Kuinka vaikeaa unettomuutenne on?

Mikä on pisin aika minkä olette valvoneet, siis niin ettei ole nukahtanut minuuttiakaan? Ilman omaa syytänne, ei tarkoituksella valvomista, vaan ettei yksinkertaisesti ole saanut nukahdettu. Itselläni 55h taitaa olla. Lisäksi kahden vuorokauden n. 48-45 valvomisputkia on ainakin 5kpl, ellei enemmän.

Entä millainen on ollut huonounisin kautennen? Itsellä meni joskus noin 5vk kun nukuin kahtena yönä 8h, loppuina 1-4h.

Ärsyttääkö teitä ihmiset jotka valittavat kun ovat nukkuneet 5h, ja ovan aivan loppu?

Kuinka usein olette olleet sairaslomalla unettomuuden vuoksi? Itse olen 2 kertaa. Sitten on muutamia poissa oloja joihin olen kertonut muun syyn, tosin unettomuuden aiheuttaman: jäätävä päänsärky, ripuli. Mulla saattaa mennä maha ihan kuralle jos en ole nukkunut.

Mitä oireita, vahinkoja teille on tapahtunut huonosti nukuttujen öiden jälkeen? Itse sössinyt töissä muutaman jutun, meinasin aiheuttaa onnettomuuden (luojan kiitos vain meinasin).

Syöttekö lääkkeitä, mitä lääkeitä? Itselläni lista on pitkä: Imovane, Stella, Opamox, Tenox, Melatonin, Mirtazapin, Ketipinor, Atarax, Levozin. Lähes kaikkiin tuli toleranssi, mirta sai näkeään ihan hirveitä painajaisia ja Levonzin aiheutti sekavuutta seuraavalle päivälle.
Nykyään menee Ketipinor 200mg.

Jos ette syö lääkeitä, paljonko nukutte?
Ilmianna
Jaa

37 Vastausta


"Ennätykseni" on joku 40-50h. En ainakaan tällä hetkellä saa ollenkaan unta ilman unilääkettä, olen koittanut jo monta yötä. Uskon että voisin valvoa vaikka 3 yötä putkeen nukkumatta, mutta ärsyttää vaan siitä seuraava zombie olo. Unilääkkeellä nukun 3-8h riippuen määrästä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ja lisäyksenä en tiedä liittyykö ikä unettomuuteen millään tavalla, mutta olen vasta 20 vuotias.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vedä 3-5 Stellaa, pullo viiniä, häiriköi naapureita, niin pulissi hakee sinut Pasilaan (tai paikalliseen poliisivankilaan) pahnoille. Siellä tulee uni. Voi tulla teleskooppipamppuakin.
Ilmianna
Jaa
Unettomuus on vaikeaa. Olen valvonut maksimissaan 5 vrk ilman silmällistäkään unta. Näin on käynyt useita kertoja ja olen joutunut katkaisemaan valvomisen hakeutumalla lääkäripäivystykseen tai sairaalaan.
Ilman lääkkeitä en nuku yhtään, en pysty nukahtamaan. Osasyynä on pitkäaikainen lääkeriippuvuus, mutta kärsin kausittain totaalisesta unettomuudesta jo ennen bentsojen käyttöä. Sairauslomia on takana useita mutta olen kuitenkin enimmäkseen käynyt töissä.
Ilmianna
Jaa
Olen valvonut viisi vuotta. Siis ollut viisi vuotta nukkumatta?
Ilmianna
Jaa
Minulla taitaa olla pisin aika n. 48-50 tuntia koska muistan että olin ollut kaksi vuorokautta hereillä. Tavallaan se ei ollut kyllä unettomuutta koska kävin ylikierroksilla ja olin mielenterveyssyistä hereillä. Jotenkin kai adrenaliinia veressä niin ettei edes hirveästi väsyttänyt. Nykyään en pysty nukkumaan kuin ketipinorin avulla, lääkkeitä kun olen syönyt vuosia niin luontainen uni katosi. Onneksi en kuitenkaan unilääkkeistä ole riippuvainen. Joskus kaihoten mietin millaista oli lapsena/nuorena kun pystyi nukahtamaan helposti ja uni oli aina laadukasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lisään vielä että sama muuten kuin aloittajalla että maha menee sekaisin jos nukkuu liian vähän ja päätä särkee myös. Kaikenkaikkiaan olo on kuin krapulassa vaikka ei olisi juonut tippakaan viinaa. Ilman ketipinoria kun kokeilin nukuin 3-5 tuntia ja heräsin enkä saanut enää unta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ihminen ei muuta halua kuin nukkua.
Että saisi nukkua.

Taas valvottu yö.

Parin tunnin päästä voisi ehkä torkahtaa tunniksi. Ei vaan uskalla. Työkkäristä saatetaan soittaa ja tarkistaa onko rytmi kohdillaan. Olenko työkuntoinen? Löytyykö työhaluja?

Mitä vaan. Vaikka nuijanukutus.

Ei terve ruumis töitä kaipaa.
Ilmianna
Jaa
Kuinka pitkään nukuit viime yönä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Minä nukuin seitsemän tuntia, en nähnyt unia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nukkuminen on aivan yliarvostettua puuhaa,ihminen pärjää ilman unta,kunnes kuolee.
Ilmianna
Jaa
Olen kärsinyt pahasta unettomuudesta noin 20 vuotta. Täytyy kyllä sanoa, että elämä on ollut usein täyttä tuskaa ja vaikka mitä lääkkeitä olen syönyt ja kaiken toivoni olin jo ehtinyt heittää. Tällä hetkellä en syö mitään lääkkeitä, sillä olen saanut paremman avun viljattomasta ruokavaliosta. Ei sekään mitään ihmeitä tee, mutta pärjään vain paremmin, vaikka nukun vieläkin liian vähän. Ruokavaliota pitää vain noudattaa vähintään 3 viikkoa ennen kuin siitä huomaa mitään apua.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Hahaha viljattomalla ruokavaliolla ei ole mitään merkitystä tai tekemistä nukkumisesi kanssai,,höpö höpö...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Sukset jalkaan ja hiihtämään, muttei liian myöhään, klo 16.00-18.00 on ihan ok, kun 10-30km sivakoi rauhallista vauhtia niin jo nukuttaa, liikuntalääke auttaa. Jos ei latua lähellä, niin vaikka kävelyä ulkoilmassa.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mulla on aika samantapainen tilanne aloittajan kanssa. Pisintä valvomisaikaa en muista, olin jo niin sekaisin, mutta noin 4 vrk. Ja KYLLÄ! Suorastaan vituttaa ihmiset, jotka valittavat että ovat nukkuneet "VAIN" viisi tuntia! Itse olisin aika onnellinen jos saisin nukuttua putkeen viisi tuntia. Lääkäri ei suostu määräämään yhtään mitään bentsoja, Ketipinor, Atarax, Mirtazapin ja Levozin mulle on määrätty. Ainoa, joka noista auttaa on Levozin, mutta en uskalla ottaa sitä kun siitä tulee niin kauhea olo. Saan melkein paniikkikohtauksen tapaisen olon siitä moneksi tunniksi. Mielummin sitten vaikka valvon. Ketipinoreita otan 5-10 kpl ja niillä nukun pari tuntia jos en ole muutamaan yöhön ottanut ollenkaan. Kahtena peräkkäisenä yönä ei toimi. Olen ihan zombie enkä pysty toimimaan oikeastaan mitenkään järkevästi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
No jo On! Tuommoisella määrillä lähtee henki! Joten haista p* ska trolli!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tarkoitatko määrällä valvomisen määrää vai Ketipinorien? Molemmat ovat täysin mahdollisia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Terve.vaanmenoa kirjoitti:
No jo On! Tuommoisella määrillä lähtee henki! Joten haista p* ska trolli!
Ai 5-10kpl ketipinorilla lähtee henki? Ei todellakaan lähde jos puhutaan 25 tai 50 milligrammasta. Eikä lähde myöskään vaikka puhuttaisiin 100 milligrammasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Terve.vaanmenoa kirjoitti:
No jo On! Tuommoisella määrillä lähtee henki! Joten haista p* ska trolli!
Haista itse vaan paska! Et tiedä unettomuudesta mitään, joten kita kiinni.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
oot_höpsö kirjoitti:
Ai 5-10kpl ketipinorilla lähtee henki? Ei todellakaan lähde jos puhutaan 25 tai 50 milligrammasta. Eikä lähde myöskään vaikka puhuttaisiin 100 milligrammasta.
Ketipinor-lääkitys voi olla jopa 1000g/päivä.
Mulla 300mg.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
En kyllä käytä nyt uni lääkkeitä oli kauhea pökkyrä olo kokeilin yksiä unilääkkeitä kyllä pää oli pökkyrä jalat jäykät ei käy mulle ollenkaa sivu vaikutuksia tulee niistä.vaikka ottaa pienen annoksen .lääkäri vaan tosta vaan anto ne.
Ilmianna
Jaa
Hei, pyytäkää lääkäriltänne Promazin hydrochlorid 50mg. Sillä olen nukkunut jo monta vuoitta hyvin! Ei ole saatavissa kuin Yliopiston apteekissa, valmistavat siellä. Mutta on hyvä unettomuuteen. Mun annostus on 3 tbl 2 tuntia ennen nukkumaan menoa ja uni tulee varmasti! eikä aiheuta toleranssia, sama annostus jo vuosia!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mulla oli tota Promazinia eikä siitä mitään unta tullut, mutta pää meni totaalisen sekaisin pariksi pväksi. Olet varmaan kuullut, että ihmiset ovat erilaisia. Kaikki ei sovi kaikille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Joo mulla on näitä mirtazapin orion 15.mglääke en ole nyt käyttänyt on liian vahvoja
Ilmianna
Jaa
Pisin valveilla oloaika lienee äskettäinen 37 h. En vaan saa unta, nukahtaminen ei onnistu. Välillä olen hyvin uninen sängyssä, mutta ei onnistu uneen vaipuminen. Välillä taas on suht' virkeä olo. Jos olen onnistunut nukahtamaan, heräilen aamuyöstä.

Nukahtamislääkkeitä ollut kokeilussa, huonoja kokemuksia. Antihistamiinit saattavat joskus auttaa uneen. Melatoniinin ensimmäisellä kerralla söin pakkauksen loppuun. Nukkuminen alkoi onnistua vasta kuurin viimeisinä öinä. Mieliala surkea. Toisella kerralla taas alkoi alakulo ja jätin tablettien käyttämisen neljän yön jälkeen. Mieluummin valvon hilpeänä kuin kuljen koko ajan siipi maassa.

Joskus saattaa paljaan leivän mutustaminen auttaa.
Tällä viikolla kokeilin vanhaa, jo välillä unohtumaan päässyttä kikkaa. Jammailen illalla muutaman kappaleen discomusiikin tahdissa. Hyvin on nukuttanut melkein aamuun. Saas nähdä, miten pitkään vaikuttaa. Venyttely tms. ei enää ole auttanut, ehkä tuo tanssahtelu saa päivän jännityksiä lihaksista pois.

Muita kikkoja laventeli, aromaattinen öljy tyynyn viereen pirskotettuna. Tai hidas sively ja hieronta solisluiden tienoilta. Auttoivat alussa, sitten teho meni.

Ja kyllä, valvominen lihottaa, tekee tehottomaksi ja sattuu muitakin vipauksia.
Ilmianna
Jaa
Täällä myös yksi nukahtamis vaikeuksien kanssa painiva. Muuta nukkuvat minä valvon. Tulin koneelle että ajatukset vähänkään lähtis eri radalle kuin mitä ne tuossa sängyssä pyöriessä oli. Minua valvottaa eletty elämä ja sen tuomat vaikeat asiat, ihmissuhteet. Ennen oli työ, pelkäsin mennä töihin tai jännitin liikaa, yritin miettiä ja ennakoida kaikkea mitä töissä pitäisi osata tehdä ja osaanko, ehdinkö ja eihän se sitten uni tullut. Tai jos oli vähänkään hankalaa muiden ihmisten seurassa ollut.
Välillä on ollut nukahtamislääke, mutta lopetin kun en halunnut olla niin tokkurassakaan. Nyt valvon ja nukahdan varmaan ennen aamua kuitenkin muutamaksi tunniksi. En tarpeeksi kuitenkaan, vaan huomenna on väsymys edessä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Olen lukenut että liian stressin yksi oire ovat nukkumisvaikeudet (nukahtamisen vaikeus tai ennenaikainen herääminen). Tuosta yllä olevasta viestistä tulee vähän mieleen aspergerin oireyhtymä: ihmissuhdevaikeudet, jännittäminen, ennakointi ynnä muu kelaaminen. Itse kiroan aikatauluja ja herätyskelloja. Ilman niitä uni on ihan ok.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pari yötä peräkkäin. Jos on huolia tai edes positiivista jännitystä, unet menee. Joka ilta unilääkkeitä jo 3 vuotta putkeen. Rytmihäiriöitä tulee vaalvomisesta. Kipeä olo tulee myös. Muutamia jaksoja lukuunottamatta ongelma jatkunut melkein reilut 40 v.
Ilmianna
Jaa
Olen kärsinyt uniongelmista viimeiset 8 vuotta, olen 35v. mies. Useaan otteeseen olen valvonut n.4 vuorokautta. Minulla menee tasapaino jos valvon päivätolkulla.
Ilmianna
Jaa
Jos juo kahvia ja nukahtaminen on vaikeaa, niin kannattaa lopettaa se kahvin litkiminen. Pienikin määrä kofeiinia häiritsee nukahtamista. Mutta tämän varmaan tiesittekin.
Ilmianna
Jaa
Unettomuus johtuu alakerran yöt valvovasta naapurista. Tupakkaa ja pilveä vuorokauden ympäri. Monesti taustalla on jokin haju tai ääni, joka tulee naapurista.
Ilmianna
Jaa
Mirtazapin tekee IMPOTENTIKSI ja se kirjoitettu pienellä siihen haittavaikutuksiin. Voi olla muitakin,Imovane hyvä jos et opettele joka ilta otamaan ja klo:10.00 ei mitään,älä jää sänkyyn,jos kaveri harrasta seksiä tai sormita se nukuttaa ja terveellistä. Tupakin voi imaista kunhan et sorru Pahimpaan eli Niciretteen siitä ei pääse eroon edes lapset jotka eivät Tupakkia ikinä polttaneet,sinne vaan laastari nivusiin Syöpää sukuelimiin tekemään tai laastarista saksilla mälli poskeen,purukumissa myös enemmän nikotiinia kui tupakassa,eikä nautintoa kun paskan maku suussa. Höyryimuke sopivalla mausteella mistä pidät /ei kannata laittaa nikotiinia koska se savut on se juttu,,rauhoittaa mutta voi tipan laittaa jos pakko. En ymmärrä miksi kouluissa saarnataan Höyryimukkeen vievän unet kun on Karsinogeeniä ja nikotiinia,tervaa. Ensinnäkin Karsinogeeniä tulee palamisesta ei lämmittämisetä. Lyön vetoa Lääkeaine Nicoretesta että se on pian lirissä kun maksaa osakkeen ostajille tyhjää kun ihmiset tajuaa että DISGON SAVUKONE on vaarattomampi ja pelkkää vesihöyryä. Yksi nainen Novalla saarnasi juuri kouluissa Höyryimuketta vastaan,todellisuus on että Nicolääke paska haluaa höyryhengityksen itselleen siitä esimerkki suihke jossa 60 sekunnin aikana nikotiini imeytyy?? Ei edes Pappan piipussa ollu moisia tehoja. Höyryä on käytetty moneen lääkitykseen ja ostakaa aloitus pakkaus siinä on Tippapullot erillää,laitat vaarattoman höyryn ja makuaineen,ja jätät nikotiinin pois voit antaa pikkulapselle leluksi,Nicorettea ei voi säilytää kuin lukkojen takana. Nykyisin Sätkätupakan laatu huononee kun Kylmäpuristetaan juurikin Lääkkeeksi Haitalliset aineet pois/filtteri ei juurikaan enää ruskistu. Pikku-poika joutui yöllä saatuaan kohtauksen Nicorette laastarista,alkoi täristä ja samaltaa,tilanne selvisi kun pikkusisko 9v. laittoi neljä Laastaria kainaloon ja ite kivesten viereen,tämä siksi ettei Saunavuorolla vanhemmat huomaa jos unohtuu. Niistä myös saksilla liiat pois ja mälli ikeneen ennen Salibandy-peliä.Pikutytöllä myös pikkarien alla,verenkierto hyvä mini-häpyhuulissa,syöpää sielläkin vaan kun vanhemmat antoi selkäsaunan rinnasa löydyttyä. Että kattoo ketä nyt nukutta??
Ilmianna
Jaa
Parempi ku. Ei ota mitään lääkkeitä kyllä se uni tulee aikanaan en käytä enää uni lääkkeitä ne on kuin huumetta tekee riippuvaiseksi .mä kuuntelen musikkia se rentouttaa eikä myöhällä juo kahvia.
Ilmianna
Jaa
Moi. 70 tuntia on aika raju missä se itellä välillä paukkuu. Oon 16 ja lukion ekaa vuotta käyn. Mun unettomuus johtuu pääosin vaan siitä ettei väsytä. Saatan vaa randomisti valvoa sen 9-10h maaten pimeessä huoneessa. Eli tiiän miltä tuntuu ja mun neuvo ois musiikki. Ja se että makaa sängyllä selällään jalat seinää vasten niin keho alkaa puutua ja rupee erilaisten "rentoutusten" jälkeen väsyttää
Ilmianna
Jaa
Otan illalla klo 21.30 Ketipinor 200mg ja Mirtazapin 15mg.
Jos en saa nukuttua otan vielä Melatoniini 1-2mg.
Joskus olen silti valveilla vielä klo 03.
Silloin on pakko ottaa vielä Atarax 25mg.
Sitten saan nukuttua aamun asti.Kello soi 8.00.
Ilmianna
Jaa
Minä joudun aina viikonlopun jälkeen valvomaa tai nukkumaan huonosti pari yötä.Viinan pirut ahistellee pari yötä
Ilmianna
Jaa
Uusi
Olen kärsinyt unettomuudesta jo noin 30 vuotta. Lääkkeillä välillä saa nukahdettua, se on parin tunnin helpotus ja sen jälkeen väsyttää enemmän. Pitimmillään olen valvonut 3-5vuotta jolloin toki 5-10 minuutin torkahduksia väkisin... siksi minulle sopikin yötyöjos unettomuudesta jotain positiivista voi hakea. Mieliala vaan ei tykkää valvomisista! Olen siis itsetuhoinen. Nykyäänkin mietin mikä tois nopeesti helpotuksen ongelmiin!
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kuinka vaikeaa unettomuutenne on?

Mikä on pisin aika minkä olette valvoneet, siis niin ettei ole nukahtanut minuuttiakaan? Ilman omaa syytänne, ei tarkoituksella valvomista, vaan ettei yksinkertaisesti ole saanut nukahdettu. Itselläni 55h taitaa olla. Lisäksi kahden vuorokauden n. 48-45 valvomisputkia on ainakin 5kpl, ellei enemmän.

Entä millainen on ollut huonounisin kautennen? Itsellä meni joskus noin 5vk kun nukuin kahtena yönä 8h, loppuina 1-4h.

Ärsyttääkö teitä ihmiset jotka valittavat kun ovat nukkuneet 5h, ja ovan aivan loppu?

Kuinka usein olette olleet sairaslomalla unettomuuden vuoksi? Itse olen 2 kertaa. Sitten on muutamia poissa oloja joihin olen kertonut muun syyn, tosin unettomuuden aiheuttaman: jäätävä päänsärky, ripuli. Mulla saattaa mennä maha ihan kuralle jos en ole nukkunut.

Mitä oireita, vahinkoja teille on tapahtunut huonosti nukuttujen öiden jälkeen? Itse sössinyt töissä muutaman jutun, meinasin aiheuttaa onnettomuuden (luojan kiitos vain meinasin).

Syöttekö lääkkeitä, mitä lääkeitä? Itselläni lista on pitkä: Imovane, Stella, Opamox, Tenox, Melatonin, Mirtazapin, Ketipinor, Atarax, Levozin. Lähes kaikkiin tuli toleranssi, mirta sai näkeään ihan hirveitä painajaisia ja Levonzin aiheutti sekavuutta seuraavalle päivälle.
Nykyään menee Ketipinor 200mg.

Jos ette syö lääkeitä, paljonko nukutte?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta