Purolan latujen ylläpitoon ei kunta myöntänyt

Kuntohiihtoo

Mitenhän kunnan päättävät perustelevat sen, ettei hyvän ja suositun Purolan ladun ylläpitoon myönnetty mitään tukea? Kunta jos tekisi sen omana työnään, se vasta kalliiksi tulisi. Onko Hyvinvoiva Karstunen nyt säästetty huonokuntoiseksi, kohta elottomaksi?

48

6546

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totuudentorvi2

      Ei ole tuollaseen vähäpätoiseen varaa kun miljoonat on hupuloitu maailmalle ja tuohon peltilaatikkoon.Nyt olisi ne valonrahat tarpeen mutta kun niitä ei enää ole.

      • latuatarvitaan

        Ompa tosi noloa. Laittakaa kolehtikeräys Himmelin eteiseen. Jokainen valtuutettu lattakoon roponsa aina kun kuluttaa Himmelin saranoita!


    • nyhveröluottamusmiehet

      No mihin ne valon rahat menivät kun nyt säästetään yhdestä Purolan ladusta.No mitäs
      ne luottamusmiehet tekevät kun ei kylälle noin pikku rahaa saa

    • Tolkkuanyyx

      Valorahat kuulema sijoitettiin. (Siellä holovissa popia tanssivat ). Korot jaetaan myöhemmin jos ?

      • enoleropotti

        Rahat on tietysti piilossa.
        Eihän kunta saa valtionapuja ja muita avustuksia, jos sillä on riihikuivaa rahaa jemmassa.


    • Tuottoisaako

      Valonrahat on osittain sijoitettu tuottavasti mm.Hongan halliin ,Valwoodin vanhaan kiinteistöön, Areenaan ja tietysti kaapelikeriin.

    • hiihtäjä4

      Ihme touhua kun ei rahaa löydy Purolan latuun. On kyllä pitänyt tosi hyvässä kunnossa eräs kova hiihdon harrastaja. Karstulassa rahan käyttö on ihmeellistä niin kuin koko kunnan touhu porukka vaihtuu koko ajan ja välillä ollaan virkavapaalla.

      • aergeyi

        Lienee Erkki Berg, joka pitää latua kunnossa? Ei ole kaveria paljon huomioitu...


      • tossup

        Miksi kunnan pitäisi joitan latuja tehdä hornan tuuttii. Tehkää itte latunne.


      • oifjejee

        Onko Purola jotenkin enemmän hornan tuutissa kuin Karstula ylipäänsä :D


      • yrityskonsullti
        oifjejee kirjoitti:

        Onko Purola jotenkin enemmän hornan tuutissa kuin Karstula ylipäänsä :D

        Purolasta on lyhempi matka esim. Kokkolaan, Vaasaan, Pietarsaareen , merelle ja Ruotsiin kuin Karstulasta. Vain Karstulaan on Purolasta tasan sama matka kuin Karstulasta Purolaan.
        Amerikkakin on Purolaa lähempänä ja pohjoisnapa.

        Pitäisi perustaa Purolan kansantasavalta. Hallitsijaksi voisi kutsua Pekka Purolan, valuutaksi Ruotsin kruunu ja ylimmäksi päättäväksi elimeksi Teboilin Parlamentti.
        Hiihtoladut auki kesät talvet.
        Trumppiaita Karstulan ja Purolan välille, kolme metriä korkea. Kyyjärvi ystävyyskaupungiksi.
        Matka Purolaan napakymppimatkaksi.
        Paletin arpajaisissa arvotaan palkintomatkoja.
        1. palkinto: Viikon matka Purolaan
        2. palkinto: Viikon matka Karstulaan
        3. Palkinto: 2 viikon matka Karstulaan.


      • trhyjklo

        Palkinnot eivät koskaan saa olla rankaisuja. On jo vastoin Yk:n sopimuksia.


      • kquwioqwp
        trhyjklo kirjoitti:

        Palkinnot eivät koskaan saa olla rankaisuja. On jo vastoin Yk:n sopimuksia.

        Okei.
        Jätetään se 2 viikon reissu Karstulaan pois listasta.
        Viikon reissultakin saa tulla halutessaan seuraavana aamuna Muhosen maitoautossa takasin.
        Kidutus on kielletty Geneven sopimusessa, jonka Purolan kansantasavalta tietysti ratifioi.


    • Onnellinen

      Oiskohan 2 hiihtäjää koko Purolan kylällä, miksi sinne pitäs kunnan varoja tuhlata. Käyköön pururadalla tai pääjärven jäällä hiihtämässä niin kuin muutkin Karstuset !

    • suksijärvinen

      Tää on päätäjien tyhmyyden huippu. Sivukyliltä on viety kaikki ja nyt pieni avustus siihen että joku on pitänyt hiihtolatua auki. Latu on ollut oikein hyvä ja sen taholta on ollut muutakin käyttöä, on saatu kävijöitä muualtakin. Se on voinut olla joillekin kohtaamisen paikka kun ei se asiointikyytikään kohtaa tuonne pururadalle tai Päälimelle tai Mustallelammelle. Kuka muuten huoltaa latua Kouheroon, kunta omana työnäänkö? Mitä se maksaa vuodessa?
      Purolan latua on kehuttu että se on lapsille ja perhehiihtoon oikein hyvä, pururata koetaan liian vaaralliseksi . Kaikille ei kova vauhti ole se kokemus, mutta liike ja liikeratojen toimivuus sen sijaan on.
      Mikä ajattelu puoltaa terveyden edistämistä kunnan toiminnassa? Pitää varmaan ottaa yhteyttä t Helsinkiin niin että katsovat kuinka rahat kunnissa jakautuu.
      Raviradalla on kerran kesässä ravit joihin pääsymaksy ja seura kerää jäsenmaksut, mutta ei siellä sen enempää kulkijoita ole, koiran ulkoilutusta niin ei tarvitse kerätä ulosteita ja voivat juosta hangessa rauhassa kun ei ole autoja. Paljonkos hevosystävät saivat rahnaa? Entäs ne muut? eikö voisi hiukan jakoja tasata?
      Purolassa on ennenkin hiihdetty ja hiihdetään nytkin ja jos vedotaan siihen, että kylä autioituu ja väki vanhenee, vaikka Purolassa asuukin nuoria perheitä, latua ei ole vara pitää auki ja siihen kunno tukia, sitten pitää rakentaa rollaattori rata, sitähän Karstulassa ei vielä ole!
      Tuet kuntoo ja sivukylät nousuun ja päättäjätkin ladulle. Purolan latu on oikein mallikas ja tasainen jos ei ole sattunut pitempään aikaan hiihtämään, siinä pääsee tanhupallokin ylös ja eteenpäin . Matka on sama kirkolta Purolaan ! tulee kyläkin tutuksi että täälläkin on elämää.

    • kylätkuntoon

      Nii voihan sitä kunta ohjelmoida sellaiset hiihtobussit , vaikka kerran illassa keskustasta Purolaan niin tulee oikein tunkua ladulle ettei tartte kaksin hiihdellä. Kylätoimi voisi laittaa mehytarjolun ja välillä voisi pitää hiihtokilpailut, niin ku ennenkin. Siinä tulis hyvä säästö kun ois liukkaat sukset jatkuvasti niin latu pysyis auki, ei tartti aurata ja kylälle elämää! Kuka nuin viisaan vinkin hoksikin! Kun on se rojekti kylät kuntoo vai mikä toimintase olikaan, niin tässähän sitäkin syntyisi.Ja samalla taas historiaa että voi kirjoittaa joululehteen . Kyllä pinestä ne ideat lähtee!

    • tuennostaja

      Kyllä nätistä ja porstuasta pitää olla ladut kaikkiin syrjäkyliin 2 latua suuntaansa ja vielä luisteluunkin. Kylille pitää saada nyös uimahallit ja jääareenat sekä anniskeluravintolat kouluineen , kirkkoineen ja kauppoineen unohtamatta raviratoja.

    • nettijukka

      Eihän kunnalla ole vara kyliä tukea rahathan on menny lautakuntien jäsenten läppäreihin, jokaisella kuntapäätäjällä on kunnan tietokone ja liekö nettiliittymäkin. Onko lämpöverkko oy ostamassa ladunhotokalustoa ja vuoraamassa sitä kyläyhdistyksille?

      • purolapekka

        Lämpöyhtiö tekee jäätä veronmaksajien rahalla.
        Miksi se ei voi tehdä lunta myös? ( tai ainakin latua valmiiseen lumeen)


    • Monta

      kukas tuo tuennostaja on? nyt puhut asiaa! Sivukylät kuntoon ja porukat kaupungeista maalle! Niinhän nuo suuret marketitkin tekee , ei ne rakenna enää keskuksiin. Näin saatais maaseudulle asukkaita ja Karstulan myytävät talotkin saisi arvonnousun. Esityksellä olisi tosi paljon vaikutusta. Sinut pitäisi saada het etuskuntaan päättämään asioista, äänestäisin heti sinua. Niin, eikös se ole rajattu mihin noilla koneilla pääsee, ei mihinkään hömppäsivuille. monet työpaikatkin on tenhyt eston vaikka netti -autoon, iltasanomiin jne. sehän on työväline. Enkä muutenkaan kuinka sitä käytetään kun päätöksetkin on ..no ne ei varmaan niihin hyvinvointisivuille pääsekään , taitaa niissä ollakin se esto, että tietäis ajatella asioita. mitenkähän pörssisivut? Mikä on jäähallin tuotto?

    • tossup

      Kyllä tosiaan ihmetyttää, ettei Kieräperältäkään saada kunnan ylläpitämää latua nättiin ja areenan porstuaan.

    • hiihtoladuilta

      Purolan kyläyhdistys sai kuitenkin 300, kuten joka vuosi. Mitään toimintaa ko. yhdistyksellä ei tiettävästi ole ollut varmaan ainakaan kymmeneen vuoteen. Vaikka, onhan siinä homma kun tekee avustushakemuksen.

    • Härskihartikainen
    • jostainkauempaa

      Purolassa oli paljon aktiivista toimintaa ja koulu oli käytössä joka lähtöön ja ois vieläkin mutta mihinkähän porstupaan tarvittiin rahoja ku kunta sen möi! Ehdotan että kunta voisi rakentaa uuden kylätuvan Purolaan, ladut kuntoon ja kylä nousuun! Koulun takana oli luistinrata ja kesäisin jalkapallokenttä. Pääsiäisenä poltettiin kokko ja muista että keväisin oli äitienpäiväjuhlat koululla. Mitään ravintoloita ei kaivat sotkemaan luonnon rauhaa ja rellastamaan, annetaan ne olla keskustassa. Siellä on matkan päässä luonnojärviä joten uimahallikin voidaan unohtaa, Kyyjärvellä on uimahalli joten kannatetaan sitä jos tarviotsee, näin säästetään. Kirkko voi olla jokaisen omassa kodissa ja saishan siinä kylätalolla pitää seuroja, ja ruoat saa salesta ja siellä on tosin maata vaikka viljellä itsekin. Ja tiedoksi että siellä on nuoria asukkaita ja kauempaakin muuttaneita, taitaa olla jos oikein lasken....muutama yli kahden hiihtäjän ja pienimmät ei taida vielä suksilla pysyäkään. Nii tuennostaja 10.2!

      • tuennostaja

        Miksei jokainen rakenna omaan pihaansa maataloustuilla omaa latuaan. Näin tehtiin 50-60 luvuilla, eikä kerjätty rahaa muualta.


    • kkv

      mitähän ne kisaveikot järjestää, niillähän kaikkea on ei tarvitse avustusta.

      • tuennostaja

        Tekee talkoilla, mutta purolan perän perseettömät tarttee apua ladun tekoon ja jopa sillä hiihtämiseen.


    • eiefnjke

      Minua kiinnostaa vain että käykö Juha Mieto sammuttamassa ladun valot, kun sehän sen avasikin aikoinaan.

    • puolueenvaihtopäivät

      Äänestä kepua niin syrjäkylien palvelut kasvaa ja kehittyy kuten nyt nähdään Purolan
      ladun avustuksessa.

      • tossup

        Kepua äänestämällä myös vesistöt sotketaan turpeella ja pohjaveet pilataan cruisailulla ja kelkkailuilla.


    • Pileboksi

      Kepussa aina vika vaikka päätökset tehdään kaikkien puolueiden yhteisellä ymmärryksellä.(missä vika) kateusko ?

      • tossup

        Kepullahan on enemmistö valtuustossa. Missä vika.? Maataloustuissahan se on vika.


    • wertyui

      Kepu vedättä aina,Sipila valehtelee kansalle.

      • antaamennäkunalamäkivaan

        No Sipilä eikä Pekkarinen jne ei takulla oo Himmelissä jakamassa noi Purolan hiihtolaturahoja, kyllä ne on kunnan sisällä tapahtuvaa pärstäkertoimella ja sen mukaan jaettuja veroeuroja. Tämä on Karstulan tapa toimia joka hiljalleen näivettää koko kunnan mutta itselleen ja oman sukunsa tappioksi tekevät :) Annetaan heidän rauhassa touhuta, ollaan hiljaa, ei oo kenen kanssa riidellä kun muut muuttavat sinne Saarijärvelle tai jopa vähän pitemmälle. voipihan sitä hymysuin seurata sivusta . Nii, voi mennä veroeurotkin saarijärvelle vaikka sehän helpottaa tulevaisuudessa rahanjakamista kun ei ole niin suuria summia jaettavana.


      • tämäontässä
        antaamennäkunalamäkivaan kirjoitti:

        No Sipilä eikä Pekkarinen jne ei takulla oo Himmelissä jakamassa noi Purolan hiihtolaturahoja, kyllä ne on kunnan sisällä tapahtuvaa pärstäkertoimella ja sen mukaan jaettuja veroeuroja. Tämä on Karstulan tapa toimia joka hiljalleen näivettää koko kunnan mutta itselleen ja oman sukunsa tappioksi tekevät :) Annetaan heidän rauhassa touhuta, ollaan hiljaa, ei oo kenen kanssa riidellä kun muut muuttavat sinne Saarijärvelle tai jopa vähän pitemmälle. voipihan sitä hymysuin seurata sivusta . Nii, voi mennä veroeurotkin saarijärvelle vaikka sehän helpottaa tulevaisuudessa rahanjakamista kun ei ole niin suuria summia jaettavana.

        Väistämätöntä, niin väistämätöntä....


    • Gunnarpässi

      Kumpa paikalliset päättäjät ymmärtäisivät tämän ja katsoisivat hiukan pidemmälle mutta kun ei niin ei.

      • tossuperäläinen

        Kyllä minun mielestäni kunnan velvollisuus olisi rakentaa kieräperältä ja purolasta latuyhteys areenan porstuaan, nättiin ja ruumishuoneelle.


      • karstulanliikenne
        tossuperäläinen kirjoitti:

        Kyllä minun mielestäni kunnan velvollisuus olisi rakentaa kieräperältä ja purolasta latuyhteys areenan porstuaan, nättiin ja ruumishuoneelle.

        Kieräperä-Tyräkorpi, porstuan kautta.


      • Ilmalentomatti

        Kulkuputki himmelistä nättiin. Putken päähän hyppyri, josta voi suksen kanssa loikata tiskille suoraan.


    • PuKy

      "Hylkäävä päätös perustui voimassa olevaan avustussääntöön".
      Lainaus sivistylautakunnan esityslistasta koskien Purolan kyläyhdistyksen avustusta.

    • Soinilainen

      Laitakaa lipas sinne Purolan ladun päähän ja antakaa avain latujen tekijälle, ei muuten monta ropoa tulis ovat sen verran kateellisia "kilpahiihtäjiä " niillä kulmilla !

    • suksieiluista

      On se tyhmää kun ei rahaa löydy tämmöiseen terveyttäedistävään haarrastukseen. Paljon turhempaankin Karstulassa rahaa käytetään. Ei kilpahiihtäjät kateellisia ole tekevät vaan kovasti töitä menestyäkseen.

      • tossup

        Kuulemani mukaan ladut tehdään vapuksi.


    • korvamerkitty

      Karstulan kunta sai valtionavustusta 4000 euroa liikunnaliseen toimintaan, joten
      ladut auki vai onko jo korvamerkitty jäähalliin

      • tossup

        Avustus menee kuulemma kangasahon ja syrjänmäen sonniosuuskunnille


      • kuvitsa
        tossup kirjoitti:

        Avustus menee kuulemma kangasahon ja syrjänmäen sonniosuuskunnille

        Syrjämäessä ei ole kuin yksi kasijalkainen sonni.


    • Tätäseunenitiesi

      Tästä Purolan episodista se alkoi, nyt on viettävällä pinnalla koko pitäjä..

    • AyKyttääTeitä

      AKT:n paikallisosasto sai 1500 euron avustuksen sivistyslautakunnalta.

      Onko selvyyttä millä perusteella kunta tukee yhden ammattiyhdistysliikkeen toimintaa noin suurella summalla? Mihin AKT aikoo ko. summan käyttää? Vasemmistopuolueiden vaslikampanjointiin maakuntavaaleissa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe