TYÖTTÖMIÄ-TYÖKYVYTTÖMIÄ

Pärskis71

On jo monia vuosia jätetty työttömät yhteiskunnan ulkopuolelle. TE-toimistojen kortistossa säilytetään pitkäaikaistyöttömiä joiden työkyky ja toimintakyky alentunut niin huomattavasti että heidät voi määritellä täysin työkyvyttömäksi.

Suomesta ei löydy työttömien puolustajia. Valmiita ollaan kovaäänisesti puolustamaan ulkomaalaisten maahantulijoiden ihmisoikeuksia ja oikeusturvaa. Sairaiden, köyhien kantaväestön yhteiskunnasta syrjäytyneiden oikeusturvasta ja ihmisoikeuksien puolustamisesta ei kukaan ole kiinnostunut?

Te-toimisto ei ole vuosiin ottanut mitään vastuuta vajaakuntoisten työttömien terveydentilan tutkimiseen ja siihen että työttömät pääsisi lääketieteelliseen kuntoutukseen. Ei myöskään perusterveydenhuolto välitä vähääkään vajaakuntoisista työttömistä. Kantaväestön vajaakuntoiset työttömät eivät anna lisäarvoa olemassaolollaan tähän hyvinvointivaltion monikulttuurisen yhteiskunnan, heikompaa ei jätetä, heikommat yksilöt on hyvin toimivan sortokoneiston tarkoitus raivata pois TE-toimiston kortistosta.

23

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työkyvytöntyötön

      Asiaa!
      Jos perusteellisesti selvitettäis ketkä työttömistä on oikeesti enää edes työkykyisiä.Väitän että työttömän statukselta putois hetkessä 50.000-70.000 pois.Mutta TE tsto roikottaa heitä epätoivoisesti listoillaan ja tarjoaa työnantajille.Siinä kulutetaan sitten työnantajien aikaa ja työkykyisten aikaa sekä mahdollisuutta työllistyä.

      • inhimillistäkohtelua

        Niin pitäs tehdä ja ne jotka eivät selkeästui työllisty ,eläkkeelle.Tässä maassa ollaan kiinnostunempia eläinten olosuhteista ja tulevaisuudesta kuin työttömien.


    • Tri.Olonen

      Hyvä kunto on kaiken perusta.Oikea ruokavalio.liikunta ja uni takaavat toimintakyvyn.
      Jos on tupakoimalla,viinalla,kaljoilla, liikkumattomuudella,roskaruualla ja vähäisellä unella rapauttanut kuntonsa, niin on helppo syyttää yhteiskuntaa.

      • sympa

        Niin, hyväkuntoinen tuttavani sairastui erittäin vakavasti. Sen jälkeen tuli univaikeudet, liikkumattomuus, masennus ja huono ruokavalio. Ennen niin raitis alkoi kaljotella, tuprutella ja elää öisin. Tarjoamani apu ei kelpaa. Työkyvyttömyyseläke hylätty. Työmarkkinatuella siis aktiivinen työnhakija. Näitähän on paljon jotka on menettänyt elämän hallinnan. Minä en moiti ollenkaan kun tiedän mikä on tarina.


      • alao

        Te- toimiston työnhakijoista suurin osa päihdeongelmaisia varmaan 100 tuhatta joille maksetaan viinarahat Kelasta täysin kyvöttömiä


      • PolvetSököt
        alao kirjoitti:

        Te- toimiston työnhakijoista suurin osa päihdeongelmaisia varmaan 100 tuhatta joille maksetaan viinarahat Kelasta täysin kyvöttömiä

        Tuohan ei pidä paikkaansa! Päihdeongelmaisia on hyvin pieni osa työttömistä työnhakijoista!


    • westasa

      Laitanpa kommentin kun taidan kuulua kohderyhmään..
      Joo Te-toimistosta ei ole tullut lähetettä työkyvynarviointiin, niin nyt syksyllä tympäännyin tilanteeseen niin että aloin pommittaan asialla paikallista terveyskeskusta niin nyt näyttää siltä että sitkeys palkitaan ja olen jonkinlaisessa prosessissa ja jo sairalomalla ainakin, ensin A-todistuksella ja tänään kun kävin lääkärissä hoitsulla, niin sanoivat laittavansa jatkoa b-todistuksen muodossa kelaan. Epäselväksi hiukan jäi kuinka pitkäksi aikaa mutta pasmat on kuitenkin nyt selvät ja on uusi aika seuraavalle ajalle...

    • esrhehrhr

      Miten kaukaa tolla työmarkkinatuella pitäs töitä hakea. Naurettavaa pelleilyä. Te ette kuulkaa tiedä, miten pieni raha se on että alkakaa työttömäks jos vituttaa.

    • erasr

      Lisäks on haettava myös toimeentulotukea ja asumistukea jos meinas ELÄÄ. Lainaa on turha hakeakaan kun ei sitä työttömälle anneta.

    • muuuttanut

      Muuttaminen kannattaa ja muutenkin piristää!
      Töitä on muuttaneille!

      • Pitkäaikaistytötön

        Kun kerran muuttaminen on susta niin ihku kivvaa niin muutappa seuraavaks vaikka hevon vittuun.


    • toimiakohtuullistettava

      Kyllä näin on. Varsinkin kun aktiivimalli on tuotu tulee käyddä läpi ketkä ovat niitä joilla on potentiaalinen mahdollisuus työllityää ja loput eläkkeelle.

    • väliinputoaja

      Tärkeä asia. Itse olen huomannut, että julkinen terveydenhuolto jättää sairaan työttömän täysin pulaan, koska ei hoida asiaa loppuun. Vaikka terveys on mennyt pitkäaikaissairauden tultua kuvioon ja kaikki vahva näyttö siitä on, B-lausunnot ja työkykytestit tehty ja joka taholta (lääkäri, erikoissairaanhoito, röntgen, laboratorio, fysioterapia, psykologi ja jopa psykiatri) täysi työkyvyttömyys todettu, mutta Kela ja eläkeyhtiö hylkäävät eläkehakemuksen, asia jää siihen.
      Kukaan ei puolusta sairasta työtöntä.
      Olen yli 60-vuotias.
      Työuraa on takana 40 vuotta.
      Nyt näen nälkää ja viimeiset vuodet tulevat olevaan samaa näköalatonta kituuttamista, koska omaan eläketurvaani en pääse. Sairaus pahenee vuosi vuodelta ja sen hoitoon ja pysäyttämiseen tarvitsen nyt eläkerahani.

      • päättäjätkuutamolla

        Juu sitten kun ei eläkkeelle pääse,eikä kukaan kartoita jäljellä olevaa työkykyä on työttömänä työnhakijana. Oletusarvoisesti pitäisi aktiivisesti sitten hakea työtä loput työiästä .Mistä niitä haettavia paikkoja riittää loputtomiin. Jos on työtä rajoittavia terveydellisisä seikkoja ei kaikkea työtä voi olettaa henkilöiltä joilla näitä rajoitteita on,mutta aktiivitoimet ei näitä seikkoja huomioi, kuten ei sitäkään että potetntiaalisesti ihmiset työllistyvät koulutus ja kokemus haarojaan vastaaviin tehtäviin. Tämä työvoimapolitiikka on ihan utopia asteella. Työnantajat valittavat ettö työ ja tekijä ei kohtaa,mutta kun katsoo vaatimuksia,pitäisi olla tietyölupa kortti,hygieenia passia ,tulityökorttia,työturvallisuuskorttia ,sähköturvallisuuskorttia,ensiapukurssia käytynä jne jne .Millon mitäkin ja työpaikkaa pitäs vaihtaa tuon tuosta yhteiskunan näkökulmasta. Ehkä pitäisi noista kritteetreistä hiukka tinkiä ja työhön perehdyttämisen kautta painottaa työntekoon pääsyä, eikä luettelemalla esim peräkanaa uusia ohjelmia ,mitä pitäisi osata perus pc osaamisen päälle. Perinteisesti ikäluokastani ei kukaan olisi tuolla pelin työllistynyt koskaan eikä meistä olisi tullut ammattialamme rautaisia osaajia. Tosin jos työt loppuu ei takaisin pääse ,kun korkeakoulu vaatimus on lähinnä se jota töihin päästäkseen tarviaisi omalle alalle, jossa kehitys on jo kulkenut omalla kohdalal ed. mainitusta syystä niin että ammattiosaaminen on rapissut.
        Työmarkkinat on ensin korjattava ,ennen kuin työttömiltä voisi kohtuudella vaatia yhtikäs mitään ja työhön ottajat lähetettävä kuntoutus koulutukseen opettelemaan työhön ottoa ja työnantajat perehtymään työhön perehdyttämiseen.


    • Pärskis71

      Politiikot puhuu hienosti kiertaen.paskaa,.kumma kylla.etteivat ole keksineet ruotsin mallin mukaan, jos se toteutu kun tuli niin suuri haloo, sen etta tyokyvyttomys elakelaiset pistettiin.tyomarkkina tuelle,vain kuolevat syopasairaat saastettiin, jostain uutisista jai mieleen..

    • Pärskis71

      Työttömien aktiivimalli ylläpitää ja vahvistaa sitä vääristymää työmarkkinoilla, jonka suojissa työttömien työllistämisestä työnantaja palkitaan joko tukitoimilla tai mahdollisuudella käyttää työttömiä heittosäkkeinä tarpeen mukaan. Työllistettävät tekevät monilla paikkakunnilla vaikkapa ulkoilutuspalveluita sairaaloissa ja hoitokodeissa. Tuetun palkan ajan saa olla töissä, sitten otetaan uusi tuetulla palkalla. Vakituisia työpaikkoja näillä malleilla ei luoda. Kukaan ei varmaan edes ajattele, mitä työttömän arjessa 18 tunnin työn löytäminen voi tarkoittaa. 4,65 prosentin raipan viuhuessa pään päällä pakollisen kiintiön haaliminen mistä tahansa voi viedä ojasta allikkoon.

    • Pärskis71

      Pitkäaikaistyöttömistä kaikki ovat työkyvyttömiä jotka eivät pääse työkyvyttömyyseläkkeelle.Etera esim.hylkää automaattisesti kaksi ensimmäistä hakemusta ja virastoissa kaikki tietävät tämän vuosien projektin joka yleensä jätetään kesken johtuen turhautumisesta.Olisi hyvä seurata itsemurhatilastoja hankkeen jatkuessa.

    • aktiiviapukkaa
    • eläkeläinen13

      No minä olin seisemän vuotta työkyvyttömänä ja TE-keskus ei tietenkään tarjonnut mitään töitä, koska seitsemän lääkärin mukaan olin työkyvytön. En kuitenkaan päässyt eläkkeelle (yhteensä 16 hakemusta seitsemän vuoden aikana).

      Viime vuonna kuitenkin onnistui ja nyt työkyvyttömyseläkkeellä, jonne olisi tosin pitänyt päästä jo seitsemän vuotta sitten.

      Kyllä tämä työkyvyttömyysproblematiikka Suomessa on saanut jo sellaiset mittasuhteet, että koko järjestelmä tulisi kokonaisuudessaan pistää uusiksi ja aloittaa puhtaalta pöydältä, koska kela kirjaimellisesti tappaa asiakkaitaan.

      Tunnen kaksikin tapausta, jossa ol haettu työkyvyttömyyseläkkeitä diagnooseilla X ja Y. Hylkypäätös molemmille, vuosikautinen rumba vakuutusoikeuksissa ja kela pääsi tavoitteeseensa: Työkyvyttömyyseläkettä hakeneet kuolivat juuri näiden dignoosien X ja Y aiheuttamiin sairauksiin ja näin kelan ei tarvinnut maksaa eläkkeitä ollenkaan! Ymmärtänette humpan juonen?

      • ohionneksi

        Melkein 13 vuotta meni. Pelaavat aikaa, jos vaikka menisi niin huonoon kuntoon ettei jaksaisi enää tapella/vaatia oikeuksiaan tai sattuisi kuolemaan. Raakaa peliä ja moni uupuu matkan varrella, valitettavasti.


    • rumbazumbaaja

      Ymmärrämme hyvin.
      Valtavaa yhteiskunnan resurssien tuhlausta ja inhimillisen kärsimyksen aiheuttamista itse hakijalle, hänen vanhemmilleen, puolisolleen, lapsilleen, lapsenlapsilleen, muille sukulaisille ja ystäville.

      Mielestäni eläke tulisi myöntää viimeistään kolmen vuoden kuluttua tapahtumasta, jos ei ole saatu kuntoutettua toimintakykyiseksi saati työkykyiseksi.

      Ja rauhoittaa tilanne.

      Eläkkeeltä pääsee kyllä kuntouduttuaan pois. Siinä ei tarvita hirveetä vakuutuslääkärirumbaa.

    • Pärskis71

      Juha Sipilä on suurin valehtelija koko Suomen itsenäisyyden aikana. Äärilahkoja seuranneena, ikävä kyllä siellä pesii kaikkein kovimmat arvot ja erittäin vähän ymmärrystä vääräoppineita kohtaan, olemmehan me niitä Jumalan valittuja. On täysin puppua sanoa että uskonnollinen tausta ei vaikuta päätöksiin kyseisellä henkilöllä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4894
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3217
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1365
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1196
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      865
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe