Salsan vaikeus VS lavatanssit !

Salsaqueen

Joku tietämätön kirjoitti, että salsassa viejän pitäisi osata 30-50 muuvia, ennenkuin on suosittu viejä ???? Täyttä puppua. Moista kirjoittava kuuluu samaan kastiin, kuin ne lavatassijat jotka vääntävät hampaat irvessä kaikki kursseilta opitut häkkyrät, vaikka naiselle riittäisi muutama, hyvin musiikin tahtiin tanssittu muuvi, silmiin katsomisen ja hymyn kera.
Sitten salsaan. Olen 29 vuotia tyttö, ja tanssinut salsaa 4-vuotta. Minua hakemaan tulevan miehen ei tarvitse osata kuin muutama hyvin, tahdissa suoritetteu vienti, hymyn kera. Sama bachatassa. En ymmärrä miksi muuvien määrä muka tekisi tanssijan. Miehen kannattaisi ryhtyä opiskelemaan salsaa ja bachataa koska salsabileissä soitetaan vain näitä. Tanssilavalla pitää tulokkaan opetella 10 erilaista tanssia ja tanssia niitä hyvin, suosiota saadakseen. Kummassakohan tanssilajissa mies etenee helpommin taituriksi, opetellen kahta vai yli 10 erilaista tanssia. Miettikääpä miehet tätä !!

6

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • salsaonhelppoa

      Seuraajan ei tarvitse osata salsassakaan yhtään muuvia, ellei hänellä ole tarkoituksena tehä teikoveria! Nimittäin seuraajan tarvitsee salsassakin osata ainoastaan raami. Ja salsa on hyvin suosittu lavatanssi, jota kuten muitakin lavatansseja tanssitaan hyvin erilaisilla tyyleillä. Oikeastaan polkka on ainoa lavatanssi, jota tanssitaan samalla tyylillä. Ite oon kylläkin vetänyt polkkaakin eri tyylillä.

      Ketkä väittää, että 50 muuvia tekee suositun viejän on väärässä...kauhean väärässä: keskinopeudella 200 bpm ja keskimääräisellä 8-kuviolla tämä tarkoittaisi, että salsa-biisin pitäisi kestää 16 minuuttia.

      • kannattamiettiimikäkanna

        Tarkistin salsa-biisien pituuden salsamusiikkikirjastostani (yli 200 tanssilaatubiisiä eikä yhtään kuraa). Pisin on vajaat 10 minuuttia, joten tätä pidempiä ei ilmeisesti levytetä. Varttituntisia olen kuitenkin live-keikoilla mennyt reippaasti yli 200 bpm: kin, joten en pitäisi täysin mahdottomana sitäkään, että 16-minuuttisiakin livenä esitettäisiin. Mutta en silloinkaan lähtisi lähestymään salsailutilannetta mahdollisimmankin monella kuviolla, koska salsassa on muutamia kuvioita, jotka tarjoavat oikein vietynä seuraajalle oivia tilaisuuksia hyväillä haluamistaan kohdista viejää ja nämä kuviot ovat pääsääntöisesti jonkin verran pidempiä kuin salsassa keskimäärin käytetyt kasikuviot. Vastaavia kuvioita on tosin muissakin tanssilajeissa, että ei siinä mielessä mitään uutta lavatanssirintamalta.


    • daadirlandaada

      Voi kun sitä korkeintaan keskinkertaisena viejänä toivoisi noiden queenbeen sanojen olevan totta, mutta sitten sitä herää päiväuniltaan. Tuon muutaman kymmenen kuviomäärän ymmärtää siinä mielessä, että jos sitä salsaa tanssitaan parin kolmen kappaleparin sijaan kaksi kolme tuntia, niin kyllä siinä daamin hymy alkaa hyytyä jossain kohtaa niitä paria kolmea muuvia toistellessa illan aikana.

      • bileissäerimeininki

        Salsan ja kaikkien muidenkin tanssien bileissä on ideana tanssia kaksi tai yleisemmin yksi biisi saman henkilön kanssa. Tietysti mikäli salsan tai jonkun muun tanssilajin kokemasi bileet ovat olleet niin epäsuosittuja, että olet joutunut tanssimaan siellä toisen paikalle vaivautuneen kanssa koko illan, mainitsemasi kuviovähyysongelma saattaa tulla eteen vähän kokeneemmallekin.


    • Paljononkinvähän

      Salsakursseilla tulee eteen syksyn aikana helposti 20-30 kuviota ja keväällä sama määrä. Muutaman vuoden jälkeen niitä voi olla jo satoja. Käytännössä tosin läheskään kaikkia ei saa jalostettua aktiiviseen käyttöön. Monet kuvioista ovat lyhyitä ja on tulkitsijasta kiinni laskeeko niitä vai pelkästään pidempiä yhdistelmiä. Lisäkuvioiksi voi joku laskea myös tanssimiset suljetussa ja avoimessa otteessa, tai eri käsiotteilla. Kuvioita kertyy uskomattoman helposti 30. Keskitasoisella salsaajalla on useita kurssivuosia takana. Lähes aina, kun joku puhuu kuvioista, oletetaan tekniikkapuoli jätetyksi sivuseikaksi. Tietenkin yhden tanssin aikana riittää hyvin jo vajaat kymmenen kuviota, mutta hiukan turhauttavaa olisi toistaa aina vain ne samat jokaisella kerralla ja jokaisen kanssa.

      • salsaon

        Salsa ei ole kuvioita. Salsa on raamia ja vartalovientiä ja vartaloseuraamista. Kuvioita käytetään koristamaan salsaa. Salsa on sekä pyöreää että pitkuliaista, mutta ei kulmikasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe