Uusi kissa, pitääkö huolestua

Mansikkajekku

Mulla on siis nyt kaksi kissaa joista toinen on uros (7 v) ja toinen nyt uudempana kissana narttu (4 v). Uros on ennen tätä uuden kissan ottoa ollut mulla hieman yli puoli vuotta. Molemmat leikattuja.

Narttu on nyt ollut viikon täällä luonani. Luonteeltaan se on arka sekä vetäytyvä. Kuitenkin antaa ihmisen silitellä yms sen kummempaa reaktiota. Uros taas on sosiaalisempi.

Itse asiaan nyt kuitenkin, elikkä uros jahtaa välillä puolet pienempää narttu kissaa miltei aina kun huomaa tämän. Uros myös ahdistaa uuden kissan nurkkaan ja on kerran kevyesti näykkäissyt kaulaakin. Uros myös aina tunkee itsensä lähelle jos narttu on jo valmiiksi jossakin 'suojassa'. Sekä yrittää käpälällä huitoa tätä uutta kissaa päin. Hännät on näissä tilanteissa molemmilla kuin pölyhuiskat. Narttu kuitenkin murisee ja sähisee kun vanhempi kissa ahdistaa sen esim juurikin nurkkaan. Uros vain murisee sekä vaanii. Kummallakaan ei ole näkyviä vammoja, ainakaan sellaisia mitä minä shut hyvällä näölläni erottaisin. Pitääkö huolestua? Voiko tuosta kehittyä vielä rauhaa ja miten tulkitsette käytöksen?

Molemmilla omat hiekkalaatikot plus yksi lisälaatikko. Omat ruokailupaikat on eri tasoilla ja molempien ns omia esineitä (hajuja) on asunnossa ympäriinsä. Tyttökin on hieronut poskiaan huonekaluihin. Jostain syystä kissan kuitenkin syövät / juovat /tekevät tarpeensa ristiin. Tapahtuuko teillä tallaista? Minkä takia näin on?

Näitä ns tappelu kohtauksia tulee useita päivässä. Joskus taas kissat ovat hyvinkin sopuisasti nukkumassa tai makaamassa aika lähellä toisiaan (puolisen metriä / metri) ilman mitään ongelmaa. Ruokaakin syövät samassa tilassa ilman tappelua. Molemmat viihtyvät silitettävinä samaan aikaan lähelläni....

Lukitseminen kokoaikaisesti toisen kissan kohdalla toiseen huoneeseen ei ole mahdollista.

Apua / vinkkejä / kokemuksia kiitos!

4

807

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kolli-kissa

      Uroskissa vain puolustaa omaa reviiriään johon sinä olet tuonut toisen kissan.

    • Surkuhupaisaaa

      Vastasit taas nopeasti itsellesi. Liian nopeasti. Sama kaava koira- ja kissapalstojen trollilla.

    • Mansikkajekku

      Onko mahdollista että kolli kissa jossain vaiheessa tottuu siihen että narttu on ns sen reviirillä / voiko hyväksymistä edesauttaa mitenkään?

    • kissaterapeutti

      Ei kuulosta reviiri kahakoinnilta. Kissat ovat hyvin reviiritietoisia ja yleensä tappelut tähän liittyen ovat erittäin rajuja ja tämä ei kuulosta siltä. Jos käyvät toistensa kimppuun niin että karvat pöllyää ja molemmat huutaa, niin silloin voi olla kyseessä reviiri tai valtataistelu. Ennemminkin tää kuulostais siltä että uros haluaa leikkiä ja naaras ei ole samaa mieltä. Onko kissoilla tarpeeksi aktiviteettejä? Jotku kissat tykkää leikkiä painimalla toiset taas ei. Tuli myös mieleen, että voi olla että uros haluaa paritella. Vaikka kissat ovat leikattu ne haluaa silti pökkiä. Sillä on myös merkitystä miten uros jahtaa naarasta, jos jahtaaminen on tavallaan vaanimista tai hyökkäilyä (spurtti, hyppy, yms) voi kyseessä olla hyvinkin halu leikkiä. Aggressiivisesti hyökkäävä kissa hölkkää tasaista tahtia suoraan kohti ja käy kimppuun epäröimättä, ei pörhistä karvoja tai murise, yleensä on täysin äänetön. Murina ja sähinä on tapa kommunikoida/keskustella, jos kissa kokee että reviirillä on tunkeilija se ei neuvottele. Toivottavasti tästä on apua :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe