Mielestäsi tärkeitä asioita pakata mukaan Gambiaan

Ensikertaalähdössä

Eli mitä olette pakanneet mukaan reissulle?
Varsinkin jos on jotain normaalista poikkeavaa, mitä yleensä otatte rantalomalle.

17

1502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ystävällinenvinkki

      Ota DilleDingDongVuodesta2010Maija mukaasi tietokone,niin voit provoilla sieltä kaikille matkailupalstan osioille ja varsinkin Pattayan osiolle.

      • Ensikertaalähdössä

        Nyt meni ohi tää kommentti😂


    • Helena87

      Minä en ainakaan ota kondomeja mukaan. Gambiassa ei ole sukupuolitauteja toisin kun Thaimaassa ja Venäjällä.

      • Ensikertaalähdössä

        Kuka sinne lähtee mistäkin syystä, itse en auringon ottoon ole kortsuja koskaan tarvinnut ;)


    • sarvinokka

      Tietty normi rantalomaan kuuluvat vermeet ja jos luonto ja linnut kiinnostaa kiikari on hyvä mukana.Linnusto on erikoinen ja hieno ja apinoita ja muitakin elikoita löytyy. Mukavaa matkaa.

      • Ensikertaalähdössä

        Okei! Kiitoksia!


    • bakau

      allergianapin, laastaria, antibioottia, särkylääkkeitä, pattereilla toimivan ledilampun, kangan (kietasen ympärille rannalla kun seisoskelen/kävelen), pelkät varvastossut, kosteuspyyhkeitä. Kyniä,kumeja ja vihkoja lapsille jaettaviksi.

      • Joulunakäynyt

        Edellisessä hyvä lista .. toki periltäkin paljon löytyy mm.vihkoja, kyniä ja kumeja. Listaan kuitenkin lisäisin Precosanin (jo mahdollisen malarialääkityksen takia) sekä tietenkin käsidesin ja puhdistusaineen.


    • Lämmintä.mukaan

      Ota ehdottomasti mukaan lämpimiä vaatteita kuten pipo, hansikkaat, kaulaliina ja lämmin tuulipuku. Gambia on talvella yllättävän kylmä maa, siellä tuulee jatkuvasti ja tuuli on hyytävän kylmää. Aamut ovat koleita, vasta puolilta päivin sää lämpenee johonkin 22-25 asteeseen, mutta kylmä tuuli saa sen tuntumaan huomattavasti viileämmältä. Jos uima-allas on tuulensuojaisessa paikassa ja aurinko paistaa niin silloin saattaa tarjeta olla shortseissa ja ottaa aurinkoa. Uima-altaan vesi on kuitenkin talvisin jääkylmää eikä houkuta uimaan.
      Sää on Gambiassa talvella yleensä pilvinen, hyvin harvoin aurinko paistaa koko päivän. Jos haluat Gambian matkaltasi rannalla löhöilyä ja helteistä säätä, niin kannattaa lähteä vasta maaliskuun lopulla, silloin Gambiassa on kevät ja säät ovat jo lämmenneet eikä yötkään ole enää kovin kylmiä.

    • synttärimatkalainen

      Ottaisin mukaani joustavan asenteen ja lukisin etukäteen vähän tietoa maasta ja meidän orja-historiastamme. Kannattaa seikkailla paikallisoppaan kanssa Kunta Kintahin saarelle ja syödä paikalliskeittiöissä tai jos pääset vierailemaan jonkun kotona, ruoka on tosi hyvää ja kuumaa eikä yhtään vaarallista syödä. Tuliaisiksi voitte ostaa riisiä ja öljyä yms. Kaikki voi jättää matkalaukustaan sinne, esim. paikallisoppaan kautta apu menee perille niille jotka eniten tarvitsevat. Vanhat mutta toimivat kännykät, kengät lapsille ja aikuisille, hyvälaatuiset lämpivät vaatteet, silmätipat koska kuivuudesta kärsii moni, taskulamppu jonka voi jättää sinne... Suomalaisilla on useita avustuskohteita siellä, esim. loviisalaisten perustama Loviisa-koulu, jossa voi sovitusti vieraillakin. Nauti luonnosta ja tee leijona-kävely Senegalissa luonnonpuistossa!

    • GambianMatkaaja

      Moikka! Juuri tänään palasin Gambiasta suomeen ja voin suositella ottamaan mukaan ainakin hyvää aurinkovoidetta, paksumpia vaatteita (illalla on kylmä) käsidesi, muovipusseja jos luulee tarvitsevansa (siellä ei muovipusseja ole) rantapyyhkeen ja ennen kaikkea jos haluaa auttaa paikallisia, ota mukaan vaatteita, puhelimia, kenkiä, kaikki kelpaa ja tulee tarpeenseen siellä! Ja kun menet gambiaan, opas on todella tärkeä, voin varauksetta suositella herra Ebrima Sonkoa! Hän järjesti meidän lomalle mahtavat puitteet ja on erittäin mukava ja luotettava kaveri! Hänet saa kiinni sähköpostilla [email protected] tai paikanpäällä puhelimitse 2207844038 hän hommaa puhelinliittymät, on loistava lintuopas, retket olivat todella onnistuneita ja hänen kanssaan pääsee näkemään paikallista menoa jos sellainen kiinnostaa. Jos otatte yhteyttä häneen, kertokaa terolta terveisiä, ties vaikka saisitte paremmat hinnat ;)

      • 2602tiina

        Täällä on iltaisin todella kylmä, lämmintä vaatetta mukaan


    • mbula

      kun täällä näitä oppaita suositellaan, niin kokemukseni parhaasta ja luotettavasta on Sanna. Hän ei vaadi yhtään rahaa, vaan sanoo, että anna sen mukaan, mitä sydämesi sanoo. 7446005 on Sannan numero (on mies). Eräs järkijorma (itteesä täynnä oleva blondi)facessa huuteli, että on hölmöä viedä vaatteita ym.Gambiaan, mutta suosittelen ehottomasti kans viemään mitä vaan. Kaikki siellä kelpaa ja otetaan ilolla vastaan. Vihkoja, kyniä, kumeja, reppuja..

    • AitoSydämeni

      Minä otin aina mukaani kontillisen käytettyjä pesukoneita, televisioita, läppäreitä ja puhelimia. Merirahtina kulkivat mukavasti ja halvalla.

      Hyvin ovat kaikki kelvanneet mutta ovat kysyneet josko saisivat vielä rahaakin?!
      Päätin siis siirtyä lentomatkustajaksi ja viedä köyhille vain rahaa.
      Sitä aion nyt viedä 20 kg, enempää ei kai lentokoneeseen saa ottaa ilman lisämaksua.

    • autanköyhätihmiset

      minä pakkain mukaan kaikkee antavaa mitä en tarvi ja mahtui reppuun esim. väriliidut,vanhat vaattet,koulutarvikkeita, pehmoleluja,reppuja ...

    • Jussipussi2

      Olemme vieneet kouluun useamman kerran vihkoja, kyniä, kumeja, ym. muita koulutarvikkeita suuret määrät mutta kumma kyllä, koskaan siellä ei niitä oppilailla näe. Mm siinä bakaon peltihökkelikoulussa pitäisi olla oppilailla kynät mutta vaikka Jaakko Kulta ollaan kuultu laulettavan parin kuukauden välein kun ollaan tarvikkeita viety niin ei vaan ole. Luultavasti opettajat myyvät ne jonnekin mutta kaipa hekin leipänsä tarvitsee.
      Semmoiseen hyvin syrjäiseen kylään kun Maamuda veimme suuren määrän lasten vaatteita niin kylän vanhin ( n, 35 v. mies ) vaati itselleen rahaa aivan kuin kiitokseski kun saimme vaatteet sinne jättää.
      Myös Norjan ylläpitämän sos.lastenkylän läheiselle kaatopaikalle tai siellä asuville perheille olemme vieneet lasten vaatteita ja leipomokaupasta ostimme leipää jota veimme perheen äidille.
      Rahaa ei kannata antaa eikä ehkä koulutarvikkeita vaan suoraan vaatetta tai ruokaa ( riisiä ja ruokaöljyä ) perheille, esim sinne katskille.

      • AitoSydämeni

        Vein siis viime matkallani 20 kg 10:n dollarin seteleitä. Sen verran saa lentokoneen ruumaan ottaa ilman lisämaksua.

        Hyvin perillä rahat kelpasivat. Sanoivat että tuo ensi kerralla satasia koska ne painavat saman verran. Loistava huomio.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe