weebly ja mega menu apua kaivataan

megamenu

Eli ongelmana siis mega menun luonti weeblyyn. Muuten homma sujuu loistavasti, mutten saa mega menun pudotusvalikoa halutun sivun alle. Vaan se näkyy aina kotisivun alla. Minkälaista koodia pitäisi yrittää pukata tuonne väliin, että saisin sen tietyn sivun alle.
Tällä ohjeella siis rakennellut: https://weeblytricks.weebly.com/how-to-create-a-mega-menu-in-weebly.html

4

224

  Vastaukset

  • Olet tekemässä erittäin pahaa virhettä, sotkeutumalla noihin kuvioihin.

   Miksikö ?
   Siksi että ilmainen Weebly, pakottaa säilyttämään mainokset, ja maksamalla 7€/kk niistä pääsee eroon, MUTTA tuo on jo kahden erittäin hyvän palvelinvuokran ylittävä kuukausimaksu. Noilla palvelimilla voisit pitää kymmeniätuhansia vastaavia sivuja ja paljon, paljon muuta.

  • Tuota en tietääkseni kysynyt? Mutta joo, jälkiviisaana tekisin sivuston ennemmin toiselle palveluntarjoajalle, mutta tässä vaiheessa olisi tappiollisempaa siirtää sivusto muualle. Mutta osaisiko kukaan auttaa tuon mega menun kanssa? Saisi sivustolle hieman parempaa käytettävyyttä.

   • Kyllähän tuolla antamassasi ohjeessa sanotaan, että jos haluat sen mega-valikon toiselle sivullekin, on se luotava sille sivulle erikseen. Se ei onnistu niin että lisäät tuohon pääsivun valikkokoodin jotain väliin. Tuonne ei näkäjään pääse tiliä luomatta tutustumaan käytännön tasolla, joten ohjeet jää MUTU-ohjeiksi.

    Jokainen sivu valitsemassasi sivupohjassa on fyysesti eri sivu, jonka sisältö näytetään valisemasi teeman mukaisesti tyylitettynä. Vaikka mega-meno parantaakin navikointia pöytäkoneissa se tekee navikoinnin tableteissä ja kännyköissä mahdottomaksi, joten joudut luomaan aivan erilliset teemat näille laitteille.

    Lyhyesti, jokaiselle sivulle luot oman mega-menun ja sille sisällön, et muokkaa pääsivun valikkoa siinä uskossa että sama mega-valikko näkyy myös About ja Contact sivuilla.


   • Weeblyn html/css editor aika onneton, joten siellä ei hirveästi pääse eri sivuille käsiksi. Koodaus näkyy samana vaikka sivu olisi mikä. Lähinnä eri sivujen tyyliä pääsee muokkaamaan. wordpress pohja olisi ilmeisesti tästä syystä parempi(?). Mutta itse ymmärsin ohjeen niin, että jos haluan menun näkyvän esim. sivuilla joissa header ja sivuilla joissa ei ole headeria niin minun pitää lisätä koodin pätkä sekä header tyyliin, että no header tyyliin. No tätä kokeilin jo sillä tavalla että poistin headerin siltä sivulta jolle menun halusin, koska muilla sivulla on header., ja laitoin headeriin tarvittavan koodin vain tuonne no header tyyliin. Tämä sai aikaan sen, että menun näkyy vain, kun menen kyseiselle sivulle ja silloinkin se putoaavain, jos vien hiiren etusivu painikkeen päälle eikä sen kyseisen sivun painikkeen mihin sen juuri haluaisin. Mutta esim. etusivulla ollessa se ei näy.
    Kokeillut nyt jo lyödä tuota koodia hieman joka paikkaan ja ainut mitä olen itse keksinyt olisi, että laittaisin tuonne custom-osioon koodin pätkää että haluan menun näkyvän vain tietyllä sivulla/tietyssä paikassa, mutta tähän sitten loppuukin oma tietotaitoni, että millainen koodinpätkän pitäisi olla. Kokeilin tosin jo page-id ym. hässäkkää, jolla juuri yritin spesifioida sivun jolle haluaisin menun tulevan.
    Voi toki olla, että olen äärettömän hakoteillä, ei ole mikään vahvin osaamisalue tämä.
    Mutta kiitos sinulle.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   140
   4033
  2. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   3976
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   Viihde ja kulttuuri
   24
   2375
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   196
   2179
  5. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   175
   1081