Koirat kuriin kerrostaloissa.

Lähiös

Mikään ei ärsytä kerrostalossa niin paljon kun koiranomistajat jotka tuntuvat yleensä jälkeen jääneiltä. Kun tulin äsken kotiin sattui naapuri lähtemään samaan aikaan koiran kanssa toisesta rapusta ulos. Koira aloitti hirveän räksytyksen. Sen sijaan, että omistaja veisi koiran pois tilanteesta, jää hän möllöttämään. Koira räksytti ilmeisesti kassissa olleen liharuoan vuoksi. Minulla tilanteesta poistumista hidasti se, että kengistä piti riisua liukuestepiikit ennen sisälle menoa. Talviulkoilu kun on nykyisin melkoista välineurheilua.

8

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ÅÅlasPalmas

      Ensikisi kirjoitat otsikkoon koirat kuriin. Sitten puhutkin jo koiranomistajista. Sitten muutatkin puhueen yksikkömuotoon, eli koskemaan yhtä omistajaa?

      Miksi ostat lihaa? Meat is a murder. Hyvä, että sait siitä hieman koiran haukkua ja aivan aiheesta.

      Toisaalta, olisiko aivan poissuljettu mahdollisuus keskustella koiranomistajan kanssa aiheesta.?Varmaankin? Joisitte vaikka kupilliset kahvia ja saattaisit huomata, että perskutarallaa, naapuri onkin ihan kiva ihminen ja koirakaan ei enää räksytä kun naamasi ei olisikaan enää norsunvitulla vaan ihan normaalissa ilmeessä. Mutta taitaa olla parempi kirjoittaa yleistyksiä keskustelupalstalle. Joo.

      • KoirakiellotTaloihin

        Ei kukaan kunnollinen ihminen halua tutustua jälkeenjääneeseen koiranomistajaan. Muuttakaa itse rakkienne kanssa pois ihmisten ilmoilta, kun kerran ette osaa käyttäytyä sivistyneesti!

        Taloyhtiöistä pitää saada KOIRAT POIS. Ottakaa hyvät ihmiset asia esille yhtiökokouksissa!


      • koirat.kouluun

        Koirat pitää kasvattaa käyttäytymään toivotulla tavalla.

        Toivottuihin tapoihin eivät kuulu mm. räksyttäminen muille koirille ja ihmisille, haukkuminen yksin kotona, pomppiminen ihmisiä päin tai näykkiminen ja vaatteissa roikkuminen, saatika pahimmillaan pureminen.

        Aivan jatkuvasti tapaa em kuvatunlaista käyttäytymistä ja merkillepantavaa on se, etteivät omistajat puutu tilanteeseen mitenkään. Osa naureskelee.

        Koiranomistajan vastuulla on kasvattaa koirastaan yhteiskuntakelpoinen.
        Koirahan on eläin, joka ei osaa käyttäytyä kasvattamatta toivotulla tavalla.

        En omista koiraa, pidän koirista todella paljon ja niiden omistajistakin kyllä, mutta erästä koiranomistajaa lainatakseni, yhdeksän koiraa kymmenestä on tätä nykyä kouluttamattomia rakkeja. Karua kieltä, mutta totta toinen puoli.
        Nykyään koirat kai ovat perheenjäseniä (-päitä?), eivätkä enää eläimiä.


    • Säännöt

      Koirat ei oikein kuulu kerrostaloon ja häiriökoirat pitäisi häätää jos ei niitä saada kuriin ilman isompia kommervenkkejä..
      Joskus se koiran haukku voi käydä tosi kalliiksi. Eräs tapaus on 90-luvulta. Hovissa loppuhinnaksi tuli 60000 markkaa. Taitaa olla nykyhinnalla n. 25-30000 euroa. Tekisikö mieli kokeilla?
      Taloyhtiössämme on juuri nyt yhdellä asukkaalla ongelmakoira. Lisäksi muuan asukas ottaa koiria "päivähoitoon" ja ne koirat aiheuttavat häiriötä hyvin usein.
      Asiaa käsiteltiin hallituksen kokouksessa ja se nostetaan esiin myös yhtiökokouksessa. Häiriöille laitetaan nyt piste.
      Satunnainen häiriö on sallittava, mutta päivittäin tai useita kertoja viikossa toistuvana ei. Yölliseen häiriöön suhtaudutaan vielä tiukemmin.

      Aika usein kuulee myös sellaista, että "ei tarvii pelätä, ei se tee mitään".
      Minä vastaan, että "ehkä se koira ei tee, mutta minä teen jos se koira tulee liian lähelle tai koskettaa minua".
      Minulla on oikeus kulkea ihan rauhassa, ilman että yksikään koira edes nuuhkaisee minua. Minun ei tarvitse siirtyä sivuun koiran takia, saati paeta.
      Olen joutunut koiran hyökkäyksen kohteeksi, arvet näkyy selkeästi vieläkin, ja alkanut pelkäämään koiria, mutta se ei tarkoita, etten kykenisi puolustautumaan.

    • valekauva

      Itselläni ollut koira, en asunut silloin kerrostalossa. Mutta nyt, 25v kerrostalossa asuneena sanoisin, että otan mieluummin räksyttävän rakin ylä- ja alapuolelle kuin NORSUN, joka tallustelee päivästä toiseen KANTAPÄILLÄ niin että hermot on kohta kappaleina.
      Ymmärrän normaalikävelyn, mutta en sitä. että koko ajan mennään pienessä kaksiossa edestakas edestakas edestakas j.n.e.
      Kävelyä voi mielestäni harrastaa ulkona, ettei tarvitse hakata kantapäitään asunnossa enää.
      Eikä kysessä ole vanhus, joka ei pysty ulkoilemaan, vaan ihan keski-ikää hipova norsunainen.

    • Raksapelle

      Tapa se rakki. Pultti- tai naulapyssyllä otsikkoon "oho, laukes vahinkossa", siihen loppus.

    • kerrostaloOngelmia

      Koira haukkuu aamuyöllä lehden jakajaa kerrostalossa. Kiva varmaan kiusata naapuria amuyö herätyksillä klo 3-5 Mitä voi tehdä?
      Mitä asunnon oven paiskiminen,heittäminen kiini kertoo asukista,asukkaista? Tahallista iäkkään ja sairaukista kärsivän kiusaamista vai ovatko välinpitämättömiä tolloja ja idiootteja,jotka pakottavat naapuria kuuntelemaan kymmeniä kertoja päivässä meteliä jota aiheuttavat?
      Oven paiskiminen ja muunlaisen häiriön aiheuttaminen näköjään periytyy suvussa kun jotkut antavat vierailevien pikkulasten mekkaloida käytävillä ja leikkiä hissin kanssa,jota sitten jouduttu korjaamaan.
      Kerrostaloissa on usein myös "sisäpiiri" joka päättää asioista miesten kesken ja usein vain oman etunsa ajavia isoimpien asuntojen omistajia ja ei itse talossa asuvia. Tämä korostuu ikävä kyllä isoissa remontti asioissa. Ennakkoon ei kerrota asioista ja pidetään salassa ja jos arvostelee,ei ole tyytyväinen niin alkavat puhua perättömiä ja haukkua.

    • wantpeace

      Asuin kerrostalossa, jossa oli koirakoulutuksen "ammattilaisia" naapurirapussa. Ne oli tuoneet ison ja todella kovaäänisen Saksan paimenkoiran (susikoiran) kotiinsa. Mutta kun isäntäväki poistui, koira alkoi helvetinmoisen metelin ja haukkui todella kauan putkeen. Meteli kiusasi myös naapurirapun asukkaita. Tietyt koirat ei vaan sovi kerrostaloon, korkeintaan jotkut pienet joilla on suht hiljainen ääni. Koirankoulutuskaan ei takaa että koira jolla on eläimen luonto, on hiljaa. Pahaääniset koirat pitäisi asua kaukana kerrostaloista. Talon asukkaat valittivat ja porukka saatiin onneksi pois häädettyä. Oli aivan sietämätöntä, kun itsekin tein etätöitä kotona päivisin. Koiria on muutenkin liikaa, ja niistä on myös harmia, vaikka omistajat sanovat, tää on kiltti koira, ei tämä mitään pahaa tee. Mutta esim lenkkipolulla koira oli kerrankin purrut vastaan juoksevaa ihmistä. Pitäisivät mieluummin lemmikkinä hiljaista kissaa, jos kerran joku elukka pitää välttämättä ottaa. Parempi, ettei kerrostaloihin oteta mitään eläimiä. Sotkevat vielä pihapiiriä jätöksillään. Koiria on liikaa, kun olin nuori, niitä oli 10 kertaa vähemmän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      314
      2891
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2213
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1551
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1355
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1253
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe