Jäinen koirapuisto, loukkaantumisriski

Nivelrevähdys

Kannattaa jättää puistoilut, jos puisto on jäinen. Koiran nivelrevähdykset ovat ilkeän kipeitä ja kestävät kauan parantua, saattaa olla että vaatii jopa leikkauksen.
Ainakin täällä etelä-Suomessa, jossa kelit vaihtelee sateisen ja jäisen välillä, kannattaa jättää puistoilut keväämmälle.

5

92

  Vastaukset

  • Puisto oli tänään ihan sula.Ei jäätä missään.Joten kyllä sen jokainen itse varmaan osaa ihan katsoa, et onko liukasta vaiko ei.Tietysti riippuu myös koiran koosta ja vauhdista.
   Meillä sujui ihan mainiosti,ja kavereilla myös.

  • No varmasti jokainen osaa katsoa onko liukasta, mutta kaikkien järki ei riitä ymmärtämään että koirakin voi liukastua ja loukkaantua.
   Tosi lapsellinen kommentti sinulta, eikö voi järkevästi keskustella?
   Tänään oli sulaa, mutta ensi viikolla voi taas olla jäistä. Huolehditaan koiristamme.

   • Voihan ne nivelet revähdellä vauhdilla juostessa, metsässä, riekkuessa kaverinkanssa.....jne.Tuskin varoittelusta on hyötyä, ihmiset itse tekee päätöksensä.
    Varoituksista huomimatta,tapahtuu jatkuvasti onnettomuuksia.


  • Koiranomistajan tossa kannattaa varoa. Koira kun nykäisee hihnasta kunnolla ja seisot liukkaalla alustalla, lennät toinen käsi hihnassa kiinni sieltä 1,5-2 metristä naamallesi. Se on eri asia, kuin koiran kaatuminen ym; isku on siihen cverrattuna todella kova. Sen vapaan käden olkanivel ei iskua kestä ja parantuminen vie, parhaassa tapauksessa ilman leikkausta kuusi kuukautta. Luista ei ole niin väliä, ne paranevat kuudessa viikossa jos kaikki menee hyvin.

   Päähän kohdistuva isku on sitten eri asia, oireet voivat jäädä pysyviksi. Siinä letkuruokinnassa voi sitten muistella koiruansa koko loppuikänsä.

   • Taitaa olla melko harvinaista.En tunne ketään jolle olis noin käynyt.Kaupungilla, ja nakkarijonossa on vaarallisempaa kun koiralenkeillä.

    Nastajalkineet on tosi mainiot talvella.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   136
   8810
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   3295
  3. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   16
   1123