NATOON JA ÄKKIÄ !

Punakanelia

Silloin se on nimittäin jo myöhäistä, kun vihreät miehet mutustelevat meidän omenoita taka-pihalla!

120

2897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiljula

      Niitä myös "pikku-ukoiksi kutsutaan" Tosin niitä löytää myös olkapäältä, yö pöydältä, Aamusella vessan pytyn reunalla istumassa ja kuiskailen. Älä viedä oksenna, menee hyvä viina hukkaan :)

    • Alasnatonazit

      Alottaja on natsi kuten Saaren Jallu ja Rummin Jussi.

      • varmaanonkin

        Olisikohan sama pösilö, joka juuri jokunen päivä sitten haikaili suur-suomen ja Törnin perään.


      • hoitoonhoitoon

        Joo. makejämsästä.! Harmitteli kun ei rajat siirtyny Uralille ja Torni ei saanut olla kapteeni. No, Huru-ukkoja on moneen lähtöön..näköjään. Mutta ilman niitä , huru-ukkoja siis, psykiatreilla ei olisi töitä..


    • sameon

      Viime vuosina olemme kuulleet Moskovasta painavia kehotuksia pysyä Natosta mahdollisimman kaukana. Pres. vaalikampanjassa kuultiin, että nöyrästi on kehotus otettu vastaan. Vedottiin Venäjän Nato-rajan kasvavan aivan liian pitkäksi. Lähes sanatarkka toisto Putinin puheista.

      Venäjä on siis tavoitteensa saavuttanut. Eihän sotilaallista voimaa tarvita aina tavoitteeseen pääsemisessä, jos sen saa poliittisella painostuksella. Tuemme tällä Putinin sisä- ulkopoliittista vallan vahvistumista entisestään.

      Putin: "Nato on suurin uhkamme" on koomillinen heitto vailla vertaa, mutta menee Venäjän kansaan täydestä. Mitä suurempaa "uhkaa" oma johtaja on torjumassa, kansan tuki kasvaa samassa mitassa.

      • eikaivaan

        Et kai väitä että Venäjä tekee Suomen nato päätöksen? Että sen takia ei mennä natoon koska Venäjä! Olemmeko niin rähmällään tiettyyn suuntaan??!


    • niin_mutta

      Kirjoittajan älynlahjoja kuvaa se, että aloitus on Jämsä-palstalla!

      • Punakanelia

        Sen vuoksi, koska nimenomaan Jämsäläiset osaavat keskustella rakentavasti... Olenhan jo "juoppo", "natsi" ja sinun mielestä vielä "mielenvikainenkin"...


    • makejämsästä

      Ketjun aloittaja on asiassa täysin oikeassa ja jotka eivät sitä ymmärrä eivät ole historiaa lukeneet!Jos Venäjä kokee tarvitsevansa elintilaa lisää Suomesta se sen myös ottaa mikäli emme ole Natossa!Nato on ainut peloite mitä Venäjä kunnioittaa!Baltian mailla olisi todennäköisesti ollut Ukrainan tie edessä ilman Natoa!Ruotsista saamme avuksi ruokapaketteja ja vaatteita!

      • vähänkyselen

        Mikä se Ukrainan tie on?


      • EnVarmaanSyö

        Onko ruokapaketeissa lipeäkalaa.


    • selkääntulee

      Ruotsi, Tanska,Hillanti ja Saksalaiset ovat tuhatvuotta hyökänneet Venäjälle. Sama linja näyttää jatkuvan. Suomi on aina kärsinyt heidän hyökkäyksistää. Ylen uudistoimitus on naton propakanta osasto.

      • felixsteiner

        Niin tuo naapurimme on ollut aina rauhan lähettiläs, tosin jon Pietari Suuren ja Katariina ensimmäisen aikoina harrasti tosi rajua imperialistista politiikkaa kun väkivalloin anasti maita kaukasuksella ja mustan meren ranoilla ja esim Suomen ruotsilta suuress pohjan sodassa tosin kymin joen alapuoliset alueet jo 1740-luvulla,ensimmäisessä maailmansodassa yrittivät vallata Puolan ja romanian ja Bulgarian mutta kehnolla tuloksella, bolseviikit jatkoivat tätä imperialistista politiikkaa jäämällä esim entisiin ns itäblokin maihin Viro,Latvia,Liettua,Puola,Tsekkoslovakia,Valkvenäjä,Ukraian jne niin että kukahan se nyt sitten on oikein tuhat vuotta hyökkäillyt.No tosin isä aurinkoisen alias mKoban ianne yhteiskunnan kaaduttua ovat joutuneet luopumaan noista entisistä vapaista maista jotka nyt ovat vapaita


    • AitoOuninpohjanOhrana-8

      Isänmaattomat kokkarepökäleet täällä haikalee johonkin Natoon , te Merkelin ja Obaman jälkeläiset, arvottomat Mamuttajat, luotankasvuunBilderbergerit. Putin on lahja valkoiselle rodulle kun omat poliitikot ovat mitä ovat,siis ei yhtään mitään, saamattomia vätyksiä, ei länsirajaa edes saatu kiinni koska eivät osaa eikä koskaan tule osaamaan. Vihreät miehet jossakin Ukrainassa saivat vapaasti temmeskellä koska tiesivät että Ukranilaisista ei ole muuhun kuin keskitysleirin vartijoiksi. Niitä on jotain yli 44miljoonaa asukasta mutta ei saa sotilaita omaan kehnoon höpöarmeijaansa ja siksi ulkoistavat kaiken mahdollisen Oligarkeille. Joku vatipää täällä haluaa tänne suomeen Naton parhaat iskujoukot ja mitä ne ovat? Säälittävän huonoja sotilasmaita kuten : Tanska, Norja, Romania, Bulgaria, Unkari, Malta, Belgia, Hollanti, SAKSA nykyään, Puola ja mitä kaikkea muita onkaan. Ainoita jotakuin hyviä on Englanti ja Usa. Venäjä nauraa huutonaurua noille muille. Suomen Kunniakas Armeija sensijaan pysäyttää jokaisen yrityksen valloittaa tämän Isänmaamme vaikka se vaatis monen vuoden sissisodan. Niin paljon ukkoa ei venäjältä löydy että pitää tämän Isänmaamme kurissa ja se ei tule koskaan kannattamaan millekkään hyökkääjälle. Venäläisten taistelumoraali on kehno suorastaan ja meillä Jämsässä kuites on sellaisia ryhmänjohtajia kuten Bolsu joka tuntee kaikki hyvät väijytyspaikat ja joka pitää moraaliamme yllä muistattaen meitä kauniista Ouninpohjasta!
      Natotrollit ja Stubbit, Urpot, Kyllöset, mamuttajat, petturit ei jatkoon.

      https://www.youtube.com/watch?v=hddguA2y4wk

    • Bolsu-Desantti_

      Ouninpohjan Ohranan painavan ja jämäkän puheenvuoron jälkeen haluaisin vielä näin jälkikäteen osoittaa erityiskiitokset Toveri Eino Rahjalle. Tasan 100 vuotta sitten juuri tähän aikaan hän oli lähdössä hakemaan Pietari Paavalin linnoituksesta Pietarista junalla suurta aselastia Suomen kansan syvien rivien tarpeisiin. Sanonta, että "raudassa on raha tallessa" piti silloin ja pitää edelleenkin paikkansa. Tämän suuren asejunan lastista on edelleenkin huomattava määrä Suomen kansan syvien rivien syvissä kätköissä, (ja pysyy) koska käytäntö on osoittanut, että aina on kansalla hyvä olla jotain kättä pidempää jemmassa oikein pahan päivän varalle... jotain on sentään Nuijasodasta opittu.

