ikäihmiset yleisissä tansseissa, onko asiallista

jalalla.koreasti.ikäihmi

Miten suhtaudut vanhemman sukupolven edustajaan yleisissä tansseissa?Tarkoitan nyt yli 70-vuotiasta, jolla on hyvä liikuntakyky tallella ja tanssin kokemusta, mutta joka ei aina käden alituksista välitä, kun ei ole niitä harjoitellut?

Jos on jo kahdeksaakymppiä lähentelevä mies, niin lähdetkö mukaan, kun tulee kumartamaan ja ojentamaan kätensä? Entä jos on kahdeksankympin paikkeilla oleva nainen (ikää tosin monesti vaikea päätellä), menetkö hakemaan tanssin pyörteisiin?

Kun naiset ovat hakemassa, osat tietysti vaihtuvat.

Onko hyviä/ huonoja kokemuksia? Suosittelesitko mielessäsi kahdeksankymppisille tanssi-illaksi kuitenkin mieluummin kotiinjäämistä?

85

3286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • daadirlandaada

      Suosittelen vanhemmalle henkilölle, että käy tutustumassa lavailtaan. Iltamyöhäisyys ja matkat eivät tosin ehkä kaikkia. houkuta. Tanssimaan pystyy kaikki lajit ilman kädenalituksia, jos näin haluaa, mutta selvähän on, että osa meistä haluaa ja tykkää mennä tietyt kappaleet muutoin kuin sylitanssina, Jos ei nappaa, niin sitten kannattaa kartoittaa muut vaihtoehdot, kuten päivätanssit, eivätkö nämäkin ole "yleisiä tansseja" tai paikallisen tanssiseuran tarjoamat vaihtoehtot,. Sehän on vain tosiasia, että monet tanssikursseista ovat enemmän sosiaalitilaisuuksia. En tiedä, onko se jotenkin yhdistysten säännöissä rajoitettua vai voisiko enemmänkin miettiä sosiaali- ja opetuskurssien eriyttämistä. Tanssi on todettu erinomaiseksi harrastukseksi, joten keep on going and rocking :)

      • kretonkiin_nojaillen

        Eikö tanssikursseilla kuitenkin opeteta tanssia? Miten ne sitten ovat sosiaalisen puolen tilaisuuksia?
        Heti alkuun muuten hyvin asiapitoinen puheenvuoro.


      • daadirlandaada
        kretonkiin_nojaillen kirjoitti:

        Eikö tanssikursseilla kuitenkin opeteta tanssia? Miten ne sitten ovat sosiaalisen puolen tilaisuuksia?
        Heti alkuun muuten hyvin asiapitoinen puheenvuoro.

        Kyllähän siellä opetetaan ja se on ihan hyvä myös vanhemmalle henkilölle, jos palautteen myötä vähän fiksailee omia juttujaan. Mutta jos vertaan siihen ajatukseen, että kurssi olisi ihan oikeasti ohjaajan = valmentajan johdolla vedetty oppimistilaisuus, jonka suorituksissa ollaan satasella mukana, niin kyllä nämä tilaisuudet tuntuvat enemmän sosiaalitanssimiselta kuin tiukalta treeniltä.


      • Tanssitaan.Tampereella

        Paikallisten tanssiseurojen tanssit yleensä nuoremmille ja kädenalitanssijoitten suosimia.
        Ei mitään lähi lähitansseja. Miksi lavailtaan kun päivätanssitkin keksitty.


      • Tanssitaitoinen

        Moro --sieltä Tampereelta minäkin -- (Lähtöisin) Ja kävin aina sielä ollessani Joka viikko n2 kertaa tanssimassa , Jäin nuorena lekeksi Ja kontaktin puutteesta kai ne tanssit kiinnosti . Vitsi missä "totta toinenpuoli": Ja vientiä piisas . Konsun päivätanssit (38 vuotiaana leskeksi ) leskenä . Ja nuorena aloitin 17 vuotiaana Ne tanssit loppu kun naapurinpoika tuli Armeijasta . ja huomasi , että olin päässyt" Lastenkengistä" . Oli kiva kesä tanssilavakin Järvensivun lava . Joka sekin purettiin joskus. Mutta Päätin katsella "maalimaa" ja muutin kauas pois näistä mansen maisemista se oli sillon kun tuli Kutsu samaan ammattiinkin . Työttömänä en ole ollut kun nyt Kun täytin 65 v ja En viitsi sanoa ikääni --mutta Kekkeenä olen pysynyt ilman sairauksiakin ! Painaa puuta (:


    • osaan.väistellä

      Ikäihmiset ovat suuri ryhmä tanssipaikoilla. Aika paljon myös iäkkäät ovat käyneet
      kursseilla ja oppineet eri tanssilajeja. Ikä näkyy aina ihmisen olemuksessa,
      vaikka monet eivät sitä itse huomaa: liikkuminen on jäykkää, ryhti monella kumara,
      liikkeet verkkaisia ja askeleet lyhyitä. On kohteliasta tanssia kaikkien kanssa.
      Omasta puolesta kaikenikäiset voivat käydä tanssipaikoilla, mutta itse välttelen
      tietoisesti paikkoja, jossa ikäihmisiä on paljon.

    • tulevaikäihminen

      Mistä alkaen on ikäihminen - miten se määritellään?

      Esim yleisestä eläkeiästä 65vee - vai mistä?

      Onko esim Sauli Niinistö ikäihminen ?

      Onko Rolling Stones Ikäihmisten bändi?

      Katri- Helena? -Paula Koivuniemi? -Markku Aro ?_Anita Hirvonen?

      Vai ehkä jo 55vee Niinkuin esim Kaija Koo

      No, Aira Samulin varmaan on mutta kuuluuko kysyjän mainitsemaan kategoriaan sittenkään ?

      Vai onko ikäihminen semmoinen jolla jo liikkeet ja järjenjuoksu hidastuneet,

      Kuka kertoisi?

      • gfchg

        Fyysisen kunnon puolesta ikäihminen on nykyisin alkaen n. 22 vuodesta ylöspäin


    • Sekaantunkeutuja

      Jokainen sen saa itse kokemusten kautta selvittää missä parhaiten viihtyy. Itse tykkään tanssia lähes kaikkea mukaanlukien salsat, bugit ja jopa westit, vaikka eläkettä nautiskelen. Syystä että tanssikärpänen puri kunnolla vasta melko iäkkäänä, alle 40v en lavoilla vielä käynyt. Päivätansseissa en ole vielä nähnyt riittävästi houkutusta. Muiden liikuntaharrastusten vuoksi kestävyydessä eikä musiikin tahdissa pysymisessä ole ollut koskaan ongelmia. Hitaat ja nopeat molemmat yhtä mieluisia. Kieltämättä asiaa vaikeuttaa, kun omassa ikäluokassa tanssimieltymykset ja -tyylit ovat pääsääntöisesti kovasti erilaisia, eikä ole rohkeutta hakea paljoa nuorempia.

    • onkopelitpelattu

      "Mistä alkaen on ikäihminen - miten se määritellään?"

      Ikääntyminen ei ole ikäkysymys, vaan siihen vaikuttaa paljon kunkin oma
      elämäntilanne. Tunnen useita, jotka ovat lopettaneet tanssimisen, kun ovat omasta
      mielestään vanhoja käymään tanssipaikoilla. Tunnen myös sellaisia, jotka rakentavat
      uutta taloa eläkepäivinään ja samanikäisiä, jotka muuttavat palvelutaloon asumaan.
      Tanssimiseenkaan ei ole mitään ikärajaa. Tanssia voi niin kauan, kun jalat ja
      pelisilmä toimii.

    • valssi_soi_mieleen_toi

      Joku ehdotti edellä, että ikäihmiset, panisin ikärajan 60 vuoden kohdalle, saisivat käydä omissa tansseissaan, päivätansseissa, eläkeläisten tansseissa ja vastaavissa, jolloin nuoriso kävisi omissa tansseissaan.
      Taitaa kyllä olla niin, ettei nuorison "omia" tansseja juuri ole. On kyllä nuorison tapahtumia, joissa erilaiset megatähdet esiintyvät. Niissä ei paljoakaan tanssita, möykätään kyllä - ja maksetaan lipuista melkoinen hinta.
      Alle kolmikymppisillä tanssimusiikinmaku on jo aika tavalla toista kuin yli viisikymppisillä. Periaatteessa tanssipaikka voisi profiloitua joko nuorison tai vanhemman väen tanssipaikaksi.
      Varsin pian huomaisivat tanssien järjestäjät, ettei kannata pitää nuorison tansseja, joihin vanhemman sukupolven väkeäei tule.
      On järjestettävä tansseja, joihin vanhempi väki tulee ja järjestettävä musiikki mukaan. On pienempi tappio, jos nuoriso ei tule mukaan.
      Nuorison kannattaisikin opetella tansseja,joita vanhempi väki tanssii, polkasta ja jenkasta alkaen. Niin voitaisiin tanssia kaikki ikäluokat yhdessä.

      • uutta.musiikkiako

        Kun ikäihmiset lopettavat tansseissa käymisen, loppuvat myös tanssipaikat
        nykymuodossaan. Nuoria on aina ja kaikissa tanssipaikoissa niin vähän, ettei
        sillä kävijämäärällä tanssipaikat pysy pystyssä. Lavatansseissa soitettava
        musiikki on monen nuoremman mielestä "vanhaa tanssimusiikkia."
        Tanssilavojen pitäisi uudistua, mutta miten?


      • daadirlandaada

        Eikö lavamusiikki ole aika perinteistä myös monen muun vanhemman mielestä kuin minun (:o
        Olen aikaisemminkin tainnut jo kirjoitella, että minusta Ruusulinnan perjantai on ollut erittäin toimiva konsepti. Yksi hyvä bändi, joka uskaltaisi olla tarjonnassaan rohkea, kuten esim Suvi Moodeineen viimeksi. Tulikohan yhtään humppaa ja mukaan mahtui discoa yms. Sekä dj, joka asiantuntemuksellaan osaa valita hyviä uusia tanssikappaleita, joita tosiaan löytyy ihan riittävästi.


      • enollutpaikalla
        daadirlandaada kirjoitti:

        Eikö lavamusiikki ole aika perinteistä myös monen muun vanhemman mielestä kuin minun (:o
        Olen aikaisemminkin tainnut jo kirjoitella, että minusta Ruusulinnan perjantai on ollut erittäin toimiva konsepti. Yksi hyvä bändi, joka uskaltaisi olla tarjonnassaan rohkea, kuten esim Suvi Moodeineen viimeksi. Tulikohan yhtään humppaa ja mukaan mahtui discoa yms. Sekä dj, joka asiantuntemuksellaan osaa valita hyviä uusia tanssikappaleita, joita tosiaan löytyy ihan riittävästi.

        No, minkä ikäistä oli tanssiporukka tuona iltana ?


      • Anonyymi

        Paljon on kuuskymppisiä vielä töissä eikä eläkkeellä, joten ei ne mihinkään päivätansseihin kerkee. Monella eläkeläiselläkin päivätansseissa käyntiä rajoittaa muut harrastukset jotka on päivällä samaan aikaan kun ne päivätanssitkin. Miksi he eivät saisi käydä siellä iltatansseissa, lippunsa maksaa siinä kuin muutkin ilman alennuksia jos eivät tanssiseuran tms alennuksia saa. Taitaisi kovin köyhiksi mennä iltatanssit joka puolella jos yli kuuskymppisten pitää pois jäädä. No olisihan tietysti näillä nuoremmilla häkkyröijillä enemmän tilaa loikkia.


    • jalalla_koreasti

      Pelätään sitä, että tanssilavakulttuuri kuihtuu, kun väki vanhenee ja nuoriso ei käy lavoilla.
      On sitten kysytty, miten lavojen toimintaperiaatteita pitäisi muuttaa.

      Jos lähtökohtana on nuorison nykyinen musiikkimaku, niin tuskinpa tanssilavoja saadaan nuorison mieleisiksi. Nuorison tilaisuuksissa pitää olla väkeä tuhansia, ei siihen tanssilava riitä. Liputkin ovat sitten josssakin viidenkympin tienoilla.

      Ei tähän oikein muuta päämäärää keksi kuin sen, että nuoriso hyväksyy perinteisen tanssimusiikin ja paritanssin. Siihen ilmeisesti tarvitaan musiikin ja tanssin tunnetuksi tekemistä eri tavoin nimenomaan nuorison parissa, ja varsinkin somessa.

      Tanssi ei ole pelkästään musiikkia ja liikettä. Siihen kuuluvat myös hyvät tavat.

      • öopkijj

        Niin ei auta vaikka lavoilla olisi ihan puhtaasti nuorison musiikkia. Nuoret kun eivät käy paljoa ulkomenoissa, edes kapakoissa. Tämä siis kun verrataan takavuosiin.


      • näinsennään
        öopkijj kirjoitti:

        Niin ei auta vaikka lavoilla olisi ihan puhtaasti nuorison musiikkia. Nuoret kun eivät käy paljoa ulkomenoissa, edes kapakoissa. Tämä siis kun verrataan takavuosiin.

        Nuoret saavat jo lukion vanhojentansseissa kosketuksen ja siihen jääkin kun ei lavameininki kiinnosta, esim tyttäreni 36v koulukavereista kukaan ei ole ollut kiinnostunut ja osa meinasi jo niistä vanhojentansseista aikoinaan jäädä pois........ konserteissa, festareilla yms käyvät katsomassa ihan eri esiintyjiä ja joskus ravintolassa tai Himoksen kaltaisissa bilepaikoissa jotain bändiä katsomassa.
        Paljon on myös nuoria (20-40v) joilla perhe/ opinnot/työ vie ajan, kaikki kun ei esim ole työssä ma-pe 7-16 että olisi sitten viikonloppuna aikaa viihteelle.
        Jos joku yksittäinen nuori olisikin kiinnostunut lavatansseista niin kyydin puute asettaa rajoituksia lähteä mihinkään jos se "lähilava" on monenkymmenen kilometrin päässä............. se paikallinen ravintola kun usein on lähempänä ehkä jopa kävelymatkan päässä ja ne kaveritkin on siellä......joten ei vaikea arvata kumpaan se nuori menee.


      • että.kansanliike.tanssia
        näinsennään kirjoitti:

        Nuoret saavat jo lukion vanhojentansseissa kosketuksen ja siihen jääkin kun ei lavameininki kiinnosta, esim tyttäreni 36v koulukavereista kukaan ei ole ollut kiinnostunut ja osa meinasi jo niistä vanhojentansseista aikoinaan jäädä pois........ konserteissa, festareilla yms käyvät katsomassa ihan eri esiintyjiä ja joskus ravintolassa tai Himoksen kaltaisissa bilepaikoissa jotain bändiä katsomassa.
        Paljon on myös nuoria (20-40v) joilla perhe/ opinnot/työ vie ajan, kaikki kun ei esim ole työssä ma-pe 7-16 että olisi sitten viikonloppuna aikaa viihteelle.
        Jos joku yksittäinen nuori olisikin kiinnostunut lavatansseista niin kyydin puute asettaa rajoituksia lähteä mihinkään jos se "lähilava" on monenkymmenen kilometrin päässä............. se paikallinen ravintola kun usein on lähempänä ehkä jopa kävelymatkan päässä ja ne kaveritkin on siellä......joten ei vaikea arvata kumpaan se nuori menee.

        Taas tuli asiallinen mielipide, joita kyllä tuntuu riittävän.
        Nuoriso käy mielellään festareissa, konserteissa ja bileissä, mutta eiväthän ne ole kunnon tanssia.
        Onko nykynuorisolle perinteisen paritanssin oppiminen niin vaikeaa, ettei se halua tai jaksa oppia sitä?
        Kyllä nykylavoilla saa alle 35-vuotiasta jenkan taitajaa jo etsiä. Sen sijaan 70 -ikäisissä niitä on vaikka kuinka.
        Pitäisikö perustaa kansanliike tanssitaidon edistämiseksi? Siihen suuntaanhan edellisessä oli puhetta.


      • daadirlandaada

        En ihan ymmärrä, miksi aina nostetaan nämä perinnetanssit esille "oikeina tanssilajeina". Olen aikanaan jenkan tanssikurssilla opetellut, mutta kertaakaan en ole sitä lavalla tanssinut, kun kyseinen ei vaan ihan oikeasti huvita. Mutta tanssikoon kuka tykkää.


      • vanhus
        näinsennään kirjoitti:

        Nuoret saavat jo lukion vanhojentansseissa kosketuksen ja siihen jääkin kun ei lavameininki kiinnosta, esim tyttäreni 36v koulukavereista kukaan ei ole ollut kiinnostunut ja osa meinasi jo niistä vanhojentansseista aikoinaan jäädä pois........ konserteissa, festareilla yms käyvät katsomassa ihan eri esiintyjiä ja joskus ravintolassa tai Himoksen kaltaisissa bilepaikoissa jotain bändiä katsomassa.
        Paljon on myös nuoria (20-40v) joilla perhe/ opinnot/työ vie ajan, kaikki kun ei esim ole työssä ma-pe 7-16 että olisi sitten viikonloppuna aikaa viihteelle.
        Jos joku yksittäinen nuori olisikin kiinnostunut lavatansseista niin kyydin puute asettaa rajoituksia lähteä mihinkään jos se "lähilava" on monenkymmenen kilometrin päässä............. se paikallinen ravintola kun usein on lähempänä ehkä jopa kävelymatkan päässä ja ne kaveritkin on siellä......joten ei vaikea arvata kumpaan se nuori menee.

        Tuo nuorten tanssiminen näyttää olevan vähäistä varsinkin poikien. Oma pojantytärkään ei näytä käyvän vaikka aivan nuorena harrasti jopa kilpatanssia. Itse käyn varsinkin päivätansseissa ja vanhin kävijä siellä on täyttänyt 95 vuotta ja jalka nousee.


      • Kaikkieivätvainhalua
        että.kansanliike.tanssia kirjoitti:

        Taas tuli asiallinen mielipide, joita kyllä tuntuu riittävän.
        Nuoriso käy mielellään festareissa, konserteissa ja bileissä, mutta eiväthän ne ole kunnon tanssia.
        Onko nykynuorisolle perinteisen paritanssin oppiminen niin vaikeaa, ettei se halua tai jaksa oppia sitä?
        Kyllä nykylavoilla saa alle 35-vuotiasta jenkan taitajaa jo etsiä. Sen sijaan 70 -ikäisissä niitä on vaikka kuinka.
        Pitäisikö perustaa kansanliike tanssitaidon edistämiseksi? Siihen suuntaanhan edellisessä oli puhetta.

        Sen itselle sopivan taitavan löytäminen rivistä on varsin hankalaa olipa tanssilaji mikä tahansa. Paitsi ne, joiden taidon sopivuuden muistaa aikaisemmista kokemuksista. Kuten daadirlandaa minäkään en halua tanssia jenkkaa, vaikka olen haettuna sitäkin tanssinut. Ja vielä pahempaa: sama koskee polkkaa, humppaa ja usein tangoakin. Onneksi useimmat sentään osaavat nopean foksin jo fuskuna. Monet ymmärtävät luetella osaamiseksi vain perinteiset lajit. Jenkan taitoa voi verrata bugin, salsan, buugin ja monen muun lajin yhteen keskipitkään kuvioon, ja monet (pääasiassa nuoret, jotkut vanhemmatkin) osaavat näitä jenkan veroisia kuvioita lihasmuistista useita per laji. Tietenkään kuviot eivät yksin auta, jos lajitekniikka ei ole kohtuudella hallinnassa.


    • Otoslerosis

      Olen jo lähellä 80 kymmentä,tanssinut kaksikympisestä lähtien.tanssitaitoni lähes kaikkea jivekin luistaa vielä hyvin,vaikka tanssinkin paljon vaimoni kanssa niin jos on tilaisuus myös nuorten naisten kanssa. Heissä on vasta hyvän tanssitaidon omaaviakin,lähtevät mielellään. Tahtoo olla oma ikäluokka nuivia kädenalus tansseihin vaikka ovatkin mielekkäitä.

      • humppaa.ja.menoksi

        Samaa ikäluokkaa suurin piirtein ollaan Otoslerosisin kanssa. Kaikki tanssit sujuvat, hidasta valssia vielä harjoitellaan; polkassa on tosin vielä jotakin vialla.
        Nuorena tuli tanssia harrastetuksi. Tuli noin 45 vuoden tauko. sen jälkee jo vuosia eläkkeellä olleena ryhdyin harrastamaan uudelleen ja voimaperäisemmin - ja sillä tiellä ollaan. Tanssitaito on monella parempi, mutta ei uudelleen aloittaminen ole kaduttanut.
        Nuoria naisia en juurikaan hae, paitsi niitä, joita kukaan muu ei hae.sillä haluan heillekin tuottaa iloa.
        Kädenalustansseista en ole kovin kiinnostunut.


      • vanhus
        humppaa.ja.menoksi kirjoitti:

        Samaa ikäluokkaa suurin piirtein ollaan Otoslerosisin kanssa. Kaikki tanssit sujuvat, hidasta valssia vielä harjoitellaan; polkassa on tosin vielä jotakin vialla.
        Nuorena tuli tanssia harrastetuksi. Tuli noin 45 vuoden tauko. sen jälkee jo vuosia eläkkeellä olleena ryhdyin harrastamaan uudelleen ja voimaperäisemmin - ja sillä tiellä ollaan. Tanssitaito on monella parempi, mutta ei uudelleen aloittaminen ole kaduttanut.
        Nuoria naisia en juurikaan hae, paitsi niitä, joita kukaan muu ei hae.sillä haluan heillekin tuottaa iloa.
        Kädenalustansseista en ole kovin kiinnostunut.

        Hitaassa valssissa ei ole turhan kiire, mutta voihan sen tanssia vaikka vanhana tangona


    • Teinitohtori

      Eihän siellä ole muita kuin ikäihmisiä.

    • Kaikkimukaanvain

      Mikä helweeten ikärasisti aloituksessa urputtaa? Tanssit ovat julkinen tilaisuus eikä ilmoituksissa / mainoksissa eikä ovella ole ikinä minkäänlaista ikärajoitusta.

      • jonottanut

        Jospa tämä ikärajoitus olisikin se pointti. Tiedän aikuisten diskon,
        jonne alaikäraja on 50 v. Pitkät jonot oli oli paikkaan ja ikä tarkistettiin
        ovella. Ja hauskaa oli kaikilla.


      • Rajaton-kin

        Oisko diskoaminen eri juttu kuin lavatantsut? Yli 50:sten diskomusa taitaa olla hieman erilaista kuin nykynuorison mutta normitanssit ovat kaikille samoja. Siis walssit, tangot, foxit, jivet, humpat ...


      • jonottanut
        Rajaton-kin kirjoitti:

        Oisko diskoaminen eri juttu kuin lavatantsut? Yli 50:sten diskomusa taitaa olla hieman erilaista kuin nykynuorison mutta normitanssit ovat kaikille samoja. Siis walssit, tangot, foxit, jivet, humpat ...

        "Mikä helweeten ikärasisti aloituksessa urputtaa? Tanssit ovat julkinen tilaisuus eikä ilmoituksissa / mainoksissa eikä ovella ole ikinä minkäänlaista ikärajoitusta."

        Tämä 50 disko oli vastaus siihen, että tansseissa voi olla ikärajoitus. Miten se sitten
        kaikissa tanssitilaisuuksissa toimisi, niin siitä ei liene kokemusta.


      • Tyyppirajoitus
        jonottanut kirjoitti:

        "Mikä helweeten ikärasisti aloituksessa urputtaa? Tanssit ovat julkinen tilaisuus eikä ilmoituksissa / mainoksissa eikä ovella ole ikinä minkäänlaista ikärajoitusta."

        Tämä 50 disko oli vastaus siihen, että tansseissa voi olla ikärajoitus. Miten se sitten
        kaikissa tanssitilaisuuksissa toimisi, niin siitä ei liene kokemusta.

        Jos tanssipaikat jaettaisiin 50 tai 50- ikätarkastuksilla, niin aika moni menettäisi melkoisen määrän illan tanssitettavistaan. Taitaa se suurin massa tanssijoista olla 40-60 vuotiaita, jos kyseessä ei ole eläkeläisten suosimasta paikasta. 50 tanssipaikka alkaisi kiinnostaa ehkä vasta 65-70 ylittäneitä, yökuppiloissa ehkä jo vähän aikaisemmin, ainakin satunnaiseti.

        Mielestäni ikä ei ole se suurin viihtymättömyyttä aiheuttava tekijä tansseissa, edellyttäen että likimain kaikille löytyy riittävästi sopivia tanssitettavia. Tälläkin sivustolla on paljon kirjoituksia, joissa paheksutaan eri tyyleillä tanssivia. Tuskin kovin moni pettyisi, jos nämä tyytymättömät organisoituisivat ja perustaisivat mieleisiään tansseja omilla säännöillään. Parasta olisi silti suvaitsevaisuus ja hyväksyä erilaisuutta.


    • riihen.orren.alla

      "Pitäisikö perustaa kansanliike tanssitaidon edistämiseksi? "

      Ei taitaisi auttaa kansanliikkeet, eikä marssit asian puolesta. Ajatelkaa nyt
      vaikka marttakerhoja. Nekin ovat uudistaneet toimintaansa nykypäivän tarpeita
      vastaavaksi. Nykymartat ovat nuoria ja myös miehiä on mukana toiminnassa.
      Tanssilavat ovat jämähtänyttä perinnettä, Siksi lavoilla käy vain tanhuporukkaa.

      • Lavatseuranneetaikaansa

        Marttakerholaisen pitäisi käydä eri tanssilavoilla ja kertoa kommenttinsa vasta sitten. Käyn lavoilla, mutta en tanhua.


      • riihen.orren.alla
        Lavatseuranneetaikaansa kirjoitti:

        Marttakerholaisen pitäisi käydä eri tanssilavoilla ja kertoa kommenttinsa vasta sitten. Käyn lavoilla, mutta en tanhua.

        En kuulu marttakerhoon, mutta olen tanssiseurassa jäsenenä. Käyn kursseilla,
        tanssipaikoilla myös ja kesällä lavoilla. Jämähtämisellä tarkoitin näitä
        perinteitä, jotka siellä ovat aina olleet: Naiset hakurivissä, paritanssia, entä jos on
        nais -tai miespari hyväksytäänkö heidän tanssimisensa parina?
        aina soitetaan myös jenkkaa ja polkkaa, siis kansantansseja ym.
        Näillä kuvioilla on menty vuosisata, joten hiipumisen merkit on näkyvissä.
        Vanhemmat haluavat säilyttää tanssiperinteen, mutta nuoremmat eivät tiedä
        missä Säkkijärvi sijaitsee.


      • Sharmaa

        Naisparit on ihan hyväksytty muoto.Toisin on miesparien (härkäparien) hyväksyntä,ehkä Gay klubeilla?. Hakurivillä on vanhat toimivat perinteet.Säkkijärveä en tunne mutta on tunnettu polkka. Samoin Pyynikki valssi. Ei mene kaaliin tämä päänyli vemputus ja muu etätanssi hetkutus. Näillä vanhoilla mennään niin kauan kuin jalat kestää.


    • zzeb

      Onneksi koko humppaskene on vähitellen lähestymässä loppuaan. Vaikka tanssitaitoisia vanhuksia vielä löytyykin, yleisön tympeä käytös torjuu uusien harrastajien tuloa paritanssia harjoittelemaan. Orkesterit tähtäävät enemmän baarikeikoille jossa ihmiset oikeasti pitävät hauskaa.

      • eienääkysyntää

        Nämä tanssit nykymuodossaan saavat loppuakin. Vanhuksille on päivätansseja ja
        "ammattilaisille" omat salit, jossa hikipanta otsalla veivataan samoja tanssilajeja,
        vuodesta toiseen. Mihinkä näitä tanssipaikkoja enää tarvitaan?


      • onneksieitartteite

        -raflahiihtäjä ja paukkukeisari.


    • Aktiivitanssija

      Osaattekohan tanssia ja olettekohan itse käynyt tansseissa kun yritätte kaikin tavoin mollata hienoa tanssikulttuuriamme.
      Kurkkaathan tilastoja niin huomaat, että tanssiharrastus on kasvanut viimeisen 10-vuoden aikana.
      Tanssipaikka on ihanteellinen paikka kaikille ikäluokille tutustua toisiinsa hyvän tanssimusiikin tahdissa. Samalla ikäänkuin vahingossa luot sosiaalisia kontakteja ja samalla saat liikuntaa sekä
      mieleenpainuvia tanssielämyksiä.
      Kun / jos olette epävarmoja osaamisestanne, kannattaisiko pistäytyä tanssikursseilla, jossa voisitte vähän oppia perusteita, joilla voitte pahoittamatta mieltänne päästä mukaan nautittavaan tanssiharrastukseen.
      Toivotan kaikille / kaiken ikäisille hyviä tanssihetkiä .

      • hiipuuhiipuu

        Jos tanssiharrastus on lisääntynyt niin missä se näkyy? Tanssiravintolat lopettaneet yksi toisensa jälkeen, muilla tanssipaikoilla väkeä entistä vähemmän, ei enää Souvaritansseissakaan sellaista tungosta kuin takavuosina, bussikuljetukset lopetettu monille kesälavoillekin viimeisen 10 vuoden aikana kun ei enää kulkijoita.......Ehkä se lisääntyminen näkyy vain siellä eteläsuomen paikoissa, mutta onhan Helsingistäkin perinteiset tanssiravintolat hävinneet


      • surullistamuttatotta

        Väki vähenee lavoilla samaan tahtiin kun lavoja lopetetaan. Viimeisten vuosien ( 20 ) aikana jotain 100-200 lavaa lopettanut toimintansa. Ainoa missä tanssijat lisääntyvät on ns. eläkeläisten päivätanssit. Nekin alkavat muutaman vuoden päästä vähenemään.


      • Kokemustilastoa
        surullistamuttatotta kirjoitti:

        Väki vähenee lavoilla samaan tahtiin kun lavoja lopetetaan. Viimeisten vuosien ( 20 ) aikana jotain 100-200 lavaa lopettanut toimintansa. Ainoa missä tanssijat lisääntyvät on ns. eläkeläisten päivätanssit. Nekin alkavat muutaman vuoden päästä vähenemään.

        Mitään tilastoja en ole löytänyt. Seuduilla, joissa olen viimeiset 20 vuotta pyörinyt, kaikki käyttämäni lavat ovat yhä ilmeisen voimissaan. Vain yksi tulee mieleen, joka lopetti, mutta tilalle tuli uusi. Tanssiravintoloiden osalta kato on ollut lähes täydellinen. Tanssikouluja ja -seuroja on tullut lisää.

        Muualla satunnaisista syrjäseutujen lavoista olen havainnut niissä kävijöiden vähentyneen, erityisesti vähemmän vetävien esiintyjien iltoina. Tosin esiintyjillä on vaikutusta muuallakin, mutta monet järjestäjät osaavat ja onnistuvat varaamaan yleisöä houkuttavia yhtyeitä.


    • tilastotiedettä

      "Kurkkaathan tilastoja niin huomaat, että tanssiharrastus on kasvanut viimeisen 10-vuoden aikana. "

      Itse olen lukenut uutisia lopetetuista tanssipaikoista. Myös kaikki tanssiravintolat,
      joissa ennen kävin on lopettaneet toimintansa. Tanssiharrastuksen kasvaminen
      tarkoittanee rahastuskurssseja, joita on joka paikassa. Samalla tanssipaikat
      vähenee.

    • mellko

      Tanssi harrastuksena on kasvanut joissain ruuhkasuomessa, mutta yleinen tanssiminen on vähentynyt reippaasti. Siinä tulee sellainen väärä kuva kun samat joukot pyörii illasta toiseen samojen bändien keikoilla, että porukkaa riittää. Jokaista muotilavaa kohden on kymmenen lopettanutta.

    • Aina25

      En taaskaan jaksanut kaikkia kommentteja lukea. Itse olen 60 ja rakastan tanssimista. Tanssin lähes kaikkia lajeja, mutta nopeat lajit on minun juttu. Tietysti tango ja hidasvalssi kuuluu suosikki tansseihin. Lavoilla käyn enkä välitä jos joku pitää liian vanhana, itse en tunne niin🤣. Nimimerkistä huolimatta en luule mitään😉.

    • TiinaLiis

      Mukavinta on tanssia suunnilleen oman ikäisten kanssa. Nuoret ovat kauniita, ei käy kieltäminen. Tykkään sekalaisesta tanssiporukasta. Vanhat pehmentävät tunnelmaa.

      • Sopivastisopivaa

        Helpointa on hakea suunnilleen omanikäisiä. Mukavinta on tanssia lajinomaisesti, siihen sopivia ei omasta ikäluokasta aina löydy. Kauniita tai muuten mieleisiä on kaikissa ikäluokissa, aina ei rohkeus riitä hakemiseen. Erilaisuus (ikä ym.) tasoittaa tunnelmaa, vaikka kaikkien kanssa ei haluakaan tanssia. Ellei erilaisuutta ole liikaa, jolloin tuntee olevansa ihan väärässä paikassa, tai väärään aikaan.


    • jalalla.koreasti

      Käyn lähes 80-vuotiaana mielelläni yleisissä(kin) tansseissa. Tavallisesti menen yksin, puoliso
      (vaimo) ei ole kiinnostunut menosta. Vanhimmat haettavat naiset ovat 70-75-vuotiaita.
      Oman ikäluokan edustajia ei juuri näe.
      Jos jotakuta kuulen nimitettävän mummoksi, menen ilman muuta hakemaan asianomaista.

    • mietisitä

      Tanssipaikkojen kävijät ovat iäkkäitä ihmisiä jokapaikassa. Sen näkee jo yhdellä
      silmäyksellä. Kyllä tuosta tv-tanssi ohjelmastakin näkee tanssijoiden ikärakenteen.
      Onko se sitten jotenkin huono asia? Jos nämä nykyiset harrastajat eivät lavoilla
      kävisi, niin olisiko sitten siellä tanssipaikoilla ketään?

      • Miettimättä

        Kävin tässä viikon sisällä tansseissa. Kyllä meininki oli aivan erilaista kuin noista TV-tansseista saatu vaikutelma. Kieltämättä keski-ikä saattoi olla 45 paikkeilla, myös 20-30 vuotiaita joukossa. Suurin ero ehkä tanssityyleissä, 2-3 paria meni perusfoksia, muiden mieltyessä reippaaseen lajinomaiseen tanssimiseen. "Tupa" oli täynnä. Esiintyjä vaikuttaa, ja TV saattaa karkottaa monia pois.


      • Hämmastynny
        Miettimättä kirjoitti:

        Kävin tässä viikon sisällä tansseissa. Kyllä meininki oli aivan erilaista kuin noista TV-tansseista saatu vaikutelma. Kieltämättä keski-ikä saattoi olla 45 paikkeilla, myös 20-30 vuotiaita joukossa. Suurin ero ehkä tanssityyleissä, 2-3 paria meni perusfoksia, muiden mieltyessä reippaaseen lajinomaiseen tanssimiseen. "Tupa" oli täynnä. Esiintyjä vaikuttaa, ja TV saattaa karkottaa monia pois.

        Missä kävit kun toi keski-ilt noin nuori. Hämmästynny


      • mietisitä
        Hämmastynny kirjoitti:

        Missä kävit kun toi keski-ilt noin nuori. Hämmästynny

        Haluaisin myös tietää missä tämä nuorten suosima tanssipaikka sijaitsee.
        Itse käyn aika paljon eri paikoissa. Keski-iäksi arvioisin 55-60 vuotta,
        useimmissa paikoissa. Aina on vähän nuoria ja vähän myös yli 70 kymppisiä.
        Keski-ikä on kuitenkin aika korkea. Itseäni ei kenenkään ikä haittaa,
        eikä häiritse.


    • siellä-reissaillut

      Nuorissa ei ainakaan ole tulevaisuus lavatanssien saralla. Täällä käy samoin kuin Ruotsissa, jossa ei ole kuin muutama lava toiminnassa ja sielläkin keski-ikä on kovin korkea.

    • Eiseikävaanmuu

      Mukaan en lähde, jos tulee pyytämään. Paitsi, jos on normaalimitoissa tai sen alle oleva nainen, jolta sujuu mielellään myös kädenalipyörähtelyt. Yli 80-kymppisiä miehiä olen lavoilla nähnyt yleisissä iltatansseissa, jotkut ahkeria hakemaan, ja näkyvät usein keskilattialla naistenkin vuorolla. Kaikille ikä ei ole se ratkaisevin tekijä, jonkinverran olisi toivottavaa tarkkailla sopiiko se oma tanssityyli ja itse hakija haetulle. Ylilyönneillä voi aiheuttaa kiusallisia tilanteita toisille ja samalla itselle. Tämä siis yleissäännöksi nuoremmillekin. Jos itse tuntee tansseissa viihtyvän, niin paikalle vaan.

    • Revisiitä

      En edelleenkään ymmärrä, mikä hemmetin ongelma ikäihmisen ilmaantuminen tanssipaikalle jollekin ihmiselle on. Siellä saa vapaasti olla ihan kuka tahtoo olla. Itse en enää tahdo, ahtaus ahdistaa eikä se tarkoita sitä, että tanssilattia olisi liian täynnä.

    • Noinhan.asia.on

      Siitä pitää lähteä, että joka tansseihin tulee, on halukas tanssimaan kenen tahansa toiseen sukupuoleen kuuluvan kanssa, jos tämä esiintyy paikalla asiallisesti.
      Jos tämä ei miellytä, on parasta olla tulematta tansseihin.

      • mietisitä

        Ikäihmisiä, siis yli 75- vuotiaita ei kovin paljon käy tanssipaikoilla.
        Tanssiseurat, jotka kursseja pyörittävät ovat ikäätyneiden kohtauspaikkoja.
        Tämä on hyvä asia, koska moni vanhempi ahdistuu tanssipaikkojen
        tunnelmasta. Ihmetellään nuorten vähyyttä, mutta vanhakaan ei ole
        tanssipaikalle tervetullut.


      • Tansseissamietittyä

        Siis kyllähän se tanssista kieltäytyminen on varsin vähäistä, sitä tuskin voi sanoa ongelmaksi. Tietysti saattaa olla erilaisia keinoja, joilla haettavuuttaan voi vaikeuttaa. On sitten aivan toinen juttu haetaanko takaisin, ja moni ei taida hakea enää toistakaan kertaa ilman vastahakuja. Pitemmän päälle tuttujen hakuja ei siis yleensä tarvitse pelätä tai olla liian toiveikas. Jokaisella on omat syynsä miksi joitakin ei halua hakea. Syy saattaa olla ihan jossain muussa kuin ikäerossa. Kaikki noin samanikäisetkään eivät hae, vaikka samoissa paikoissa on käyty vuosia. Aina ei itsekään täysin ymmärrä miksi joitakin ei halua hakea, ehkä ei ole vain rohkeutta, jos haettava tuntuu esim. liian hyvältä tavalla tai toisella.


    • leijonanharjas

      Minusta harvatukkaiset miehet pitäisi kieltää tulemasta tansseihin. Varsinkin nuoret harvatukkaiset ovat ällöttäviä.

      • pitääpaikkansa

        Oletko kuullut. Mitä paskasempi tunkio sitä tuuheempi ruoho.


    • yuioyio

      Ratkaisu on helppo: kielletään kaikkia tulemasta jotka jotakin häiritsevät, niin tehden kukaan ei voi tulla ja paikat joutaa kiinni. Minäminäminä-kulttuuri pahoituksineen on todella mahtavaa.

    • seija75v

      En ymmärrä tätä aloitusta, enkä ikä keskustelua. Eihän tanssipaikoilla muita
      käykkään kun vanhempaa porukkaa. Tulevaisuutta ei tarvitse murehtia,
      koska tanssit loppuvat itsestään kymmenen vuoden kuluessa.
      Moni yli 80-kymppinen ei jaksa enää lavoilla pyöriä. Tanssitaan nyt,
      kun vielä on tansseja ja tanssipaikkoja.

      • kretonkiin.nojailija

        Seija kirjoittaa asiaa. Tanssilavojen ylläpito on kiinni meistä yli 70-vuotiaista. Jos emme olisi mukana lavoilla, niistä yhä useamman olisi lopetettava toimintansa.
        Tavallisten 4-5 tuntia kestävien iltatanssien liput alkavat olla jo kipurajoilla, kun niiden hinnat ylittävät 15 euroa.


      • Vieläjaksaajaoppii
        kretonkiin.nojailija kirjoitti:

        Seija kirjoittaa asiaa. Tanssilavojen ylläpito on kiinni meistä yli 70-vuotiaista. Jos emme olisi mukana lavoilla, niistä yhä useamman olisi lopetettava toimintansa.
        Tavallisten 4-5 tuntia kestävien iltatanssien liput alkavat olla jo kipurajoilla, kun niiden hinnat ylittävät 15 euroa.

        Lavatanssit ja muutkaan tanssit eivät ole niin suosittuja, että olisi varaa pitää niitä erikseen eri ikäryhmille. Kun vanhemmat opettelevat nuorempien suosimia lajeja ja nuoremmat vanhempien lajeja, niin sillä pärjää ja kelvollisten haettavien määrä ja viihtyvyys kasvaa. Vanhat lajit on paljon helpompi saada hyväksyttävään kuntoon kuin uudet lajit.

        Eläkeläistansseja olisi lähempänä, mutta en ole niihin vielä valmis. Ilmeisesti nekään eiväy ole kovin suosittuja, kun hintana näyttää olevan 12-13e 2,5 tunnin päivähypyistä. "Samanhintaiset" 5h iltatanssit maksaisivat noin 25e.


    • Epäasiallinen

      Aloittajan otsikon kysymys ei ole asiallinen ?

    • rrrrttyuuii

      Aloitushan on avoimen rasistinen. Mitä jos joku kysyisi, että onko asiallista kun naiset autoilee? Tai että tummaihoinen otetaan töihin?

      • Iätön

        Yeap, rasismia se on ikärasismikin.


      • ikärajoitus.tansseihin
        Iätön kirjoitti:

        Yeap, rasismia se on ikärasismikin.

        Jos tanssipaikoille on ala- ja yläikäraja, niin silloin täytyy tanssijoiden
        ikä tarkastaa, ennenkuin pääsee sisälle tanssipaikalle.
        Saattaisi myös lisätä kävijämääriä lavoilla, jos vain OIKEAN ikäistä
        porukkaa parketilla pyörisi....


      • Revisiitä

        Mutku se "OIKEA" ikä on aina se, mitä kulloinkin satutaan elämään.


    • humppaa.sutjakkaasti

      Monella paikkakunnalla pidetään iltapäivätansseja. Esiintyjät ovat edullisia, usein eläkeiän ylittäneitä musiikin harrastajia. Paikan ylläpidosta huolehditaan talkoovoimin.
      Paikalla vallitsee iloinen tunnelma.
      Suuri osa näiden väestä liikkuu myös iltatansseissa. Päälle seitsenkymppiset naisetkin uskaltautuvat mukaan.
      Jos eläkeikäistä väkeä ei olisi tanssilavoilla, niin pian tanssilavoilla ei olisi jarisillanpäitä eikä muitakaan suuren luokan tähtiä. Parin miehen yhtyeet riittäisivät. Kuka nuori niitä tulisi kuulemaan?

      • täysi.ikäinen.tanssija

        "Jos eläkeikäistä väkeä ei olisi tanssilavoilla, niin pian tanssilavoilla ei olisi jarisillanpäitä eikä muitakaan suuren luokan tähtiä."

        Lisään tähän, että ei esiintyjiä ollenkaan. Eläkeikäiset tanssijat pitävät lavat toiminnassa.
        Esiintymiset loppuisivat myös nuoremmilta laulajilta. Melko iäkästä porukkaa olivat myös
        "Sillanpään fanit" hänen viimeksi olleella keikallaankin. Lavojen tulevaisuutta ja
        nuorten runsasta määrää hehkutellaan joissakin haastatteluissa. Itselle tanssipaikoilla
        kävijänä on syntynyt erilainen näkemys.


      • Oppiaikäkaikki.tanssija
        täysi.ikäinen.tanssija kirjoitti:

        "Jos eläkeikäistä väkeä ei olisi tanssilavoilla, niin pian tanssilavoilla ei olisi jarisillanpäitä eikä muitakaan suuren luokan tähtiä."

        Lisään tähän, että ei esiintyjiä ollenkaan. Eläkeikäiset tanssijat pitävät lavat toiminnassa.
        Esiintymiset loppuisivat myös nuoremmilta laulajilta. Melko iäkästä porukkaa olivat myös
        "Sillanpään fanit" hänen viimeksi olleella keikallaankin. Lavojen tulevaisuutta ja
        nuorten runsasta määrää hehkutellaan joissakin haastatteluissa. Itselle tanssipaikoilla
        kävijänä on syntynyt erilainen näkemys.

        20 vuotta aikaisemmin jarisillanpää saattoi olla tähti, mutta kaikilla tähteys ei säily, ainakaan kaikkien mielestä. Tottakai näkemys voi olla tuo, jos valitsee paikkoja, joissa esiintyvät nämä entiset valovoimaansa menettäneet tähdet. Kyllä niitäkin on, joiden keikoilla ikärakenne on nuorempi ja muutenkin nuorekkaampi. Ja muutamat iäkkäätkin bändit kykenevät mukautumaan nykyaikaan. Toki kaikkea saa olla tarjolla, jos kysyntää riittää.


      • paluu.tulevaisuuteen
        Oppiaikäkaikki.tanssija kirjoitti:

        20 vuotta aikaisemmin jarisillanpää saattoi olla tähti, mutta kaikilla tähteys ei säily, ainakaan kaikkien mielestä. Tottakai näkemys voi olla tuo, jos valitsee paikkoja, joissa esiintyvät nämä entiset valovoimaansa menettäneet tähdet. Kyllä niitäkin on, joiden keikoilla ikärakenne on nuorempi ja muutenkin nuorekkaampi. Ja muutamat iäkkäätkin bändit kykenevät mukautumaan nykyaikaan. Toki kaikkea saa olla tarjolla, jos kysyntää riittää.

        "Toki kaikkea saa olla tarjolla, jos kysyntää riittää."

        En ole Sillanpääfani, mutta näin hänen viimeisimmän keikkansa Nurmijärvellä.
        Esitys herätti ajatuksia, että tämäntyyppiset bilekeikat lavoilla lisääntyvät
        tulevaisuudessa. Perinteinen lavameininki on hiipunut jatkuvasti.
        Lavoille tullaan katsomaan artisteja ja tanssiminen on monelle sivuseikka.
        Tulevaisuudessa tanssipaikkojen pitää tarjota vuoroin bile- ja tanssimusiikkia.
        Silloin voi valita meneekö kuunteleman musiikkia vai tanssimaan.


      • Bilehile

        "Tulevaisuudessa tanssipaikkojen pitää tarjota vuoroin bile- ja tanssimusiikkia.
        Silloin voi valita meneekö kuunteleman musiikkia vai tanssimaan"

        Tämä yhdistelmä toimii hyvin. Iltaan mahtuu seinäruusuilua ja tanssia !
        Kesälavoilla joissa oli tarjolla molempia oli porukkaa lavan täydeltä
        Anniskelun puolellakin tuli tulosta niin et juomat loppui ....:-)
        Tanssijat pääsee hyvin tanssimaan illan aikana. Itse viihdyn näissä kekkereissä :-)
        Hyvät bileet aina :
        Matti & Teppo
        https://youtu.be/JPMp-7AwQ4c
        Neljänsuora
        https://youtu.be/m1ss-EbJCBQ9

        Rentomeininki ja saa tanssia ihan millä tyylillä vaan :-)
        https://youtu.be/XJkC-TkWh1Q
        Humppakansa villiintyy ....


      • Tanssiparastabilettä
        Bilehile kirjoitti:

        "Tulevaisuudessa tanssipaikkojen pitää tarjota vuoroin bile- ja tanssimusiikkia.
        Silloin voi valita meneekö kuunteleman musiikkia vai tanssimaan"

        Tämä yhdistelmä toimii hyvin. Iltaan mahtuu seinäruusuilua ja tanssia !
        Kesälavoilla joissa oli tarjolla molempia oli porukkaa lavan täydeltä
        Anniskelun puolellakin tuli tulosta niin et juomat loppui ....:-)
        Tanssijat pääsee hyvin tanssimaan illan aikana. Itse viihdyn näissä kekkereissä :-)
        Hyvät bileet aina :
        Matti & Teppo
        https://youtu.be/JPMp-7AwQ4c
        Neljänsuora
        https://youtu.be/m1ss-EbJCBQ9

        Rentomeininki ja saa tanssia ihan millä tyylillä vaan :-)
        https://youtu.be/XJkC-TkWh1Q
        Humppakansa villiintyy ....

        Bileillat voivat lisätä tanssipaikkojen kannattavuutta. Jos kuitenkin fanittajia kertyy lavan eteen enemmäm kuin 1-2 riviä, melko varmasti alan boikotoida näitä tansseja/esiintyjiä/paikkoja. Järjestäjien tulisi selkeästi jo ilmoituksissa kertoa minkätyyppisestä tilaisuudesta on kyse ja pitää näitä tilaisuuksia mielellään tiettyinä viikonpäivinä. Toivottavasti noihin tilaisuuksiin hakeutuu myös joitakin tanssitaitoisia tai -haluisia, ehkä saisivat muitakin innostumaan tanssista.


      • Anonyymi
        Bilehile kirjoitti:

        "Tulevaisuudessa tanssipaikkojen pitää tarjota vuoroin bile- ja tanssimusiikkia.
        Silloin voi valita meneekö kuunteleman musiikkia vai tanssimaan"

        Tämä yhdistelmä toimii hyvin. Iltaan mahtuu seinäruusuilua ja tanssia !
        Kesälavoilla joissa oli tarjolla molempia oli porukkaa lavan täydeltä
        Anniskelun puolellakin tuli tulosta niin et juomat loppui ....:-)
        Tanssijat pääsee hyvin tanssimaan illan aikana. Itse viihdyn näissä kekkereissä :-)
        Hyvät bileet aina :
        Matti & Teppo
        https://youtu.be/JPMp-7AwQ4c
        Neljänsuora
        https://youtu.be/m1ss-EbJCBQ9

        Rentomeininki ja saa tanssia ihan millä tyylillä vaan :-)
        https://youtu.be/XJkC-TkWh1Q
        Humppakansa villiintyy ....

        Ei mitään onnistuneita valintoja.


    • no.tansseihin.mennään

      Totta kai vanhemmankin ikäluokan ihmiset ovat tervetulleita tanssimaan ja monipuolistamaan tanssien yleisöä- Samalla he osoittavat että tanssi sopii jokaiselle liikuntakykyiselle ja tuo heillekin iloa elämään.

    • no.lavoille.voi.käydä

      Lavsatanssit ja yleensäkin yleiset tanssit vähenevät joka vuosi.

      Seurauksena on, että tanssimusiikkiin erikoistuneiden yhtyeiden ja laulusolistien tarve vähenee ratkaisevasti. Musiikin alalta niille ei löydy korvaavaa työtä ja edessä on muusikoilla ammatinvaihto.

      Myös monen vielä virkeän järjestön, kuten urheilu-, nuoriso-, maamies- ja kyläseuran vuosikymmeniä kestänyt perinteikäs toiminta alkaa hiipua, kun se jää ilman tulonlähdettä tanssien loppuessa.

      Me nykyiset íkäihmiset pidämme niitä vielä yllä, mutta mitähän tulee meidän jälkeemme?

    • että.saisko.niinku.luvan

      Iltapäivätansseissa eivät yleensä pysty käymään työssä käyvät ihmiset. Iltatansseissa taas eivät psyty käymään vanhemmat, joilla on pieniä lapsia.
      Jäljelle jäävät työttömät perheettömät ja ikäihmiset.
      Nuorten tanssinharrastuksen varaan ei paljoa voida rakentaa tanssilavojen ja yleensä tanssipaikkojen osalta. Näyttääkin siltä, että tanssin harrastamista olisi juurrutettava sellaisten keski-ikäisten pariin, joilla ei ole enää tai lainkaan lapsia, jotka vaatisivat jatkuvaa huolenpitoa.. Heistä olisi tanssilavojen käyttäjiksi vielä 2040-luvullakin. Toisaaltahan ihmisten keski-ikä nousee jatkuvasti.

    • Anonyymi

      Meikäläinen on reilusti päälle kahdeksankymppinen mies ja käyn varsibnkin kesäisin niin iltapäivä. kuin tavallisissa lavatansseissa. .. Pyrin hakemaan yleensä vanhempia daameja, (65+) , koska siitä joukosta löytyy myös mainoita jenkan ja polkan taitajia.
      Hyvin olen tanssikansann joukossa tullut toimeen. Johtunee siitä, että tanssipaikkani ovat Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan rajamailla, missä ihmiset, niin m,yös tanssseihin tulijat, ovat hyvin suvaitsevaisia.

    • Anonyymi

      Näin se vaan on. Lavatanssit ja paritanssit tulevat loppumaan. Siihen menee ehkä se n. 15 vuotta.

      Perustelen sitä näin:
      Kuunnelkaapa nyky nuorten musiikkia!

      Se ei ole mitään paritanssimusiikkia.
      Tästä syystä he eivät ala sitä edes tanssimaan.

      Jotkut nuoret ovat enemmän musikaalisia ja silloin he voivat "bilejumppaa" vetää festareilla. Siin se sitten onkin.

    • Anonyymi

      Puoli vuosisataa sitten 60+ oli kummajainen tanssilavalla.
      Nyt se on normaali.

    • Anonyymi

      Lavatanssiperinne elää vielä voimallisesti vaikkapa Kaakkiis-Suomessa Kymenlaskson ja Eteiä-Karjalan rajamailla samoin kuin musikaalisella Pohjanmaalla..
      Heikoimti tämä perinne on Savossa ja etenkin Pirkanmaan ja Satakunnan rajamailla.

    • Anonyymi

      Perinteiseen polkkaan,, jenkkaan ja valssiin ei juuri kannata hakea alle nelikymppistä naista. Käden alitusta ne kyllä osaavat.

    • Anonyymi

      Ikäihmiset jotka hakevat itseään kolmekertaa nuorempia, vaikka olisi muitakin ikäluokkia tarjolla ja sitten laahaavat menemään perusaskelta vähän alemmuuskomplekseissaan taitavampia kurssitettuja ihmetellen, ovat minusta väärässä paikassa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1595
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1429
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1337
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1325
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      34
      1266
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1208
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe