Uittolauta

Huonokuulonen

Olen nähnyt jossain lehdessä ilmoituksen uittolaudasta joka tarvii vain yhden avannon, onko kellään kokemusta ja tietoa mistä näitä laitteita saa. Heräs vaan kiinnostus taas kun uittolautaa etsittiin jään alta ja monta hukkaavantoa tehtiin.

8

2340

  Vastaukset

  • kokeile tätä.ota luonnonsuojelija,liitä jalkaa naru,kerro suunta,tiputa avantoo,pistä jalka avannon päälle,oota pari minsaa,kuuntele ääniä mistä kuuluu,poraa reikä,ota naru jalast,laske verkot.

   • hei mistä noita löytää?ois monta jataa laskettavana.


  • Ostin viime keväänä jousella ammuttavan uittolaudan kun oli vuokra mökki saaristossa eikä niin isoja rimoja voinut autonkatolle mukaan laittaa.

   Ehkä en osaa käyttää lautaa, mutta vaikeaa sen kanssa on se suuntaus. Paras matka, jonka olen useamman yrittämän jälkeen saavuttanut on 12-13 m. Kahden isomman avannon väliltä se onnistui näin.

   Kyllähän naruun voi laittaa merkin 25 metriin ja ampua jään alla, mutta laudan löytäminen jään alta toisesta päästä on kyllä vaikeaa.

   Onko muilla parempia kokemuksia tai neuvoja?

  • Uttaminen kannattaisi tehdä ohuen jään aikana. 5 - 10 cm jää kantaa jo ihmisen ja uittolauta näkyy jään läpi hyvin. Uittolaudan yläpintaan kannattaa liimata värikäs tarra joka näkyy hyvin jään läpi. Myös uittolaudan vetonarun väriksi kannattaa valita selvästi näkyvä oranssi tai punainen väri.

   Yksi niksi on paksumman jään aikana se että jos uittolauta kaartaa voimakkaasti niin kairataan etukäteen reikä halutun toisen avannon kohdalle ja laitetaan puukeppi kairanreiästä jään alle 1 - 2 m syvyyteen. Otetaan laudalla ennakooa kaartosuuntaa vastakkaiseen suuntaan reilusti ja uitetaan lautaa 10 - 20 m ohi keppiavannon. Nyt kun narua kiristetään osuu naru jään alla pystyssä olevaan keppiin ja naru voidaan koukata ylös.

   Härveliä en suosittele. On kallis ja toiminta on epävarma. Paljon pieniä rikkoontuvia osia ja muuttaa suuntaa helposti jos jään alapinta on rosoinen tai siinä on railoja.

  • poku on tehty viemään verkon muutamassa minuutissa jään alle yhdestä avannosta.valmistaja matti kokkonen iltaisin puh.0504015989

  • Lokan kalastajat mittaavat ensin vetonaruun yleensä 2 verkon pituuden eli n. 60 metriä ja merkitsevät mitan esim. Solmulla. Lähtöavanto on hyvä tehdä riittävän suureksi, n. 60x60 cm. Kun lauta on uitettu em. Etäisyydelle avannosta, viedään jään päällä samalla tavalla merkitty naru kaverin toimesta oletetulle laudan paikalle ja avannolla painetaan vetolanka sopivalla kepillä hiukan irti jään alareunasta, niin että näkyy, mihin suuntaan se menee jään alla. Sen jälkeen viedään jään päällä olevaa narua avantomiehen ohjeen mukaan siihen suuntaan, että jään alla ja päällä olevat suorat narut ovat tarkkaan päällekkäin, jolloin tiedetään laudan etäisyys ja paikka sivusuunnassa. Oletetun laudan taakse ja hiukan sivulle kairataan reikä, josta rautalankakoukulla tai tarkoitusta varten tehdyllä välineellä kalastetaan vetonaru jään päälle. Jään alta tuleva naru sidotaan jään päällä olevan narun kanssa ja vedetään lauta takaisin lähtöavantoon. Nyt on naru jään alla ja sillä voidaan vetää verkot jään alle. Näin ei tarvita kuin yksi avanto.

  • Perinteinen tapa on halpa. Ota n.5m mittaisia ripoja 3kpl. Ruuvaa ne paikanpäällä yhteen. Mittaa jäällä alkupäästä paikka johon yltää jos on lunta. Siihen kohdille kairalla reikä ja "pumppaa"vettä niin että lumi sulaa. Ripa jäänalle (+naru) ja työntö. 30cm jäänläpi näkyy hyvin etupää. siihen reikä ja homma jatkuu. Ei oikeesti mee kauaa ja toimii kuin junanvessa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   158
   8222
  2. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   84
   3112