      Ei tiennyt, eikä edes arvannut Eino silloin, että Suomi kuitenkin lopulta lahjoitetaan hävityn punakapinan jälkeen vielä ilmaiseksi tänne avoimien rajojen läpi läpsytteleville kaiken maailman toripuukottajille, sun muille alaikäisten raiskareille ja pahantekijöille. Pääkaupungistamme tehdään vielä oikein kaupunginvaltuuston päätöksellä "koko maailman ilmainen sosiaalitoimisto", mistä saa ilmaisen terveydenhuollon jokainen maailmalta tänne ryöminyt hampaaton haitaria soittavinaan oleva mummo. Grandmother laitattaa uudet hampaat suuhunsa helsinkiläisten laskuun ja palaa takaisin kotimaahansa kertomaan muillekin "Pohjoisesta Paratiisista". Tulevana kesänä se "terveysturismi " sitten ryöhähtää oikein kunnolla valloilleen. Kalliiksi heidän koko elämän mittainen täysylöspitonsa meille suomalaisille tulee, mutta laitetaan apteekkiin mummojen lääkelaskuihin aina "huonona vuotena" semmoinen vuosittainen 50 € ylimääräinen "rahan lahjoitus valtiolle", että kulttuurimme rikastajilla ja geeniperimämme parantajilla riittää pelirahaa notkua markettien pelikoneilla. Tietysti myös 5 vuoden helppo ja huoleton "sopeutuminen" yhteiskuntaan (ei kun pelikoneille), ettei suomalaisille pakollinen aktiivimalliin osallistuminen häiritse hyvin alkanutta pelurin uraa. Hyvän pesämunan Eino ihan tietämättään meille nykypäivän suomalaisille niillä 15 000 kiväärillä jätti... Kiitos Eino !!

      ps. Se mää san, ett ei tartt toise poruka käyräteräst miekka tul mun kurkul tarjooma...

      • Vihtori_Hurri

        Joo, se oli sitä aikaa, että niihin aseisiin ei silloin kyselty vallesmannilta ostolupia, eikä sen jälkeen kantolupiakaan. Hyviä soivia pelejä ovat vieläkin, ketkä vetivät ennen jemmaan laittoa vaseliinit piippuun ja muutenkin sivelivät aseet kevyesti vaseliinilla ennen rasvapaperiin käärimistä. Poishan ne niitä nyt yrittää kansalta kerätä armonvuosimenettelyllä, voa turha on työsä...


      • Punikkiluopiot

        Onneksi se Toinen Rahja sai kuulaa ennen Helsinkiä.


    • Punakanelia

      Täällä kyseltiin:"Mikä se Ukrainan tie on?"...

      Ukraina ei ole Naton jäsen, joten siellä "Venäläiset syövät Ukrainalaisten omenoita." Natomaat Viro, Latvia ja Liettua ym. saavat olla rauhassa.
      Suomi EI ole vielä Naton jäsen, joten eikö olisi jo aika herätä?

      • aivotkonarikassa

        Höpö höpö.!
        Avaa uusi kaljatölkki ja jatka hourimistasi, mutta älä kirjoittele tänne typeryyksiäsi!


      • Punakanelia

        Höpö höpö vaan itsellesi!
        Peräti rakentavaa keskustelua... Leimaatko muuten kaikki kanssasi eri mieltä olevat "juopoiksi" ja "aivottomiksi"?
        Jospa sen sijaan kertoisit ystävällisesti, mikä kommentissani EI pitänyt paikkaansa?


      • höpötonhöpöjä

        Kukaan muu ei jauha noin typeriä kuin juovuksissa oleva idiootti. Mikään sinun kommentissa ei pidä paikkaansa. Pistä joulu glökiisi vain sitä kaneliasi.


    • tamppikaula

      Ukraina ei ole pystynyt maksamaan velkojaan ,Velkoja otti konkursipesän haltuunsa. Kuhan Suomen konkurssipesän ottaa

    • meenotfraid

      Eikä!! Vaikka vihreätmiehet ilmestyisikin niin pitää järjestää kansanäänestys. Kyllä kansa tietää(kun vihreätmiehet tähtäilee) mikä on oikein!

      • Punakanelia

        Meinaatko, että kun Ukrainassa ne vihreät miehet tälläkin hetkellä tähtäilevät, niin järjestäisivät kansanäänestyksen - jonka seurauksena miehittäjät sitten poistuisivat ja Krimin niemimaakin palautettaisiin?
        Jälkeen päin on turha enää pyristellä, kun ne vihreät miehet ovat jo "housuissa"...


      • henkistäkö

        Näetkö usein vihreitä miehiä? Tähtäileekö ne sinua?


      • voisiauttaa

        Punasta kanelia kaljan joukkoon. Voisi hourinta hellittää ja vihreät miehet vähän vähentyä.


      • OnkoHyvää

        Edellä kaksi tyypillistä esimerkkiä nyky-sukupolvien pullamössön syöjistä, jotka asuvat vielä äitinsä helmoissa ja peräkammari, sekä kioskin karkkihylly on heille maailman napa.


      • tämäontotuustästä

        Tai sitten ei! Laittavat noita natohörhöjä halvalla. Juuri nämä natosta unelmoivat sotaleikkejä leikkivät räkänokat ovat niitä äitinsä lellimiä karkinsyöjiä, jotka eivät tajua todellisesta elämästä mitään. Lukevat sotakirjoja ja haaveilevat suursuomesta ja Törnistä ja ihailevat jotain natsikomentoa.


      • felixsteiner

        Mielestäni Varsovanliitto olisi parempi vaihtoehto Natolle ai niin mutta rotanhäntäpistinhän on jo rusteessa eikä isä aurinkoisen luomusta sosilismin diktatuurimaata Neuvostoliittoa ei enää olekaan on vain oligarkien luomus herra Putinin diktatuuri, joka vähän aina harjoittelee sotilasoperaatioita Tsetseeniassa,Krimillä ja itä-Ukrainassa.


    • Vaaleissa_viisi

      Kertokaahan Nato-kiihkoilijat (tai kiihkoilija) miksi Nato ei Etelä- Euroopassa pysty turvaamaan edes ulkorajojaan? Miehitysjoukkoja Eurooppa puolillaan ja lisää tulee.

      • Punakanelia

        Ootellaan nyt vaan rauhassa ensin Ruotsin päätöstä, se on tainnut tulla nimittäin järkiinsä. Vanavedessä onkin sitten kevyt seilata.


      • Vaaleissa_viisi
        Punakanelia kirjoitti:

        Ootellaan nyt vaan rauhassa ensin Ruotsin päätöstä, se on tainnut tulla nimittäin järkiinsä. Vanavedessä onkin sitten kevyt seilata.

        Odotellessasi voinet vastata kysymykseeni.


      • TuleeVieläKiire

      • Vaaleissa_viisi
        TuleeVieläKiire kirjoitti:

        Tässäpä teille vastauksia!

        http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016070421845371_ul.shtml

        Oman (vajavaisen?) käsitykseni mukaan linkkisi sisältö ei vastannut yksinkertaiseen kysymykseeni eli miksi Nato ei Etelä- Euroopassa pysty turvaamaan edes ulkorajojaan?


      • Vaikka EU:n jäsenmaat ovat pääosin myös Naton jäseniä, niin kai EU:n ulkorajojen vartiointi kuuluu mitä suuremmassa määrin EU:n jäsenvaltioille kuten mm. Suomelle. Nato lienee tarkoitettu lähinnä torjumaan sotilallisen hyökkäyksen jotain sen jäsemaata vastaan ja siinä se on onistunut sillä noita hyökkäyksiä ei ole ilmaantunut. EU:n ulkorajojen valvonta ja vartiointi ja luvattoman tunkeutumisen rajan yli on yksinomaan EU:n jäsenvaltion tehtävä mutta niin vaan Unkaria ja Puolaa lukuun ottamatta muut jäsenvaltiot eivät halua eivätkä pysty täyttämään suvereenin valtion tehtävää eikä itse laatimiaan lakeja. Suomi on tästä varoittava esimerkki niin Ruotsista kuin Venäjältäkin suuntautuvan turvapaikkaturismin torjunnassa. Länsirajallamme ei ole minkäänlaista vartiointia ja itärajalla se on ulkoistettu Venäjälle, joka hoitaakin sen esimerkillisesti paitsi silloin kun toveri Putin osoittaa kaapin paikan eli päästää testiosaston Raja-Joosepin kautta Suomeen. Suomi ei antautunut 1939-1945 mutta teki sen jo 1990-luvun alusta pitäen huipentuen 2015, jolloin yli 35 000:n turistivirta Ruotsista vyöryi länsirajan yli. No mitä teki Suomi? Lähetti armeijan sotilaat rajalle - kantamaan turistien laukkuja.

        Parasta tässä on se, että kaikki tuo mahdollistui kansalaisten suorassa kansanvaalissa itse valitsemiensa kansanedustajien tekemillä päätöksillä eli lainsäädännöllä, jota ei noudatettu.


    • makejämsästä

      Kyllä se on tosiasia,että itänaapurissamme asuu täysiä pöllöjä ja nyt en tarkoita huhuilevia lintuja!Katsokaapa ajankuluksi youtubesta crazy driving in Russia ja sanokaapa sen jälkeen onko tuolla naapurin luulosairailla kaikki kotona?Tuo porukka ei ole saanut mitään muuta hyvää aikaiseksi kuin huorat ja Vodkan!

    • Punakanelia

      Täällä joku vaatii vastausta kysymykseen:"Miksi Nato ei Etelä- Euroopassa pysty turvaamaan edes ulkorajojaan?"

      Minua kun ei kiinnosta tippaakaan euroopan ulkopuoliset, eikä euroopan etelä-rajoillakaan käytävät selkkaukset, vaan nimenomaan "oma pesä" eli Suomen ja lähialueitten turvallisuus.
      Nyt kun vaan näyttäisi siltä, että NATOMAAT Viro, Latvia ja Liettua ovat turvassa, mutta Ukraina sen sijaan on jo menettänyt Krimin niemimaan ja Itä-Ukrainassa soditaan koko ajan jne...

      Ei olisi kiva herätä taas siihen, että joku naapurivaltio sotaa julistamatta hyökkäisi pommikonein Helsingin viattomien siviileitten kimppuun.

      Kertoisiko nimimerkki "Vaaleissa_viisi" puolestaan, oliko edellä mainittu siviileihin kohdistettu hyökkäys millään tavoin puolustettavissa? Ja jos oli, perustelut siihen? Kiitos...

      • Punakanelia

        Korjaan "puolustettavissa"= "puolusteltavissa"...


      • Vaaleissa_viisi

        Niin kuin jo rivien välissä totesitkin, Nato pystyy turvaamaan vain ne rajat, joita kukaan ei olekaan ylittämässä...


      • Punakanelia
        Vaaleissa_viisi kirjoitti:

        Niin kuin jo rivien välissä totesitkin, Nato pystyy turvaamaan vain ne rajat, joita kukaan ei olekaan ylittämässä...

        No eikö se Neuvostoliitto siis ollutkaan Suomen rajaa ylittämässä 30/11-39? Aivan uutta tietoa minulle "vajavaiselle".

        Ja jospa vastaisit kysymykseeni. Oliko edellä mainittu siviileihin kohdistettu odottamaton hyökkäys millään tavoin puolusteltavissa? Ja jos oli, perustelut siihen? Kiitos...


      • tasapuolisuuttavain

        Kerrohan arvoisa punakanelia, mitä tapahtui 22. 6. 1941. Menikö silloin sotilaita Suomen puolelta rajan yli Neuvostoliiton puolelle. Entä 24.6. 1941. Kärsikö siellä kenties siviilit silloin?


      • Punakanelia
        tasapuolisuuttavain kirjoitti:

        Kerrohan arvoisa punakanelia, mitä tapahtui 22. 6. 1941. Menikö silloin sotilaita Suomen puolelta rajan yli Neuvostoliiton puolelle. Entä 24.6. 1941. Kärsikö siellä kenties siviilit silloin?

        Kyllä, mutta kyse oli siitä, että olisimme voineet laittaa hameet päällemme, ellemme olisi edes yrittäneet vallata meiltä ryöstettyjä alueita takaisin.


      • Vaaleissa_viisi
        Punakanelia kirjoitti:

        No eikö se Neuvostoliitto siis ollutkaan Suomen rajaa ylittämässä 30/11-39? Aivan uutta tietoa minulle "vajavaiselle".

        Ja jospa vastaisit kysymykseeni. Oliko edellä mainittu siviileihin kohdistettu odottamaton hyökkäys millään tavoin puolusteltavissa? Ja jos oli, perustelut siihen? Kiitos...

        Ei kai kukaan kiistä sitä tosiasiaa, että Neuvostoliitto ylitti Suomen rajan talvella 1939-1940.

        Kysymyksesi sisältää mielenkiintoisen koukun "siviileihin kohdistettu odottamaton hyökkäys". Ilmeisesti tarkoitat Neuvostoliiton Suomen kaupunkien ilmapommituksia? Vastaus kysymykseesi: Ei, ei ollut eikä ole edelleenkään.

        Vaan sitä en nyt ymmärrä, että miten jo maailmankartalta poistuneen valtion ja sukupuuttoon kuolevan yhteiskuntajärjestelmän miltei 80 vuotta vanhat tekoset liittyvät tämän hetken Suomeen ja joidenkin suomalaisten Nato-kiihkoiluun. Vai juuri siksi, että ei ole muitakaan argumentteja esittää?

        Tiesitkö muuten, että Neuvostoliiton liittolaiset olivat toisen maailman sodan suurimmat siviilien pommittajat. Nykyisin nämä maat muodostavat Pohjois-Atlantin liiton eli Naton.


      • Punakanelia
        Vaaleissa_viisi kirjoitti:

        Ei kai kukaan kiistä sitä tosiasiaa, että Neuvostoliitto ylitti Suomen rajan talvella 1939-1940.

        Kysymyksesi sisältää mielenkiintoisen koukun "siviileihin kohdistettu odottamaton hyökkäys". Ilmeisesti tarkoitat Neuvostoliiton Suomen kaupunkien ilmapommituksia? Vastaus kysymykseesi: Ei, ei ollut eikä ole edelleenkään.

        Vaan sitä en nyt ymmärrä, että miten jo maailmankartalta poistuneen valtion ja sukupuuttoon kuolevan yhteiskuntajärjestelmän miltei 80 vuotta vanhat tekoset liittyvät tämän hetken Suomeen ja joidenkin suomalaisten Nato-kiihkoiluun. Vai juuri siksi, että ei ole muitakaan argumentteja esittää?

        Tiesitkö muuten, että Neuvostoliiton liittolaiset olivat toisen maailman sodan suurimmat siviilien pommittajat. Nykyisin nämä maat muodostavat Pohjois-Atlantin liiton eli Naton.

        No onkos siitäkin kulunut jo 80-vuotta, kun Venäjä miehitti naapurinsa Ukrainan Krimin niemimaan, sekä tappelee Itä-Ukrainassa?
        Eli ihmisten pitäisi jo havahtua siihen - että se - mikä tapahtui 80-vuotta sitten, on myös mahdollista nykypäivinä...


      • Vaaleissa_viisi
        Punakanelia kirjoitti:

        No onkos siitäkin kulunut jo 80-vuotta, kun Venäjä miehitti naapurinsa Ukrainan Krimin niemimaan, sekä tappelee Itä-Ukrainassa?
        Eli ihmisten pitäisi jo havahtua siihen - että se - mikä tapahtui 80-vuotta sitten, on myös mahdollista nykypäivinä...

        Eilen kerroit seuraavasti: "Minua kun ei kiinnosta tippaakaan euroopan ulkopuoliset, eikä euroopan etelä-rajoillakaan käytävät selkkaukset, vaan nimenomaan "oma pesä" eli Suomen ja lähialueitten turvallisuus."

        Minusta Krimin niemimaa ja Itä-Ukraina eivät ole Suomea eivätkä edes Suomen lähialueita. Miksi nyt, päivää myöhemmin olet niistä ja niiden selkkauksista kiinnostunut?

        Et muuten vastannut esittämääni kysymykseen. Kysymyksen tunnistat mm. siitä, että virke päättyy kysymysmerkkiin (?). Em. syystä en tällä erää viitsi vastata sinun esittämään kysymykseen. Vastauksen saat etsiä jostain muualta. Koeta vaikka Googlea :)

        Löytyyhän sieltä historiasta kaikenlaista. Neuvostoliiton lisäksi Suomeen ovat hyökänneet mm. Ruotsi, Novgorod, Venäjä, sekä nykyisistä Nato-maista mm. Iso-Britannia, Norja, Ranska ja Tanska. ...ja sekin, että Ruotsin alaisuudessa suomalaiset joukot ovat miehittäneet sinun niin kovasti esille tuoman Ukrainan.


      • Punakanelia
        Vaaleissa_viisi kirjoitti:

        Eilen kerroit seuraavasti: "Minua kun ei kiinnosta tippaakaan euroopan ulkopuoliset, eikä euroopan etelä-rajoillakaan käytävät selkkaukset, vaan nimenomaan "oma pesä" eli Suomen ja lähialueitten turvallisuus."

        Minusta Krimin niemimaa ja Itä-Ukraina eivät ole Suomea eivätkä edes Suomen lähialueita. Miksi nyt, päivää myöhemmin olet niistä ja niiden selkkauksista kiinnostunut?

        Et muuten vastannut esittämääni kysymykseen. Kysymyksen tunnistat mm. siitä, että virke päättyy kysymysmerkkiin (?). Em. syystä en tällä erää viitsi vastata sinun esittämään kysymykseen. Vastauksen saat etsiä jostain muualta. Koeta vaikka Googlea :)

        Löytyyhän sieltä historiasta kaikenlaista. Neuvostoliiton lisäksi Suomeen ovat hyökänneet mm. Ruotsi, Novgorod, Venäjä, sekä nykyisistä Nato-maista mm. Iso-Britannia, Norja, Ranska ja Tanska. ...ja sekin, että Ruotsin alaisuudessa suomalaiset joukot ovat miehittäneet sinun niin kovasti esille tuoman Ukrainan.

        Ei tarvitse mennä sentään "viikinkiaikaan", vaan jospa keskityttäisiin vaikkapa viimeisen 5-vuoden aikaisiin tapahtumiin lähialueilla, joihin katson kuuluvan Ukrainan miehityksenkin...
        Ilmeisesti hyväksyt kertomastasi päätellen Venäjän toimet, eli Ukrainan miehityksen?

        Diktaattorit ovat ahneita ja haluavat aina vaan lisää ja lisää. Näille sekopäille kun ei mikään riitä, vaan jo suussa olevan makupalan lisäksi ahnehditaan jo seuraavaa naposteltavaa...

        Puolueettomuus nykyaikana on sama kuin "hattara tuulessa", sen kun voi tuulen lisäksi napata mukaansa kuka tahansa ohikulkija omistajansa kädestä.

        Tämän tietävät kaikki poliitikot, mutta harvat uskaltavat kertoa aidosti kantansa yhä SUOMETTUNEESSA suomen-maassa...


      • Vaaleissa_viisi
        Punakanelia kirjoitti:

        Ei tarvitse mennä sentään "viikinkiaikaan", vaan jospa keskityttäisiin vaikkapa viimeisen 5-vuoden aikaisiin tapahtumiin lähialueilla, joihin katson kuuluvan Ukrainan miehityksenkin...
        Ilmeisesti hyväksyt kertomastasi päätellen Venäjän toimet, eli Ukrainan miehityksen?

        Diktaattorit ovat ahneita ja haluavat aina vaan lisää ja lisää. Näille sekopäille kun ei mikään riitä, vaan jo suussa olevan makupalan lisäksi ahnehditaan jo seuraavaa naposteltavaa...

        Puolueettomuus nykyaikana on sama kuin "hattara tuulessa", sen kun voi tuulen lisäksi napata mukaansa kuka tahansa ohikulkija omistajansa kädestä.

        Tämän tietävät kaikki poliitikot, mutta harvat uskaltavat kertoa aidosti kantansa yhä SUOMETTUNEESSA suomen-maassa...

        Et muuten edelleenkään vastannut kysymyksiini. Etkö kykene vai etkö osaa keskustella?


    • makejämsästä

      Kyllä tämä punakaneli on asioista perillä ja ymmärtää todellisen tilanteen.Vain Nato on meidän turva tulevaisuudessa,muutama kymmenen lentokonetta ja tykkiä panssarivaunujen kanssa eivät auta mitään kun Itänaapuri ajattelee tarvitsevansa maata niinkuin 1939.Ukraina ei uhannut Venäjää mitenkään,mutta niinpä vain Krimi otettiin ja Itä-Ukraina on Venäjän hallinnassa!

      • vähänjärkeäpeliin

        Tämä punakaneli ei ole asioista perillä eikä ymmärrä tippaakaan koko asiasta! Eikä tunnu ymmärtävän myöskään tämä makejämsästä! Ei tainnut ajatella Venäjä tarvitsevansa maata tuossa Krimin opetaatiossa. Tutkikaa karttaa tarkoin ja miettikää mitä Ukrainassa tapahtui ennen tuota Krimin valtausta. Ehkä pikkuhiljaa alkaisi raksuttamaan.


      • loppuhulluudelle

        Näkyy olevan tuo punakanelia ja makejämsästä useammalla nimimerkillä esiintyvä sotahullu trolli joka yrittää pitää tätä palstaa yllä yksinpuhelullaan. Näitähän riittää.


    • USMC

      Näin on. NATO on oikeasti ainoa turva Suomelle Venäjää vastaan. Ensin Venäjä ammuskelee 5 metrin osumatarkkuudella Iskander-ohjuksilla 700 km:n päästä Suomen öljynjalostamot, kiinteät rannikon tykkipatterit, lentokentät, satamat, sähköverkon runkolinjat ja muuntoasemat, sekä rautatiet ja muun tieverkoston kriittisiltä kohdiltaan tohjoksi. Kun kansa latailee Tarvikekeskuksen aggregaateillaan sähköä kännykän akkuihinsa, vaikka kännyköitten tukiasemat onkin jo nurin, niin Putin kysyy: Joko riittää? Nauraa vielä soittaessaan, että kylväkää vain niitä jalkaväkimiinojanne sinne korpeen hirvien astuttaviksi. Me emme niihin astu, koska läpimurtokohdat tehdään rajalle valittuihin kohtiin ja massiivit joukkojen siirrot tehdään autokalustolla näistä tarkoin valituista kohdista Suomen puolelle. Kuka nyt enää korpia pitkin juoksentelisi?

      Jos ei jumpittelevan pikkumaan armeijalle uppoa järki päähän jo tässä vaiheessa, niin sitten tullaan itärajan yli semmoisella määrällä hävittäjiä, että Suomen vähät Hornetit on tiputettu viimeistä konetta myöten alas kohtalaisen pienessä ajassa. Sen jälkeen Venäjällä on Suomessa myös täysi ilmaherruus... ja se on paljon se.

      Mutta Suomen ylipainoiset, nivelrikkoiset paksumahaiset sotamiehet saavat välilevyn pullistumineen AHAA-elämyksen: Mepä ryhdymmekin Venäjää vastaan sissisotaan. Ei hyvältä vaikuta tuokaan vaihtoehto, olipa sitten kyseessä kesä taikka talvi. Koska vihollisella on täydellinen ilmaherruus, se kuvaa lämpökameroillaan pöpeliköt läpi yötä päivää ja missä on ukkoa enemmän metsässä, niin sinne tulee taivaalta ohjusta ja muuta paukkua siihen malliin, että kun on tullut sissille p@skat housuun siellä metsässä, niin pitää ottaa jo käyttöön se toinen alusvaatekerta, mikä sotilaspassin takasivuilla kehoitetaan ottamaan mukaan liikekannallepanossa.

      Mitä me tästä opimme? Sen, että Suomi on jo hävinnyt sotansa Venäjää vastaan ilman NATO-joukkojen apua, ennen kuin tuo kahina on edes alkanut. NATO myönteinen presidentti saatiinkin jo valittua maahan suurella kansan enemmistön päätöksellä, joten tulevina vuosina kun pressa pikku hiljaa ohjaa puheitaan uuteen suuntaan ja sanoo ,että "sanoisin, että meidän nyt olisi syytä lähentyä NATOA ja sanonkin", niin kansahan seuraa lopulta valitsemaansa messiasta ja äänestää tarvittaessa NATOON liittymisen puolesta. Eihän siihen NATOON liittymiseen tyhmältä kansalta tosiasiassa tarvitse kysyä edes mielipidettä, koska tiukan paikan tullen valtiovalta voi tehdä sen liittymispäätöksen ihan ilman kansan mielipidettäkin.

    • Köntin-Kämppä

      Eikö vielä ole ilmaantunut yhtään yltiöisänmaallista ressu-possua kurkkusalaatit päällä hehkuttamaan RK62:n paremmuutta ja Suomen höpöarmeijan suurta voimaa ja sissisodan mahtavuutta. Joko naisvarusmiehistä on koulutettu uudet lotat rintamalle upseerien patjoiksi?

      • EiköPimpslooraa

        Ja taas tämä katkera tuttumme "järjen jättiläinen" lässyttää aiheesta, joka ei mitenkään liity aloituksen aiheeseen.
        Ei tainnut pappasi sitä "pesää" rintamalla todellakaan saada, kun katkeruus ja kateus on siirtynyt jälkipolvillekin.


      • 05-kurkkusalaatti

        Minä kun kävin sisällä Köntin kämpällä, niin minä pyörittelin pyllyn reiässä niitä seinään ruuvattuja 7,62x39 hylsyn kantoja, missä ressu-possut pitää grogilasejaan. En tapani mukaan osallistu tänäkään keväänä 2018 Köntin kämpän keväisiin siivoustalkoisiin.


    • Mateen_kolkkaaja

      Ei Venäjä uskalla Suomeen hyökätä. Persujen (ei kun Sinisten) rattijuoppo-Oinonen menee rajalle seisomaan ja heiluttaa toisessa kädessään Ukko-Pekkaa ja toisessa kädessään sotilaspassia. Jo vain Vennään poika perräytyy...

    • Punakanelia

      "loppuhulluudelle
      1.2.2018 9:14

      Näkyy olevan tuo punakanelia ja makejämsästä useammalla nimimerkillä esiintyvä sotahullu trolli joka yrittää pitää tätä palstaa yllä yksinpuhelullaan. Näitähän riittää."

      Väärä diaknoosi! Jos näitä OIKEASTI sotahulluja ei olisi, voisit sinäkin tällä hetkellä kääntää sen Ladasi keulan pohjoista kohti ja ajella oman kotimaan kamaralla vaikkapa Petsamoon / Kalastajasaarennolle sekä lähteä vaikkapa pilkille...

      • loppuhulluudelle

        Kun olisi Lada niin voisin vaikka lähteäkin! Mutta kun ei niitä Ladoja enää ole! Ladahan oli tietääkseni aika hyvä talviauto. Tosin en ole Ladaa koskaan omistanut. On siellä Petsamon suunnalla tullut silti käytyä. Sinne pääsee nääs ihan länsiautoillakkin. Usko sinä punakanelia vaan, että niitä natohommia ei sieltä jämsästä ja suomi palstoilta käsin saa järjestymään. Ja muutenkin ne ovat liian suuria asioita sinun edes ymmärtää.


      • Punakanelia

        "loppuhulluudelle
        1.2.2018 14:28

        Kun olisi Lada niin voisin vaikka lähteäkin!"

        Tiedoksi! Vaikka sinulla olisi se Ladakin, et sinä kyllä silläkään enää voisi lähteä vuoden -44 jälkeen Petsamoon, etkä Kalastajasaarentoon " oman kotimaan kamaralla", koska ne ovat vallattuja alueita.


      • Afroditaa
        Punakanelia kirjoitti:

        "loppuhulluudelle
        1.2.2018 14:28

        Kun olisi Lada niin voisin vaikka lähteäkin!"

        Tiedoksi! Vaikka sinulla olisi se Ladakin, et sinä kyllä silläkään enää voisi lähteä vuoden -44 jälkeen Petsamoon, etkä Kalastajasaarentoon " oman kotimaan kamaralla", koska ne ovat vallattuja alueita.

        Höpö höpö. Ei ne mitään vallattuja alueita ole. Ja jos ovatkin, niin otimme vain takaisin sen mikä on aina meille kuulunut. Onkos sinulla muuten paljon kamaraa? Oletko harkinnut, että ehkä kannattaisi luopua osasta. Se nimittäin laskisi verenpainettasi ja pidentäisi ikääsi.


      • Punakanelia
        Afroditaa kirjoitti:

        Höpö höpö. Ei ne mitään vallattuja alueita ole. Ja jos ovatkin, niin otimme vain takaisin sen mikä on aina meille kuulunut. Onkos sinulla muuten paljon kamaraa? Oletko harkinnut, että ehkä kannattaisi luopua osasta. Se nimittäin laskisi verenpainettasi ja pidentäisi ikääsi.

        No paljonkos se elinaika minulla sitten pidentyisi, jos tästä 1200 neliön kamarasta luovuttaisin vaikkapa 100 neliöö naapurille.
        Punakaneleistani en kyllä luovu!


    • UpseerikinSenTajuaa
      • Ouninpohjan_Ohrana

        Nyt tulin asiasta täysin vakuuttuneeksi ja minustakin tuli kova NATO:n kannattaja. Ei meillä suojeluskunnan lehtolapsien jälkeläisillä ole yksinämme mitään mahdollisuuksia Suurta ja Mahtavaa Venäjää vastaan.


      • Punakanelia

        Kyllä naurattaa minuakin! Koska eihän Suomi ole mihinkään hyökkäämässä. Keskustelun aihehan on "Natoon ja äkkiä!"

        Malja siis kahdelle Suomalaiselle realistille eli Kaskealalle, sekä Torvaldsille... Kippis!


      • vaaleissa_viisi

        Kyllähän se selväksi tuli: Boeingin Suomen edustaja Kaskeala kertoo USA:n kiristäneen Suomea JASSM-risteilyohjuksilla liittymään NATO:on. Itsenäinen Suomi piti päänsä eikä taipunut suurvallan edessä.


    • MietiVähän

      Heh heh!

      "Possu-Tesantilla" kävi hyvä tuuri... Jos olisit "ihannemaassasi" herjannut julkisesti maasi puolustusvoimia, olisit joutunut "kannanottosi poiston sijasta" paljon kylmempään ja kolkompaan paikkaan, kuin nykyiseen Sossusi lämpöiseen luukkuun.

    • Bolsu-Desantti_

      Bolsu-Desantti on pelkkää rautaa ja terästä, eikä koskaan ruikuta ylläpidolle ja ilmianna kirjoituksia, mitkä ei ole itselle mieleen. Jos kerran ihan oikeasti 32 000 Suomen höpöarmeijan karkuria juoksi kesällä -44 Kannaksen halkijuoksua ja muutama rintamalotta Raili Kotilainen painoi samassa laumassa lottapuvun helmat suomalaisten upseerien spermasta tahraisina, niin kyllä silloin tosiasiat pitää hyväksyä tosiasioina.

      • SiperianJunaan

        No eikös nimenomaan se ilmianto- eli kavereitten käräyttäminen ollut juuri tuohon aikaan muodissa tässä ihannoimassasi maassa?


      • Aki_Kaurismäki

        Tosiaan... Siperian junaan... hyvä kun muistutit !! Nimilistat ja osoitteet on jo valmiiksi katsottuina, ketkä noudetaan kotoa ja lastataan myös Jämsästä ensimmäisinä kylmiin härkävaunuihin puolen kilometrin mittaiseen vaunuletkaan veturin perään matkalle 2500 km päähän Siperiaan pakkotyöhön. Ouninpohjan Ohrana haetaan kartanoltaan ensimmäisten joukossa ja sijoitetaan myös ihan ensimmäisten joukossa kylmimpään vaunuun. WC:n virkaa vaunussa toimittaa vaunun lattiassa oleva reikä. Tärkeintä on lähteminen...


    • enemmistöpäätös

      Mitäs sinä sielä natossa? Mutta mene toki ja äkkiä. Me Suomalaiset ei tulla.

      • Natossa-Turvassa

        Saulin ylivoimainen kansansuosio ja presidentiksi valinta varmisti Suomen Natoon liittymisen. Tyhmä kansa ei vaan äänestyskopissa ymmärtänyt sitä, antaessaan Saulille valtavan äänivyöryn. Nyt voivat tehdä Natoon liittymisen Saulin johdolla ilman kansanäänestystä, vedoten Saulin valtavaan kansansuosioon, missä kansa on tavallaan suurella enemmistöllä valtuuttanut Saulin hoitamaan valtakunnan asioita parhaaksi katsomallaan tavalla. Kansa on muutenkin tyhmää ja äänestää perinteisesti aina väärin tämmöisissä "Liitytäänkö Natoon" äänestyksissä. Huom !! Minnekään ei ole kirjattu, että Suomen Natoon liittymisestä pitäisi järjestää mikään kansanäänestys. Valtiovalta voi täysin tehdä Natoon liittymispäätöksen näin halutessaan ilman, että tyhmältä kansalta kysytään yhtään mitään.


    • näin-se-menee

      Mikäli Venäjä hyökkää Suomeen (Suomi ei ole silloin vielä Natossa, koska eihän Venäjä Nato-Suomeen hyökkäisi) niin äkkiä monta tonnia käteistä mukaan ja Suomen etelärannalta (vaikkapa Porvoon edustalta Emäsalon saaresta) siellä toimivien salakuljettajien monisataaheppaisilla pikaveneillä Suomenlahden yli tunnissa yön hämärässä NATO-maa Viroon ja ollaan sen jälkeen TURVASSA. Sinne ei Venäjä uskalla hyökätä. Jätetään Persut ja Ressut Suomeen tapattamaan itsensä ja fiksumpi porukka siirtyy Nato-Viroon perustamaan uuden elämän. Virosta pääsee kyllä muuttamaan taas tarpeen vaatiessa suurempiin Nato-maihin, jos ei Saaremaan maisemat miellytä.

      • Terhilläkö

        Kyllä! Eli liitytään vaan Natoon, niin ei tarvi noita "pikaveneitä" varailla.


    • Ouninpohja

      Vai haetaan Ohrana ensimmäisten joukossa ja viedään Siberiaan? Kjeh kjeh!! Ja höpöNatoon meidän pitäis hakeutua kans samalla? Heh heh! Mikähän asia sai tämän meidän kyynisen ja Isänmaattoman Bolsun kannattamaan Niinistöä ja Natoa, tätä riistoporvaria? Oliko se Lennu-koira vai suunniteltu vaalilapsi? Alkaako Bolsun jääkylmäsydän lämmetä tälläiselle harkitulle ja viekkaalle vaalipropagandalle? Riistoporvarien vaalistrateegit tietävät kyllä että tälläiset jutut uppoo tyhmälle kansalle mutta että Bolsukin lankeaa se oli uutta!! Ei ikinä Natoon, ei ikinä! Kuten on todettu Venäjä ei voita mitään hyökkäämällä Suomeen vaan pelkästään häviää Suomalaisten tekemällä pitkään vastarintaa sissisodalla. Ei ne saanut Afganistanin resupekkoja kuriin vaikka kuinka yrittivät, ei Tsetsenian resupekkoja eikä edes Ukrainan leikkiarmeijaa parastaaikaa. Putin on hyvin tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen missä Suomi on neutraali puskurimaa agressiiviselle Natolle. Siksi ei Natolle. Ei ennen, ei nyt, ei koskaan. Haluaako Bolsu että "Auvoon" tulee joukkue Turkkilaisia sotilaita istumaan ja juomaan kaljaa ja haastaa riitaa siellä istuvien juoppojen kans? Ei hyvää päivää!
      Mikä Pyhänhäväistys meidän Urheita Veteraaneja ja Lottia kohtaan! Vieraan maan sotilaat marssisivat Jämsän kaduilla? Onneksi on Jämsän sillalla tukevia lyhtypylväitä missä Natottajamaanpetturit ansaitusti saisivat roikkua! Ja tule ihmeessä Köntin kämpälle kevätsiivouksen aikana niin kerromme sulle RK-62 paremmuudesta verrattuina näihin Natoromurautoihin. Syödään grillimakkaraa (Lihdl) ja juodaan 3-kaljaa, heitetään puukkoa (Peltosen sissipuukko) ja jutellaan lisää kahdenkesken näistä meidän viisaitten isovanhempien asekätköistä!
      Tervetuloa!

      https://www.youtube.com/watch?v=HeMUgwZT3iU

    • USMC

      Heh, heh... kaikkea sitä kuulee, että Suomen höpöarmeija lähtisi oikein sissisotaan? Kyllä on Suomen höpöarmeijan sissisota heikoissa kantimissa talviseen aikaan (kuten esim. juuri tähän aikaan) kun vihollisella on koko Suomen kattava ilmaherruus päällä sen jälkeen, kun Suomen vähät hävittäjät on tiputettu viimeistä konetta myöten. Kauniisti armeijan nappikaulat puhuu, että kyllä "koko maata puolustetaan". P@skapuhetta sanon minä !! Se linja mitä oikeasti tullaan kriisitilanteessa puolustamaan, kulkee Oulusta Jyväskylään ja siitä Lahden kautta pääkaupunkiseudulle. Muu korpi saa olla tässä maassa täysin oman onnensa nojassa kriisitilanteessa. Onhan siellä Pohjois-Karjalan korvessa muutama vanha ukko 30-06 hirvikivääriensä kanssa torjumassa vihollista.

      Turha on Ouninpohjan sissien piiloutua talvella Köntin kämpälle, tai kesällä Vororottiin, kun kummankin paikan tarkat koordinaatit on jo Putinilla tiedossa. Putinin sodanjohto voi vodkanhuuruisen saunaillan päätteeksi ihan vaan huvikseen ja aikansa kuluksi laukaista jostain Pietarin suunnalta 5 metrin osumatarkkuudella Iskander-ohjuksen suoraan Köntin kämpän katolle.

      Mutta kun NATO-hävittäjät pörräilee Suomen taivaalla, niin vähemmän on Putinilla hinkua Suomeen hyökkäillä. Jos Venäjä ja NATO-Viro joutuu sotaan keskenään, niin Venäjä miehittää joka tapauksessa koko Suomen etelärannikon muutaman kymmenen kilometrin syvyydeltä aina Hankoon saakka. Ahvenanmaa miehitetään siinä samalla kertaa, kun on kerran sotimaan lähdetty.

      Saulin, Lennun (ovat muuten niin samannäköisiä) ja kummityttö Jennin klaanin valtava kansan suosio takaa Suomen Natoon liittymisen jollain aikavälillä. Tyhmältä kansalta ei kysytä mitään mielipidettä millään äänestyksellä Natoon liittymisestä, koska tyhmä kansa äänestää yleensä aina väärin. Mikäli kansanäänestys tästä asiasta järjestetään, niin se on jo kymmenellä eri mielipidemittauksella etukäteen varmistettu, että Sauli-hurmoksessa oleva kansa äänestää jopa Natoon liittymisen puolesta selvällä äänten enemmistöllä.

      Mikäs turkkilaissa NATO-miehissä on vikana? Mieluummin niiden kanssa Jämsässä, kuin Putinin miehittäjien. Kylläpä Hitlerin SS-joukoissakin oli WW II:n jälkipuolella jo hyvinkin monen sorttista murjaania kelpuutettu hätäpäissään SS- joukkoihin. Taisipa olla jo jokunen maahanmuuttajana maahan tullut mustakin ukko saatu jostain Balkanin rupuvaltiosta värvättyä mukaan. Pahoja rikollisia oli ainakin nimitetty SS-joukoihin korkeille sotilasarvoille.

      Varmin tae Suomen pysymisestä Suomena, on Natoon kuuluminen ja riittävä määrä Naton hävittäjiä valvomassa suomalaisten hävittäjien lisäksi Suomen ilmatilaa.

      • Punakanelia

        Alleviivaan, etenkin tuon viimeisen kappaleen ja "osia" edellisistäkin.

        Mahtavaa, että muitakin realisteja on foorumissa kertomassa, missä oikeasti mennään, eikä eletä/nöyristellä romuttuneessa yya-Suomessa!


      • Bolsu-Desantti_

        Jos Iskander tömähtää yöllä Köntin kämpän katolle, niin siitä sissipartiosta ei löydy sen jälkeen mitään muuta, kuin repaleinen pätkä Ohranan alushousun lahjetta Rojolan rantasaunan piipun nokasta.


    • Putin_
    • Bolsu-Desanttiii
    • NATO-OTAN

      Kylläpä siellä nyt "isänmaalliset" maitonaamat marmattaa, että "kun Suomi joutuu lähettämään Natossa ollessaan omia sotilaitaan maailman kriiseihin". Totta kai joutuu lähettämään, jos meinaa joskus itsekin tarvitessaan apua Natolta saada. Ilmaisia lounaita ei ole olemassa... kyllä tästä maasta löytyy aina sen verran innokkaita sotahulluja, että ovat valmiita lähtemään vapaaehtoisesti minne tahansa Naton rähinöihin mukaan, jos vaan pyydetään vapaaehtoisia lähtijöitä.

    • Taas-näin-eespäin

      Heh, suomalaiset pönttöpäät seisoi Talvi- ja Jatkosodassa rintamalla rivissä papin edessä ja hoilasivat virsiä... silti hävisivät sodan.

      • taas_näin_taapäin

        Niinhän siinä kävi. Hävisimme ja jäimme hopealle. Viro sentään voitti pronssia entisten Liittoutuneiden, eli nykyisten Nato-maiden avustuksella.


      • felixsteiner

        Joo kylläpä on mukava syödä vapaassa Suomessa (joka on ainut maa jota ei miehitetty sodan jälkeen, siis liitoutuneita vastaan sotineista) karjalan paistia kaalisopan sijaan eikä mahorkka haise nurkissa eikä nkvd:n autot pörrää yöllä hakemassa kansalaisia.


      • NixNix

        Siitä saamme kyllä kiittää aseveljiämme Saksalaisia, koska ilman heidän apuaan täällä "molotettaisiin" venäjää ja me Suomalaiset olisimme jossakin Siperian perukoilla.

        Rauhanehtoina Suomalaiset saivat nootin Venäjältä ajaa Saksalaiset joukot pois alta aikayksikön, jolloin Saksan Lapin joukkojen komentaja kenraalimajuri Lothar Rendulic uhkasi, että mahdollisen keskinäisen sodan tullessa taisteluista tulisi hyvin verisiä, sillä vastakkain olisi kaksi maailman parasta armeijaa, joka sitten ikävä kyllä toteutui.

        Saksalaisista puhutaan yleensä vain Lapin polttajina, mutta kukaan ei tunnusta heitä Suomen itsenäisyyden säilyttäjinä...


      • Köntin_Kämppä

        Me tunnustamme ja arvostamme Saksalaisten apua, kiitos Saksa kun autoitte Suomea, Isänmaatamme!


      • Uhhgt
        NixNix kirjoitti:

        Siitä saamme kyllä kiittää aseveljiämme Saksalaisia, koska ilman heidän apuaan täällä "molotettaisiin" venäjää ja me Suomalaiset olisimme jossakin Siperian perukoilla.

        Rauhanehtoina Suomalaiset saivat nootin Venäjältä ajaa Saksalaiset joukot pois alta aikayksikön, jolloin Saksan Lapin joukkojen komentaja kenraalimajuri Lothar Rendulic uhkasi, että mahdollisen keskinäisen sodan tullessa taisteluista tulisi hyvin verisiä, sillä vastakkain olisi kaksi maailman parasta armeijaa, joka sitten ikävä kyllä toteutui.

        Saksalaisista puhutaan yleensä vain Lapin polttajina, mutta kukaan ei tunnusta heitä Suomen itsenäisyyden säilyttäjinä...

        Lapissa saksalaiset eivät kyllä saaneet paljon mitään aikaiseksi.
        Olivat partisaanien kanssa helisemässä, ja joutuivat pyytämään suomalaisilta apuja.
        Lapin olosuhteissa Saksan armeija ei ollut kahden parhaan joukossa.
        Vaan eipä olisi suomalaisillakaan ollut mitään jakoja Etelä-Venäjän aroilla, kun ei panssareita paljon ollut, mutta eihän siellä suomalaiset olleetkaan, paitsi joitain vapaaehtoisia SS-miehiä


    • Rahuhallisesti

      "NATOON JA ÄKKIÄ ! "

      Heikko hermoinen hysteerikko, ei sinulla ainakaan ole harkintakykyä ja perusteluista, kuin pyrit aiheuttamaan aivan turhaa pakokauha, mutta kun me muut emme pode penikkatautia, toisin kuin sinä "NATOON JA ÄKKIÄ ! "

    • makejämsästä

      Kyllähän fakta ja tosiasia on se,että meidän itänaapurimme on täysin ennalta-arvaamaton.On aivan turha elää ruusuisissa unelmissa meidän ystävällisistä Itänaapureistamme.He ottavat tarpeen vaatiessa sen minkä itse tarpeelliseksi näkevät!Jos esim.Ukraina olisi olisi ollut Natossa ei siellä tällä hetkellä sodittaisi ja Krimi kuuluisi edelleen Ukrainalle.

    • KokemuksenViisautta

      Oli ihan pakko laittaa tänne lukemani - edesmenneen 101-vuotiaan sotaveteraanimme Hannes Hynösen kommentti Natosta:

      "Suomen on ehdottomasti liityttävä Natoon, se on minun ehdoton mielipiteeni! Miten me muuten pärjäämme?
      En oikein jaksa uskoa tuohon meidän rajanaapuriimme."

    • makejämsästä

      Kyllä siinä Lavrov jälleen selitti,että Britannian myrkytys on Amerikkalaisten juonia Venäjää vastaan ja Amerikkalaiset ja Britit keksivät koko myrkytyksen jotta maita saataisiin boikottiin Venäjää vastaan!Tuo itänaapuri on sellaista paskasakkia,että siihen ei voi luottaa yhtään!!Keksivät kaiken maailman selityksiä,mutta koskaan eivät myönnä mitään!!!!

    • huhhupsi

      Eiköhän olisi parempi olla venäjän alainen kuin eun

      • Järkevästi

        Eikös sinne "itään" kulje junat edelleenkin, onkos lippu jo ostettu?

        Historiaakin lukeneena tiedän, mikä kohtalo oli sinne työläisten paratiisiin aikanaan rynnänneillä kiihko-kommunisteilla.
        Ja sehän oli kuula takaraivoon, taikka lievempänä vaihtoehtona Siperian järkyttävien pakkasten vankileirit, eli nälkäkuolema.
        Jos vielä voisit rakentavasti kertoa, mikä ryssänmaan alaisuudessa olisi paremmin kuin nykyisessä Suomessa?
        Kommunistihan haluaa, että ruoka ja asunto lämpöineen tulee automaattisesti kaikille aatteen ihannoijalle, itse mitään tekemättä...
        Jää enemmän aikaa Vodkan lipittämiselle...


    • TAMARAKAMARAKGB

      NATOKIIMAAN AUTTAA BURANA 400

      • KaikkiMän

        AUTTAAKOS SITTEN KRIMIN NIEMIMAAN MIEHITYKSESSÄ FORTTAAL C 2OO?


      • Keskustan.Jermu

        Ja jämsäläisyyteen auttaa lobotomia.


      • KukaLie

        No onhan Jämsäläisissä sentään ainakin yksi realisti! Keskustelun aloittaja.


      • tosirealisti

        Ja sama "realisti" siinä taas yrittää puolustaa typerää aloitustaan!


    • Auvilan_komppania

      Eikös meillä jo ole Natomaa Turkista tulleita taistelijoita parin kolmen divisioonan verran vahvistamassa niin puolustustamme kuin geeniperimäämmekin. Ei ihme jos itänaapurimme on yhteisestä rajastamme huolissaan.

      • TittapåSverige

        Venäjä on hyvin huolissaan näistä Urpon ja Pipilän niin siviili kuin sotilasalalla tänne kutsutuista korkeakoulutetuista kunniavieraista. Venäjä miettii nyt kuumeisesti miten vastata tälläiselle sotastretegialle kuin sitä että mennään kadunkulman suojasta keskelle katua ja ammutaan lipas tyhjäksi ja palataan takas lataamaan lipas ja sitten taas uus yritys. Venäjän kenraalit eivät vielä ole löytänyt ratkaisua tähän ongelmaan. Köntin kämpälläkin ollaan neuvottomia tälläiseen menestystarinaan. On se Nato hyvä!!


    • UskokaaJo

      Suomihan on jo käytännössä Natossa ja näyttänyt idälle, ettei tänne kannata tulla rähjäämään. Jos Putleri tänne halajaa, ymmärtää varmastii ettei me olla enää se kokardein/siviili-vaattein varustettu ryysyläisporukka, vaan "takaa" löytyy tukea jos jonkinlaista Nato-kumppanuuden myötä.
      Iltalehden lööppien mukaan olemme Natossa lähitulevaisuudessa ja se on tosiasia jota ei kommunistit pysty estämään.

      • tottatoinenpuoli

        Iltalehden lööppien mukaan voidaan tulevaisuudessa olla vaikka kuussa. Tänne pöpilään kukaan ole hyökkäämässä. Höpö juttuja.


    • Varmaan paras vaihtoehto olisi riittävät kova oma puolustus. Niin kova että Venäjä joutuisi tekemään liikaa työtä jos tänne meinaavat.
      Ruotsi menee natoon ja jos valtaa suomen on se natomaan kanssa rajanaapuri.
      Ruotsin liittyminen natoon ei tarkoita sitä että suomen pitää olla natossa.
      Oikeastaa oma kova kova puolustus tässä kohdin vaan vahvistaa sitä että Venäjä ei hyökkää suomeen.

    • kaikkeasoopaa

      Ruotsi menee natoon ja jos valtaa suomen on se natomaan kanssa rajanaapuri... Mitähän tuo nyt tarkoittaa. Joko ruotsikin on valtaamassa suomea, vai?

    • Nato-otaN

      Ei Suomi pysty yksinään järjestämään millään eikä mitenkään niin kovaa puolustusta, että se Venäjän sotavoimille yksinään pärjäisi. Vaikka sotakalusto olisi kuinka uutta ja nykyaikaista uusia hävittäjiä myöten, niin kalustoa on Suomella aina vähän ja suomalaiset sotilaat nykyisin pelkkää pullamössöä. Natoon kuuluminen on ainoa pelastuksemme. Ei ne soltut sielläkään yhtään sen kummoisempia ole mitä Suomella, mutta sotakalusto on Natossa hyvää ja sitä on paljon...

    • StetsoniLytyssä
      • Nato_on_perseestä

        Natomaat USA, Iso-Britannia ja Ranska tukivat avokätisesti Neuvostoliittoa se sotatoimissa Suomea vastaan.

        Natomaa Saksa sen sijaan poltti lapin kyläreisssunsa päätteeksi, noin niinkuin kiitokseksi vieraanvaraisuudesta.

        NATO on siis Suomen perivihollinen.


    • näin_se_on

      Olet oikeassa. Kiire on. Mene nyt ja helvetin äkkiä NATOon ja ano myös NATOn kansalaisuutta!

      Kuuluuko muuten ISLAM sivistysvaltioiden joukkoon?

      • Mitäs_me_puolueettomat

        Olkaa huoleti, te vähämieliset NATO intoilijat.

        Suomi liittyy Natoon heti Sveitsin jälkeen!


    • iopjujpjo
      • JärkeäKäyttäen

        Sotahistorian Dosentti markku Salomaa on tätä mieltä tämän päivän Iltalehdessä.https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807252201094697/

        "Sopimuksen 1. artikla on mitätöity"
        Salomaa sanoo suoraan, että Suomen ja Venäjän sopimuksen ensimmäinen artikla on nyt mitätöity ja Suomen pitäisi hakea Natoon ja saada jollain tavalla välilliset turvatakuut hakuprosessin ajaksi.

        Salomaa sanoo odottaneensa Shoigun kaltaista viestiä".


    • ViheriäKirjelaatikko

      "Kysymykseen, onko Suomella riittävä kyky puolustaa nykyisellä ”vihreiden miesten” aikakaudella Ahvenanmaata, kun varsinaiset joukot voidaan tuoda alueelle vasta kriisin tullen, Niinistö vastasi, että ”Suomi on sitoutunut puolustamaan Ahvenanmaan neutraliteettia, ja jos tulee kriisi, me tunnemme vastuumme”."

    • TosiOn

      No nythän ne "vihreät miehet" ovat jo "melkein" Turun saaristossa? Eikö jo hälytyskellot soi?

    • EagleHasLanded

      Venäjän tiedustelupalvelu tietää jo kaikki puolustukseen ja rajavalvontaan liittyvät salaiset paikat.
      Vastarinta turhaa, jos niin päättävät vaan tulla, mm. rajavalvonnan salainen bunkkeri Haminassa, tietää ne senkin ...
      JOS MÄÄ TIEDÄN NIIN TIETÄÄ NEKIN

      • Ouninpohjan_Ohrana

        Me Köntin Kämpän Ressut kun sanotaan, että Suomea ei miehitetä, niin sitä ei silloin miehitetä. Meillä on melkein RK 62:sta vastaavat Norinco 56 S puoliautomaattikiväärit. Onhan niissä osassa tosin niin väljä piippu, että Mauserin 7,92 mm luoti menee puhdistuspuikolla työntämällä piipusta läpi, mutta miesten laatu korvaa kaluston puutteet. Etutähtäintä ei niistä saa oikein millään ruuvattua niin ylös kuin pitäisi. Ase ampuu 100 metriin koko ajan 10 cm yli tähtäyspisteen. Jos yrittää ruuvata etutähtäintä ylöspäin, niin se tulee jo ulos jengoiltaan, eikä pysy enää kiinni. Niinpä me ollaankin siirretty takatähtäimen asetin ihan etuasentoon ja mojautettu semmoisella lankun pätkällä takatähtäimeen hahlon kohdalle kunnon isku, että takatähtäimen tanko vääntyy alaspäin kaarevaksi. Nyt saa ruuvattua etutähtäintä syvemmälle ja kaarevan takatähtäimen ansiosta saa nyt tähtäimet kohdalleen. Nyt tulee osuma siihen, mihin tähdätäänkin. Kun ollaan homostelemassa Köntin Kämpällä, niin siellä vasta kovia jätkiä ollaan. Meillä on seinään ruuvatut 7,62 x 39 hylsyt, missä pidetään grogilaseja aina valmiina, kun ruvetaan ottamaan viinaryyppyjä. Suomea on mahdoton miehittää, kun me ollaan maata puolustamassa.


      • Rokka
        Ouninpohjan_Ohrana kirjoitti:

        Me Köntin Kämpän Ressut kun sanotaan, että Suomea ei miehitetä, niin sitä ei silloin miehitetä. Meillä on melkein RK 62:sta vastaavat Norinco 56 S puoliautomaattikiväärit. Onhan niissä osassa tosin niin väljä piippu, että Mauserin 7,92 mm luoti menee puhdistuspuikolla työntämällä piipusta läpi, mutta miesten laatu korvaa kaluston puutteet. Etutähtäintä ei niistä saa oikein millään ruuvattua niin ylös kuin pitäisi. Ase ampuu 100 metriin koko ajan 10 cm yli tähtäyspisteen. Jos yrittää ruuvata etutähtäintä ylöspäin, niin se tulee jo ulos jengoiltaan, eikä pysy enää kiinni. Niinpä me ollaankin siirretty takatähtäimen asetin ihan etuasentoon ja mojautettu semmoisella lankun pätkällä takatähtäimeen hahlon kohdalle kunnon isku, että takatähtäimen tanko vääntyy alaspäin kaarevaksi. Nyt saa ruuvattua etutähtäintä syvemmälle ja kaarevan takatähtäimen ansiosta saa nyt tähtäimet kohdalleen. Nyt tulee osuma siihen, mihin tähdätäänkin. Kun ollaan homostelemassa Köntin Kämpällä, niin siellä vasta kovia jätkiä ollaan. Meillä on seinään ruuvatut 7,62 x 39 hylsyt, missä pidetään grogilaseja aina valmiina, kun ruvetaan ottamaan viinaryyppyjä. Suomea on mahdoton miehittää, kun me ollaan maata puolustamassa.

        Homostelkaa te vaan kaikessa rauhassa siellä Köntin kämpällänne nalli-pyssyjenne kanssa ja antakaa meidän tosi-miesten hoitaa nämä maanpuolustukselliset asiat.


      • Rojolan_Sissi
        Rokka kirjoitti:

        Homostelkaa te vaan kaikessa rauhassa siellä Köntin kämpällänne nalli-pyssyjenne kanssa ja antakaa meidän tosi-miesten hoitaa nämä maanpuolustukselliset asiat.

        Mitäs ne Jämsän maitonaamat siellä vikisee? Köntin Kämpällä on paras maanpuolustusaines, mitä valtakunnan tästä osasta löytyy. Eihän siellä Jämsän Ressu-Possuilla ole muita kuin Tuomo, joka täyttää kunnollisen sotilaan mitan. Kestää myrkyt ja sotakaasut pahemmin yskimättä... tehkää samat kaasutestit perässä, te 05 kurkkusalaattipellet...


    • Tuomoon_me_luotamme

      Tuomo on kovin Ressu Jämsässä. Se kuvaa mäyrät ja ahmat, sekä kestää erilaiset taistelukaasut. On se vaan kova jätkä. Hirvimiehistä se ei kyllä tykkää...

      • EiAnukseen

        Nämä edelliset kaverit kirjoittelee siidereissään alkuperäisen aiheen ohi pervoista homosteluistaan, ressuista ja taistelukaasuista.
        Jäiköhän se kiertokoulukin kesken lukihäiriön vuoksi, kun eivät oikein ymmärrä aloituksesta, mistä pitäisi keskustella.
        Niille pervoille homostelusivuille Köntin kämpällä voisitte perustaa ihan oman keskustelu-palstanne vaikkapa otsikolla "Ohranan aisaa hanuriin"...


    • Kenraalimajuri

      Näinhän se menee... Naapuri on ostoillaan jatkuvasti miehittänyt itä-rajaa, siellä asuu jo huomattava määrä venäläisiä.
      Eikä aikaakaan, kun aletaan valittamaan paikallisten venäläisten uudisasukkaiden syrjimisistä, jonka seurauksena onkin sitten jälleen alueen miehittäminen venäjälle Ukrainan tapaan. Kannattais vähän miettiä, ennen kun se on liian myöhäistä.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4314
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1809
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1549
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe