Valmet Sniper

Sniper

Omistan vähän ammutun Valmet Sniper tarkka-ampujakiväärin cal 308win. Asetta tehtiin 80 luvulla muutama sata Jyväskylässä Valmetin Tourulan tehtaalla. Onko markkinahinnasta tietoa, tuskin kumminkaan myyn, on sen verran hieno ja tarkka ase.

7

2062

  Vastaukset

  • On yksi niitä hyviä joita ei juuri mistään saa.
   Vaikea sanoa markkinahinnasta.
   Älä myy, älä kysele, nauti onnistumisesta.
   Saavuta onni kalmarautasi kanssa.

   • Noin vuosi sitten (2008 - 2009) oli ampujain liiton myyntisivulla yksi myynnissä, hinta pyyntö 2400€. Itselläni on yksi niistä 200 kappaleesta, josta en luovu ilmaiseksi!


  • Sama täällä. Omistan ko. aseen jo toista kertaa,kaksi kertaa olen pelastanut menemästä "vika käyttöön". 15 vuoden aikana olen ampunut vain hirvi ja karkukokeita, ei ole tarvinnut tuplata!
   "Nojetulla jyvällä,tujelta"!

   • Paskoja aseita. Siks valmistus lopetettiinkin. Hyvä ettei näitä enää valmisteta jaa mistään. En ottaisi vaikka annettaisiin ilmaiseksi .


   • Sakoparas kirjoitti:

    Paskoja aseita. Siks valmistus lopetettiinkin. Hyvä ettei näitä enää valmisteta jaa mistään. En ottaisi vaikka annettaisiin ilmaiseksi .

    Sniper kehitettiin puolustusvoimain toivomuksesta ja TRG on sen jälkeläinen. Sniperi oli hienosti tehty ja tuli liian kalliiksi. Monet pitävät sitä yhtenä parhaana kiväärinä mitä on koskaan valmistettu.
    Sniperin jyvää on paha noeta, koska sitä valmistettiin ilman rautatähtäimiä.


   • Sakoparas kirjoitti:

    Paskoja aseita. Siks valmistus lopetettiinkin. Hyvä ettei näitä enää valmisteta jaa mistään. En ottaisi vaikka annettaisiin ilmaiseksi .

    Sakon TRG perustuu ratkaisuiltaan täysin Valmetin Sniperiin ja sen kehitystyöhön, mutta Sniperissä on parempi, Valmetin Suomen Leijona -kilpa-aseisiin perustuva laukaisukoneisto, joka oli kylläkin myös kalliimpi valmistaa. Valmistushan lopetettiin Sakon ja Valmetin yhdistymisen myötä, kun Tourulan tehtaan tuotantoa lähdettiin ajamaan alas.

    Eli jos modernin version Sniperistä haluaa, pitää ostaa TRG.


   • Trg perustuu sekä Valmet Sniperiin että Sako Targettiin. Pääosin kuitenkin kuten kerroit Sniperiin. Sniperin leijonan laukaisukoneisto on todella hieno ja liipaisu malliesimerkki "lasipuikon katkeamisesta". Targetissa koneisto perustuu Biathlonin ampumahiihtokiväärin koneistoon, joka sekää ei ole huono, mutta ei yhtä hyvä.
    Itse onnistuin hankkimaan aikoinaan raskaspiippuisen sniperin suujarrulla. Minulla on myös trg. Trg koneisto on selkeästi huonompi, mutta todella hyvä sekin.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt ehdottavat viinan myynnin lopettamista, äly hoi

   Nyt siis Helsingin sosiaali- ja terveystoimen johtaja Juha Jolkkonen ehdottaa Twitterissä väliaikaista alkoholin myynnin lopettamista. Voihan p mikä l
   Maailman menoa
   340
   7280
  2. Mikä sai Latvalan pettämään??

   Noin seksikäs nainen kuin Maisa oli miehellä kainalossa, mutta pettäjän tielle lähti. Mies oli kehunut haastatteluissa piiritelleensä Maisaa vuosia ja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   160
   6551
  3. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   69
   1728
  4. Kainuussa kaksi koronatartuntaa klo 14.00

   Kaks ilmoittanut että Kainuussa tavattu 2 koronatartuntaa.
   Kajaani
   82
   1389
  5. Koronabaari-iltaa yötä myöten

   On kyllä hyvin surullista, että vielä viime yönäkin Jämsässä vietettiin iltayötä ainakin kahdessa baarissa! Mikähän on näiden paikkojen pitäjien ja nä
   Jämsä
   38
   864