lupapisteen käyttö

poistuuvissiinheti

onko kenelläkään kokemuksia lupapiste.fi käytöstä kunnissa, näyttää siltä että ennen kunnan rakennustarkastajana ja sihteerin hommat on siirretty hakijalle eli sillle joka maksaa rakennusluvan. mitä tekee em henkilöt sit kunnassa, ennen riitti kun jätti piirrustukset ja paperit kuntaa ja kuokka maahan.
nyt kysellään siellä lupapisteessä suunnitelijan ja pääsuunnitelijan sosiaaliturvatunnuksiakin, naapurin kuuleminen pitäisi hoitua ihan siinä sähköisesti, ei se naapurin 84 ikäinen mummo hallitse tilejään gmailissa ei.
ja paljon kaikkea muutakin typerää
kuka nyt rahastaa? kuka on heikoin lenkki

45

6025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TotuusSattuuQC

      "ennen riitti kun jätti piirrustukset ja paperit kuntaa "

      No samat asiat niihin papereihin pitä täyttää kun nyt pitää siellä netissä ilmoittaa. Ja lisäksi otattaa paperikopiot virallisina ja monena sarjana, liimailla värimallilappusia jne. Oli siinäkin hommaa. Nyt kaikki siististi sähköisenä vaikka keskellä yötä. Ennen piti ehtiä virastoaikaan.

      • Anonyymi

        Lupa.fi ohjelma on tehty mahdollisimman hankalaksi purkuilmoituksen osalta. Tietoihin vaaditaan kaikenlaista millä ei mielestäni ole mitään tekemistä jonkun päällekaatuvan turvallisuusriskinä olevan hökötyksen purkamiseen. Ei ole ihme että maaseudun vanhat rakennukset jäävät purkamatta ja alueet siistimättä. Kuka viitsii täyttää mahdottomia asiakirjoja netissä ja maksaa siitä hyvästä vielä lähes 200 euroa. Meillä jää kyllä kivijalaltaa sortunut aitta lahoamaan paikalleen. Isoon ääneen kyllä valitetaan syrjäkylien rappeutumisesta. Miksiköhän?
        "maaseudun rappeuttaja"


    • ragendaja

      kerrotko miten teet naapurin kuulemisen keskellä yötä,

    • yleismiesjt

      ai kuka on heikoin lenkki? ....katsopa mirroriin

    • kankikukkonen

      yleismies ei taida edes tajuta mistä täällä puhutaan, ei riitä että keskikalja höyryissä kirjoitellaan small talkia, no sitäkään et vissiin tiedä mitä se on mutta syötävää se ei ole eli keskity vaan hk siniseesi.
      minukin alkoi kiinnostamaan että miten nykyään toimenpideilmoitus tehdään

    • ihmehommaa

      olikos se niin että ennenvanhaan meni kuntaan ja sai asemapiirroksen kouraan about minuutissa nyt sitä ei saa vaan se pitää tilata suunnitelijalta joka piirtää kopin tontille ja maksaa yli 200egeä onko t ämä mielestänne kehitystä

      • TotuusSattuuQC

        Saathan sinä toki edelleen tontin asemapiirroksen jos haluat. Mutta ihan eri asia on että osaatko sinä sille jotain suunnitella.


    • MJK_

      Olen nyt varttunut lähes 2 vuotta Lupapiste.fi palvelusta vastausta lasiterassiin tarvittavista luvista. Ainut vastaus mikä on tullut, että tarvii luvat, mutta ei sanottu millaiset, tähän en saanut vastausta. Kysymyksiä tulee vain, että onko projekti vielä ajan kohtainen.

      • MJK__

        Kun kunnalta ei tullut muuta vastausta, kuin, että lupa tarvitaan ja siihenkin meni 10 kuukautta ja vuoteen ei ole kuulunut mitään. Päätin antaa itselleni luvan rakentaa lasiterassi.
        Terassi on nyt pystyssä. Kunnan vastauksen mukaan lupa tarvitaan, mutta ei sanottu keneltä, nyt se on minulta


    • huuhaaaaa

      ihan samaa paskaa täälläkinpäin vaaditaan asioita paperille mutta ei samalla viitsitä kertoa niitä. kun tiedot ovat itellään kunnassa sit pitää taas kirjoitella ja kytätä vastauksia jos sattuvat kertomaan vittu miten uskomatonta paskaa nykyään toi homma on

    • NickNailer

      Lupien digitalisointi on lasvattanut vaadittavien kuvien ja selvitysten määrää infernaaliselle tasolle. Ei niin pitä tönöä ettei sen lupaa varten tarvita omaa kovalevyä.

    • kiinnostaaminua

      kuka määrittää tarvitseeko esim pienen varastorakennuksen teon alkuun pitää työmaakokous vai ei missä määritellän em asia

      • Anonyymi

        Riippuu siitä missä koppi on ja kuinka suuri. Jossain voi ilmoituksella rakentaa 50m2 vajan. Sauna vaatii aina luvan . Jos on tulisija niin lupa tarvitaan. Jos on pohjavesialueella niin muuta pois. Ei kannata yrittää myydä ei kukaan osta.
        Kaikkiin lupapistefi lomakeisiin tarvitaan tieto. naapureiden kuuleminen on tärkein , minäkin hain kaksi ulkomailta toinen asuu Singaporessa ja toinen Adelainessa. Kulmanelta en saanut kun maa oli kunnan eikä osanneet päättää kenen lupa pitää kirjoittaa ja kuinka. Joten en saanut rakennuslupaa. Kaden kanssa oli kinkkinen kun naapurin maa oli pohjoisrajalla ja hän asui etelässä 11 000 kilometriä toinen jonka maat oli etelässä asui pohjoisessa 1000 km päässä. Pakko saada lupa ettei naapuri valita
        hajuhaitoista.


    • Jaaaakkooo

      On kyllä aivan hanurista. Varmaan hyvä viranomaisille mutta kuntalaisille tuollainen palvelu joka on täynnä viranomaisjargonia ei ole kyllä loppuun mietitty.

      Mutta kyse on siitä miten saadaaan asiantuntijoiden kallis työ jalkautettua maallikoille - kutsutaan sitä sitten vaikka digitalisaatioksi.

      Ei tule systeemin suunnittelijalle paljoa pisteitä täältä.

    • maijahelena

      Rakennusluvan saanti on todella hankalaa. Sähköisen systeemin on luonut/laatinut kyllä sellainen teoreettikko jolla ei ole käytännön asioista hajuakaan. Kysytyt asiat ja termit ovat varsinaista kapulakieltä.
      Joskin kyllä kunnan/kaupungin organisaatioissakin on eroja ja "virallisia" virkailijoita. Puuliiterin rakentamiseen vaadittiin naapurien kuuleminen metsätilojen omistajilta.

      • Anonyymi

        Olen kuullut vähän samanlaista asiaa. Meillä olisi n. 15 ha metsätila, jossa pikkuisen järven rantaa muutama sata metriä. Naapureita löytyy vain yksi , mutta ei hänellä ole rakennuksia lainkaan. Sitten heräsi kysymys, onko järven toisella puolella 400-500 m päässä vastarannalla olevat kesämökkikiinteistöt kaikki rajanaapureita, kun järvi on välissä? Veikkaisin, että kyse on vain maarajoista. Nyt kun mietin, niin taitaa koko kiinteistöämme, sitä 15 ha aluetta ympäröidä todellakin vain yhden omistajan maat. Silloinhan naapurin kuuleminen on tosi helppoa.

        Se, miten se toteutetaan sähköisesti, miten naapuri allekirjoittaa sähköisesti asian. Senhän kyllä voisi toteuttaa hienosti netissä tietoteknisesti. Naapuri voisi tunnistautua esim. ankkitunnuksilla ja ilmoittaa lukeneensa rakennusluvat ja se olisi sillä selvä. Jos naapuri onkin jakamaton kuolinpesä, miten sitten toimitaan? Esim. meidän tapauksessamme olemme jakamaton kuolinpesä, ja jos naapurikin olisi, ja kuolinpesällä ei olisi yhtä asianhoitajaa, jonka muut olisivat valtuuttaneet edustamaan kuolinpesää. Miten valtuutus tehtäisiin sähköisesti? Miten todistetaan, että kuolinpesään osakasluettelo on oikea? No, perunkirjoista sen näkisi, mutta entä sitten?


    • Uskomatontapaskaa

      Odotan tällä hetkellä lupaa ja edes vastausta kysymyksiini aidan rakentamisesta. Kukaan ei vastaa mitään. Sitten yhdelle saman kadun asukkaista oli sanottu että mitään lupaa aitaan ei tarvita. Vituttaa ku pientä oravaa. Automaatti oli kun hakemusta alkaa täyttämään, että pitää olla naapurien kuuleminen, asemapiirrus ja aitapiirrustus, Mikä vittu on aita piirrustus? Siis oikeestikko pitää joku arkkitehti palkata piirtämään että tällainen aita siihen tulee. Tekeekö edes mitään rakentajat tollasta? Tuskin. Alkavat vaan hommiin ja tietävät miten aita rakennetaan vaikka on rinteessä eikä siinä mitään paperille piirretä..

      • Anonyymi

        Istuta kuusiaita ja pidä se sopivan korkeana. Luulisin, että tähän ei tarvita mitään lupaa. Varmaan olisi hyvä sopia rajanaapureiden kanssa ihan kirjallisesti kuusiaidasta ja sen hoidosta. Molemmin puolin sitä voi joutua leikkaamaan ja pitämään esim. 2m korkeana.

        Aidat menevät helpoksi huonon näköisiksi ja voivat vaikka kallistua, niitä pitää maalatakin joskus. Käytäntö vaihtelee eri kunnissa, miten korkean aidan saa tehdä. Raja voi olla vain jotain 1,4 m tai 1,6 m. Ei tuo oikein mikään näköeste ole, jos sellaisen haluaisi tehdä. Jonkinlainen koriste vain.


    • siltainsinjööriJaatinen

      Homma, mikä aiemmin hoitui hetkessä viranomaisen kanssa naamakkain, kestää tänään viikkokausia ja sun pitää koko ajan vahtia sähköpostoasi. Virkamiesten töitä on siirretty suunnittelijoille ilman eri korvausta mutta koska kunnan palkkamenot eivät ole suhteessa pienentyneet ja lupapisteen laskutus kunnilta on myös jonkinmoinen, herää kysymys: hössätäänkö tässä vain veronmaksajien rahoja? Bisneksenä lupapiste on mitä mainioin: kunnanisiähän on kautta aikojen kusetettu helposti sillä kyseessä ei ole heidän omat rahansa.

      • MEk1234567

        Jess. Ja ainakaan mustasaaren kunta ei suostu antamaan sähköistä lupapäätöstä.. hurraaa.


    • Totaalisenpettynyt

      Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla...
      Olisin pikkuisen antanut asikaspalautetta kyseisen "Lupapisteen" ylläptäjille, mutta eivät ole tavoitettavissa.
      Sysyteemi on sääntösuomen häpeällisin ruumiillistuma ja mitä kauemmin tämä systeemi keikkuu "lupapalveluna" niin sitä enemmän suomalaiset kärsivät asiasta. Miksei tällaisille hulluuksille saada loppua. Vähintään 10-vuoden siirtymä pitäisi olla jos toimivia järjestelmiä lähdetään valtion taholta kaatamaan (lupapisteen asiassa 50v.)

      • Anonyymi

        Vaatii varmaan sisällissodan ja sen jälkeen sotilasjuntan valtaan. Alettaisiin oikein kunnon normien purkuihin. EU on oikein yksi perkele, sieltä tulee jatkuvasti uusia määräyksiä. Olen netistsä nähnyt väitettävän, että Suomen EU:ssa olon aikana olisi tullut noin 50000 direktiiviä tai mitä lienee määräystä.


    • Pelleilyyn_kyllastynyt

      Lasiterassin rakentamiseen kysyin neuvoja, sain 10 kuukaudessa vastauksen, että lupa tarvitaan. Olen nyt 2 vuotta varttunut lupapisteen kautta vastausta, että mittainen lupa tarvitaan. Kun sitä ei ole kuulunut annoin itselleni luvan rakentaa kyseinen terassi.

    • lupabiste

      vittu mitä omakotiasujan aliarvioimista, ikäänkuin ei olisi muuta tekemistä kuin rustailla jotakin saatanan lupapistettä
      aloin tekeen hakemusuta ja kota siellä olikin jo 2 aloitettua hakemusta voi vittu mitä skeidaa koko homma
      ensi kerralla en saatana kysle keneltäkään mitään vaan rakennan vaan ka jos joskus käyry käy niin so what nyt s eon päätetty perkele

    • Järkeevai

      Jos tämä vitsi on mailman paras niin taitaa olla lajissaan ainoa .
      Joten on samalla mailman huonoinkin .
      Varmaan kakskymmentä vuotta vanha versio kun on noin onneton .

    • Anonyymi

      Naapurien kuuleminen??
      Suomeksi- onko naapurilla laillinen syy vastustaa hanketta.
      Painoarvo laillinen sanalla. Jos ei ole ja vastustaa silti niin et rakenna.
      Höh. Jos pitää paikkaansa miksi kysellä , kun oltaisiin kyselemättä niin naapuri ei älyäisi vastustaa kun on rakennuslupa.
      Eihän kukaan naapurin maalle rakenna, sehän olisi rakentamista naapurille. Onko viulusta vai hanurista mutta joku on ollut siiderissä.

      • Anonyymi

        Lupapisteen ohjelman on laatinut samanlainen tomppeli kuin työnantajan ilmoitukset verottajalle-ohjelman.
        Käyttäjän kannalta todella toimimaton ja sekava, samalla se antaa viranomaiselle olla vastaamatta kysymyksiin kuukausitolkulla.


      • Anonyymi

        Ei se noin ole. Kuulemma naapuri X ei pysty juuri lainkaan estämään rakentamista, ehkä hieman viivyttämään. Kuuleminen on enemmän tiedoksiantoa Y:ltä X:lle eikä sitä, että naapuri X antaisi luvan toiselle naapurilleY rakentaa Y:n tontille.


    • Anonyymi

      entäpä jos toisella rakentajalla vaaditaan naapurin kuuleminen ja taas toisella ei mikä logiikka

      • Anonyymi

        Parempi veli logiikka tietenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi veli logiikka tietenkin.

        "Käyttäjän kannalta todella toimimaton ja sekava, samalla se antaa viranomaiselle olla vastaamatta kysymyksiin kuukausitolkulla." Rakennustarkastus ei saa aiheuttaa rakentajalle lisäkuluja tarpeettomasti, jos aiheuttaa, niin rakennustarkastaja joutuu käräjille. Kun teke ilmoituksem pyytää toimenpide- tai rakennuslupaa Lupapisteeseen niin kannattaa ottaa samana päivänä yhteyttä sähköpostilla kuntansa rakennustarkastajaan, kunta on edelleen vastuussa neuvonnasta ja valvonnasta.
        Se toki pitää paikkansa, että rakennusvalvonnan porukalla on vähänlaisesti ystäviä, koska suurin osa rakentajista ei ymmärrä sitä miksi omalle maalleen ei saa rakentaa niinkuin 1800-luvulla.


    • Äskettäin täytin ilmoitusta (lasitetunkin) terassin rakentamisesta. Torppasi alkuunsa - eikun Keskustelu auki - rak.tarkastaja kuulemma sai puukotettua "anomusta" lyhyemmäksi eli turhat osuudet vex. Loput sitten täytin asenteella: kunhan saan blanketin eteenpäin...

      Kyllä nämä Suomen valtion byrokratiat on saatu onnistuneesti siirrettyä nettiin - hurraa sille!

    • Anonyymi

      Kolme kuukautta mennyt lupapisteen kautta hakemaani rak lupaa ei olla vastattu vielä mitään saa nähdä monta vuotta menee

    • Anonyymi

      Karmea järjestelmä tuo lupapiste. Tarvitsisi vähintäänkin tukihenkilön online neuvomaan miten sitä käytetään. Rakennusluvvan sain jossain vaiheessa pieneen piharakennukseen, mutta työn edistymisestä ja valmistumisesta ei anna raportoida, kun kaikki kentät ovat lukossa. Pian odotettavissa luvan peruuntuminen jos en onnnistu kertomaan järjestelmälle edes, että työt on aloitettu.

    • Anonyymi

      Kamalin käyttäjäkokemus ikinä tuo sivusto. Täytynyt maksaa veronmaksajille ainakin 200 miljoonaa tehdä, ei tuollaista paskasivustoa muuten saa aikaan. Vain valtiolla voi olla tämmöisiä virityksiä, yksityisellä yrityksellä jos olisi tuollainen "palvelu" niin asiakkaita olisi nolla. Tämä sivusto on byrokratian mestariteos, jopa tässä byrokratian luvatussa maassa, tälle ei löydy veroistaan esimerkkiä.

