Törkeä rattijuopumus

rattijuopumusk

Elikkä jäin kiinni rattijuopumuksesta ja puhalsin 0,74mg/l eli reilusti törkeän rattijuopumuksen yli.
Ajoin alle kilometrin ja en saanut syytettä liikenteenvaarantamisesta. Sain väliaikaisen ajokiellon, kysyn siis että kauanko ajokielto kestää minimissään tässä tapauksessa.

53

24176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jurrristi

      Minimi on kolme kuukautta, ellet ole viiden vuoden sisällä syyllistynyt kahdesti rattijuopumukseen, jolloin minimi on kuusi kuukautta. Jos olet viiden vuoden sisällä syyllistynyt kahdesti joko törkeään rattijuopumukseen, tai törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen on minimi yksi vuosi.
      Ajokiellon pituuteen vaikuttavat myös vaarallisten aineitten kuljetusrikoksista saadut tuomiot.
      Jos olet juopumuksen vuoksi vieraillut poliisin putkassa, niin sinut määrätään päihdeseurantaan. Jollei se onnistu, niin kortti lähtee.

      • rattijuopumusk

        Tämä oli ensimmäinen rikokseni jos ei ota merkintää sakkorekisterissä huomioon. Ja olin putkassa yön.


      • Anonyymi

        Itse aikoinaan kärähdin ratista ja autoa ajoin ehkä 20m parkkipaikalla mutta kortti lähti 8kk ajaksi ja meinasi opiskelut loppua kun ei julkisia kulkenut kotoa opiskelupaikkakunnalle, promilleja oli muistaakseni 0,8 ( tuo kävi vuonna 2000 ) tuo oli eka ja vika kerta kun olen ajanut päihtyneenä ( sen verran kova opetus oli )


    • ajokieltoaajokieltoa

      Joo ensikertalaiselle ajokorttilaissa säädetty minimi on 3 kk, käytännössä kuitenkin törkyrattien ajokieltojen minimit alkavat noin 6kk:sta (oikeuskäytäntö on eri asia kuin laissa säädetyt minimit). Oikeuskäytännön mukainen ajokielto noilla milligrammoilla olisi 7 - 8 kk, ja jos ajo-oikeus on välttämätön työn vuoksi, niin se voidaan ottaa huomioon ja tuomita vähän lyhyempi ajokielto. Alkolukon saat, jos sellaisen haluat.

    • rattijuopumusk

      Kaikkialla lukee että muntapauksessa väh. 3 kk ajokieltoa, ja olen siis ensikertalainen vaikkakin puhalsin 0,74mg/l. Verikokeet otettiin kaksi kertaa ja niistä selvinnee lopullinen määrä promilleina. Tuomion ilmoituksessa kestää myös aika kauan, niinkin kauan että ajokielto voi siihen mennessä olla ohi, ellen saa 6 kk ajokieltoa.

      • jurrristi

        Lopeta valehtelu ja kerro mitä todella tapahtui. Puhallus 0,74mg/l ja kaksi verikoetta ? Oliko viinan joukkoon lorahtanut myös huumeita ?
        Jos jää rysän päältä kiinni, niin ei silloin viedä verikokeeseen, pelkkä puhallus riittää, ellei epäillä, että veressä on myös huumeita, vai oliko kyse jälkinauttimisesta, jolloin tehdään taakse päin laskenta.


      • rattijuopumusk

        No olin juonut 17 kaljaa ja en käytä huumeita, matkassa asemalla kesti yli puoli tuntia ja myös verikokeisiin odotuksessa kesti hieman. Ja sen jälkeen jouduin putkaan ja hetken päästä uudestaan verikokeisiin.


      • eioovaikeeta

        "Kaikkialla lukee että muntapauksessa väh. 3 kk ajokieltoa"

        No niin lukee, kun törkyratin laissa säädetty minimiajokielto on 3 kk, vähempää ei voi tuomita. KÄYTÄNNÖSSÄ ajokiellot ovat kuitenkin pidempiä, mitä enempi alkoa, sitä enemmän ajokieltoa. Simples.


      • Kauheetakattoo
        rattijuopumusk kirjoitti:

        No olin juonut 17 kaljaa ja en käytä huumeita, matkassa asemalla kesti yli puoli tuntia ja myös verikokeisiin odotuksessa kesti hieman. Ja sen jälkeen jouduin putkaan ja hetken päästä uudestaan verikokeisiin.

        Voi jukoliste mikä ääliööööö.. 17 kaljaa ja lähtee vielä ajamaan... Toivottavasti opit ensi kerrasta, etkä toista tuollaista toilailua.. Pahimmassa tapauksessa voit aiheuttaa ulkopuolisille hengenlähdön.


      • rankkaaon

        Toivottavasti oppii nimenomaan, mutta kyllä tuolla tuomiolla olis pitänyt pelti rytistä. Ikävä katsoa niitä tapauksia missä on törkeä rattijuopumus ja törkeä liikenteenvaarantaminen ja niissä on usein 6kk ajokieltoa.


      • mitävittuanyttaas

        V*ttu mikä syyttäjän kuvatus, toi on jo liikaa, et kuitenkaan aiheuttanut vaaraa liikenteessä ja opit tästä, mutta että ainoa syytekohta törkeä rattijuopumus, ensikertalainen ja väh. 7kk ajokieltoa?? Kolmella kuukaudella selviää hyvin harvoin törkeissä tapauksissa ja silloinkin on oltava ensikertalainen ja promillet vain vähän yli 1,2 promillea. Kannattaa vain toivoa että syyttäjän vaatimuksiin ei suostuta tai siis noi muut on ok mutta ajokielto menee yli määrällään.
        Ootkojoutunut käymään missään haastattelussa ym. ennen käräjiä ?


    • rattijuopumusk

      Olin kyllä ottanut 1g para-tabs ja 600 mg Buranan johon sain reseptin, tosin en ole varma tehostaako nämä alkoholin vaikutusta. Näkyy kai sit verikokeissa.

      • eimitäänväliä

        Ei merkitystä asiassa.


      • para-tabs

        Ei tehosta vaikutusta, maksa voi kärsiä jos syö para-tabs ja käyttää alkoholia samalla.


    • Aloittajak

      Tuli tänään kirje käräjäoikeudelta ja mulle vaaditaan:

      Ajokielto väh. 7kk
      Joudun maksamaan päihdetutkimuskustannukset
      Rikosuhrimaksu
      50 pv ehdollista ja oheissakko
      Yksi syytekohta eli Törkeä rattijuopumus

      • gggggtt

        Aika lähelle sitä, mitä on arveltu. Ilmeisesti myönsit ja suostuit kirjalliseen menettelyyn ?
        Kortin saat takaisin, jos suostut alkolukolla valvottuun ajo-oikeuteen.


      • Aloittajak

        Joo, kirjallinen menettely ja tuskin yritän edes alkolukkoa koska en tarvi autoa töihin ym. Pitää vain kestää tää.


      • mitähännyttaasvaltio

        On kyllä aika kova tuomio koska ainoa syytekohta on törkeä rattijuopumus ja olet ensikertalainen. 0,74 mg on promilleissa suurinpiirtein 1,54 eli törkeän raja ylittynyt reilusti mutta silti ? Todella harvoin kuitenkin on törkeitä ratteja josta saisi minimin ensikertalaisenakin, kyllä se yleensää on aina enemmän kuin 3kk.


      • Suiiojh

        Mielestäni Aloittaja ole kirjoittanut kaikkea. Mieheklo olit myös samat promillit. Ensimmäinen rikos. 8kk. ehdotetti. Päätöksessä luki 6kk ajokielto. (Autolla käy töissä). 40päiväsakko. Ei päihdeseuranta. Hänellä on kortti ollut 35v. En usko että olet ekakertalainen tai vähä ajanut ja siinä Sulle opetusta.


      • Anonyymi

        En mä joutunu maksaan verikokeista mitään. 10kkm kortti pois.janeka ja vikankerta kunnteen tuollaista.


    • Aloittajak

      Tuomio tuli tänään ja rangaistus oli 6kk ajokieltoa eli elokuussa kortti takaisin.
      Päiväsakkoa tuli 25 eli 150 ja sitten päihdetutkimusmaksu ja rikosuhrimaksu
      Ehdollista vankeutta 40 pv

      T. AP

    • Syyttäjätäälläkin

      Ihan taulukkojen mukaiset seuraamukset sait. Ja jos vielä viilataan pilkkua, niin varsinainen rangaistus on 40 päivää ehdollista. Sen oheisseuraamuksena sait 25 päiväsakkoa, jotka sinun tulojesi perusteella tekevät 150 euroa. Päihdetutkimuskustannukset, ajokielto ja rikosuhrimaksu ovat muita oheisseuraamuksia. 40 päivää ehdollista on noilla alkomäärillä lyhyt seuraamus. Ja kuuden kuukauden ajokielto on myös, taulukon mukainen olisi kahdeksan kuukautta. Ehdollisen vankeusrangaistuksen ja ajokiellon lyhyyteen on varmasti vaikuttanut ajetun matkan lyhyys.

      • Enuskallaomallanimellä

        Hyvä huomio syyttäjätäälläkin:ltä, rangaistukset ja oheiseuraamukset kulkevat syyttäjillä ja vastaajilla ihan eri järjestyksessä.
        Mikä merkitys ehdollisella vankeusrangaistuksella on muuten lainkuuliaiselle kansalaiselle, joka on törtöillyt ja ajanut kännissä? Ei mitään. 5 vuotta ja muisto vain. Aiheuttanut toki vaaratilanteen, mitä tuntuu katuvan ja on epätodennäköistä epäillä hänen syyllistyvän rikokseen koetusaikana. Sakolla? Hieman nipistää, ei kauaa.

        Sen sijaan tuntuvia rangaistuksia ovat ajokielto, suurempi oheissakko ja mahdolliset lupaseuraamukset esim. aseenkantoluville. Niistä muodostuu todelliset haittavaikutukset, ei määräaikaisella ja maksuttomalla rekisterimerkinnällä. Sitten voidaankin enää miettiä miten ne liittyy koko asiaan...


    • Hmmmmmm

      Osaisitteko sano mitä mulle on luvassa?

      Poliisi pysäytti noin 400metrin ajomatkan jälkeen ja puhallutti tilanteessa 1.17 promillea. Poliisilaitoksella oli sitten vielä jälkipuhallutus, jossa tulos näytti 0.53mg/l eli juuri törkeän rattijuopumuksen rajaa. Liikenteen vaarantamistakaan ei tullut ja en ole ollut poliisien kanssa tekemisissä aikaisemmin. Kuulustelut oli heti seuraavana päivänä ja sanottiin, että varmaankin kesän jälkeen tulee päätös.

      Nyt tuli rikosseuraamuslaitokselta kutsu haastatteluun, jossa laaditaan selvitys tuomioistuimelle käsittelyä varten (olen 20 vuotias).

      • valistunutarvailija

        meillä päin noin 25 päivää vankeutta ehdollisena, 20 päiväsakkoa oheissakko, ajokielto noin 6 kk.

        Jos rikoksen uusimisriski on Rikosseuraamuslaitoksen selvityksen mukaan kohonnut, sut voidaan määrätä ehdollisen vankeuden koeajaksi (kuitenkin enintään 1 v 3 kuukaudeksi) valvontaan, koska oot alle 21-vuotias. Mutta, jos elämä on muuten kohillaan, on asunto, on joko duuni tai opiskelupaikka, päihteiden käyttö on about kurissa, et hengaile rikollisten kanssa eli ei ole uusimisen riskitekijöitä jne. niin valvonta ei tarpeen.


      • Hmmmmmm

        Kiitos paljon vastauksestasi!


      • Pojallani oli 2;5 v sitten mopolla ajo juopuneena ja 0,38 puhalsi: sakkoja en muista mutta ajokielto oli 8 kk.
        Nyt vk loppuna ajoi autolla ja puhalsi 0,48 ajokortti lähti mutta mietin et onkohan se ajokielto nyt vuosia?


      • vcdsvd
        Hyasint.60 kirjoitti:

        Pojallani oli 2;5 v sitten mopolla ajo juopuneena ja 0,38 puhalsi: sakkoja en muista mutta ajokielto oli 8 kk.
        Nyt vk loppuna ajoi autolla ja puhalsi 0,48 ajokortti lähti mutta mietin et onkohan se ajokielto nyt vuosia?

        Toivottavasti, noin suunnilleen loppuelämän. Poikasi ei selvästi ole sopiva ajo-oikeuden haltijaksi.


      • vcdsvd kirjoitti:

        Toivottavasti, noin suunnilleen loppuelämän. Poikasi ei selvästi ole sopiva ajo-oikeuden haltijaksi.

        No olipa ilkeesti sanottu, toivon ainakin että ottaa nyt opikseen ettei elämä lähde ihan vikasuuntaan


    • Nemitön

      Moi jos minä kysyin tulleko vastausta heti

    • Nemitön

      Ratijuopus puolus näyti0,54

    • sadfasfasfa

      Riippuu missä päin asut, savon seudun lakihuorat arpoo ankarampaa tuomiota kuin muualla päin suomea.

