3003
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      44
      2797
    4. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      76
      1761
    5. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      106
      1624
    6. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      28
      1493
    7. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      59
      1360
    8. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      94
      1253
    9. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      212
      1138
    10. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      47
      1129
    Aihe