      • Anonyymi

        Lupapiste ei ole tarkoitettu amatööreille.


      • Anonyymi

        Sehän on yksityisen yrityksen ohjelmisto ja he ovat onnistuneet myymään sitä eri kuntien virkamiehille. Se ei ole siis valtion tai kunnan oma viritelmä.


    • Anonyymi

      Miten kusipäinen virkailija siellä sattuu olemaan pilkun paikkaa siirtelemässä. Voi siihen laittaa sellaiset kriteerit, ettei lupaa saa kukaan.

    • Anonyymi

      Kokemukset lupapiste.fi käytöstä ovat olleet pääosin negatiivisia. Meillä on mökki eräässä pirkanmaan pikku kunnassa, jossa kommunikaatio rakennusvalvonnan kanssa tapahtuu mm. lupapiste.fi palvelun kautta. Jos kysyn neuvoa tai ohjeistusta menee viikko-pari, että saa jonkin vastauksen, jos ollenkaan. Puhelimitse tarkastajaa ei tahdo saada kiinni.

      Nyt pitäisi tehdä pelkkä toimenpideilmoitus pienen puutavaraosina toimitettavan pihavaraston osalta. En tiedä, miten ilmoitus tehdään. Hakemuslomakkeessa on paljon kohtia, joita ei toimenpideilmoituksessa tarvita, mutta ovat pakollisa. Ja tarkempaa ohjeistusta en saa, koska viranomainen ei vastaa kyselyihin. On todella vaikeaa ja hidasta saada hommaa eteenpäin. En yhtään ihmettele, miksi porukka vaan rakentelee kysymättä lupia tai tekemättä ilmoituksia.

      • Anonyymi

        Aika Pavlik Morozov täytyy olla lupahysteriassa.


    • Anonyymi

      Moi, eipä minullakaan kovin hyviä kokemuksia tuosta Lupapisteestä ole. Olen yrittänyt saada viime syksystä ylikorkeaan aitaan lupaa. Mitään ei kuulu, viranomainen ei vastaa minulle. Tai yhden kerran vastasi ekaan viestiini loppusyksyllä, missä arveli jotain mitä voitaisiin hyväksyä. Sen jälkeen pelkkää radiohiljaisuutta. Lisäksi on ne tolkuttomat kohdat jossa kysytään mm. suunnittelijan henkilötunnusta ja muita vastaavia, ihanko vain aitahakemusta varten. Ei tässä kauheasti järkeä näytä olevan.

      En minäkään yhtään ihmettele, jos porukka lopulta kyllästyy ja rakentelee omin päin, koska luvan hakeminen on tehty niin vaikeaksi ellei mahdottomaksi peräti.

    • Anonyymi

      Lupapiste ihan perseestä. Täälläkin odotellaan vastausta. Tuli vain viesti, hanke kesken vaikka luulin 3 vuotta sitten että kaikki on ok. Nyt ei sitten vastata mihinkään. Pitäisi aloitus tehdä mutta ei onnistu vaan.

    • Anonyymi

      Kenties toimii isoissa rakennushankkeissa, mutta on se nyt stna kun tuota yrittää käyttää jossain pienemmissä hakkeissa, jotka ei vaadi pääsuunnittelijoita tai työnjohtajaa. ET jumankauta pysty et jättämään hakemusta ilman että ensin anelet viranomaiselta lupaa luvan jättämiseen!

      Mennyt hermo tuohon sivuun tuhat kertaa ja varmasti veisin hakemukset aina paperisena kunnanvirastoon, mutta joku idiootti on siellä keksinyt että paperisista hakemuksista tulee laskutuslisä 100e, koska se pitää skannata. Voi littu!

    • Anonyymi

      Viranomaisen näkemys lupapisteestä: helvetin kallis, sekava ja korjaukset ohjelman ongelmiin tulevat vuosien viiveellä. Eikä ole yhteensopiva kuntarekisterin kanssa. Sysipaska. Ihan kuten mikä tahansa sovellus, joka on tehty ymmärtämättä mitä tehdään.

    • Anonyymi

      Pian sinne ei saa laittaa mitään, ellei hanki 20 000 e softalisenssiä Amerikasta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe