Unettomuus, joka johtuu työpelosta ja jännityksest

roskakaunotar

Heippa hei!

Eli kerron tähän ihan lyhyesti oman tilanteeni olen reilusti yli pari kymppinen nainen amk koulutuksen käynyt, mutten koskaan sitä työtä tehnyt. ja syyt siihen on että pelkään epäonnistumista, mulla on vaikeita uniongelmia sekä jonkunlaista ahdistusta joka liittyy ihmisiin ja sosiaalisiin tilanteisiin. tällä hetkellä ammattikoulun puolella opiskelen ja valmistun hetken päästä. ongelma on se että tästäkään ns unelmaammatista jota opiskelen ei tahdo tulla mitään. kun työharjoitteluun meneminen on vaikeaa ja melkein mahdotonta kun pelkään että epäonnistun etten osaa tehdä työtä, en ymmärrä mitä mun pitäs tehdä, sosiaaliset tilanteet pelottaa ja se et pitäs ohjaajalle osata vaikka vastata johonkin tai ideoida jotain ja tälläsis tilanteis mulla lyö pää ihan tyhjää. kasvatus kotoni on ollut aina negatiivista: pitää pärjätä, pitää osata, pitää selvitä, vika on sussa eikä muissa, tai et jos en ole onnistunut nii palaute aina negatiivista eikä koskaan kannustavaa että tottakais selviit, selvitetään vaikka yhdes tai muuta.. :/ mua pelottaa jo arkisetkin asiat etten selvii esim. ruuan laitto, maksaminen kassalla, työssä/koulussa oleminen jos joutuu vaikka puhumaan jotain tmv. unettomuus aiheuttaa mulle lisää pelkoa tähän. tuntuu ettei muista, toimintakyky laskee, muisti heikkenee, elämä on yhtä hel.vettiä. koulussa/harjottelussa ei jaksa juurikaan tuon unettomuden takia siitä aiheutuvien pelkojen vuoksi... välillä tulee sellainen olo että mielummin kuolis kuin kituuttaa tääl itteensä. käytän ketipinor 50mg auttamaan unta, joskaan siitä useimmiten ei mitään hyötyä ole.

elämä on iha hel.vettiä. oisko ketää muita joilla samaa, ja voitais viestitellä ja vaihtaa vinkkejä? kai valoa jossai tunnelinpääs mullekin näkyy?

5

389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gjujnk

      Hei, myös minä kärsin työperäisestä unettomuudesta. Sitten luin reishi sienen uutteestä,ja nukun kolmatta päivää kuin tukki. Sillä on paljon muitakin tosi hyödyllisiä vaikutuksia. Myös stressin poistoon. Suosittelen muillekin...

      • gfgfg

        mikä ihmeen sieni ? kerro lisää ! mistä sitä saa ostaa ? onko turvallinen ? laiton ?
        haittavaikutukset ?


    • huono_asiakaspalvelija

      Itse olen ollut monesti töissä oman alani työpaikoilla missä en osannut tehdä juurikaan mitään. En usko että he olettavat kaikkea osaamista juuri alalle valmistuneilta. Ja olen itsekin epäonnistunut moneen otteeseen esimerkiksi asiakaspalvelutilanteissa, koska en ole yhtään hyvä siinä. Kaikki epäonnistuu joskus vaikkei haluaisikaan, se on elämää, ei sitä kannata pelätä.

    • elämänkertaa

      Heips. Kuulostaa aika tutulta. Olen itse jo 3-kymppinen muutamankin perustutkinnon ja amk tutkinnon suorittanut. Nyt olen ollut 2,5vuotta kokopäivätyössä. Olen valvonut lapsesta asti aina, jos jokin asia painanut mieltä. Nuorena kun piti alkaa etsimään ammattia ja olemaan töissä tuli seinä vastaan. Ensimmäisen tutkinnon lopetin siihen kun piti mennä työharjoitteluun jossa ihan ihan kamalaa. Äiti pakotti heti työkkäriin ja työharjoitteluun jossa oli ihan kamalaa. Kotiin ei saanut jäädä makaamaan, piti jaksaa ja yrittää vaikka ei tiennyt miten kun kaikki oli niin kamalaa. Olin tunnollinen ja ylikiltti lapsi. Ole siinä sitten kapionoija. Opettaja sitten käski lääkäriin kun olin joutumassa oppilashuoltoon (toisessa ammattikoulussa) kun tulin aina 2h myöhässä ja kerroin syyksi etten ole nukkunut. Olin 18v ja sain unilääkkeet, joita nyt syöty yli 12v. Lääkäri sitten hiffasi jossain vaiheessa etten kertonut kaikkea unettomuuden taustalla. Sitten mä hajosin. Siitä lähti terapiakierre, joka jatkuu edelleen. Sain diagnoosin ahdistuneisuushäiriö (estyneen persoonallisuuden ja sosiaalisen fobian piirteitä, ei koskaan tarkemmin määritelty) sekä keskivaikea masennus. Olin myös 2 vuotta Kelan tukemassa psykoterapiassa. Sain sitten jonkin näköisen suunnan elämälleni ja sain suoritettu opinnot ja työharjoittelu tosin opamoxin voimalla. Nykyisen työnikin aloitin opamoxin avulla. "Jouduin" vuoden jälkeen taas mielenterveystoimistoon, koska uusin reseptiä liikaa. Nyt olen saanut vähennettyä ja töihin toistaiseksi päässyt. Tosin en ole saanut vakituista työsuhdetta vaan määräaikaisuuksia. Mulla työssä on kaikkein vaikeinta ollut se että mokaan jotenkin. Ihan vähäpätöinen asia saattaa paisua päässä valtaviin mittasuhteisiin - siis yritys menee nurin, joku kuolee vaikka se ei ole edes mahdollista. Hoitoalalla siis en ole enkä mene. Pikkuhiljaa on alkanut huomaamaan että ei ne virheet ole niin vaarallisia ja enkä ole epäonnistunut. Se on myös auttanut, että huomaa muiden tekevät myös virheitä ja sen että miten tuolla niihin suhtaudutaan. Välillä tosin pyörittelen edelleen jotain asiaa päässäni liikaa ja teen itselleni huonon olon. Ei tästä vaivasta taida koskaan eroon päästä.

    • unikarkaa

      Minä olen jo työelämästä eläkkeellä, mutta juuri noin minäkin olen kokenut ennen, ja unettomuus oli aika paha. Itse en edes tajunnut, etten nukkunut kunnolla tai tarpeeksi, lääkäri alkoi kyselemään ja siinä se tuli esille. Nuorena käytin alkoholia aika runsaasti ja se pahensi unettomuutta kun tuli syyllisyydentunteetkin lisäksi, kun jo muutenkin olin aika pelokas ja arka sekä aivan liian ujo. Pelkäsin etten osaa enkä kykene. Näin painajaisunia.
      Alkoholi kuitenkin teki sen että nukuin seuraavana yönä pitkään, kun olin juonut edellisenä päivänä.
      Nykyään paras unilääke on olla ulkona ja liikkua siellä mahdollisimman paljon, niin jopa tulee uni. Jos en ole tarpeeksi ollut ulkona niin on uneton yö edessä, niinkuin nyt.
      Olen kokeillut kaikenlaista luontaislääkettä ja kovasti yrittänyt uskoa niihin, muttei ne tosipaikan tullen tehoa. Työssä ollessa oli pakko käyttää nukahtamislääkettä, mutta onneksi vain ihan pieni annos ja ei joka yö.
      Sen olen huomannut että minulla on liian vilkas mielikuvitus, ja mieli ei pääse lepäämään, tai aivot käy liian vauhdilla vielä illalla kun pitäisi rauhoittua.
      En tiedä onko tähän muuta lääkettä kuin hyväksyä että olen tällainen ja siedän nämä unettomuus kaudet. Onneksi ei joka yö ole samanlainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe