lupapisteen käyttö

onko kenelläkään kokemuksia lupapiste.fi käytöstä kunnissa, näyttää siltä että ennen kunnan rakennustarkastajana ja sihteerin hommat on siirretty hakijalle eli sillle joka maksaa rakennusluvan. mitä tekee em henkilöt sit kunnassa, ennen riitti kun jätti piirrustukset ja paperit kuntaa ja kuokka maahan.
nyt kysellään siellä lupapisteessä suunnitelijan ja pääsuunnitelijan sosiaaliturvatunnuksiakin, naapurin kuuleminen pitäisi hoitua ihan siinä sähköisesti, ei se naapurin 84 ikäinen mummo hallitse tilejään gmailissa ei.
ja paljon kaikkea muutakin typerää
kuka nyt rahastaa? kuka on heikoin lenkki
Ilmoita


"ennen riitti kun jätti piirrustukset ja paperit kuntaa "

No samat asiat niihin papereihin pitä täyttää kun nyt pitää siellä netissä ilmoittaa. Ja lisäksi otattaa paperikopiot virallisina ja monena sarjana, liimailla värimallilappusia jne. Oli siinäkin hommaa. Nyt kaikki siististi sähköisenä vaikka keskellä yötä. Ennen piti ehtiä virastoaikaan.
1 VASTAUS:
Lupa.fi ohjelma on tehty mahdollisimman hankalaksi purkuilmoituksen osalta. Tietoihin vaaditaan kaikenlaista millä ei mielestäni ole mitään tekemistä jonkun päällekaatuvan turvallisuusriskinä olevan hökötyksen purkamiseen. Ei ole ihme että maaseudun vanhat rakennukset jäävät purkamatta ja alueet siistimättä. Kuka viitsii täyttää mahdottomia asiakirjoja netissä ja maksaa siitä hyvästä vielä lähes 200 euroa. Meillä jää kyllä kivijalaltaa sortunut aitta lahoamaan paikalleen. Isoon ääneen kyllä valitetaan syrjäkylien rappeutumisesta. Miksiköhän?
"maaseudun rappeuttaja"
+Lisää kommentti
kerrotko miten teet naapurin kuulemisen keskellä yötä,
Ilmoita
ai kuka on heikoin lenkki? ....katsopa mirroriin
Ilmoita
yleismies ei taida edes tajuta mistä täällä puhutaan, ei riitä että keskikalja höyryissä kirjoitellaan small talkia, no sitäkään et vissiin tiedä mitä se on mutta syötävää se ei ole eli keskity vaan hk siniseesi.
minukin alkoi kiinnostamaan että miten nykyään toimenpideilmoitus tehdään
Ilmoita
olikos se niin että ennenvanhaan meni kuntaan ja sai asemapiirroksen kouraan about minuutissa nyt sitä ei saa vaan se pitää tilata suunnitelijalta joka piirtää kopin tontille ja maksaa yli 200egeä onko t ämä mielestänne kehitystä
1 VASTAUS:
Saathan sinä toki edelleen tontin asemapiirroksen jos haluat. Mutta ihan eri asia on että osaatko sinä sille jotain suunnitella.
+Lisää kommentti
Olen nyt varttunut lähes 2 vuotta Lupapiste.fi palvelusta vastausta lasiterassiin tarvittavista luvista. Ainut vastaus mikä on tullut, että tarvii luvat, mutta ei sanottu millaiset, tähän en saanut vastausta. Kysymyksiä tulee vain, että onko projekti vielä ajan kohtainen.
1 VASTAUS:
Kun kunnalta ei tullut muuta vastausta, kuin, että lupa tarvitaan ja siihenkin meni 10 kuukautta ja vuoteen ei ole kuulunut mitään. Päätin antaa itselleni luvan rakentaa lasiterassi.
Terassi on nyt pystyssä. Kunnan vastauksen mukaan lupa tarvitaan, mutta ei sanottu keneltä, nyt se on minulta
+Lisää kommentti
ihan samaa paskaa täälläkinpäin vaaditaan asioita paperille mutta ei samalla viitsitä kertoa niitä. kun tiedot ovat itellään kunnassa sit pitää taas kirjoitella ja kytätä vastauksia jos sattuvat kertomaan vittu miten uskomatonta paskaa nykyään toi homma on
Ilmoita
Lupien digitalisointi on lasvattanut vaadittavien kuvien ja selvitysten määrää infernaaliselle tasolle. Ei niin pitä tönöä ettei sen lupaa varten tarvita omaa kovalevyä.
Ilmoita
kuka määrittää tarvitseeko esim pienen varastorakennuksen teon alkuun pitää työmaakokous vai ei missä määritellän em asia
1 VASTAUS:
Riippuu siitä missä koppi on ja kuinka suuri. Jossain voi ilmoituksella rakentaa 50m2 vajan. Sauna vaatii aina luvan . Jos on tulisija niin lupa tarvitaan. Jos on pohjavesialueella niin muuta pois. Ei kannata yrittää myydä ei kukaan osta.
Kaikkiin lupapistefi lomakeisiin tarvitaan tieto. naapureiden kuuleminen on tärkein , minäkin hain kaksi ulkomailta toinen asuu Singaporessa ja toinen Adelainessa. Kulmanelta en saanut kun maa oli kunnan eikä osanneet päättää kenen lupa pitää kirjoittaa ja kuinka. Joten en saanut rakennuslupaa. Kaden kanssa oli kinkkinen kun naapurin maa oli pohjoisrajalla ja hän asui etelässä 11 000 kilometriä toinen jonka maat oli etelässä asui pohjoisessa 1000 km päässä. Pakko saada lupa ettei naapuri valita
hajuhaitoista.
+Lisää kommentti
On kyllä aivan hanurista. Varmaan hyvä viranomaisille mutta kuntalaisille tuollainen palvelu joka on täynnä viranomaisjargonia ei ole kyllä loppuun mietitty.

Mutta kyse on siitä miten saadaaan asiantuntijoiden kallis työ jalkautettua maallikoille - kutsutaan sitä sitten vaikka digitalisaatioksi.

Ei tule systeemin suunnittelijalle paljoa pisteitä täältä.
Ilmoita
Rakennusluvan saanti on todella hankalaa. Sähköisen systeemin on luonut/laatinut kyllä sellainen teoreettikko jolla ei ole käytännön asioista hajuakaan. Kysytyt asiat ja termit ovat varsinaista kapulakieltä.
Joskin kyllä kunnan/kaupungin organisaatioissakin on eroja ja "virallisia" virkailijoita. Puuliiterin rakentamiseen vaadittiin naapurien kuuleminen metsätilojen omistajilta.
Ilmoita
Odotan tällä hetkellä lupaa ja edes vastausta kysymyksiini aidan rakentamisesta. Kukaan ei vastaa mitään. Sitten yhdelle saman kadun asukkaista oli sanottu että mitään lupaa aitaan ei tarvita. Vituttaa ku pientä oravaa. Automaatti oli kun hakemusta alkaa täyttämään, että pitää olla naapurien kuuleminen, asemapiirrus ja aitapiirrustus, Mikä vittu on aita piirrustus? Siis oikeestikko pitää joku arkkitehti palkata piirtämään että tällainen aita siihen tulee. Tekeekö edes mitään rakentajat tollasta? Tuskin. Alkavat vaan hommiin ja tietävät miten aita rakennetaan vaikka on rinteessä eikä siinä mitään paperille piirretä..
Ilmoita
Homma, mikä aiemmin hoitui hetkessä viranomaisen kanssa naamakkain, kestää tänään viikkokausia ja sun pitää koko ajan vahtia sähköpostoasi. Virkamiesten töitä on siirretty suunnittelijoille ilman eri korvausta mutta koska kunnan palkkamenot eivät ole suhteessa pienentyneet ja lupapisteen laskutus kunnilta on myös jonkinmoinen, herää kysymys: hössätäänkö tässä vain veronmaksajien rahoja? Bisneksenä lupapiste on mitä mainioin: kunnanisiähän on kautta aikojen kusetettu helposti sillä kyseessä ei ole heidän omat rahansa.
1 VASTAUS:
Jess. Ja ainakaan mustasaaren kunta ei suostu antamaan sähköistä lupapäätöstä.. hurraaa.
+Lisää kommentti
Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla...
Olisin pikkuisen antanut asikaspalautetta kyseisen "Lupapisteen" ylläptäjille, mutta eivät ole tavoitettavissa.
Sysyteemi on sääntösuomen häpeällisin ruumiillistuma ja mitä kauemmin tämä systeemi keikkuu "lupapalveluna" niin sitä enemmän suomalaiset kärsivät asiasta. Miksei tällaisille hulluuksille saada loppua. Vähintään 10-vuoden siirtymä pitäisi olla jos toimivia järjestelmiä lähdetään valtion taholta kaatamaan (lupapisteen asiassa 50v.)
Ilmoita
Lasiterassin rakentamiseen kysyin neuvoja, sain 10 kuukaudessa vastauksen, että lupa tarvitaan. Olen nyt 2 vuotta varttunut lupapisteen kautta vastausta, että mittainen lupa tarvitaan. Kun sitä ei ole kuulunut annoin itselleni luvan rakentaa kyseinen terassi.
Ilmoita
vittu mitä omakotiasujan aliarvioimista, ikäänkuin ei olisi muuta tekemistä kuin rustailla jotakin saatanan lupapistettä
aloin tekeen hakemusuta ja kota siellä olikin jo 2 aloitettua hakemusta voi vittu mitä skeidaa koko homma
ensi kerralla en saatana kysle keneltäkään mitään vaan rakennan vaan ka jos joskus käyry käy niin so what nyt s eon päätetty perkele
Ilmoita
Jos tämä vitsi on mailman paras niin taitaa olla lajissaan ainoa .
Joten on samalla mailman huonoinkin .
Varmaan kakskymmentä vuotta vanha versio kun on noin onneton .
Ilmoita
Naapurien kuuleminen??
Suomeksi- onko naapurilla laillinen syy vastustaa hanketta.
Painoarvo laillinen sanalla. Jos ei ole ja vastustaa silti niin et rakenna.
Höh. Jos pitää paikkaansa miksi kysellä , kun oltaisiin kyselemättä niin naapuri ei älyäisi vastustaa kun on rakennuslupa.
Eihän kukaan naapurin maalle rakenna, sehän olisi rakentamista naapurille. Onko viulusta vai hanurista mutta joku on ollut siiderissä.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

lupapisteen käyttö

onko kenelläkään kokemuksia lupapiste.fi käytöstä kunnissa, näyttää siltä että ennen kunnan rakennustarkastajana ja sihteerin hommat on siirretty hakijalle eli sillle joka maksaa rakennusluvan. mitä tekee em henkilöt sit kunnassa, ennen riitti kun jätti piirrustukset ja paperit kuntaa ja kuokka maahan.
nyt kysellään siellä lupapisteessä suunnitelijan ja pääsuunnitelijan sosiaaliturvatunnuksiakin, naapurin kuuleminen pitäisi hoitua ihan siinä sähköisesti, ei se naapurin 84 ikäinen mummo hallitse tilejään gmailissa ei.
ja paljon kaikkea muutakin typerää
kuka nyt rahastaa? kuka on heikoin lenkki

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta