Osakkeiden myynti pörssin ulkopuolella.

hitusenalle

Voiko osakkeet myydä toiselle henkilölle pörssin ulkopuolella. Ja jos myy osakkeet toiselle pörssin ulkopuolella joutuuko maksamaan myyntivoittoveroja. Jos osakkeet vain lahjoittaa tulee maksuun lahjavero.

9

548

  Vastaukset

  • Kyllähän ne myydä voi, jos löytää ostajan.

   Myyjä tietysti maksaa luovutusvoittoveron, jos voittoa tulee. Ostaja maksaa varainsiirtoveron. Lahjan saaja maksaa lahjaveron. Kauppakirjakin tarvitaan, jotta tilinhoitajat suostuvat siirtämään osakkeet myyjältä ostajalle.

   Omatoimiset kaupat siis edellyttävät hieman ylimääräistä paperisotaa. Käytännössä vaiva on suunnilleen samanlainen kuin osakeasunnon kaupassa. Normaalitapauksessa pörssiosakkeiden myyminen ja ostaminen pörssin kautta on siis selvästi helpompaa ja halvempaa.

  • Onko kellään tietoa, kuulin että monikansallinen lääkeyhtiö olisi muka kiinnostunut nextimin uudesta kehitteellä olevasta kallonpohjan tutkimuslaitteesta ja mahdollisesti koko yrityksestä?

  • Salkunhoitaja (pankki tjsp) pystyy siirtämään salkun tai sen osia henkilöltä toiselle tai yritykseltä toiselle.

   On oma asianne, antaako osakkeiden saaja vastineeksi jotain vai ei. Pankki tai muu salkkua hallinnoiva tekee vain siirron omistajan toimeksiannosta, eikä välitä hinnasta.

   Salkkujen balansoinnin vuoksi siirsin omasta salkustani yhden yrityksen koko position vaimon dalkkuun entisten lisäksi. Ei rahallista korvausta, ja koska siirretyn erän arvo jäi alle lahjaveron 4999 € rajan, ei myöskään muita seuraamuksia. Siirro on samanlainen, vaikka saaja siitä jotain maksaisikin, mutta olisin varovainen hintojen suhteen. Päivän hinta on perusteltu, mutta mahdollinen tulo on tietenkin siirtäjälle verollista. Kohtuuttoman alhaisessa hinnassa on mahdollisuus, että verottaja tulkitsee merkittävän summan lahjaksi, mikä tekee saajasta verovelvollisen. Jos myyt tappiolla alle pörssikurssin, varaudu lyömään pöytään jäätävä evidenssi maksuliikenteestä ja muusta, jos haet tappiosta vähennystä muista pääomatuloista.

   Näillä ehdoilka, jos vaikka perheen kesken on tarve siirtää, on osakeposition siirto ilman niiden myyntiä ja toiselle takaisin ostamista ilman muuta edullisempi tapa voitollisten osakkeiden siirtoon.

   • "yritykseltä toiselle" = pankista toiseen, siis yksityishenkilön ao-tilin siirto. Yritysten omistamista osakkeista en tiedä.


   • Vastaavalle toimenpiteelle olisi juurikin tarvetta. Isä haluaa antaa muutaman tonnin osakkeet täysi-ikäiselle lapselleen. Jää varmasti alle 4999 euron rajan tän päivän kurssilla. Syy miksi ajankohtaista nyt, niin spankki lopettaa osakkeiden säilömisen. Pitäisi avata arvoosuustili jonnekin muualle.

    Kuinka tuo tapahtuu käytännössä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vastaavalle toimenpiteelle olisi juurikin tarvetta. Isä haluaa antaa muutaman tonnin osakkeet täysi-ikäiselle lapselleen. Jää varmasti alle 4999 euron rajan tän päivän kurssilla. Syy miksi ajankohtaista nyt, niin spankki lopettaa osakkeiden säilömisen. Pitäisi avata arvoosuustili jonnekin muualle.

    Kuinka tuo tapahtuu käytännössä?

    Hei, mene siihen pankkiin, minne haluat avata arvo-osuustilin. Pankki avaa sen sinulle ja siirtää s-pankissa olevat osakkeet sinun arvo-osuustilillesi. Pankki hoitaa sen homman helposti, kunhan menet vain puhumaan asiasta. Sitten sinun on helppo ostaa ja myydä osakkeita pankkitunnuksillasi kun saat oman arvo-osuustilin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hei, mene siihen pankkiin, minne haluat avata arvo-osuustilin. Pankki avaa sen sinulle ja siirtää s-pankissa olevat osakkeet sinun arvo-osuustilillesi. Pankki hoitaa sen homman helposti, kunhan menet vain puhumaan asiasta. Sitten sinun on helppo ostaa ja myydä osakkeita pankkitunnuksillasi kun saat oman arvo-osuustilin.

    Nyt saatu tämäkin vihdoin maaliin. Eli isä teki lahjakirjan osakkeista jossa kaikki perustiedot ja allekirjoitukset ja todistajat. Lisäksi siinä näkyi isän eli lahjoittajan arvo-osuustilin numero S-pankissa sekä minun vastaava jonka olin avannut Nordeaan. Tämän avaamisessa menee n 3 pankkipäivää aspaan soitosta. Sitten ko lahjakirjakopio, kopio meidän molempien henkkareista ja saatekirje laitettiin postiin. Nämä postitettiin s-pankki oy/arvopaperipalvelu PL 77 00088 S-ryhmä osoitteeseen. Siitä n 2 viikkoa osakkeet näkyy minulla Nordeassa.

    Asian hoitaminen ei onnistunut s-pankin konttorissa.

    Täytyy ehkä ostaa vähän lisääkin noita ny kun halvalla saa...


  • Pankki ei voi siirtää a: n osakkeita b: lle ilman kauppaa ja siitä on makseuuava varainsiirtovero
   Suomessa ei vielä ole kuititonta basaaria kuten persialaisten torilla

   En myöskään voi otta nokian osakkeita kainalooni ja menmä prismaan ja ostaa juustoa ja antaa maksuksi osakkeet

   Sen verran helpottaa että jos vero on alle 10 euroa sitä ei peritä

   • Sitten vielä kun puhutaan 5000 summasta
    Itselläni välityspalkkio on 0,08 siis NOIN VITONEN kaupasta ei kannata hirveästi järjestellä

    Pörssin ulkopuolisista kaupoista on maksettava varainsiirtovero myös jos osinkoja jaetaan osakkeina


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut