Aihe

VHS ei toimi

shedevi

Mulla on Philips vr 630 show view vhs soitin. Vanha on mutta moitteettomasti pelannut. Ihan yllättäen, edellisenä päivänä toiminut kone ei jaksanut pyörittää kasettia, kuului sellainen junnaava ääni ja kasetti tuli ulos. Koodina vilkkui 2. Sitten kun tuuppasin kasetin takas ja kokeilin uudestaan niin sama homma, koodina nyt 4. Mitä tälle voisi tehdä?
Muistelisin jotain tälläistä ennenkin sattuneen mut en muista miten sain sen toimimaan. Voisiko joku ystävällisesti neuvoa mua, paljon olisi kasetteja mitä katsoa, kun nyt saisi taas toimimaan.

11

311

  Vastaukset

  • "Mitä tälle voisi tehdä? "
   Siirry tähän päivään niin helpottaa.

   • Löytyy kyllä muitakin laitteita, kuin VHS...idiootti.


  • Tuollaisissa tapauksissahan laite viedään yleensä huoltoon ja varsinkin jos sitä ei ole koskaan käytetty huoltoliikkeessä (puhdistus ja mahdollisesti osien vaihtoa). Tosin osia VHS-nauhureihin ei taida saada.

  • Philipsit on kyllä paskoja. Niitten mechaniickat on rohki huonoja

   • DVD soitin ja VHS videot


  • Voi olla että vain sen vhs-kasetin mekanismi on jumittanut nauha ei pyöri normaalisti
   Kokeille jollakin toisella nauhalla onko sama juttu

   • "Voi olla että vain sen vhs-kasetin mekanismi on jumittanut nauha ei pyöri normaalisti
    Kokeille jollakin toisella nauhalla onko sama juttu"

    Mitä luulet, vieläkö alkuperäinen kyselijä melkein kolmen vuoden jälkeen pähkäilee sen rikkinäisen videonauhurinsa kanssa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Voi olla että vain sen vhs-kasetin mekanismi on jumittanut nauha ei pyöri normaalisti
    Kokeille jollakin toisella nauhalla onko sama juttu"

    Mitä luulet, vieläkö alkuperäinen kyselijä melkein kolmen vuoden jälkeen pähkäilee sen rikkinäisen videonauhurinsa kanssa?

    Mehän emme sitä voi tietää ei ole vastausta tässä ketjussa joten siihen asti oletus on että asia on edelleen akuutti


  • No vanha keskustelu, mutta isälläni on ollut jo ennen mun syntymää vanha JVC VHS soitin ja siitä meni jossain ehkä 2017 tuo joku sulake. Pelkällä sulakkeen vaihdolla siis lähti pelaamaan. En sitten oo kysellyt, että miten se vika tuli esiin eli en tiedä täsmääkö sun laitteen temppuilu saman vian kanssa. Kyseinen laite toimii edelleen ja ennen 2000lukua ostettu uutena.

   • Tuo nauhan "hirttäminen" on tavallinen ilmiö jos se nauhuri (ja kasetti sisällä) on ollut pitkään kosteissa tiloissa


  • Mullakin on Philipsin vhs-nauhuri vuodelta 2003 ja harvakseltaan sammunut ja vilkutellut tuota "2" vikakoodia jossain käyttötilanteessa, joskus kasetin sisäänsyötön jälkeen, joskus kelauksen jälkeen.
   Avasin laitteen kuoret, niin ainakin se pisti silmään, että ne nauhan ohjaintappien liukupinnat metallisessa pohjalevyssä näyttää melko kuluneilta, siis ne jotka vie nauhan kuvapään ympärille. Rasvaakin liukupinnoilla näyttää olevan, mutta kuluneisuudellehan ei enää mitään voi.
   Toinen mahdollisuus vhs-nauhurin toimintahäiriöille on ns. moodikytkimen hapettumat, mikä edellyttä jonkinasteista koneiston purkua, että siihen pääsee käsiksi ja koneiston ajoitusmerkkien tietämistä. Yleensä sellainen pyöreä osa, jossa on paljon liukukontakteja sisällä.
   12voltvids Youtube -kanavalla on useita VHS-nauhureiden huoltovideoita, joista saattaa olla apua monelle.
   https://www.youtube.com/watch?v=hZmGY9ztmWY&list=PLK7YTXgop1wSYIcpFtvaPWwHsYSSkX6uu&ab_channel=12voltvids

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   11725
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   7808