Akkukäyttöinen kahvinkeitin

Akkulaitteita_keittiöön

Matkan kesämökille voi tehdä sähköautolla ilman välilatauksia, mutta mistä löytyy ladattava kahvinkeitin että mökillä voisi keittää kahvitkin. Onko niitä olemassa?

15

1987

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erillissarjana

      Moponetistä saa 12 voltin Grundig-kaffebryggaren. Sille kaveriksi vaikka 12 voltin lyijyhyytelöakku.

      • akkulaite

        Kyllä sen pitäisi olla ihan kahvinkeittimen näköinen kompakti laite.


      • akkukaffet
        akkulaite kirjoitti:

        Kyllä sen pitäisi olla ihan kahvinkeittimen näköinen kompakti laite.

        On se kahvinkeittimen näköinen. Katso vaikka moponetistä kuva. Keittimen voi kiinnittää esimerkiksi 26 Ah akun art.nro 90-0215 päälle. Laitteen teho on 170 wattia. Laittaa 15A sulakkeen vielä akun ja keittimen väliin, niin ei tule turmia. Keittimen ja akun yhdistelmä on myös jämäkkä, koska pelkkä akku painaa jo 7,3 kg. Ei siis kaadu aivan helposti.


    • KahviaMetsurille

      Lainaan hieman aihetta, vaikkei suoranaisesti kuulu tälle palstalle.

      Hakusessa olisi siis polttomoottorikäyttöinen kahvinkeitin. Aina parempi jos toimisi samalla bensalla kuin moottorisahakin, eli olisi 2-tahtinen. Metsuroidessa olisi mukavampi juoda tuoreet ja lämpimät kahvit. Termospullossa kahvi ei säily hyvänä koko päivää.

      • painetta_pulloon

        Trangian yms. monipolttoainekeittimet suostuvat bensallakin toimimaan, mutta lyijyttömän lisäaineista varoitetaan. Dieselin sanotaan taas nokeavan polttimen = sopii vain tilapäiskäyttöön. Öljyllä jatkettu pienkonebensiini = molemmat ongelmat?

        Ei kauhiast järkeä, kun joudut kuitenkin polttoainepulloa mukana raahaamaan. Kas kun poltin toimii paineella, joka pumpataan pulloon, joten mikään "letku kannisterissa" ei toimi. Toki hätävaraksi, jos pullo loppuu kesken, käy se moottorisahan bensakin.

        Tähän sitten päälle perinteinen kahvipannu. Mikäli pannukahvi ei nappaa, niin siinä voi kuumentaa pelkän veden, joka muunnetaan kahviksi a) kippaamalla suodattimen läpi (mikäli normaalia "tiskivettä" halutaan b) pressokeittimellä. Vaihtoehto c on tehdä espressoa lätkäisemällä ns mutteripannu suoraan polttimen päälle.

        Alkup. kysyjänkin kannattaa tällainen setti hankkia. Tai sitten vastaava kaasupolttimella ( kertakäyttöisillä kaasupatruunoilla). Ei siinä konkurssia tule, kun patruuna ei hirveän montaa euroa maksa ja sillä keittää kahvit kymmeniä kertoja.

        12 V keittimet ovat leluja. Teho lie muutama sata wattia = yhtä kahvikupillistakin saa vartoa kauan . Vrt. 230 V keittimet ovat kilowatin luokkaa.


    • 18650_niitä_Teslassakin

      Jos haluaa aidosti akkukäyttöisen kahvinkeittimen, se pitää tehdä itse. Otetaan aihioksi Amerikkalainen 110 V keitin, mieluimmin termos sellainen. Sitten hankitaan tuommoiset 30 kpl 18650 li ion akkukennoja teholähteeksi. Latauspiiri pitää jakaa useampaan osaan, koska suojapiirejä ei ehkä löydy 30 kennoiselle sarjakytkennälle. Nämä kaikki kasataan siistiin koteloon, joka toimii keittimen korotussokkelina.

      • pui.m.uri

      • 18650_niitä_Teslassakin
        pui.m.uri kirjoitti:

        Korkeaa jännitettä on turha hakea. Vastuksen hyötysuhde on 100% ja lämmittämiseen riittää matalampikin jännite. Kytkee vastuksiksi vakka näitä: http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=25192

        Taitaisi olla vaikeaa sovittaa tuollaisia vastuksia valmiiseen keittimeen, varsinkin termoskeittimeen. Ihanteellista oli löytää 700-1000 W keitin 12-24 V jännitteellä, johon rakentelisi akkupaketin kiinteäksi mukaan. Tosin silloin pitäisi noita akkukennoja kytkeä useampi rinnan, joten kennomäärä ei vähenisi.


    • kahviakaikille

      Etkö ole kuullut levylle tai hellalle laitettavista kahvipannuista? Vettä pannuun ja kun se kiehuu niin pannujauhetut kahvit sekaan, pieni odottelu ja eikun juomaan. Nämä levyt/hellat toimii puulla, kaasulla, spriillä, sähköllä, että ei aineet lopu.

      • Tulevaisuuden.hella

        Vedyllä toimiva polttokennohella olisi kyllä mökillä kätevä! Sellaisen pakoputkesta saisi vieläpä vedet seuraavaan kahvittelusessioon. Ei ihan ikiliikkuja, mutta jo melko lähellä.


      • kaupan_tuote

        Vedyn palaessa lopputulos on aina vettä... tosin höyryn muodossa. Eli ei tarvi välttämättä polttokennoa, normaali kondenssikattila riittää.


    • sarjaankytkijä
      • resistiivinen_kuorma

        Tavallinen kahvinkeitin = lämmitysvastus termostaatti. Tällöin AC/DC on ihan herttaisen yhdentekevää. Tosin uudemmissa taitaa jo olla automaagista virrankatkaisua. Tämä ajastinelektroniikka ei ehkä toimi tasavirralla tai voi jopa särkyä, riippuen siitä, miten jännitteenalennus on toteutettu (muuntaja/sarjaan kytketty kondensaattori/tms.).

        Ehkäpä matkaan voisi pakata myös halvan aggregaatin, jolla akut voisi tarpeen tullen ladata? Pitäisi vaan löytää 2-tahtimalli, niin kävisi sama bensa kuin sahaan ;-D.


    • akkuputeli

      Akkukäyttöinen termospullo olisi kätevä. Vielä jos kävisi sama akku kuin porakoneeseen. Ideana siis että pitäisi sisällön vaikka 95-asteisena. Tai voisihan siinä olla säädettävä termostaattikin. Ei luulisi olevan maailman konsti ympätä sellainen jonkun terästermoksen ympärille. Vastukset vaan vaippaan ja akku vaikka pullon pohjaan.

      • akuissa_on_tulevaisuus

        Kaikkea nykyään tehdään akkukäyttöisenä. Uusimpia taitaa olla akkukäyttöiset tupakansytyttimet.
        Taitaa olla jo vähemmistönä kojeet joita ei saisi akkukäyttöisenä. Sähköliesi ja saunan kiuas tulee ensin mieleen :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe