koska kansaneläkkeelle

eläkkeeellle

Jos lääkäri on todennut työkyvyttömäksi niin onko joku ikäraja että pääsee kansaneläkkeelle. Työeläkkeeni on tosi pieni, muutama kymppi/kk.

14

676

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • KokoomusPummi

   Kysy Kokoomuksen juoksupojalta niinistöltä...Tai tee kakara sinäkin niin pääset eläkkeelle kattomaan kakaraa...

  • hjhjhjhj

   63 vuotta

   • Kansaneläke65v

    Se on 65 v , jos ennen ottaa niin tulee vähennys loppuelämäksi.
    Työkyvyttömyyseläkkeelle on varmaan eri asia.


  • 8898989898

   Kyseisen kaltainen henkilö saa noin 775€ takuueläkettä kuukaudessa välittömästi siitä lähtien, kun eläkepäätös on tullut myönteisenä.
   Tapauksissa, joissa työeläke on suurempi, henkilö saa vastaavassa tilanteessa välittömästi sekä työeläkkeen että kansaneläkkeen täydennysosan, sikäli kuin työeläke on alle 1300€ suurinpiirtein.
   Kaikki nämä tiedot löytyvät googlettamalla. Ei kannata täällä kysellä, ihmiset eivät jaksa vastailla tai eivät tiedä. Saat varmaa tietoa aina Kelan sivuilta yms. Hakusanoiksi ihan "työkyvyttömyyseläke määrä". Silläkin löytyy varmasti vaikka mitä.

  • sretestgh

   Tai käymällä Kelassa, kannattaa käydä sinnehän nuo pakolaisetkin menevät.

  • nimmri

   Työkyvyttömän kansaneläkkeen (takuueläkkeen) alaikäraja on 18 vuotta eli ikä, jolloin vanhempien elatusvelvollisuus lakkaa. Vaikeasti vammaisia lapsuudesta asti on olemassa. Se on sitten siis vain kansaneläke sellaisille.

  • Petu_67

   Työkyvyttömyyden perusteella ei pääse sen paremmin kansaneläkkeelle kuin työeläkkeellekään. Työkyvytön joka ei ole eläkeikäinen voi päästä työkyvyttömyyseläkkeelle joka on minimissään tuon takuueläkkeen suuruinen = takuueläke, joka pitää sitten erikseen Kelasta hakea.

   • 87878787

    No, kiva kun säkin tajusit ja tulit vielä kertomaan.


  • Terapiaa

   Kun ne jotka saisivat eläkkeen ikänsä puolesta osaisivat jäädä kotiin ja antaa työ niille jotka sitä tarvitsevat olisi tervettä touhua. Tunnen sellaisia ihmisiä jotka valittavat työn raskautta ja samalla kertaa he valittavat että eivät osaa eivätkä uskalla jäädä töistä kotiin kun se on niin suuri muutos että pelkäävät että eivät kestä henkistä tyhjiötä ja toimettomana oloa. He eivät koskaan ole harrastaneet mistään joka täyttää tyhjiön. Tällaisia ihmisiä jotka kärsivät jo pelosta ja saattavat sairastua henkisesti pitäisi ohjata terapiaan ja harrastuksiin , heistä saattaa tulla kuorma yhteiskunnalle jos ei asialle tehdä jotain ja he eivät uskalla mennä hakemaan apua. Työpaikat ovat tarpeellisia nuorille .

  • hupheii

   onko työkyvyttömyyseläke sama kuin kansaneläke tai takuueläke? Yhtä sekamelskaa

   • Trollaajaliikkeellä

    Ookko ihan sakia.. viittinkö vastata.. Jos olet työkyvytyn etkä ole koskaan työskennellyt, eli maksanut palkastasi työeläkevakuutusmaksuja tai tuo työeläkekertymä on pieni, tulee sinun hakea työkyvyttömyyseläke jota maksetaan kansaneläkkeenä Kelasta. Eläke siis täytyy hakea ja liitteenä on oltava lääkärinlausunto työkyvyttömyydestä. Hakemusten käsiyyelyaika kelassa on keskimäärin 3 kk. Jos hakemuksesi hyväksytään ja sinulle myönnetään työkyvyttömyyseläke kansaneläkkeenä, voit saada kansaneläkkeen lisäksi hieman takuueläkettä, joka on myöskin erikseen haettava. Älä kysele noin tyhmiä täältä palstoilta, vaan kelasta tai googlaa tietoa Kelan sivuilta.


  • työkyttöm.eläkkeellänyt

   Saat työeläkettä ja jos se on pieni niin sitten osan kansaneläkkeestä myös. Tämä siis jos olet työkyvytön. Jos saa kansaneläkettä niin ei ole oikeutettu enää takuueläkkeeseen, vaikka tuossa edellä niin mainitaankin.
   Työkyvyttömyyseläkkelle siis pääsee minkä ikäisenä vain, mutta lääkärin on kirjoitettava lausunto jonka työeläke yhtiö sitten katsoo meneekö läpi ja sen jälkeen kela.

  • mulla.napsahtaa.ainakin

   Neljää tukea/maksua napsahtaa tilille..

   kansaneläke
   takuu-eläke
   työ-eläke
   asumistuki

   • mulla.napsahtaa.ainakin

    ...jatkoa

    työ-eläkkeeni 68e
    vuokran jälkeen jää ruokaan 210e/ kk


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   2396
  2. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   270
   2233
  3. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   120
   1981
  4. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   1544
  5. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   82
   1180
  6. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   122
   866
  7. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   46
   792
  8. Hyvää yötä Hoo

   Naiselle. Rakastan sinua ❤️❤️❤️ Terv: vaikeatapaus
   Ikävä
   65
   777
  9. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   304
   764
  10. Mietin kuinka ihana oli olla vastarakastunut

   Tekeekö kaikki vasta rakastuneet sitä että laitetaan käsi toisen päälle ja vertaillaan niiden kokoja. Piirretään sydämiä selkään sormin. Arvaillaan mi
   Ikävä
   143
   704
  Aihe