Lapsi auton alle Aulangontiellä

Liikenneturvallisuutta

Koululainen jäi eilen auton alle suojatiellä koulumatkallaan. Surullista. Nopeusnäyttöjä ja töyssyjä tarvitaan! Ja poliisejavalvomaan. Eikös persut tehneet viime vuonna valtuustoaloitteen koulureittien ja koulujen lähialueiden liikenneturvallisuuden parantamisesta? Sartsa ja Kirsi eivät sitä allekirjoittaneet kun kaikki on jo niin hyvin. Ei ole hyvin. Esim Nummi on vaarallista aluetta. Aulangontien ja Hätilän ruutukaava-alueen nopeudet hirveitä.
Lähtekää päättäjät joukolla viemään persujen aloitetta eteenpäin HETI!

43

1266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikuinen.ajokielto.noille

      En ymmärrä, miksi näitä tekoja ei käsitellä henkirikoksina. Yliajaja saa muutaman kuukauden ajokiellon ja alle tonnin sakot. Sitten vaan seuraavaa uhria etsimään.

      • 7868

        Yliajettu ei kuollut, eli ei voi käsitellä henkirikoksena.


    • tietasaiseksi

      Vaarallisia paikkoja on aina. Elämä ei ole pelkkiä alikulkuja ja ylikulkuja.

      • KIITOS-TIEDOSTA-VAAN

        Tuo oli suoraan Kokoomuksen puolueohjelmasta!


      • JartsaKjaSartsaVastaa

        Koska ei ole olemassa ilmaisia yli- tai alikäytäviä! Nekin rahat tarvitaan rikkaiden veronalennuksiin ja yritystukiin! Hallelujaa.


      • klovniustarttuu
        KIITOS-TIEDOSTA-VAAN kirjoitti:

        Tuo oli suoraan Kokoomuksen puolueohjelmasta!

        no pelle, ratkaise asia, äläkä valita


    • ElämäOnValintoja

      Valitettavia tapauksia. Kysymyksessä on vain liikennerikkomus. Ei tappo tai murha jos tulee kuolemantapauksia. On tietysti autoilijoita, jotka ajavat miten sattuu. Tosin on myös kevyenliikenteen käyttäytyjiä, jotka pomppivat miten sattuu. Itse hommasin juuri tälläisiä yli-ihmisiä varten autokameran, jolla mahdollisen onnettomuuden sattuessa voin todistaa nopeuden ja sen, että itse en ole millään tavalla rikkonut sääntöjä, joten minulla ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta estää tapahtunutta. Liikenteessä kaikki, niin autoilijat kuten myös kevyenliikenteen käyttäjät voisivat käyttää maalaisjärkeä, niin moni onnettomuus jäisi tapahtumatta. Nämä putkinäköiset ihmiset, jotka vierittää syyn aina autoilijalle, kannattaisi joskus avata silmät laajemmin. Vika ja syy voi olla atoilijan, pyöräilijän tai kävelijän. Ei se aina automaattisesti ole autoilijan vika. Kesäisinkin esimerkiksi ne paikat, jossa polkupyöräilijän pitäisi taluttaa pyörä suojatien yli, niitä näkee tosi harvoin. Tullaan vauhdilla pusikon takaa, välittämättä siitä mitä sekunnin päästä tapahtuu. Asioita kannattaa miettiä monesta suunnasta, eikä vain sillä putkinäöllä tiirustaa yhtä asiaa.

      • kekeruuspäri

        Mä ajan aloittajan päälle heti kun kohdalle osuu.


      • EnYmmärräSua

        Yliajettu oli lapsi. Sinä uliset jostain yli-ihmisistä ja autokameroista, jotta voit todistaa kuinka sinä osaat ajaa ja kuinka kyseessä oli yliajetun vika. Tässä on kyse suojatietä koulumatkalla ylittäneestä lapsesta, ei jostain aikuisesta, Sun selittely on säälittävää, joten herää kysymys, monenko päälle olet ajanut?


    • vähän_naurattaa

      Kuski oli Persu. Tukeeko persujen aloitetta.

      • SurettaaLapsenPuolesta

        Minua taas surettaa kovasti lapsen loukkaantumisen takia mutta taas vihastuttaa tuollaisen edelläkirjoittaneen kannanotto, pitäsi suunsa kiinni jos ei ole oikeaa sanottavaa! :(

        Pikaista paranemista lapselle, toivottavasti ei mitään vakavampaa olisi ollut!


    • tarkkanaoltava

      Nyt on lumi maassa ja ihminen näkyy autoilijalle, jos on aikomassa ylittää suojatie tai on ylittämässä. Mutta pitkän mustan kauden aikana oli ihan hirveää, kun harmaaseen pukeutuneita ihmisiä on vaikea nähdä. Tosi hiljaa tuli ajettua Aulangontiellä ja myös Turuntiellä. Sitten on sellainenkin ilmiö, että kun ajaa oikein hiljaa, jalankulkija tulkitsee, että auto pysähtyy, vaikka autoilija olekaan aikonut pysähtyä. Tietysti pysähtyy, jos näkee yrittävän tai ylittävän.

    • VanhemmatHML

      Avaaja voisi opetella häpeämään. Lapsi on vakavassa kolarissa ja tuo ryhtyy tekemään politiikkaa. Sairasta.

    • TiedotetaanPäättäjiä

      Oliko uutista HäSassa? Ei kukaan ole nimiä maininnut mutta kaikki jo tietää tapaturmasta. Näistä pitää tiedottaa koska muuten taliaivopoliitikot ei tajua ja tee mitään asialle. Aina pitää hyssytellä.

    • Turvallisuutta

      Todella valitettavaa, koska joskus ei vaan näe. Aulangontiellä on aivan tuhottomasti suojateitä, pimeässä jokainen suojatien reuna olisi katsottava molemmin puolin tietä, yleensä vielä ennen suojateitä kasvaa jokin lehmus, on lumikasa tai muuta sähkökaappia. Olen ajaessani joskus pelästynyt jotain lehmuksen jäistä pahkaa tai muuta mikä voisi olla heijastin. Suojateiden määrän vuoksi olisi joko nopeusrajoitusta laskettava tai vähennettävä suojateitä. Osa autoilijoista ei takuulla edes ajattele, että katso suojatie, katso suojatie, katso suojatie. Lisäksi vauhti on yleensä vähintään 50 eikä tässä onnettomuudessa sitä edes ollut kuin puolet siitä. Riittäisikö jos suojateitä otettaisiin pois 2 kpl joka risteyksestä ja laitettaisiin keskikorokkeella ja varoitusmerkein harvemmin kohtiin jossa ei risteystä ja hidastetöyssyllä. No, tässäpä päättäjille, jos kiinnostaa. On järkyttävää katsella joka aamu pieniä kouluun menijöitä, jotka kiltisti odottavat pääsyä suojatielle, entä kun aamuruuhkassa ei kukaan päästä, tuleeko hätä myöhästymisestä. Näin sen ei kuulu mennä.

    • Tarpeellinen.aloite

      Hyvää ja aiheellista keskustelua. Kyse on nimenomaan turvallisuuden parantamistarpeista. Voi olla esim suojateiden vähentäminen. HäSa uutisoi onnettomuudesta. Hyvä niin. Toivottavasti päättäjät ottavat onkeensa. Perussuomalaisten aloite on tarpeellinen.

      • Olettt

        Olet tarpeeton.


      • Uijuijui

        Näinkin vakavassa asiassa kun lapsen yliajo suojatiellä saa idiootit liikkeelle ja näyttämään oman tyhmyytensä sekä täydellisen tarpeettomuutensa tällä planeetalle.


    • Aulangontielle

      Aulangontielle tulisi nopeusrajoitusta laskea, tielle saisi lisätä hidasteita ja valoja. Jos nyt ei liikennevaloja, niin ainakin joku vilkkuva huomiovalo niihin kohtiin, missä on suojatiet. Siinä on kohtuullisen vilkas jalankulkuliikenne aamuisin ja päivällä, kun lapset kulkevat koulumatkojaan. Ja valitettavasti kovin moni ajaa kuin päätä vailla ymärtämättä, että lapset eivät omaa samanlaisia taitoja liikenteessä kuin aikuiset. Meidän pitää suojella lapsia ja tarjota turvallinen ympäristö, jopa koulumatkoille.

      Samanlaisia ongelmia on muuten Rautatienkadulla, missä itse meinasin jäädä auton alle. Eipä paljon turkkirouva hidastellut, kun olin ylittämässä katua suojatien kohdalla. Sai se Volvo XC:nsä pysähtymään 2 metriä sen kohdan jälkeen, mistä suojatie meni ja mistä minä olisin ylittänyt tien. Laspi olisi varmaan jäänyt alle, minä osasin varoa. Rautatienkadun yli menee aamuisin ja päivisin satoja ja satoja ihmisiä, ja useamman kuin kerran olen ollut todistamassa läheltäpiti tilannetta.

      Kannattaisiko nyt oikeasti ottaa tästä asiasta koppia. Pienillä teolilla päättäjät osoittaisivat, että huolehtivat asukkaista ja muutamalla muutoksella ensimmäiseksi Aulangontie saataisiin turvalliseksi lapsille, niin että tuo pieni poika jäisi viimeiseksi yliajetuksi Aulangontiellä.

      • Saha_soimaan

        Etelämpänä on paikoin sellaisia, missä on vilkkuvalo suojatiemerkissä, mikä syttyy kun lähellä on joku.
        Toisaalta skideille pitäisi tolkuttaa että katsovat kahteen kertaan voiko mennä.
        Lumipenkatkin pitäisi madaltaa ja näköesteenä olevat puut kaataa...


    • TurvallistaKoulumatkaa

      Aamulla näin läheltäpititilanteen Aulangontiellä, joten tuli tämä mieleen. Eipä liene kukaan päättäjä aktivoitunut asian suhteen? Tällaisen hoitajalle olisi ääniä tarjolla, jos joku lähtee ajamaan koulumatkojen turvallisuuden asiaa Hämeenlinnassa. Ei ne töyssy ja valot kauheasti maksa, mutta jos säästyy ihmishenkiä, niin sillä on merkitystä. Ja joku ylinopeuskamera vielä muistuttamaan Audi-miesten ja Bemari-rouvien kaasujalankäytöstä.

    • SartsaTuhoaaAina

      Persuthan tekivät aloitteen tästä joulukuussa. Ovat ainoa aktiivinen porukka tässäkin asiassa. Sartsat toki jättivät aloitteen allekirjoittamatta. On niin hyvin asiat ja muutenkin ongelmat huomioidaa. Hah! Tarkkaillaan tilannetta. Ei kokdem välitä. Ikävä kyllä.

    • sarix2

      Jos tärkeimmän brändin HPK:oon pelaajia kulkis kävellen Aulangontiellä asia ois jo korjattu. Mut nehän kulkeekin sponsatuilla autoilla.

    • OranssiAlue

      Jos esim katujen aurauksien ensimmäinen prioriteetti olisi turvallisuus, eikä HPK, silloinhan Aulangontiekin olisi nuoltu puhtaaksi lumivalleista aivan kuten Poltinahontie, eikä pieni koululainen jäisi kasan katveeseen. Pienen koululaisen henki on kuitenkin kaupungissamme vähemmän tärkeää, kuin Kerhon katsojan mukavuus ja oikeus parkkeerata ilmaiseksi ja laittomasti puoliksi jalkakäytävälle.

    • hpkkokdem

      Huomio Poltinahontien ja Aulangontien aurauksista on muuten hyvä. Kiinnitin eilen huomiota Aulangontien lumivalleihin ja mietin, että siellä voi pienet koululaiset joutua odottelmaan pitkään ennen kuin uskaltavat ylittää tien. Kukaan ei näe, kukaan ei hidasta. Poltinaholla en ole ajellut, mutta muistikuva nuolluista teistä ja pois kuljetetusta lumesta on kyllä vahva aiemmilta kerroilta. Oikeasti Hämeenlinnassa kyllä keskitytään kovin ihmeellisiin asioihin ja prioriteetit on aika vinksahtaneita.

    • KaahauksenVastustaja

      Onkos kukaan poliittinen henkilö ottanut viedäkseen asiaa eteenpäin? Turvattomuus ja huonot liikennejärjestelyt ei tässä kylässä hetkauta näemmä päättäjiä tai sellaisiksi itseään tituleeraavia.

      • helppoapysäköintiäkin

        Rinkelinmäen jäähallien ympäristössä ei aurausvalleja ole ollenkaan eli jotkut tahot ovat olleet kyllä hyvinkin aktiivisia.


      • OutoaVihjailua

        Sinne ei vaan ole satanut.


    • Isotkalat

      Jos kokonainen tie tai sähkölinja pitää siirtää pois vaikka jonkun parkkitalon tai supersairaalan alta. Silloin on aina sen verran taulutelkkareita jaossa että kannattaa vaivautua.

    • HyväPSaloite

      Perussuomalaisten aloite koulujen liikenneturvallisuuden parantamisesta oli todella hyvä. Toivottavasti virkamieskoneisto ja kokkarit plus Kirsi ymmärtävät sen. Eivät allekirjoittaneet aloitetta. Ei ihmetytä sekään.

      • OnttoPääPersut

        Totta kai se nyt oli hyvä aloite. persut tekee just tollasia alotteita, mistä ei saa mitään konkretiaa kiinni. Millä tavoin parannettava yms. MitäMissäMilloin??? Paljo Maksaa?


      • Kuspää-KokDemut
        OnttoPääPersut kirjoitti:

        Totta kai se nyt oli hyvä aloite. persut tekee just tollasia alotteita, mistä ei saa mitään konkretiaa kiinni. Millä tavoin parannettava yms. MitäMissäMilloin??? Paljo Maksaa?

        Totta kai se nyt oli hyvä aloite. persut tekee aina just tollasia huippuhyviä alotteita, toisin kuin vallaspuolue KokDem joiden tekemisestä ei saa mitään konkretiaa kiinni. Millä tavoin parannettava yms. MitäMissäMilloin??? Paljo Maksaa?


    • JääharjanneRaapiiPohjaa

      Poltinahontielle on nyt alkanut kasautua valleja. Onko auraaja vaihtunut huonompaan vai mistä on kyse?

    • Hoop

      Lumivallit ovat poistuneet! ja muka asukkaiden toiveita ei kuunneltaisi

      • Näkemäesteet

        Joko puut on kaadettu?


    • KoheltajatKuriin

      Mukulat on opetettava kulkemaan liikenteessä. Vanhemmat ovat vastuussa tuollaisista onnettomuuksista. Koheltajia (ADHD?) on mukuloissa paljon, kun ei kotona ole opetettu varovaisuuteen eikä vaadittu mitään.

    • kjfukjugooo

      Tuossa eilen Poltinahontiellä työnsi nuori isä reiasta vauhtia lastenvaunuja Poltsarin ympyrää kohti. Kuulokkeet korvilla ja kaulukset pystyssä. Ilman mitään vilkaisua ja kovalla vauhdilla työnsi hän lastenvaununsa suojatielle. Onneksi oli etäisyyttä jonkin verran kun takaa tulin, ehdin hyvin jarrutella, vaikka persu olenkin. Jotain vastuuta kadunylitykseen saisivat nämä kadunylittäjätkin ottaa.

      Sama koskee suojatietä pyöräileviä, he luulevat sitä oikeudekseen. Autoilijoilta vaaditaan ajatustenlukutaitoa, kun pitää osata väistää, kun kadun laidassa loisiva velttoilijajoukko on aikeissa ylittää kadun suojatien kohdalta.

      • jssää

        No ainahan nuoret isät työntelee reiästä vauhtia.


    • Totesinpahanvaan

      Poltinahon liikenneympyrässä autoilija joutuukin väistämään pyöräilijöitä niin poistuessa kuin tullessa. Tietysti kävelijän kannattaa oman turvallisuuden vuoksi myöskin katsella ympärilleen.

    • kjfukjugooo

      Tämä vaunuja kadulle pukkaava isä toljaili paljon ennen ympyrää, missä siinä on edellinen suojatie.

    • PersuMersu

      Miten jonkun aikuisen kävelijän varomattomuus liittyy lasten koulumatkan turvallisuuteen?

      • Kolariintarvitaankaksi

        Kummallakin sama vika.
        Katso ensin vasempaan ja sitten...


      • OlenRobotti

        Ja autoilijat painaa kaasua!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1158
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1109
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1097
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1084
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1083
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1075
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1066
    9. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    10. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    Aihe