Ukko Halla ...

luikuritlaskettelee

kenen/ keiden idea alunperin on ollut mahdollisuus rakentaa laskettelukeskus?
Tiedän henkilön, joka kertomansa mukaan alustavasti esitellyt ideaansa Puumalaiselle. Asiaa oli selvitelty aikansa. Em. henkilö oli jostain syystä luopunut aikeestaan toteuttaa laskettelukeskus. Ja oli antanut puolestaan luvan asian vapaaseen käyttöön.
Senjälkeen kai Puumalainen/Väisänen jatkoivat asian eteenpäin viemistä?
Eivät nämä herrat, jotka lehtijutussa esiintynevät jonain. Mitä eivät ole olleet?
Puumalaiselta kai voisi varmistaa. Onko noin ollut?
Sinänsä onko tuokaan kertomus totta? Jota pääpiirteittäin kirjoitin. Enemmänkin kuulin.
Tahtoo näitä tietynlaisia henkilöitä olla, jotka tilaisuuden tullen pyrkivät loistamaan osallistumisellaan.

38

1156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Surullinen_pessimisti

      Tosi tyhmä idea tuo laskettelukeskus. Vaikka perustamisesta on kulunut pitkä aika, on kunnan sivulla olevan tonttikartan perusteella noin puolet mökkitontteista edelleen myymättä. Elikkä kiinteistöverot jää siltä osin kunnalla saamatta. Myös asuntovaunualueen lähtö nopeuttaa lopun alkua.

    • ihmeistäsuurinpia

      On käsittämätöntä, että Hyrynsalmen kaikkien aikojen merkittävimmän hankkeen käynnistyminen on säilynyt hämärän peitossa yli 30 vuotta. Pitäisi viedä ennätysten kirjaan.
      Kyllä Hallan Ukko ja Kalle Juntunen tunnetaan tekemisistään. On annettu oikein neuvoksen arvonimi. Näin se Hyryunsalmi palkitse e niitä, jotka ovat jotain aikaan saaneet. Kyseisen hankkeen käynnistäjä ei ole saanut minkäänlaista myönteistä lausuntoa eikä edes kahvikuppia siitä uroteosta. Palkittiin lopputilillä. Ei edes yhtään ilmaista mäenlaskua. Suksi lainaamossa kysyttiin häneltä, että oletteko VIP henkilö kun kunnan väki oli kutsuttu laskettelemaan. Kyseinen henkilö joutui maksamaan itse vuokraamansa sukset ja kengät. Ukkohallan tosiasioihin perustuva käynnistyshistoria selviää lähiaikoina Kainuun Sanomien ja Ylä Kainuun mielipide palstalta. Jospa se lopultakin selviäisi miten kyseinen hanke lähti liikkeelle. Ei ihmeiden aika ole ohi.

      • lopultakintotuusesiin

        Jo olisi aika tunnustaa kunnassakin tosiasiat ja antaa kunnia sille kenelle se tosiasiassa kuuluu.


      • eikannataenääjauhaa

        Huh huh. Mielipide on vain mielipide. Näin myös mielipidekirjoitus. Siinä ei kukaan käy tarkistamaan tosiasioita. Lehtijutussa on totuus tullut ilmi ja muut mielipidehömpät on puutaheinää vailla totuuden tarkistusta. Ensimmäinen lehtijuttu oli totta ja siitähä ei ole lehden oikaisua tullut joten suut suppuun ja kateelliset hiljaa.


      • katotaantotuus

        Kyllä sitä jauhetaan niin kauan, että totuus tulee esiin. Lehtitoimittajat eivä tiedä mikä on totta ja mikä ei. Se joka tuo mielipiteenä tosiasian esille Ukkohallan käynnistämisestä on itse Ukkohallahankkeen käynnistäjä. Se totuus ei pala tulessakaan. Katotaan totuus vaikka käräjillä jos muu ei auta. Tämä alkaa vähitellen mennä siihen. Asia olisi oikaistu, mutta sitä ei saa tehtyä kuin mielipidepalstalla vaikka se ei ole mielipide vaan kiven kovaa totuutta. Olen valmis todistamaan kaiken väittämäni. Kyllä vituttaa jo. Katotaan kuka on kuka.


    • tikullasilmään

      Vesa Juntusellakin on ollut sormet pelissä,siinä hommassa taisi palaa koko käsi vaan taisipa osata junailla ihtesä ulos koko sopasta.

      • saivankilatuomion

        Ei ole mitään vaikutusta Ukkohallan käynnistymiseen.


    • surkujuttu

      Kyllä on ollut pitkä humala sillä joka on keksinut Ukko-Hallan, ei ole vieläkään selvinnyt. Nykysetkin toimijat taitaa istua humalassa kikustuolissa ja kunta kiikuttaa verorahoilla. Liiketoiminnan osaamisen puute on syynä siihen,ettei Ukko- Halla ja Paljakka toimi. Mökkejä myynnissä ainakin kaksikymmentäviisi, eikä mene kaupaksi.Surkujuttu.

      • tyypillenenasenne

        Hyrynsalmella on lukematon määrä tällaisella asenteelaa olevia tolloja joilla ei muuta tehtävää kuin arvostella aikaan saatua. Itellä ei riitä järki minkään uuden luomiseen ja kehittämiseen. Sen takia Hyrynsalmi on Suomen surkeimpia kuntia. Odotetaan, että valtio ja kunta elättää kaikki ihmiset. Missään muualla ei ole tällaista ajttelua.


      • talijakusipää

        Kirjoittajalla on talipäässä lisäksi kusta. Enempää ei kehtaa kirjoittaa vastausta tällaiseen.


    • liekömitään

      On se kumma kun Hyrynsalmella nähdään vain mörköjä ja pahantekijöitä joka paikassa. Voisiko joku kertoa mikä on ollut merkittävä hyvinvointia tuova hanke Hyryllä.

      • eiolemuutakeksitty

        Kaunislehdon talomuseo , Tommi-puukko ja Hallan Ukon tärpättitehdas, ne on pelastanut Hyrynsalmen. Nehän ovat olleet joka vuosi esillä monella tavalla. Uskottava se on.


      • eijärkeäkirjoituksissa

        Montako työpaikkaa on ko."yrityksissä"? Verotuloista hyvinvointi tulee.


      • vunteeraaja

        Kaikki ovat oheistuotteita, ukkohallaa myöten. Teolliset, ulkopuolelle myötävät, onko se työ tai tuote ,ne on ne oikeat. Niillä jos ei tule kuntaan katetta , niin liityttäneenkö. .vaikka puolankaan.😁😁


      • tällaisiatarvitaanlisää

        Eihän siinä olekaan mitään järkeä. Siksi ne kai onkin esillä joka vuosi. Nehän ovat vain palvonnan kohteita. Verotuloistahan se hyvinvointi tulee, mutta se näyttää Hyryllä unohtuneen. Onhan se tärpättitehdas tuottanut siellä metikössä ties mitä hyvää. Kukapa sen arvaa kun ei ole nänyt, onhan siitä ihanuudesta vasta sata vuotta, että kannattaahan sitä muistella ja kehuskella. Merkittävä teollisuuslaitos. Samoin kapusta ja viikatevarasto, kannattaa käydä katsomassa.


      • Ilman_tukija

        Merkittävä ja hyvinvointia tuova hanke on metsätyöt. Ne tuo työtä metsäkoneitten, rekkojen, junien kuljettajille ja kunnossapidolle ja monille metsäalan ammattilaisille.


      • ettäsillälailla

        Taitaa olla niin, että Hyrynsalmella ei arvosteta muuta työtä kuin pöllinteko ja heinänteko. Sehän se on sitä oekeata työtä. Kaikki muu on humpuukie. Pöllintekkie ja heinäntekkie kun paenaa silmät nurin peässä ja lanelipaeta housunpeällä ja ohta hiessä pitkie päevie, niin se on kaikkein arvokkainta työtä. Siitä se elintaso lähtee nousuun.


      • juurisillälailla

        Tosi miehet tekkee pöllie (tienaa rahaa) ja akat laskettellee (tuhlaa rahaa).


    • Hyvinpyyhkii

      Pirssin ja soran ajo se on kans alähäkkeä touhuo.Koppalakit ja kaikki.
      Kaopanteko sun muut ammatit osataan.Apulannat ja sahat myyvään.
      Ja ihmiset ostaa.Nykyään ihmisillä on rahhoa.Moassa hyvä hallitus tekköö lisseä.

    • Pöllimehtä

      Ennen tekivät jotkut joulunakin pöllie lyhdyn valossa.Pöllinteolla se on tämä kansa nostettu kukoistukseen.

      • nämätekööhyvää

        Kahvion pito ja kaevurihommat ne on jotakin. Myös pyöräkuormaajalla möyriminen soramontulla on oekeata työtä. Kyllä niistä veroeuroja pörähtää. Niitä vaen lisää niin kyllä kunta kukoistaa.


    • totuusesiinlopultakin

      Rinnehiihtokeskuksen Pieni Tuomivaaraan pani alulle entinen elinkeinoasiamies Niilo Väisänen matkailun kehittämisohjelman toteuttamsella, jonka hän laati ja toteutti tältä osin konsultti Liisa Äikkään kanssa vuosina 1984-1986. Muita alullepanijoita ei ole .

    • Vuosi1988

      Katsokaapa Hyrynsalmen historian kirjaa.Siinä on kuvat v.1988 valtuustosta ja kunnanhallituksen jäsenistä.Väittääkö joku vielä kiven kovaa ettei kuvien päättäjillä ollut osuutta Ukkohallan rakentamiseen ja syntyyn? Jos muutama entinen kunnan virkamies käyttää tällä palstalla näin paljon aikaa tosiasioiden kieltämiseen niin luulisi tällä tarmolla jotain uuttakin ideaa saavan aikaan?
      Mitä tulee tuohon Kuhmo oy:n sahan paloon, niin olisiko kunnan pitänyt rakentaa uusi saha ja antaa vielä käyttöpääomaa yritykselle?
      On jollain kyllä katkeruus huipussaan?
      Jos päänuppi ei aikoinaan kestänyt minkaanlaista julkista esiintymistä niin silloin kannattaisi jo lopultakin olla hiljaa ja antaa kommentointi niille joilla on siihen tarvittavat välineet.

      • kovakovaavastaan

        Sieltä valokuvistako se näkyy miten rinnehiihtokeskus pantiin alulle. Kyllä kunnan päättäjillä on osuus asiassa, mutta ei olisi ollut mitään päätettävää jos joku ei olisi tehnyt ensin asioita päätettäväksi. Kirjoittajalla taitaa olla nyt päänuppi sekaisin. Miten Kuhmo Oy kuuluu tähän asiaan, käsittääkseni ei mitenkään. Kyllä päänuppi on kestänyt vähän enemmän kuin sinulla ja kenties leikannutkin. Kerroppa ÄO:si niin minäkin kerron. Sattuu olemaan Mensan todistus. Hyrynsalmi on tosi vittumainen kunta, siellä ei arvosteta sitä mitä on tehnyt vaan sitä, että paljonko onollut esillä. Jos Minä olisin ollut samalla tavalla esillä kuin herra Ahokas olisi kaikki työt jäänyt tekemättä- Sinä polonen et ymmärrä höykäsen pöläystä elinkeinoasimiehen työstä. Minä tein kaikki elinkeinoja koskevat esitykset kunnanhallitukseen esittelemällä ne ensin Ahokkaalle. Tietenin meni Ahokkaan piikkiin. Todistappa seikkaperäisesti oma versioisi siitä miten hiihtokeskus sai alkunsa. Sinunhan pitää se todistaa kun olet esittämääsi mieltä. Nyt otetaan lopultakin miehestä mittaa ja katotaan kuka on hiku tässä asiassa. Anna tulla vain lisää jos sulla on jotain järkevää. Epäilen.


      • antaahantullalisää

        Sinua vituttaa kun tuodaan faktoja esiin. Ethän sinä tiedä mitään yritysasioista kun puhut käyttöpääoman antamisesta yritykselle. Sitä tuskin koskaan mikään kunta on tenyt muualla kuin Neuvostoliitossa aikanaan. Lienetkö ollut siellä opiskelemassa. Vaikuttaa siltä. Vähemmästäkin vittuuntuu ja katkeroituu kun lukee näitä kirjoituksia. On ollut hauska härnätä kirjoittajia. Mukavaa ajankulua. Tännehän saa kommentoida kuka haluaa ei siihen tarvitse minun lupaa olla.


      • haluankatkeroitualisää

        Voi että minä olen koettanut katkeroitua ja päästä edes siinä huipulle niin että kaikki sen huomaisi mutta ei se ole saanut vauhtia. Kerropa miten sitä oikein katkeroidutaan kunnolla niin minä kokeilen. Olisihan se kiva onnistua edes siinä kun näyttää ettei ole onnistunut missään muussa. Viedään se homma vielä huipummalle.


      • Ottietta
        kovakovaavastaan kirjoitti:

        Sieltä valokuvistako se näkyy miten rinnehiihtokeskus pantiin alulle. Kyllä kunnan päättäjillä on osuus asiassa, mutta ei olisi ollut mitään päätettävää jos joku ei olisi tehnyt ensin asioita päätettäväksi. Kirjoittajalla taitaa olla nyt päänuppi sekaisin. Miten Kuhmo Oy kuuluu tähän asiaan, käsittääkseni ei mitenkään. Kyllä päänuppi on kestänyt vähän enemmän kuin sinulla ja kenties leikannutkin. Kerroppa ÄO:si niin minäkin kerron. Sattuu olemaan Mensan todistus. Hyrynsalmi on tosi vittumainen kunta, siellä ei arvosteta sitä mitä on tehnyt vaan sitä, että paljonko onollut esillä. Jos Minä olisin ollut samalla tavalla esillä kuin herra Ahokas olisi kaikki työt jäänyt tekemättä- Sinä polonen et ymmärrä höykäsen pöläystä elinkeinoasimiehen työstä. Minä tein kaikki elinkeinoja koskevat esitykset kunnanhallitukseen esittelemällä ne ensin Ahokkaalle. Tietenin meni Ahokkaan piikkiin. Todistappa seikkaperäisesti oma versioisi siitä miten hiihtokeskus sai alkunsa. Sinunhan pitää se todistaa kun olet esittämääsi mieltä. Nyt otetaan lopultakin miehestä mittaa ja katotaan kuka on hiku tässä asiassa. Anna tulla vain lisää jos sulla on jotain järkevää. Epäilen.

        Nyt tuli asiaan selvyys ja totuus niinkuin asia oli. Hyvä niin. Eikä tarvinnu näitä mainoksia kuvamusteen kanssa. Viittaan päivän yläkainuu lehteen.


    • aikusetihmiset

      On näitä mukava lukea. Jotta ei ihan tappeluksi menisi niin mitatkaa mulkkunne ja kummalla on isompi niin se on kunkku. Lukemat tänne. Minä haen sillä aikana sipsejä ja kaljaa. Kunnon viihdettä!

      • eikuleikkimään

        On se kiva kuulla. Mulkkuhan se taitaa olla se, joka saa pahaiten viihdettä aikaan, Varsinkin
        kun sitä puristelee ja katsoo peelistä että ompa komea lelu. Senkun saisi vielä pysymään pystyssä niin kyllä juhlat alkaisivat leikkihuoneesa. Ai että mikä juhlatunnelma. Huomaa, että kyllä se vanha viisarikin värähtää kun on virikkeelinen ympäristö. Varoo vain ettei pierase kesken kaiken. Se voi ruveta naurttamaan niin että lelu kaatuu ja koko leikki jää kesken. Ei haittaa onko se iso vai pieni lelu, kunhan se vain pysyy pystyssä.


    • Ikävätapa

      Hävetkää yäk..yäk😢

      • kokeillaanauttaako

        Niin täytyy tehä kun ei ole muuta tekemistä. Hyvä vinkki. Täytyypä kokeilla. Ei ole äskeen kuulunut näin hyvää ehdotusta. Se voi tuntua jopa hyvältä. Voisko saada lisää tällaisia ehdotuksia. Voishan siinä mennä muutama työttömän työpäivä kun oikein tolokusti kokeilee


    • Leäkkeetkuntoon

      Niin se veijari saattaa aktivoutua.
      Siihen kun vielä oikea lääkitys niin ompa mukava keskittyä olennaiseen.
      Ei tule Ukkohallat silloin mieleen joka välissä.Ja tietysti hyvä petikaveri.....

      • kylläseonnipotkiivielä

        Sinulla tuntuu olevan lääkitys kunnossa. Otahan vielä lisää kun olet saanut oikeat lääkkeet. Tiijä vaikka iloksi muuttuisi.


      • näinukkohallalassakin

        Jos ottaa kovin paljon lääkettä, niin saattaa aktivoitua liikaa ja pahimmassa tapauksessa siitä tulee riippuvaiseksi ja tauti muuttuu krooniseksi. Olisi vähän vaikeaa kun on jatkuvasti juhlakunnossa eikä ole juhlia missään tiedossa ja kaikki jää huomiseksi.


      • miehennäkönen

        Sehän olisi kuin olisi jöllijortikka taskussa, Tosi miehekkään näkönen, Voi että.


    • tosiepätietoinen

      tuolla edellä mainittiin jotain mensasta.onko ne niitä tyttöjen juttuja?menkat ja mensat?

      • hyvintiedetty

        Kyllä ne on niitä, hyvin tiedetty. Mensat ja menkat ovat sama asia.


      • pienetjahalvatilot

        Pierut ja paukuthi on sama assie. Ne on hyviä asioita. Varmin tapa saaha naurun hörinää aekaseksi. Perästä kuuluu sano pierunpijättelijä. niin että silleen taas. Eiku haoskanpittoon. Ei maksa paljon . Työttömänähi voi nauratta ihan sohvalta käsin,


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1438
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      972
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      692
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      644
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      624
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe