Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Metsämaan hinta

kärnäKÄRNÄ

Noussut näitten "virallisten" arvioitten myötä liian korkeaksi.

Sellainen henkilö joka ei saa matsämaataan myytyä luovutusvero vapaasti niin hänen ei pidä pääomaveron osuutta maksaa puusta ostaessaan metsätilan.

Kun metsätilan myy lähisukulaiselle, kuten veljelle, sisarelle, lapselle, lapsenlapselle, velipuolelle tai sisarpuolelle, on kauppa myyjälle luovutusvoittoverovapaa mikäli tila on ollut myyjän omistuksessa 10 vuotta

Nyt on oikein mukava myydä puuta ostamaitani tilalta. puuKAUPPAhinnasta saan käteen pääomaveron osuuden vähennettynä 1/2osaa metsämaan hankintahinnasta kun kaikki metsät pistän sileeksi ja viellä jäi metsänuudistamiskulut ja tulevat taimikonhoitokulut.

Sen vähäsen verran saan veronpalautusta metsänuudistamiskuluista kuin pääomaveron osuus,, muttei paljoa...

Lisäksi tulee kustannuksia edellisen omistajan hakkaamista nyt olevista taimikoista.
NÄMÄ metsäyhistyksen ammatti kärnän paskat kun arvio metsän arvoa niin ne ei osaa ottaa muuta kuin rahat ittelleen

17

10447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 350euroahehtaari

      Eipä se metsäMAAN hinta ole mikään kummoinen. Valtio pakkolunasti minulta metsäMAATA, sain korvauksena kaksinkertaisen hinnan käyvästä matsäMAAN hinnasta, eli 800€/ha. Kun vastaavasti ostin täysin puuttoman metsätilan, määriteltiin sen hinnaksi paikallisen Mhy: toimesta 350€/ha ja metsäpohja hyvin kasvavaa kangasmaata II-luokan pohjavesialueella.

    • 123456123456

      Tarjouskaupalla nuo metsät yleensä myydään ja yli " virallisten arvioiden" menee usein täällä eteläsuomessa. Eteläisen Pirkanmaan metsähehtaari, maan kalleimpia, maksaa keskimäärin jo yli 6000€ paikallisen lehden mukaan. Toisaalta tuo 6000 on pikkuraha, monen kk-palkka ja ihmisillä makaa kymmeniä- ja satojatuhansia euroja 0-korkoisilla tileillä, sen takia ne hinnat nousee. Hinta riippuu paljon siitä, jos hyvä yleinen tie menee vierestä, eikä tiemaksut siten kohoa, asutuksen ja kaupunkien lähellä metsälle voi löytyä lisäarvoa virkistyskäyttönä ja muuta. Tuollaisista muutaman satasen hehtaarihinnoista ei voi edes haaveilla, naapurin isännältä varmasti hukkuu saman verran joka kerta, kun se kännissä kaatuu.

      Mitä tuo tarkoitti, ettei metsätilan ostajan pidä maksaa puun osalta pääomaveroa, ostaessaan metsätilan? Käsittääkseni kaupasta menee vain varainsiirtovero, koko kauppahinnan osalta ja siinä ei kauheasti ole neuvotteluvaraa.

    • todenpuhuja

      Lippatukatkin itkee jatkuvasti miten maatalous ei yhtään kannata, mutta silti pellon hinta taivaissa. Loogilllisesti kuitenkin hinnan tulisi laskea. Metsille on ottajia niin helvetisti tällä hetkellä: jos laitat myyntiin, niin halukkaat ostajat rahatukkuineen rivissä. Puunmyyntimielessä ei kannata enää (vapailta markkinoilta) ostaa, mutta vapaaehtoiseen suojeluun ehdottomasti. Jokaikisestä metsätilasta kasvaakuoriutuu ihana, mosaiikkimainen peikkometsä, kun sille antaa vaan aikaa, ja tekee järkiteon pysymällä hyötymismielessä sieltä pois. Marjanpoimintaa, sienestystä ja sielun yleistä virkistystä ei lasketa.

      • stupidneverhandle

        Jälleen kerran, miksi pelto lapissa maksaa 2000e/ha? Itä - Suomessa ja Savossa noin 3000e/ha ja ETELÄ - SUOMESSA 10 000e/ha?
        Tajuatko pellon hintaan vaikuttaa sen käyttö, kukaan vitun dorka ei myy peltoa alle 20 000e/ha jollekkin tyhmälle jobbarille, koska sen lohkomalla saa 10 tonttia x 20 000e/ ha.


      • zxdfghjklöäölkjhgf
        stupidneverhandle kirjoitti:

        Jälleen kerran, miksi pelto lapissa maksaa 2000e/ha? Itä - Suomessa ja Savossa noin 3000e/ha ja ETELÄ - SUOMESSA 10 000e/ha?
        Tajuatko pellon hintaan vaikuttaa sen käyttö, kukaan vitun dorka ei myy peltoa alle 20 000e/ha jollekkin tyhmälle jobbarille, koska sen lohkomalla saa 10 tonttia x 20 000e/ ha.

        Se vaan, että nykyään ei saa niille lohkotuille peltotilkuille rakennuslupaa, ei edes välttämättä, vaikka sinulla olisi 20 hehtaaria maata ja sille aikoisit oman talon rakentaa.


      • persaukistenharhoja

        Ja höpön höpön. Mitään omistamaton ei todellakaan saa lupia.


      • tuleTynnyristäUlos
        persaukistenharhoja kirjoitti:

        Ja höpön höpön. Mitään omistamaton ei todellakaan saa lupia.

        Tuollaiset höpinät ovat jonkun takahikiän muuttotappiokunnan alueella asuvan, tynnyrissä elävän juntin mielipiteitä, mutta ei täällä ihmistenilmoilla saa samalla tavalla rakennuslupia maanomistajatkaan, kun kunta haluaa pakottaa ihmiset kaava-aluille ja yrittää myydä omia kalliita tonttejaan, joissa on kunnallistekniikka rakennettuna ja kovat kiinteistöverot saatavilla.
        Niitä 1000m2 peltotilkkuja on turha yrittää myydä siinä toivossa, että siihen perustuu ok-pelto, täynnä taloja. Sitten on eri asia, jos sinulla on suhteita kuntapäättäjiin ja paksuja ruskeita kirjekuoria voit pöydän alta ojentaa ja saat siten kaavoitettua maata asumiskäyttöön, usein vaan isommat bisnesmiehet ovat siinä touhussa tukijussia etevämpiä.


      • hinnatnousseet

        No, vuih vuih, eikö löydy niin tyhmää, joka möis sulle kasvukeskuksen vierestä peltoa 2000e/ha jotta vois tehdä helppoa rahaa? Kyllä tyhmiä unelmoijia riittää.

        https://www.etuovi.com/kohde/9617972?sc=LPvantaa_nodistr&pos=5


        Korjaus edelliseen, meneekin liian halvalla oikea hinta onkin jo lähes 250 000 e / 0,10 ha.


        Pyytäisin pellosta suoraan näin ollen ko, paikalla jo 2 miljoonaa /ha.


      • jokumuusivusta
        hinnatnousseet kirjoitti:

        No, vuih vuih, eikö löydy niin tyhmää, joka möis sulle kasvukeskuksen vierestä peltoa 2000e/ha jotta vois tehdä helppoa rahaa? Kyllä tyhmiä unelmoijia riittää.

        https://www.etuovi.com/kohde/9617972?sc=LPvantaa_nodistr&pos=5


        Korjaus edelliseen, meneekin liian halvalla oikea hinta onkin jo lähes 250 000 e / 0,10 ha.


        Pyytäisin pellosta suoraan näin ollen ko, paikalla jo 2 miljoonaa /ha.

        Nyt sotket yhteen kaksi eri asiaa, rakentamiseen kaavoitettu tonttimaa ja kaavoittamaton tavallinen paskapelto. Kaavatontin vieressä voi olla peltotilkku, joka on lähes arvoton, jos siihen ei saa rakentaa ja kunta päättänyt varata sen puistoksi, tai kevyenliikenteen väylän kulkevaksi sen läpi, voi pakkolunastaa sen sitten lähes ilmaiseksi, tai jättää hankkeen vain rasitteeksi paperilla. Pirkkalassa kunta vie asukkaiden rantatontit lupaa kysymättä, kun haluaa kevyenliikenteen väylän kulkevan Pyhäjärven rannassa. Kunnat käyttää näissä valtaa ja maan hinta riippuu siitä.


      • karufakta

        No, vuih ,vuih ei mitään erotusta, kaavat saa aina. Se taas on eriasia onko kukaan niin idiootti, että myy omaisuutensa sulle 2000e/ha vai ottaako järjellä itselleen 2 000 000 e / ha.


    • todenpuhuja

      Joo, kyllä hanut ostaa ne ihan viljanviljelyyn Etelä-Suomessa ja Pohjanmaalla. (Tyhjenevässä Itä-Suomessa ja Lapissa ei kysytä niinkään, koska pellot siellä sopivat hyvin vain rehuntuottoon.) Ostaisin minäkin: maatalous on (yhä edelleen) hyvin kannattavaa Suomessa. Siks toisekseen jokainen järkevä ymmärtää, että niillä tehdään rahaa, kun tulevaisuudessa muonasta tulee uupelo liikansoittuvassa maailmassa. Sama tietysti koskee mettiäkin: ne ovat konkreettinen resurssi. Itse soisin metsien sijaan rajun "apuharvennuksen" koskemaan ihmisiä.

      • osakesijoitusta

        Tajusitko ? Vastasit itse kysymykseesi: avainsana TUOTTOARVO!!!!!! Maksaahan kaupunki hanut, käsilaukuistakin vaimoilleen 50 000k.


    • metsämaahalpaa

      Ei se metsämaa missään kohtaa Suomessa maksa paljoa etelässäkin vain 300 - 500€/ha ja Lapissa todella paljon vähempi. Siihen päälle sitten puusto, jonka monet puuhapalstalaiset sitten ostaa ilman mitään vähennyksiä täyteen rahaan. Monella kun tuo matematiikka on jäännyt todella lyhyeksi...
      Olen ostanut useamman metsätilan tässä vuosien varrella täältä etelästä, en ole vielä maksanut yhtään ylitse 2000€/ha ja silti myyn puuta säännöllisesti. Olen ostanut metsäni pakkohuutokaupoista, suurilta yhtiöiltä ja naapureiltakin jne. Yhtään metsätilaa ei ole tullut noista "metsatilat" tarjouskaupoista, ainoastaa kiitetään osanotosta. Yhden kerran on toki soitettu, kun välittäjän mielestä minulla oli myyjän kannalta paras tarjous, mutta myyjä ei sitä ymmärtänyt. En korottanut omaa tarjoustani, enkä ole viitsinyt edes katsoa rekisteristä, että kuka mahdollisesti osti sen metsätilan. Kyllä näitä aina jostain tulee ostettavaksi, ei ole pakko ostaa kalliilla!

    • todenpuhuja

      Ja siinä vaiheessa kun tilan euromääräinen hinta on riittävän korkea, alkaa useimpien kynnet jo luistaa, sanotaan 150000 ja ylöspäin. Näistä saa suhteellisesti jo itselle edullisempia kauppoja aikaan. Mutta metsä kannattaa ostaa vain pankiksi itselle, sitoa varansa siihen, ei hakata sitä. Näin rahat pysyvät kotimaassa, eivätkä mene rikastuttamaan muita maita esmi. niiden autotehtaiden myynnin kautta. Isänmaallinen ihminen on visu kuluttamaan, kasvattaa vain kotimaansa (heikkoon kuntoon nyt päässyttä) metsäturkkia! Tekee hyvää luonnolle, samalla itselle!

      • mistänäitädillejä

        Ituhippi se jaksaa tuota sontaa suoltaa hakkaamattomista metsistä.


    • Anonyymi

      Kaupunkivaltaista porukkaa. Yksinkertaisesta maatilkusta väännetään sivuttain tarinaa vaikka asia on selvä sen tilkun omistajalle...

    • Anonyymi

      sori, mutta sä oot idiootti ja mä oon oikeassa. Ihmiset on perseestä. paitsi mä ja mun pari frendiä. Kaupunkilaiset voitte syödä paskaa ja maalaiset asfalttia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe