Asentohoito

Fearful

Hei,

Olen menossa kolmen viikon päästä leikkaukseen verkkokalvossa olevan reiän vuoksi. Jatkohoitona on asentohoito kotona. Olisin halunnut kuulla miten tuo asentohoito käytännössä on ihmisillä sujunut. Kuulostaa todella rankalta niin henkisesti kuin fyysisestikin..silmätippoja pitäisi laittaa 6x päivässä, mutta tässä kohtaa varmaan saa pään kallistaa taaksepäin, eikö?

Miljoona kysymystä päässä, ja pelottaa tuo leikkauskin ihan tosissaan....

3

807

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelkopois

      Avopuolisoni oli viikko takaperin verkkokalvon irtauman korjausleikkauksessa. Samalla laitettiin tekomykiö eli harmaakaihi hoidettiin. Näkökykyä sorvattiin pari pykälää paremmaksi. Jotain kertymiä myös putsattiin. Eli paljon tuli kuntoon yhdellä kertaa. Jälkihoidot ovat yksilöllisiä, mutta hänellä laitetaan kahden tunnin välein silmätippoja, illalla tunnin välein. Lisäksi on mustuaista laajentava tippa 3 kertaa päivässä ja illalla viimeiseksi voidetta. Yhteensä 12 kertaa lääkettä aamukahdeksan ja iltaysin välillä. Silmää ei ole särkenyt, kuulemma kuin katsoisi "lätäkön läpi" eli ei näe kunnolla. Pääasiallisesti pitää siis olla rähmällään ja aika käy pitkäksi. Maata ei toki tarvitse, riittää kunhan on kasvot alaspäin. Television ja tietsikan katselu kiellettyä, samoin lukeminen. Kun on pystyasennossa, niin katse pidetään suunnattuna alas. Lääkkeiden laiton ajan on tietenkin oltava hetki pystyssä tai kyljellään mutta ei takakenossa eikä selällään. Silmää pitää varoa monta viikkoa. Silmä puhdistetaan päivittäin vedellä ja pumpulilla, kasvot puhdistetaan pumpulilla tai pesulapulla, tukan pesu ekaa kertaa vasta viikon kuluttua ja silloinkin varoen, ettei mene shampoota silmään, suihkussa voi käydä normaalisti kunhan ei suihkuta kasvoille. Nukkuminen ainoastaan vatsallaan, silmä suojataan muovikilvellä. Kannattaa juoda pillillä. Paria kiloa painavampaa ei saa nostaa. Tyynyliina kannattaa vaihtaa usein. Syvyysnäkö ei toimi, joten ois hyvä ettei itse laita tippoja.

      Eli kannattaa varustautua hankkimalla tarvittavat (pillit, pumpuli tai pesulaput, ihoteippi, lääkkeet) etukäteen ja siivota kunnolla. Suojakilpi annetaan sairaalasta.
      Niska voi jumia alkuun jos ei ole tottunut nukkumaan vatsallaan, mutta kannattaa pohtia etukäteen kaikkia mukavia tyynyjä ja asentoja ja etsiä parhaat radiokanavat ja varata lohtunameja tai mistä sitten tykkääkin. Meillä nukkuminen onnistuu parhaiten kun rinnan alla on tyyny ja otsa lepää toisella tyynyllä, joka on tuolilla noin 15 cm päästä sängystä. Nokka on siis siinä raossa että voi hengittää esteettömästi.
      Kaikki on ollut vaivattomampaa mitä alkuun luultiin. Pientä jumppaa ja venyttelyä voi tehdä kunhan ei ponnistele. Tekemättömyyteen tottuu vähän liiankin helpolla.

      Tsemppiä sulle!

      • Fearful1

        Kiitos ihan hirmuisesti vastauksesta! Juuri noita käytännön "niksejä" kaipailinkin kun ei ole mitään hajua koko touhusta. Nukkuma-asento on ihan mielenkiintoisen kuuloinen, mutta noin se varmaan vaan pitää tehdä. Huh! Ihanaa kuulla, että kaikki on teillä ollut vaivattomampaa kuin mitä alkuun kuvitteli. Pelkään eniten just sitä itse leikkausta - pitää pyytää kunnon tropit - ja asentohoitoa, että miten ajan saa kulumaan....


      • vitrectomia

        Kiitos hyvästä vinkistä. Tuoli-pyyherulla-tyyny toimi erittäin hyvin!

        Löysin vielä yhden erinomaisen apuvälineen katse alaspäin- asentohoitoon: tyhjä Pringlespurkki. Tai joku muu itselle sopivan kokoinen kevyt rulla.
        Tyhjä Pringlespurkki on kevyt sekä tukeva ja pysyy seistessa ja kävellessä leuan alla pitelemättä. Tukee mukavasti päätä ja vähentää kuormitusta niska-hartiaseudussa. Olen itse aika pienikokoinen joten purkki antoi myös pienen venytyksen ja helpotti oloa vaikka katse olikin edelleen alaspäin.
        Pringelsputkki oli itselleni myös juuri oikean levyinen: siihen oli helppo nojailla päydän ääressä kyynärpäihin nojaten purkin ollessa ilmassa sormien välissä tai pöydän päällä.

        Viimeisinä asentohoitopäivinä kasvoissani oli turvotusta jatkuvasta alaspäin katsomisesta ja otsaan kohdistuvasta paineesta johtuen. Vuorottelin pyyherullaa ja Pringlesputkkia. Pyöreällä purkilla oli helppo vaihdella painopistettä jonka lisäksi se painaa otsaa vain pieneltä alueelta: koko kasvojen alueella ollut turvotus väheni hyvin. Koska purkissa painopiste on pienellä alueella kannattaa sitä käyttää lyhyitä aikoja kerrallaan, Pyyherulla on parempi pitkäaikaisessa käytössä.

        Asentohoito on raskasta. Se mikä auttaa itsellä ei välttämättä toimi toisella...plemmehan kaikki erilaisia. ..mutta kannattaa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja jo ennakkoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe