Kissan vointi leikkauksen jälkeen vaihtelee

HuolestunutKissa

Kissani sterilisoitiin eilen, kaikki meni hyvin ja illalla kisu jo alkoi syömään ja kävi tarpeillaan oli suhteellisen energinen.
Tänään aamulla oli vielä samankuntoinen mutta kisu ei ole nyt enää tänään päivän mennessä pidemmälle suostunut syömään tai juomaan (viime yönä oli kuitenkin juonut).

Parisen tuntia sitten kissani käpertyi syliini eikä siitä liikkunut joten ajattelin tarkistaa pikaisesti haavan puvun alta (en käytännössä edes koskenut mahan alueelle ja muutenkin olin hyvin helläotteinen), tämä oli ilmeisesti silti hyvin huono idea sillä kissa alkoi huutaa ja sähistä minulle, jouduin sitten väkisin mutta varovaisesti laittamaan puvun takaisin paikalleen ja tämän jälkeen kisu on ollut aivan keräpallona sylissäni eikä ole suostunut liikkumaan senttiäkään ja vaikuttanut hyvin kivuliaalta.

Annoin hieman kipulääkettä (Metacam) varauksella sillä olin lukenut kyseisestä valmisteesta aika negatiivis-sävyistä palautetta. Seurailen nyt tilannetta mutta missäköhän vaiheessa kannattaisi eläinlääkärille kannattaisi soitella jos tilanne ei muutu?
Ja onko muiden kissoilla ollut tuollaista että leikkauksen jälkeisenä iltana-yönä kissa on voinut hyvin mutta seuraavana päivänä on alkanut vaikuttaa apaattiselta ja kivuliaalta?

9

1258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CatPower

      Eikö eläinlääkäri määrännyt kipulääkettä muutamaksi päiväksi? Tyttökissalla leikkaus on isompi juttu kun poikakissalla eli varmasti telee kipeää jos ei saa kipulääkettä! Mietipäs jos itsellä olis leikkaushaava ilman särkylääkettä. Oikein siis teit kun annoit Metacamia. Sitä voi antaa huoletta ainakin 3 päivää. Lue lääkkeen tuoteseloste hyvin. Jos vielä mietityttää, niin soita eläinlääkärille tänään ettei tarvi hätyytellä päivystävää viikonloppuna... Kissalta pitää kuitenkin saada kivut pois jolloin alkaa varmaan ruokakin maistumaan.

      • HuolestunutKissa

        Määräsi tarvittaessa seuraavaksi kahdeksi päiväksi annettavaksi, mutta sitten menin (tyhmänä) lukemaan näitä palstoja tuosta Metacamista ja pelästyin.
        En tietenkään tahdo kissani olevan kivuissa, ja nyt kadun vähän tuota haavan tarkistamista vaikka lääkäri sanoikin että on päivittäin tarkistettava.

        Toivottavasti tuo lääke kipulääke alkaisi vaikuttaa pian! Täytyy soitella eläinlääkärille jos kissan olo ei muutu parin tunnin sisällä.


    • CatPower

      Juu hyvä. Anna ihmeessä sitä lääkettä ihan ohjeen mukaan, säännöllisesti muutama päivä. Kissa on muuten tosi kipeä ja kärsii turhaan. Kaikista lääkkeistä on kauhujuttuja ja kaikki lääkkeet ei sovi kaikille, mutta tuo Metacam lienee yleisin kissan kipulääkkeistä ja hyvin toimiva. Helpota kisun oloa ja jos ei rupea pikaisesti syömään/juomaan, niin soita tosiaan leikanneelle eläinlääkärille, saat ohjeita. Oletko mitannut kuumeen? Muista ettei kissa kestä yli vuorokauden paastoa... Pikaista parempaa vointia kisulle!

    • lekurineuvooo

      Kannatraa toimia just lääkärin ohjeiden mukaan, ei netti huhujen.
      Jos kissan vointi arveluttaa, kysyt neuvoja lääkäriltä.Meidän kissa muistaakseni sai muutaman päivän kipulääkettä myös.
      Toivottavasti kisusi paranee hyvin.

    • HuolestunutKissa

      Noniin kissani leikkauksesta on nyt pari päivää kulunut enkä tiedä olenko vain liian ylihuolehtivainen kun tekisi mieli koko ajan eläinlääkäriltä varmistella että "onko normaalia..." "eihän ole hätää jos..." ymmärrätte varmasti yskän.
      Kissani olo edelleen vaihtelee aika rajustikin, leikkauksin oli kyllä hankala koska kissa on hyvin pienikokoinen ja lääkäri oli joutunut kunnolla näpertämään.

      On aikoja jolloin kisu kävelee ympäriinsä hyvin varovaisesti, syö ja juo hieman ja käy laatikolla mutta on myös koko ajan hyvin apaattinen.
      Sitten on taas aikoja kuten nyt on ollut viimeiset pari tuntia että kissa vain kyhjöttää nurkassa eikä edes päätään nosta kun kutsuu . Herkut kuitenkin maistuvat.

      On vain niin omituista ja pelottavaa nähdä kissa joka oli ennen leikkausta sellainen energinen purnauskone ja ruokarohmu tuollaisena aivan maansa myyneenä ja apaattisena tiukkana kyyryilymyttynä nurkassa. Toisaalta leikkaus oli myöhemmin torstai-iltapäivänä ja nyt on vasta sunnuntai-aamu.

      Koko ajan tekisi mieli olla haavaa tarkastelemassa että eikai vain ole haava revennyt tai vuoda. Voihan olla että tuo toipilaspukukin hieman masentaa kissaa. Se vain edelleen ihmetyttää kun kissa oli tosiaan leikkauksen jälkeisenä iltana energisempi, olikohan silloin vielä leikkauksen jälkeiset kipulääkkeet toiminnassa.

      Kissa myös nukkuu hyvin paljon, leikkauksen jälkeen on nukkunut joka yön kokonaisuudessaan vieressäni välillä vain asentoa vaihtanut.

      Olenkohan vain ylidramaattinen koska tietysti toipuminen on yksilöllistä mutta olen kuullut eniten noita tarinoita tyttökissoista jotka ovat seuraavana päivänä täydessä touhussa ja surettaa niin tuon oman kisun puolesta kun toinen on selkeästi kipeä (Metacamia olen lääkärin ohjeen mukaan antanut).

      Pitääköhän vain antaa ajan tehdä tehtävänsä ja lopettaa tämä ylimääräinen stressailu (helpommin sanottu kuin tehty).

    • Kurmau

      Vie lääkäriin,voisivat vaikka ultraäänellä kattoa aluetta,luulis silläkin jotain näkyvän.Mun herkkiskisu mökötteli melkein viikon sängyn alla,ja tais tulla peräpäästäkin pisara verta,mitä sitte kysyin lääkäriltä.Metacam aiheutti kovaa kuolaamista ja vastustelua.Kaikkien leikkauksien jälkeen voi tapahtua jotain:tikit vuotaa,tulehdusta,yms.eli parempi katsoa kuin katua.Mittaavat ainaski kuumeen?

    • uyfiyturdftuyg

      Itse kun leikkautin kaksi löytötyttökissaa ja laitoin niille potkupuvut, niin olivat todella todella apaattisia viikon ajan. Tuntui et ruoka eikä vesi, eikä mikään maistu. Ne oli ne puvut, mistä eivät tykänneet
      Viikon päästä kun katselin kun toinen nuoli potkupukuaan pestäkseen turkkinsa, niin päätin et nyt riittää. Otin puvut pois kateilta ja valehtelematta puolitoistatuntia viettivät ihan vaan turkin nuolemisessa. Olivat ihan eri katteja puvun poiston jälkeen.
      Nyt siskokset on hyvävoipaisia hiirenpyydystäjiä.

    • HuolestunutKissa

      Kiitos vastauksistanne! :) Olen nyt alkanut suuresti epäilemään tuon puvun olevan suurin syy käytökseen, kissa on alkanut nimittäin syömään/juomaan oikein antaumuksella ja silmiin on palannut sellainen "kissamainen kiilto", lelutkin kiinnostavat. Laatikolla käyntikin onnistuu pääosin, paria hutipissaa lukuunottamatta.

      Kissa yrittää selvästi koko ajan putsata itseään ja turhautuu kun se ei onnistu. Pukua en kuitenkaan vielä uskalla pois ottaa sillä haava-alue kiinnostaa kovasti. Haava näyttää kyllä menevän hyvää vauhtia parantumaan päin.
      Kauheahan se on omaa lemmikkiä pitää epämukavassa puvussa mutta pienempi paha se on kuin haavan tulehtuminen.
      Pitääkin katsoa kun on viikko kulunut leikkauksesta että miltä haava vaikuttaa jos uskaltaisi ottaa puvun jo pois.

      • tyttösetkunnossa

        Meillä ei käytetty mitään pukua leikkauksen jälkeen, ei edes pääkupua. Ostin eläinlääkäriltä voidetta mitä sipaistiin leikkuukohtaan. Se yrttinen haju teki sen, ettei kissan tehnyt edes mieli nuolla sitä. Se voide myös edesauttoi haavan paranemista ja nopeasti se olikin kunnossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3168
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1962
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1821
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1375
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1365
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1089
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1008
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      834
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe