Pian on lyijyhaulit historiaa!

uryigvd

Sorvaavat EU:ssa lakia joka kieltäisi täysin lyijyhaulien käytön eli ei edes metsäkanalinnustuksessa saisi käyttää lyijyhauleja, lakia yrittävät voimaan 2020.

Jos maanomistajat vielä kieltävät kovien haulien käytön metsässä niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää sitten muut lyijyn korvaavat haulit kuten sinkki yms pehmetä materiaalit joista ei ole haittaa metsäteollisuudelle.

Pian saa laittaa haulikot sulattoon..tottahan sitten lintupatruunoiden lyijyluoditkin kielletään ja ammutaan sitten kevyemmillä luodeilla, lisäksi kun hakkuita lisätään kovasti Suomessa ja metsäkanalintujen elintila supistuu supistumistaan niin voi sanoa että metsästyksen kulta-ajat on Suomessa olleet ja menneet ja takaisin ei tule enää sellaiset ajat koskaan, menee pian virtuaalimetsästykseksi.

26

1676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei_EUlle

      Elekää valittako, sinnehän te aikoinaan halusitte ja luulitte että EU se paratiisi on? Vaan niin sanoin minä ja edesmennyt isänikin, että EU:sta tulee harmia ja näin on käynyt. Kaikenmaaliman direktiivejä, lakeja, kieltoja, ei saa tehdä sitä, ei saa tehdä tätä, kurkut pitää olla suoria ja mansikat tietyn kokoisia ja niin edelleen...? Koko ajan siellä keksitään uutta tavan kansalaisen ja yrittäjän pään harmiksi? Suomen pitäs erota EU:sta, vaan onko se enää mahdollista, onko niin, että "turha rykiä kun paskat on jo housussa"?

      • veijariko

        JUURI NÄIN!


      • Anonyymi

        Monikohan metsästäjä liputti EEUU:n puolesta?


    • LyijyMuskettiajanJäänne

      Puuta aenae kasvaa enempi ku mitä poies ajetaan jotta eipä elinympäristöt supistu.
      Niceshotilla ja tungstenmatrixilla voipi menetellä kuten lyijyhaulilla. Kuparikkii kääp taekko oekeen pienet wolframhaalit ee säre puunjalostusvehkeitä. Tietennii enempi maksaavat, niinpä aatoile vähemmän ja kävele enemmän. Aaton ikkunasta ei sua mehtästöö.

    • Tuollaisilla kielloilla saa pyyhkiä sanonko minkä. Suomalaiset riistaorganisaatiot ovat täydellisiä lampaita aina tällaisissa asioissa ja takuuvarmasti kukaan ei sano terävässä päässä lausettakaan vastaan tällaisille älyvapaille kielloille. Nykyään muutenkin kaikkialla myös metsästyksessä on vallalla eräänlainen kieltolaki yhteiskunta. Kiellot on nykyään se uusi musta ei se että tehtäisiin jotain asioiden hyväksi. Ennen esim metsästyksen kehittäminen tarkoitti asioiden järkiperäistämistä ja toiminnan helpottamista. Nykyään kaikki "kehitys" on joko kieltoa, rajoituksia, estoja, rangaistuksia jne jne.

      Vuonna -96 nähtiin mitä se tietää kun sorsajahdissa ainoat oikeat haulit kiellettiin ja ränkkiä alettiin pommittamaan jos jonkinlaisilla suolapanosilla. Haavakoiden määrä moninkertaistui, saalismäärät putosivat ja metsästyksen mielekkyys väheni rajusti jolloin esim vanhempi väestö laittoi sauer suhlinsa säilytysöljyihin ja lopullisesti kaappiin sorsastuksen osalta. Nuoremmat nulikat latoi halvimpia sinkkejä lähinnä vain paukkeen ilo elämässä taivaalle kuin että saalis olisi ollut pääasia.
      Toiset tulkitsivat lakia eläinsuojelun kannalta että "riistaeläin on tapettava tarkoitukseen soveltuvalla ja tehoisella patruunalla niin että saalis kuolee välittömästi" Jokainen tietää mikä edellämainittu patruuna vahva höyhenpeitteisen sorsan tappaa.

      Jos tällaiset täysin käsittämättömät kiellot astuvat voimaan se on käytännössä haulikkometsästyksen loppu. Mikään kohtuu hintainen "korvaava" ei tapa jäniksiä, pienpetoja, metsäkanalintuja, ylipäätään mitään pienriistaa niin ettei aiheuta kohtuutonta kärsimystä eläimelle. Kauris voidaan unohtaa silloin välittömästi haulipatruunalla metsästettävien joukosta.
      Kyllä tähänkin vastaa varmasti taas joku että "sillä tällä ja tuolla kyllä riittää teho" Kyllä tiedän sanomattakin että kulta haulina olisi mitä parhain ja tehokkain materiaali mutta kenen persnahka kestää lähteä tavimetälle tuollaiset latingit piipussa? Ja paljoa halvempia ei ole ne muutkaan muka tehokkaat.

      Toinen mikä lopettaa haulikkometsästyksen tällaisessa kiellossa on myös suositun savikiekkoammunnan loppuminen. Nyt patruunalaatikon saa huokealla hinnalla jolloin kesäinen satojen jopa tuhansien laukauksien ampuminen on kohtuu hintaista ihan tavan työläiselle tai opiskelijallekin. Millään korvaavilla enää savikiekkojakaan ammuta.
      Kaiken hyvän lisäksi suurinosa metsähallitus yms maanomistajat kieltävät mikä on ihan järkevää teräksen käytön maillaan niin siinä on suomalaisen perinne metsästyksen tuho pikkuhiljaa sinetöity.

      Sitten pelkkää kivääri metsästystä. Sorsat vedestä kiväärillä ja kyyhkyt puiden latvoista jne. Alkaa takavaara alueilla ropisemaan.
      No muutaman tuhannen euron sijoitus niin eiköhän loppuelämän lyijyt saa hankittua.

    • potaattiotto

      No, jos lyijy kielletään kaikissa patruunoissa. Tulisi se erimaiden armeijoille isoja ongelmia. Taitaa loppupelissä tuo muovi, olla se pahin myrkky maailmassa.

      • muovihaulit

        Muovia on melkeimpä joka paikassa. Se on niin iso myrkky ja ongelma joka tappaa eläimiä vuodessa paljon paljon enemmän kuin luontoon joutunut lyijy. Mutta muovin käyttöä teollisuudessa ei EU tohdi rajoittaa eikä kieltää. Kun lyijy kielletään patruunoissa, niin varmaan ne älypäät keksii vielä tilalle haulit, joissa on muovia?


      • muovihaulit kirjoitti:

        Muovia on melkeimpä joka paikassa. Se on niin iso myrkky ja ongelma joka tappaa eläimiä vuodessa paljon paljon enemmän kuin luontoon joutunut lyijy. Mutta muovin käyttöä teollisuudessa ei EU tohdi rajoittaa eikä kieltää. Kun lyijy kielletään patruunoissa, niin varmaan ne älypäät keksii vielä tilalle haulit, joissa on muovia?

        Niinpä. Enemmän saisivat hyötyä aikaan jos kerran jotain kieltää väkisin pitää niin kieltäisivät vaikka muoviset haulikonpatruunat ja vanhat kunnon pahvihylsyt tilalle. Enemmän luonnolle ongelmallista on luontoon jätetty muovihylsy kuin siitä maahan jäänyt muutama lyijyhauli. Nykynuoriso ainakin niillä retostelu pyssyillään (pumppu ja puoliautomaatti) lataavat maahan vaikka kuinkapaljon hylsyjä eivätkä taatusti niitä edes kerää. "Kun en löytänyt" on se helpoin selite.

        Lyijy kiinteässä muodossa maassa (hauli, luoti) on käytännössä vaaraton. Ja lyijyn liukeneminen haulista maahan kestäisi satoja vuosia. Kaikenlisäksi takaan vaikka ympäri maata otettaisiin tuhansia maanäytteitä ei niistä lyijyhaulia löydy eli se patruunan lyijymäärä on niin pieni promille mitä maaperässä on että haitta on käytännössä olematon. Ihmettelen tätä propakandaa mitä välillä saa lukea lehdistä kun oli syksylläkin että löytyi kuolleita joutsenia joiden syy oli lyijymyrkytys. On täyttä p.ska puhetta! Niin suuria määriä lyijyhaulia ei löydy suomen mutapohjaisista vesistöistä että se tappaisi linnun tämän syödessä lihasmahaansa mahdollisia haulia. Tuollaiset uutiset ovat juuri niitä ankkoja eli tarkoitus vain lisätä lyijyn "haitallista" propakandaa valtaväestöön ja yrittää aivopestä ihmisiä. Yhtälailla vaikka otettaisiin tuhansista järvistä pohjanäytteitä on sata varmaa että lyijyhauleja ei löydy nimeksikään.

        Tässä samassa propakandassa on mukana myös metsästäjä lehti hyvin usein toitottaen kuinka hirvimiehet kuolevat perheineen kun hirvi on ammuttu lyijyluodilla ja satakertaa kalliimpia muovitilsoja kaupataan samassa jutussa. Käsittämätöntä tuubaa! No tuolta kepulaisten pää äänen kannattaja lehdeltä ei muuta voi odottaakkaan kun sivu tolkulla tekstiä kuinka kaikki metsästys pitäisi kaupallistaa ja kuinka paljon eu maksaa tukea savolaisiin lintulätäköihin ja miten jokainen voi osallistua villisikojen tappamiseen sukupuuttoon. Loppu onkin sitten jotain kaupallisia mainoksia täyteen.


      • Anonyymi

        Iloisena näkisin sen päivän, kun eläinten metsästäminen kielletään. Tapahtukoon se sitten myrkyllisillä lyijyhauleilla tai yhtä myrkyllsillä muovihauleilla. Paukekin on saastetta. Nyky-Suomessa ei kenenkään tarvitse tappaa lintuja elääkseen. Panoksen hinnalla voi mennä Mäkkäriin purilaiselle.
        Markku Sarastamo
        www.sarastamo.fi


      • Anonyymi

        Metsästäjänä olen valikoitunut melkein kasvissyöjäksi, nautin rusakko- ja hirvilihaa korkeintaan yhtenä päivänä viikossa, 2019 en ole syönyt murustakaan tuotantoeläinlihaa.
        Burgeri jäisi syömättä, tuo epäterveellisin rasvoin höystetty pullamössö, jonka välissä usein pilkottaa ammattitappajan palkkamurhaaman runsain tuotantopäästöjen kera ryyditetty rasvainen tuotantoeläinlihasätös.
        Rauta-, kupari- ja wolframhaulein toimii kaikki haulimetsästys, ampuma-ase on kehitetty äärimmäisen ympäristöystävälliseksi, antaahan se ääntäkin toimiessaan vain sekunnin murto-osan ajan.


      • Anonyymi
        ryynasen-topi kirjoitti:

        Niinpä. Enemmän saisivat hyötyä aikaan jos kerran jotain kieltää väkisin pitää niin kieltäisivät vaikka muoviset haulikonpatruunat ja vanhat kunnon pahvihylsyt tilalle. Enemmän luonnolle ongelmallista on luontoon jätetty muovihylsy kuin siitä maahan jäänyt muutama lyijyhauli. Nykynuoriso ainakin niillä retostelu pyssyillään (pumppu ja puoliautomaatti) lataavat maahan vaikka kuinkapaljon hylsyjä eivätkä taatusti niitä edes kerää. "Kun en löytänyt" on se helpoin selite.

        Lyijy kiinteässä muodossa maassa (hauli, luoti) on käytännössä vaaraton. Ja lyijyn liukeneminen haulista maahan kestäisi satoja vuosia. Kaikenlisäksi takaan vaikka ympäri maata otettaisiin tuhansia maanäytteitä ei niistä lyijyhaulia löydy eli se patruunan lyijymäärä on niin pieni promille mitä maaperässä on että haitta on käytännössä olematon. Ihmettelen tätä propakandaa mitä välillä saa lukea lehdistä kun oli syksylläkin että löytyi kuolleita joutsenia joiden syy oli lyijymyrkytys. On täyttä p.ska puhetta! Niin suuria määriä lyijyhaulia ei löydy suomen mutapohjaisista vesistöistä että se tappaisi linnun tämän syödessä lihasmahaansa mahdollisia haulia. Tuollaiset uutiset ovat juuri niitä ankkoja eli tarkoitus vain lisätä lyijyn "haitallista" propakandaa valtaväestöön ja yrittää aivopestä ihmisiä. Yhtälailla vaikka otettaisiin tuhansista järvistä pohjanäytteitä on sata varmaa että lyijyhauleja ei löydy nimeksikään.

        Tässä samassa propakandassa on mukana myös metsästäjä lehti hyvin usein toitottaen kuinka hirvimiehet kuolevat perheineen kun hirvi on ammuttu lyijyluodilla ja satakertaa kalliimpia muovitilsoja kaupataan samassa jutussa. Käsittämätöntä tuubaa! No tuolta kepulaisten pää äänen kannattaja lehdeltä ei muuta voi odottaakkaan kun sivu tolkulla tekstiä kuinka kaikki metsästys pitäisi kaupallistaa ja kuinka paljon eu maksaa tukea savolaisiin lintulätäköihin ja miten jokainen voi osallistua villisikojen tappamiseen sukupuuttoon. Loppu onkin sitten jotain kaupallisia mainoksia täyteen.

        Kerrankin asiaa. Nythän puhutaan "riistataloudesta". Kepujen konsti lypsää apurahoja jokaiseen "kosteikkoon". Onko harrastus taloutta???????.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Iloisena näkisin sen päivän, kun eläinten metsästäminen kielletään. Tapahtukoon se sitten myrkyllisillä lyijyhauleilla tai yhtä myrkyllsillä muovihauleilla. Paukekin on saastetta. Nyky-Suomessa ei kenenkään tarvitse tappaa lintuja elääkseen. Panoksen hinnalla voi mennä Mäkkäriin purilaiselle.
        Markku Sarastamo
        www.sarastamo.fi

        Sinun mäkkärin lihassa on enemmän antibiotteja kuin luijyä metsästyd aikana ilmassa!
        Hyvää sarastusta..


    • Nimieerikki

      Ihminen pystyy elämään täyspainoista elämää vaikka ei lyijyä luontoon roiskikaan. Auton moottori saatiin toimimaan ilman lyijyä, ihme ettei sitten metrin pituista putken pätkää

      • ei-ongelma

        opaha tota lyjyllä ladattuu jemmassa et siitä riitää vielä lasten lapsilleki


      • Kommentti menee samaan luokkaan kun sanoisin ei jääkiekosta kiinnostuneena, että ihminen pystyy elämään täysipainoista elämää ilman komposiittimailaakin.
        Vaikka laukausteho hiipuisikin puoleen ja koko pelaamisen mielekkyys laskisi 90 prosenttisesti, mutta kun se ei minulle nappaa ei sen tarvi kiinnostaa muitakaan.
        Autot ei sentään lopettaneet toimimasta ja jääneet parkkiin saati tehot pudonneet. Lyijyllisen tilalle tuli korvattava vastaava oktaaniluku ja hinta pysyi samana, joten jos joku asia ollaan valmiita kieltämään nykyaikana pitää kehitellä tilalle vähintään yhtä tehokas ja yhtä edullinen vastaava tuote.


    • rautahauli

      Ainakin vanhat haulikot joutaa romukoppaan kun ne ei tule kestämään teräshaulien ampumista.
      Tuo haulikon muovinen haulikuppi tulee varmasti joskus vielä kielletyksi ja palataan vanhamallisiin välitulpallisiin patruunoihin. Piippua suojaamaton välitulppa yhdistettynä teräshauleille tietävät piipun ja supistajien nopeaa kulumista varsinkin kiekkoja ammuttaessa.
      Luulisi että pahvista saisi tehtyä ihan vastaavan haulikupin kuin muovinen?

      • Mikään metalli ei kestä teräs vasten terästä hinkkaamista ajan saatossa. Jos kestäisi autojen pellitkään eivät naarmuuntuisi ikinä kontaktista yms. Tästä syystä teräs haulina on haitallisin harrastajalle siinä missä se on jo metsäteollisuudelle.
        Koska vanhat arvokkaat haulikot eivät kestä sitäkään vähää kuin uudemmat tarkoittaa se sitä että niistä jää ns museo aseita. Ja nyky asehysterian aikaan tällaiset aseet pitää hitsata umpeen ja koska sekään ei nykyään auta niin keräävät lopulta nekin pois romuraudaksi. Tämähän on tätä valtion asekeräilyn pidempää tavoitteellisuutta. Ei missäännimessä aseharrastuksen edistäminen vaan sen pikkuhiljaa kriminalisoiminen.

        Nykyään selluvalmisteet korvaa muovia jo monissa tuotteissa joten ihmettelen miksi yhä edelleen haulikon patruuna valmistetaan muovista saati välitulppa. Nykyaikaiset maatuvatkin materiaalit saadaan niin kosteutta hylkiviksi että toimisivat vuosikausia kuten muoviset patruunat sään vaihteluita. Jos maitokin on ollut nesteen sisällä pitävässä tölkissä jo kymmeniä vuosia olisi lapsellisen helppo valmistaa tuote joka pitää myös kosteuden patruunan sisällön ulkopuolella joka myös maatuu luontoon jäädessään.
        Lyijyä enemmän luontoa roskaavat muovi välitulpat ja hylsyt. Kiinteä lyijy pysyy maaperässä kiinteänä satoja ja tuhansia vuosia kun taas rapistuva mikromuovi kerääntyy valumavesien mukana hiljalleen kaikkialle ja elävien olentojen ruuansulatukseen yms.


    • Apha
    • Hkkor

      Hyvä että lyijyn turhanpäiväinen levittäminen luontoon tuollakin sektorilla saadaan vihdoin järjestykseen. Lyijyakkuja ja lyijyhauleja ei kuulu jättää luontoon.

    • rahapossujeröhinätä

      Ihminen se on typerä eläin.Rahan nimissä joku aineoikeasti on joko hyvä tai ei. Lyijykiellolla tuskin on alkuperäinen hyöty eläimille ykkösasia. Taitaa olla paremminkin näitten sähköautojen vuoksi tuo lakivouhotus, jotta saa teollisuuspohatat kaiken lyijyn akku ja elektroniikkateollisuuden käyttöön. Jos oikein mietittäisiin asiat luonnonsuojelullisesti, pitäisi mennä ensin kaivamaan kaikki kaatopaikat auki, sukeltaa meriin uponneet laivat ja jätteet ja ottaa sieltä talteen kaikki hyötymetallit. Sitten vasta voi alkaa puhumaan tekopyhästi jonkun sorsan syömistä hauleista tai liukenemisesta veteen, mitä sitäkään tuskin tapahtuu. Onhan noita ampuratoja tutkittu ja todettu, ettei akuuttia vaaraa ole sitten ollutkaan. Luonnonsuojelua yhtenä monista käytetään niin monessa asjassa keppihevosena kusipäisiin päätöksiin, että poliitikoilla menee vuosisata, että valehtelultaan saa kansan luottamuksen ees jonkillaissii raameihi.

    • sorsapaistiataas

      Kyse lienee kai metsästyskäyttöön tarkoitettu patruunoita eikä sotilaskäyttöön kuten joku tuolla edellä mainitsi että monen maan armeijat olisi pulassa jos lyijy kielletään kokonaan.

      Haavakoita tulee korvaavilla koska ei oteta huomioon ampumamatkoja, räiskitään sellaisilta matkoilta ettei niistä putoa edes lyijyhauleilla, nykyään kun riistaa vähän niin luulisi että malttaisi odottaa sellaisen tilanteen että ampumaholli on lyhyt ja se kysyy taitoa mutta kun nykyään luotetaan enemmän aseeseen ja patruunoihin ja laukausmääriin ja monelle ei saalis ole tärkeä vaan se että pääsee ampumaan "riistalaukauksia".

      Maailma muuttuu ja metsästäjienkin muuttuttava maailman mukana.

      Ei tämä asia nyt sitä tarkoita että ensin kaivettava vanhat kaatopaikat auki jne. Eikös se ole parempi jotain tehdä kun ajatella että onhan vanhojakin katopaikkoja joten ammutaan vaan lyijyhauleilla edelleen, se on vähän niin kuin että jos paskoo housuihinsa niin ei tarvitse tehdä mitään vaan paskoo seuraavana aamuna uudelleen jne.

      • Suolapanoksia

        Sinä voit lopettaa tuon saman jargonian joka ketjussa. Jaksa tuota samaa paskaa lukea missä ei ole järjen hiventäkään.


    • hjiu987u

      Niinhän nämä huonot metsästäjät ja huonot ampujat jargoniksi tätä valittaa kun ei uppoa järkeen vaikka kuinka asiasta jankutetaan!

    • Anonyymi

      Mistas lyijy alunperin on lahtoisin....ihan oikein maasta ja sinne se takaisin menee kun posautetaan..eli maasta se on tullut ja sinne se paatyy..mika on broblem?

    • Anonyymi

      EU pitää kestovitutusta yllä. Ei yhtään päivää ilman eu vitutusta. Kielto, Kielto, Kielto, Hattavero kaikelle ja Ilmastoahdistus vielä päälle.
      Toivottavasti Englanti pääsee eroon tuosta tyhjän myllyn pyöritus koaliitiosta. Saavat ampua Fasaaneita lyijyhauleilla.

    • Anonyymi

      No sittehän met lataamma ite suolapanoksija. Suolapanoksestahan on se ekolokinen hyöty, jotta kun lintu tullee osumasta suolattuva, niin sen voipi sitte illemmalla tikun nokassa paistaa ja syyä horasta leivän kannikan kanssa iltapalaksi ja palanpainikkeeksi ryystää nuotolla keitetyt kahvit. Ja vot harasoo, jo vain on mukava maata rojottaa nuotion äärellä maha puolillaan ennen untenmaille riemukkaille siirtymistään..
      Ja aamulla varhain, kun sää on mitä parhain, tai on olematta, niin aamukahven jäläkeen voipi taas yhen kerran lähteä naakimaan suon laitaan aamulentueita. Ja kun tullee hollille, niin ei kun vaan suolapaukulla persiille..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe