Toiminta hiipunut täysin

VahvastiHiipumassa

Nyt on toiminta vahvasti hiipunut kun tänäänkään ei yhtään nousua malminkorpikentältä. Ei edes puhenjotaja ole virkistyspörrännyt ,kuten tammikuussa ,onnen ainoa käyttäjä parina päivänä . Täytyyhän tilastoa saada. Eikä ole nyt säästä kiinni. Eilen sentään 6 operaatiota no sitä enne pari päivää myös nollat. Ilmeisesti ei talviaikana ole yksityislupakirjalle kysyntää. No alkukesästä aukeaa Pyhtää jonka suurin käyttäjäkunta on malmilta siirtyvät lentäjät.Sinnehän voi operoida huonollakin säällä.

23

914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peter__T

      Piti lentää pienkoneella tänään yhdeltä operaatiomäätiltään vilkkaimmalla verkostolentoasemalta, EFJY. Ei ollut asiaa pikkupulkalla OVC004 säähän. Ei auttanut vaikka oli Finavian kenttä.

      Sama oli vaiva Malmillakin.

      Mikä se Pyhtää on? En ole tainnut kuulla? Yhden Pyhtään kunnan siellä Kaakkois-Suomen korvessa tiedän mutta miten se liittyy lentämiseen? Kenellä olisi sinne asiaa?

    • ModerniKorpikenttä

      Pyhtäälle valmistuu Suomen nykyaikaisin korpikenttä. YLE Uutiset: Kenttä palvelee koko Etelä-Suomea

      Vaihtoehtoja kentälle oli useita. Pyhtää valikoitui paikaksi etenkin siksi, että kunta suhtautui hankkeeseen myönteisesti ja pääkaupunkiseudulle on lyhyt matka. Lisäksi valinnassa painottui vapaa ilmatila.Malmillahan ilmatila on rajoitettu.

      – Halusimme paikan, joka palvelee Etelä-Suomea. Olemassaolevat kentät eivät olleet sellaisia, sanoo Korjula.
      Pyhtää pioneerina
      Pyhtäälle rakenteilla olevalla lentokentällä otetaan käyttöön hyvin tarkat satelliittinavigointijärjestelmät. Niiden ansiosta lentoja voidaan tehdä myös huonolla säällä.

      – Kun saamme ne toimimaan Pyhtäällä, sillä tulee olemaan valtakunnallinen merkitys. Pyhtää tulee olemaan pioneeripaikka, ensimmäinen Suomessa.

      Hendell Aviationin toimitusjohtaja Matti Auterinen katsoo Pyhtään kenttää innostuneena. Tämä paikka voi olla myöhemmin Etelä-Suomen liikelentojen keskus. Täällä voi myös säilyttää ja huoltaa koneita.

    • Peter__T

      Miten se Pyhtään korvessa oleva kenttä PALVELEE jos esim. Haluan tulla lentokoneellani Helsinkiin?

      Ei se ole siellä päinkään. Onko sinulla vikaa ymmärryksessä tai hahmottamiskyvyssä?

      • EiKäytössäTänäänkään

        Junalla pääsee sujuvasti. Malmin korpikenttähän on suljettu tänäänkin!


    • Peter__T

      Kerrohan nyt miltä osin se asfaltin pätkä olisi ”Suomen nykyaikaisin?”

      Asfaltin iän perusteella kaiketi?

    • ToimitaLoppuu

      Satelliittinavigointijärjestelmä jota ei ole edes Malminkorpikentällä. Eikä tarvitakaan koska alueella alkaa asuntorakentaminen lähiaikoina!

    • Peter__T

      Muistan kirjoittaneeni ILMAILU-lehteen artikkelin EGNOS:ista ja SBAS:ista. Nykyään itse asiassa puhutaan käsitteestä PBN.

      Malmille oli käytössä useita vuosia satelliittipohjainen lähestymismenetelmä.

      Kun noin voimallisesti mainostat Pyhtään ultranykyaikaista satelliittinavigointiJÄRJESTELMÄÄ, voit varmaan kertoa tarkemmin millainen se järjestelmä on, onko se esimerkiksi LPV ja millaisiin operatiivisiin minimeihin sillä päästään.

      Kerro myös, mikä Pyhtään järjestelmässä on ylivertaista muualla käytössä oleviin PBN-menetelmiin.

      Kerro vielä, mitä järjestelmän osia asennetaan Pyhtäälle.

    • Peter__T

      Noh, tämähän meni kuten arvelinkin. Paljon melua tyhjästä.

    • JiiiÄn

      Niinhän se yleensä menee, että huutelijoilla ei ole mitään todellista tietoa heittää. Taitaa olla joku kaupungin tai gryndereiden lähipiiriin kuuluva pelle... Pakko vaan jauhaa paskaa netissä, kun MITKÄÄN faktat ei tue Malmin rakentamista.

    • Peter__T

      Toinen kysymys onkin sitten se, kuinka monella suomalaisella yleisilmailulentokoneella on operatiivinen PBN-hyväksyntä, hyväksyntä PBN-lähestymisiin yleensä saati hyväksyntä LPV-lähestymisiin?

      Kaikki tämä koskee IFR-lentotoimintaa. Seuraava kysymys onkin, kuinka monella suomalaisella yleisilmailukoneella on IFR-kelpoisuus?

      Ja vielä sopii miettiä, kuinka monella suomalaisella pilotilla on IR(A)-kelpuutus.

      Kyselen ihan siksi, että käsittääkseni "Pyhtään huippunykyaikaisella satelliittilähestymisjärjestemällä" on perin vähän tarjottavaa suomalaisen yleisilmailun tarpeisiin.
      "Järjestelmää" ei ole eikä tule. elle järjestelmäksi katsota lähestymis-ja kiitotievaloja.
      Mahdolisesti lähestymismenetelmä voi tulla. Kunhan nyt ensin viranomainen julkaisee säädökset, jotka ylimalkaan mahdollistavat sellaiset.

      Paljon on saatu aikaan melua tyhjästä.

      P.S.
      Toki aina innokkaana lentopoikana tilasin perjantaina STC:n Turbo Saratogaani PBN1-/PRNAV/LPV-toimintaa varten. Että pääsisin joskus sinne Pyhtäälle tymäkelissä ihastelemaan huippunykyaikaista satelliittipohjaista lähestymisJÄRJESTELMÄÄ.

    • OnpahanVilkasta

      Juu tervetuloa vaan Helssinkiin tänään. Saadaan tilastoa lentopaikalle. Malmin korpikenttä kun on "taas "avoinna . TaxFree nyt näillä pakkasilla suljettu! Rakentaminen tosiaan alkaa vasta 2020. Varo sitä Airbus A380-861 :stä näyttää juuri lentävän Jyskälän yli!

      • Peter__T

        Kiitosta vaan. Niinpä kävimme sitten työmatkalla Helsingissä omalla koneellamme OH-TIL. Laskeuduimme Helsingin lentoasemalle; sille jonka toiminta on täysin hiipunut. Saimme sähköpaikan (lämmitystä varten). Aulassa olevalla infotaululla oli koneemme tulo- ja lähtöajat - kymmenien muiden joukossa.

        Täysin hiipuneen lentoaseman 2. Kerroksessa oli tarjolla herkullinen lounas.

        3. Kerroksessa, tällä Helsingin lentoasemalla (jonka toiminta on täysin hiipunut) oli (on) johtamani yhtiön, Suomen Urheiluilmailuopiston, toimisto/ ja luokkatilat. Sen ikkunoista (ent briefing) oli loistava tilaisuus seurata vilkasta lentoliikennettä. Sillä kentällä, jonka toiminta on kokonaan hiipunut.


    • OnpahanVilkasta

      No nythän onkin sitten vilkasta toimintaa,kuten tänäänkin. Hyvä kun kerkesit saamaan herkullisen lounaan helsingin parhaasta lounasruokalasta. Nythän sekin on jo lopettanut ,kun oli varmaan niin hirveä ryysis asiakkaita ,että katsoivat parhaaksi sulkea koko mestan! Eivät enää pystyneet palvelemaan niin mahtavaa joukkoa.

      • luvat_lähti

        Onko sulta otettu itseltäsi lupakirja pois lääketieteellisistä syistä lun jaksat kirjoitella katkeria tekstejä ja aikaa siihen näyttää riittävän?


      • HiipunutKorpikenttä
        luvat_lähti kirjoitti:

        Onko sulta otettu itseltäsi lupakirja pois lääketieteellisistä syistä lun jaksat kirjoitella katkeria tekstejä ja aikaa siihen näyttää riittävän?

        Aivan..katkeraksi se vetää kun on loppu lähellä! Ja eihän tosiasioista saa malmin korpikentästä kertoakaan;) Eipä ole tänäänkään toimitaa kuten ei eilenkään ,eli vahvasti hiipumassa. Onneksi Pyhtää avautuu kesällä .


      • Peter__T
        luvat_lähti kirjoitti:

        Onko sulta otettu itseltäsi lupakirja pois lääketieteellisistä syistä lun jaksat kirjoitella katkeria tekstejä ja aikaa siihen näyttää riittävän?

        Eihän nyt toki. Ihan muista syistä se otettiin. Vai otettiinko sittenkään.


    • Malmi-LexKenttäVex

      Liikenne- ja viestintävaliokunnan mielestä eduskunnan ei pidä lähteä muuttamaan Helsingin ja valtion sopimuksia Malmin lentokentän tulevaisuudesta. Valiokunta ehdottaa yksimielisesti Malmin kenttää koskevan kansalaisaloitteen hylkäämistä.

      Liikenne- ja viestintävaliokunta yhtyy asiassa perustuslakivaliokunnan kantaan.
      Valiokunnan mielestä korvaaville ilmailutoiminnoille olisi selkeä tarve hyvien yhteyksien ja etäisyyksien päässä. Paine tulee liikelennoista, ??Olisiko ollut 2016 3kpl. ilmailukoulutuksesta (Pääasissa Ultrakevyt) ja huoltovarmuudesta.??? kenttä ollut viimeviikosta suljettuna (Sunnuntaina 4 nousua)

      Se oli sitten siinä ! Pörräys loppuuMalmilla ja jatkuu Pyhtäällä.

    • KaappajatKuriin

      Lentokentän kaappausyritys epäonnistui ja saatiin onnellinen loppu. Hki/Vantaalla lentokonekaappausyhitys aikoinaan samoin. Kaappaajat tosin teloitettiin toisin kuin malmilla.

    • Loppuikuinkananlento

      Se oli siinä! Malmi lex -korpikenttä. Vex.

    • asunnotmalmille

      Mites nyt suu pannaan lex malmilaiset kun ollaan tässä teidän mielestä trollattu ja vääriä mielipiteitä sanottu. Jo heti alusta lähtien koko homma ollut perustuslain vastainen ja turhaa voimavarojen käyttöä tällaiseen turhaan lex malmi hapatukseen. Pisteet kuitenkin sinnikkyydestä!

    • Flöittiä

      Kyllähän se @melkoista trollausta oli koko aloite. Ei ihan pitääeet ppaikkaansa väittämät. Oli HIEMAN Malmilisää. ,,!

    • Suurikusetus

      Valheilla oli 'lyhyet jäljet"!

    • LoppuiKusetus

      Kylllähän on malmipropakanda mennyt hyvin perille.Ihmetellä täytyy et jengi uskoo kaikkee bullshittii mitä kusetetaan!Onneks valheilla oli taas "lyhyet jäljet".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe