Onko lukio perseestä????

DJPATE

Harkitsen tulevaisuuden suunnitelmiani.Kannattaako minun mennä lukioon?

17

4693

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ite käyn ekaa vuotta lukiota. Oon aika lusmuilija ja en oo tehny oikee mitää,paitsi kaiken pakollisen ja päässy kaikist kokeist läpi suht paskoil numeroil. Kannattaa varautuu siihe et jos sinne tulee ni pitää opiskella paljo jos meinaa oppiiki jotain

    • akateeminenapina1998

      Itsellä lukio meni aika helposti läpi, enkä joutunut panostamaan kovinkaan paljoa edes yo-kokeisiin. Noin 10 tehtävää matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa kotona ennen kokeita ja sain M, E ja E arvosanoiksi kyseisistä aineista. Sain jatko-opiskelupaikan yliopistosta, joten mielestäni saavutin lukiossa sellaiset arvosanat, mitä sieltä lähdin hakemaan. En tähdännyt pelkkien laudaturien rivistöön, sillä se olisi ollut turhaa työtä.
      Ei ole kovin raskasta opiskella lukiossa, ja mielestäni lukioajat olivat elämäni parasta aikaa, sillä sain siellä paljon uusia kavereita, joiden kanssa pystyin harrastamaan asioita, joista pidin. Esimerkiksi soitimme vakiokokoonpanolla koulun juhlissa yms. tapahtumissa, ja se oli mielestäni parasta koko lukiossa, sillä siellä opiskelu on paljon vapaampaa kuin peruskoulussa ja aikaa voi käyttää myös itseään kiinnostavien ja innostavien asioiden harjoittamiseen. Opiskelu on hieman teoreettisempaa kuin ammattikoulussa, joten käytännön taitoja et siellä hirveästi opi. Mikäli yliopistoon haluat jatkaa, suosittelen lukiota.
      Varsinkin teknisellä puolella ja AMK:ssa suosittelisin joko ammattikoulu tai kaksoistutkintotaustaa lukion sijasta, sillä se antaa paljon paremmat lähtökohdat tulevaisuuden opintoihin. Lukiossa on taas laaja valikoima aineita, joista voit valita mielesesi aineet, eikä sinun tarvitse päättää tulevaisuuden alaasi jo yläasteen loppupuolella. Useimmat ihmiset eivät ole tarpeeksi kypsä tekemään niin suuria päätöksiä vielä tuossa iässä. Itse suosittelisin ehdottomasti lukiota useimmissa tapauksissa.

      • "...eikä sinun tarvitse päättää tulevaisuuden alaasi jo yläasteen loppupuolella. Useimmat ihmiset eivät ole tarpeeksi kypsä tekemään niin suuria päätöksiä vielä tuossa iässä. Itse suosittelisin ehdottomasti lukiota useimmissa tapauksissa."

        Tässä kuitenkin pitää muistaa että vaikka amikseen lähtee, ei se tarkoita että ollaan jumissa siinä ensimmäisessä ammatissa mihinkä sieltä pätevyyden saa. Aina voit vaihtaa ja myös kesken opiskelun. Itse suoritan kaksoistutkintoa (Datanomi amis puolelta), enkä voisi tässä vaiheessa olla tyytyväisempi omaan valintaani, koska se sopii minulle.

        Kaksoistutkinto antaa joustavuutta omiin opintoihin. Ei tarvitse uhrata lukion yleissivistävää opetusta, *niistä aineista mitä tahtoo opiskella*. Toki jokaisen kaksoistutkintolaisen tulee opiskella perusaineita, kuten äidinkieltä ja matematiikkaa, mutta jos ei halua kirjoittaa esimerkiksi ruotsia, riittää vain yksi kurssi ruotsia korvaamaan amispuolen kurssin/kurssit. (Tämä ainakin minulla.) Kaksoistutkintolaisena minulla on kans mahdollista opiskella etälukiossa, jos ei kaikkiea löydy koulusta mihin pääsee.

        Myös se, että opiskelee kaksoistutkintoa ei ole paljon raskaampi amikseen verrattuna, koska osan ammatillisesta opinnoista korvataan lukio-opinnoilla. Pääosin yhteiset opinnot ja vapaa valintaisia opintoja.


    • Ldat

      Itse lukiossa ei ole mitään vikaa, mutta lukiolaiset ovat sietämättömiä. Noin 85 prosentilla on selvästi diagnosoitavissa narsistinen persoonallisuushäiriö, ja heistä noin 40 prosentilla on lievä, mutta havaittavissa oleva jumaluuskompleksi. Näiden harhakuvien kyseenalaistaminen saattaa ajaa ylpeyttään suojelevan lukiolaisen mitä järkyttävimpiin tekoihin. Huumekauppiaiden metamfetamiiniluolista mafiosojen pokeripöytiin, mistään et löydä valonarempia salaisuuksia ja kylmäverisempiä sosiopaatteja kuin lukion käytäviltä.

    • andrukela

      se on niin peeseestä se apu opetaja kiersi vaan mäkättää ja mäkättää... aina se vain jotain "tehtäviä tehtäviä"... ihan peeseestä se kiersi

    • Aaaaaaaa111

      Jos olet valmis menemään lukion jälkeen lisäkoulutukseen. Muuten melko turhaa unohdat suurimman osan opetetuista asioista.

      TLDR haluat korkeakouluun, jos et mene muualle.

    • ukkö

      on. mee töihin

    • Abi.rissee.ootellessa

      Abi täällä. Itse menin lukioon ihan vaan sen takia ettei ollut mitään havaintoa minne oikeasti halusin, jolloin lukio oli hyvä vaihtoehto lisäajan saamiseksi ja jatko mahdollisuudet ovat suuret.
      Peruskoulun päättötodistuksen KA oli muistaakseni 7-7,5 joten sisään pääsee usein huonommillakin numeroilla ellei hae Helsingin fiineihin kouluihin.
      Lukio on ollut myös parasta aikaa elämässäni. Sain kavereita, poikaystävän ja masennukseni vähentyi huimasti.
      Toki koeviikot saattaa stressata, pitäähän lukea koko kirja kokeeseen verrattuna yläkoulun pariin kappaleeseen. Mutta toisaalta oppiaineiden numeroilla ei loppujen lopuksi ole mitään merkitystä siihen pääseekö yliopistoon ym. joten itse en niitä pahemmin stressannut.
      Vanhojentanssit oli kivat ja jatkot sitäkin kivemmat. (Abi risteilyä odotellessa) Toisaalta ylioppilaskokeisiin lukeminen on järkyttävän stressaavaa, mutta se on vasta abi-vuoden ongelma.
      Joten jos et tiedä mitä haluat tehdä, mene lukioon. Älä mene amikseen vaan sen takia että kaveritkin menee. Lukiossa saa extra aikaa miettiä mitä haluaa elämältä.

      • Amisman

        Mitä vitu lukio propagandaa tää on , lukio on homoille . Amis o tosimiehille . MEE TÖIHI


    • Ulvilanpaskanaama

      Älä mene lukioon. Itse tein sen vierheen ja kadun sitä joka päivä aina enemmän ja enemmän. Olen ykkösluokalla Ulvilan lukiossa enkä ole nauttinut koulusta. Se on melko vaativa, tunnit ovat liian pitkiä, koskaan ei tunnilla käsitellä mitään kiinnostavaa, opettajat eivät ole minun mieleeni, koulussa ei ole koskaan mitään hauskaa, välkät menee liian nopeasti, ruokalassa ei ole tarpeeksi tilaa, jotkut kullipäät varaavat sieltä itselleen paikat heti kun astuvat aamulla ovesta sisään, koulurakennus on masentava, siellä ei ole tarpeeksi naulakoita, koulun vieressä oleva siltaremontti häiritsee opiskelua, opiskelijoiden lokerot on säälittävän kokoisia....mitähän vielä keksisi noh koko homma on varsinaista paskanjauhamista. Ainut hyvä puoli on se että koulualueella on hyvä nettiyhteys. En tajua sitä että jotkut viittasankarit menevä lukioon "koska haluavat rauhassa miettiä mitä tekevät seuraavaksi" Se on ihan järjetöntä kuluttaa kolme vuotta lyhyestä elämästä lukion kaltaisessa paikassa vain miettimiseen. Itsellä on ongelmia huonon lähimuistin kanssa ja siitä on ollut haittaa lukiossa. Toivottavasti moni Ulvilassa asuva sielunkumppani näkee tämän ja ymmärtää tuskani. Toivottavasti tästä on myös hyötyä tuon alkuperäisen kysymyksen kysyjälle:-)

    • Elämäm-kouly

      On 💩

      • ammattikoulukunniaan

        Näin on. Ennemmin miettii jatkoa vaikka ammattikoulussa ja valmistuu siinä ohimennen edes johonkin ammattiin, kun että käy kolme vuotta koulua (tai jopa neljä) eikä oo mitään. Multa ei ole koskaan kysytty ylioppilastodistusta, ei lukion todistusta, ei peruskoulun todistusta, vaan ainoastaan ammattiin valmistava todistus ja työkokemus. Näin se tosielämässä menee.
        Eri asia, jos tietää jo siinä vaiheessa haluavansa lääkäriksi tai opettajaksi tms...


    • Kannatan lukiota poju. Jos menee amikseen, joutuu valitsemaan uransa aijemmin ja chänssit on, että valitset väärin. Eikä lukio oo ees hirveen vaikeeta nii kannataa vaa mennä sinne.

      • ammattikuammatti

        Mutta sitte olis pohjalla jo yksi ammatti, vaikka se sitte olis väärä sillä hetkellä, se voi kiinnostaa myöhemmin.


    • Ensuosittele

      En suosittele lukioo. Kävin sen ite enkä nähny sitä mitenkää hyödylliseks. Joudut lukion jälkeen menee jatko-opiskelee jos haluut töitä. Tämä taas maksaa lisää sulle tulee siinä vaiheessa ihan sama päätös kuin ennen lukioo, eli minkä ammatin haluat, mutta koska nyt on enemmän valinnanvaraa, niin päätös menee vielä herkemmin väärin.

      Sanoisin että valitset ammattikoulun ja mikäli ala vaikuttaa huonolta, eroa sieltä ja hae toiseen.

    • En tiedä vielä, kohta se selviää! :)

    • eilukioon

      Lukioon ei missään nimessä kannata mennä, jos ei ole valmis olemaan siellä myös sairaana! Kurssimuotoisessa 6 tunnin poissaolo, mikä on rajana, että kurssilta heitetään ulos, tulee helposti viikon sairastelussa. Sitte pitää jossain vaiheessa tehä se ylimääräsenä, mikä aiheuttaa stressiä entisestään. Harrastukset saa kyllä unohtaa, elämässä ei ole mitään muuta. Ja kaiken sen stressin jälkeen, mikä sä oot? Ylioppilas joo, mutta mihin sillä todistuksella pääsee töihin? Eiku koulun penkille taas. Jos sulla vähääkään kiinnostaa joku muu, valitse se joku muu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe