Seeprapeipon munat

Seeprapeipott

Hei.
Haluaisin tietää minun seeprapeipoilla on tullut munia mitä pienille seeprapeipon poikasille kuuluu syöttää mistä saa jotain niille kelvollista tai voiko munan vaan ottaa pois sillä monet ei halua ostaa niitä ja en itsekkään hirveästi haluaisi poikasia!?😨

1

84

  Vastaukset

  • Munat, pesät ja kaikki pesätarvikkeet pois heti jos poikasia ei haluta (eikä ole ehtinyt hautoa jo paria viikkoa niin että poikaset on jo just tulollaan). Pesiminen on linnuille ihan turhaa stressiä ja rasitetta jos lisääntyminen ei suunnitellusti ja harkiten ole tarkoituksena.

   Kunnollinen tehoruokinta olisi kannattanut aloittaa jo ennen pesintää jotta emot olisivat varmasti hyvässä kunossa pesintään ja munassa paljon ravinteita mukana poikasen kehitykseen. Jos nyt kuitenkin hassusti käy ja niitä pikkuseeproja ehtii putkahtaa ennen kuin pesän saa hävitettyä, niin ruoaksi tarjolle sen normaalin (toivottavasri monipuolisen) ruokinnan lisäksi tavallista enemmän idätettyjä siemeniä ja proteiinipitoista voima/poikasruokaa, tai keitettyä kananmunaa hienonnettuna. Kalkkia etenkin naaraslintu tarvitsee nyt joka tapauksessa paljon jos sitä ei ole ollut jo munankuorta kehittäessä tarjolla, pahimmassa tapauksessa emolintu alkaa liuottaa kalkkia munintaa varten omasta luustostaan jos sitä ei muuten tarpeeksi saa. Kuivien siementen lisäksi linnut ihan normaaliruokinnassakin tarvitsevat monipuolista tuoreruokaa, kuten omenaa, porkkanaraastetta, parsakaalia, idätettyjä siemeniä, salaattia, voikukanlehtiä, vesiheinää yms.

   Jos munien poisto saa emolinnun vain jatkamaan munintaa loputtomiin vaikka pesäpaikkojakaan ei ole , voi niiden antaa tovin leikkiä pesintää korvaamalla munat keinomunilla (niitä voi pyöritellä itsekin jostain fimomassasta aidon mallin kokoiseksi ja näköiseksi jos tekomunia ei paikallisista eläinkaupoista löydy), jolloin ainakin sen haudonnan ajan emon kroppa saa hetken toipua. Ruokakupitkin kannattaa vaihtaa toisenmallisiin tai sijoittaa niin että niihin ei saa pesää viriteltyä jos on kovin sitkeä pariskunta.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   1990