    • Nemitön

      Hei, osako kuka vastata nopeasti mulla on tullu hastehakemus, jonka verikokessa 1,31 promilleja alkohli syytaja vaati noin 6 kuukauta ajokieto ja kirjallinen mentely menee oikeuden työ varten ajokortti pakollinen ja nyt on kuluunyt mielken 3, 5 kuukauta osako kuka sanoa kuinka tulle ajokielto mulls ja tä on ensimäinen kerta

      • Talvisotaa

        Tuomari osaa kertoa


    • Mllkjjhggff

      Ja samalla opettele suomenkieli kun selviät

    • Anonyymi

      Jäin kanssa törkeästä rattijuopumuksesta nalkkiin. Muistamani mukaan puhalsin yli 2promillea (tarkkaa lukemaa en ole vielä kuullut). Kyttiksellä helpotettiin ehkä mun oloa ja sanottiin ajokiellon pituudeksi n. 5kk. En jäännyt itse teosta kiinni poliiseille, mutta kerroin ajaneeni parkkipaikalle. Olen ensikertalainen tämmöisessä ja voin nyt jo sanoa että henkinen katumus vetää vertoja ajokiellolle, sekä sakoille.

      Kysymys siis kuuluu: Onko lähes mahdotonta saada lyhennystä ajokieltoon, vaikka promillet oli yli sen 2? Koulun ja työn ohella olisi kortittomuus aika karseeta.

    • Anonyymi

      Itse krapula päivänä join olutta ja oli kilometri matkaa kotiin en ollut liian humalassa vaikka oli silti tyhmää lähteä ajamaan poliisit pysäytti kun ei ollut valoja päällä ja puhallutti mut ja näytti sitten 0,54 ihmetteli poliisikin kun oli noin paljon kun ei nekään huomannut yhtään että olin humalassa ennenkun puhalsin eli ajoin ja käyttäydyn järkevästi tilanteeseen nähtynä niin ja ekakertalainen mitähän mahtaa tulla?

      • Anonyymi

        "En ollut liian humalassa"? Jos olet yhtään päihtynyt, se on liikaa rattiin! Oon mäkin sönköttänyt kahen promillen humalassa "en oo kännissä", mutta ei se faktoja poista. Älä mene rattiin jos on yhtään promilleja mittarissa.

        "Rattijuopumukseen syyllistynyt kuljettaja tuomitaan sakkoon tai enintään kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen. Törkeästä rattijuopumuksesta rangaistus on vähintään 60 päiväsakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Mahdolliset vamman- tai kuolemantuottamukset lisäävät rangaistuksen kokonaismäärää.
        Rattijuopumukseen syyllistynyt määrätään myös ajokieltoon. Ajokielto voi olla enintään viiden vuoden pituinen."

        ja

        "Rattijuopumuksesta ajokielto on vähintään yhden kuukauden pituinen ja törkeästä rattijuopumuksesta tai törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta vähintään kolme kuukautta. Mikäli rattijuopumukseen syyllistynyt kuljettaja viiden vuoden aikana uusii rikoksensa tai syyllistyy törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, ajokielto kestää vähintään kuusi kuukautta. Mikäli viiden vuoden aikana tehdyt tällaiset rikokset ovat kumpikin törkeitä, ajokiellon vähimmäisaika on yksi vuosi."

        ja

        "Rattijuopon tyypillisin rangaistus on 50 päiväsakkoa ja kortti kuivumaan puoleksi vuodeksi"


    • Anonyymi

      Kaveri ajoi autoni ojaan ja minä olin kuulemma yrittänyt sitä peruuttaa sieltä pois mutta eihän se liikahtanut sieltä senttiäkään mihinkään suuntaan. Olin aika kännissä, melkein 2 promillee näytti puhallus. Minkähänlaista tuomiota sitä voisi odotella?

    • Anonyymi

      0.64 mg/l puhalsin eli törkeän puolelle. Sain 25 päiväsakkoa ja tässä odotellaan ajokiellon varsinaista pituutta.

      • Anonyymi

        Itse ajoin idioottina 203km/h / 100kmh alueella, 0,27mg/litra. Ainakin auto vaihtuu hitaampaan ja viimeinen kerta kun kännissä ajan. Törkeä liikenteen vaarantaminen ja rattijuopumus. Mitä mahtaa oikeus sanoa? Ensimmäinen kerta kun mitään rikosrekisteriin saan. Sakot on ok, mutta kauankohan mahtaa kortti olla hyllyllä? Työn teko on kuitenkin kortista riippuvaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse ajoin idioottina 203km/h / 100kmh alueella, 0,27mg/litra. Ainakin auto vaihtuu hitaampaan ja viimeinen kerta kun kännissä ajan. Törkeä liikenteen vaarantaminen ja rattijuopumus. Mitä mahtaa oikeus sanoa? Ensimmäinen kerta kun mitään rikosrekisteriin saan. Sakot on ok, mutta kauankohan mahtaa kortti olla hyllyllä? Työn teko on kuitenkin kortista riippuvaista.

        Kyllä se oikeus vankeutta tarjoaa ehdollisena. Ajokielto ei jää ainakaan alle kuuden kuukauden.


    • Anonyymi

      Muistakaa jotta juoppoputkassa olotkin vaikuttaa ajokorttiin.Kaveri pikkasen rillutellut tässä koko talven ja ollut 18 kertaa juoppoputkassa. Nyt meni ajokortti hyllylle ja päihdeseurantaaan vuodeksi jotta saa kortin takaisin.

    • Anonyymi

      Miten kauan porukalla on mennyt törkeissä että on kuulunu käräjiltä jotain? Tässä nyt ihte jo 4kk ootellu että sieltä ees joku kirje tulis, mutta ei oo näkyny mitään

      • Anonyymi

        Tosijjaan tuli sitten 6kk jälkeen kirje että kortti pois tasan vuojeksi, mutta sain kumminkin 3kk anottua pois poppamies konstein. Ja sakkoa sen verran että ei enään ikinä tule niitä toivottavasti otettua. Alkoholinkin olen jättäny aikalailla täysin elämästä, mitänyt kerran viikossa pari saunaolutta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosijjaan tuli sitten 6kk jälkeen kirje että kortti pois tasan vuojeksi, mutta sain kumminkin 3kk anottua pois poppamies konstein. Ja sakkoa sen verran että ei enään ikinä tule niitä toivottavasti otettua. Alkoholinkin olen jättäny aikalailla täysin elämästä, mitänyt kerran viikossa pari saunaolutta

        Paljon oli promilleja ja monta päiväsakkoa napsahti?


    • Anonyymi

      3kk meni syyttäjälle etenemiseen. Päätös joku 4kk. Hitaasti nämä etenee, ajokielto on käytännössä lusittu kun paperit on valmiit.

    • Anonyymi

      Miksi jengi vaahtoaa ajokieltojen pituudesta niin hirveästi? Sakot ja rikosrekisterimerkintähän on ne oleelliset. Ajokortin vieminen ei nyt ihan hirveästi mitään estä. Auto käynnistyy avaimilla.

    • Anonyymi

      Kuika pajon tulee sakkoa ajoin 64mg humalassa

      • Anonyymi

        Isot ihmettelyt.
        Tuo vastaa suunnilleen vähän vajaata 150 promillea. Kun tiettävästi kovimmatkin mitatut tulokset ovat selvästi alle 10 promillen, niin sinä pistit heti suuruusluokkaa 20-kertaisesti paremmaksi.


    • Anonyymi

      Mitähän kaikkea seuraamuksia tulee 1.13mg/l ratista? Ensikertalainen, yöaika, ei vilkas tie.

    • Anonyymi

      2,54 promilleina. Ehdollista vankeutta joku kuukausi, 6-10kk ajokieltoa ja 60 päiväsakkoa. Tuota luokkaa.
      Tuntuu että ajokiellot on pidemmät nykyään koska niistä päättää poliisi, ennen päätti käräjät. Itse sain 14kk ajokieltoa ensikertalaisena. 3.2 oli promillet enkä aiheuttanut vaaratilanteita.

    • Anonyymi

      Tutulla tuli päätös käräjiltä törkeästä ratista ja siinä ei mainita mitään ajokiellon pituudesta. Rikosuhrimaksu 80e ja ehollista vankeutta jonku verran en muista tarkalleen. Niin mistä sen tiedon saa et kauan se kortti on poliiseilla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1748
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      62
      1103
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      145
      1089
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      910
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      905
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      881
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      850
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      769
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      764
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe