Oma riista = Isoveli valvoo

EiOmariistalle

En ole ikinä tykännyt siitä kun nykyään kaikki asiat pitää saada valvovan silmän alle ja ihmisiin ei luoteta enää missään asiassa tässä maassa.
Kaikesta tekemisestä ja menemisestä pitää jäädä jälki tai joku historia.

Olen hirvijahdin takia ollut pakotettu liittymään omariistaan en tiedä miksi mutta kumminkin. Ainoa positiivinen asia siinä on metsästysalueen ajanmukainen kartta. Muulla ei ole mitään käytännön merkitystä. Olin kuvitellut että palvelun yksityisyys osio olisi jonkinlainen käyttäjän henkoht alue mitä kukaan ulkopuolinen ei tarkkaile mutta olin väärässä. Olen 30 vuotta kirjannut kaikki saamani riistan aina pyistä hirviin saalispäiväkirjoihin pienen tarinan ja kertomuksen saattamana tarkkoine päivämäärineen ja kellonaikoineen eli tällaisia tarinoita minulla on jo tuhansien sivujen verran.

Meinasinkin alkuun että tämähän olis kätevä palvelu jossa voin tietokoneella kartalle laittaa saamani riistan ja tehdä siitä palveluun pieni tarina omaan henkoht käyttöön.
Kaverin kertomus muutti mielipiteeni ja pysyn edelleen omissa tulostamissani kartoissa ja ruutupaperille kirjoittamissani riistatapahtumissa.
Meinaan kaveri oli kokeeksi herjalla laittanut omaksi saaliikseen palveluun suden. Ei ollut menny kuin muutama päivä niin joku taho oli häneen ottanut yhteyttä että tuollainen "saalis" on poistettava tiedoista välittömästi.
Eli joku siis valvoo kokoajan saaliita. Ei senpuoleen että laittomasti mitään metsästän saati sellaisia herjalla tuonne laittaisin mutta kyllä henkoht saaliini on omia tietojani eivätkä todellakaan kuulu muille. Hirvieläimet ja suurriista tietenkin on asia erikseen ja näistähän aina on mennyt tieto myös eteenpäin mutta jos joku alkaa minulle pian valittamaan että ammun liikaa pyitä tai jäniksiä niin pitäkööt palvelunsa. Kiitos ei oma riistalle!

Tämä ihan vaan tiedoksi jokaiselle että henkoht tietonne ovat siellä jatkuvan valvonnan alaisena. Pitäkää saaliinne ja karttakoordinaatit ihan vaan omana tietonanne ellette ole eritoten halukkaita niitä julkisesti eteenpäin levittelemään.

10

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikenlainen edellä mainittu on vain siirtymistä kohti valvonta yhteiskuntaa, joista pitää irtisanoutua välittömästi. Metsästys on kohta muutenkin kuin lohilammikolla kalastamista. 20e päiväluvalla saat ampua kaksi kyyhkyä, joista pitää lähettää siivet omakustannushintaan jollekin toiselle taholle tarkastettavaksi.
      Mitä enemmän kyttäämistä sen hankalampaa ja kalliimpaa metsästys on tulevaisuudessa.
      Kuten metsästäjä lehtikin joka julkaisuissaan touhttaa kaupallisen metsästyksen puolesta ja nykyisen metsästyksen alasajamisesta.

    • rasiatonvaihtoehto

      Suomesta on tullut maa, missä jokaisesta pitäisi tietää kaikki. On Fasepuukkeja, tvittereitä, juutuuppia jne. paskaa. Mitä nämä "rasiaihmiset" tekevät jos tulisi jokin kalabaliikki ja linjat menis poikki? "Rasia" kourassa oltas ihan hukassa siinä sitten. Mä oon eläny ajan kun ei ollut kännyköitä, eikä puhelintakaan joka talossa. Telkkarissa pari kanavaa ja radio oli Yleisradio. Ja voin sanoa, että kaikki oli helvetisti paremmin. Nyt ihmisestä on tehty liekaihminen. Radio-ohjattava rakki, joka menee "riamurasia" kourassa niin saunaan kuin paskallekin. Kaikki pitää raportoida. Kantsis avata silmät, ja miettä mitä oikein se "vapaa ihminen" käsite tarkoittikaan.

      • Olen itse irtisanoutunut kaikesta seurantaan viittaavista palveluista esim en kuulu mihinkään sosiaalisen median hömpötyksiin. Pakko oli työn puolesta vaihtaa joku vuosi sitten hyvä vanha nokian näppäinpuhelin ns "älykännykkään", koska työ niin vaatii. Muuten en vapaaehtoisesti näissä nyky hömpässä ole mukana.
        On totta jos nykyään sähköverkko pimenisi konfliktin tai eilen televisiossa puhutun massiivisen aurinko purkauksen takia, niin mihin nämä ihmiset joutuisi kun minkäänlaisia taitoja ei ole elää ilman sähköä kuin pienellä määrällä ihmisiä enää.
        Yksi asia lisäksi mikä ottaa päähän ja syrjii jopa ihmisiä on esim, jos joskus harvoin on tavan ihmisellä tarve matkustaa junalla jonnekin, niin ei saa enää junasta lippuja eikä niitä taida mikään asemakaan myydä, vaan se extemporee reissu pitää tietää jo vissiin kuukausi etukäteen tai tilata jollain palvelulla jostain ja sä saat lipun johonkin.
        Tarvin viime vuonna etelä-suomessa käydessäni paikallisjunaa pieneen siirtymään ja menin junaan että siellähän ilmanmuuta konnari myy lipun. Ei myyny kukaan, vaan kanssamatkustajan mukaan se olisi pitäny kuulemma ostaa jostain kännykällä. Rehellisesti olisin ostanu lipun, mutta kun mahdollisuutta ei ollu ostaa matkustin sitten pummilla.
        Kaveri puhui myös tässä käyneensä helsingissä sairaalalla. Oli kiire aika ja piti auto maksaa parkkiin, Eipä ollu enää parkkimittareita, vaan joku helevetin sovellus pitää liittää kännykkään että saat auton maksettua parkkiin. Oli sitten jonkun nuoren avustuksella etsinyt sovellusta puhelimeen puolituntia ja myöhästynyt näin lääkäristä. Eli tämä tarkoittaa sitä, että ihmiset joilla ei ole älypuhelinta saavat automaattisesti helsingin kaupungin pikavoiton. Ostakoot näille esim vanhuksille sitten ne puhelimet ensin, että pääsisivät autollaan parkkiin.


    • pyhäomariista

      Nyt saitilla puhutaan ihan oikeaa asiaa. Tuo "oma"riista ei tosiaankaan ole mikään sinun oma riistasi, vaan tarkoitettu lähes yksinomaan kaikkeen muuhun kuin oman riistatilanteesi hallintaan. Heidän omariistansa on alkanut elää omaa elämäänsä, johon on luultu meidän kaikkien rivimetsästäjien suurella innolla ryhtyvän ja sen erinomaisuutta yhdessä Riistakeskuksen kanssa kehuvan; no, siitä ei ole kyllä vaaraa, että niin nykysuuntauksella kävisi.
      Ja hirvieläinpyynti on hyvä esimerkki, miten hankalaksi kaikki voidaankaan "omariistan" avulla tehdä. Kerätään aina vaan enemmän nippelitietoa, jolla kukaan ei tee mitään: kuka kaatoi, kuka näki mitä missä milloin... Ja kaikki pitäisi vielä kirjata järjestelmään mieluiten jo maastossa, että muutkin voisi seurata alueen tilannetta reaaliajassa, voi hyvä päivä sentään.

    • Anonyymi

      Hyvä tietysti muistaa sekin, että riista ei ole kenenkään omaa vaan Suomen valtion. Se muuttuu omaksi vasta silloin kun ko. riistaan liittyvät maksut on maksettu jne. Eli asia ei ihan ole niinkään että ”saaliiksi saamani ei kuulu kenellekään”. Kyllä se vähän kuuluu.

      • Anonyymi

        Suomessa valtio , maanomistaja ja vesialueen omistaja ei omista elävää riistaa tai eläviä kaloja.
        Omistusoikeus syntyy, kun villieläi tai kala kuolee.


    • Anonyymi

      RHY:n kokous sitten oli. Ja kävi oikein puhujamies kokouksessa kertomassa tulevista näkymistä. Vaikka puhujalla vaikutti olevan hyvät aikeet, sai kuitenkin "vierailusta" ikävän maun. Kuin olisi "leijonan häntä heilahdellut sieltä perspuolelta". Sellaista saarnamiehen olemusta ja puhetta. Ukaasia saalisraporttien tekemisiin ja kuulemma pitäisi jokainen ammuttu sorsakin kirjata luetteloon. Sutta pitäisi rakastaa ja halia, kun herrat Helsingissä niin kovasti tykkäisi jos metkin tykättäisiin. Eihän se haittaa jos jahtimiehen useamman vuoden koulutetun nelijalkakaverin pisteleekin aamupaloiksi kasteisen Suomen korvessa, sehän on vain jahtiromantiikkaa.. Mielenkiinnolla katselin viisikymmentä viiva seittämänkymppisten lajikolleegoiden ilmeitä tämän "pastorin saarnaa" kuullessa. Mieleen hiipi ajatus, että tästäkö me helvetti oikeasti jopa maksetaan? Heräsi siinä hassu ajatus:Mitäs jos käännettäsiinkin kelkka ja ruvettaskin luonnonsuojelijoiksi.?Liityttäisiin reserviläisiin vaihdettaisiin hirvitaulut ukon kuviin kaikki ja pantas kortit piisiin. Minkälaisia "pastoreita" sitten saarnaisi? Kuka sitten kyttäisi jänkän kulukijaa?
      Kannattas näitten organisaationikkareiden pitää mielessä, kuka oikeasti tämän koko metsästyssysteemin on rahoittanut kymmenien vuosien aikana. Pitäs vähän öyrempi olla asenne sille leivän tuojalle. Moneltako meistä kysyttiin halua "uudistaa" jo hyvin toiminutta instituutiota ? Ettei vaan raha nyt kulkisi kuitenkin sen aatteen ja perinteiden edellä.... Sellainen fiilis jäi "saarnasta". Pikkasen paskan maku.

    • Anonyymi

      Älkää puhuko kun että tiedä, henkilöä ei kukaan saa tietää kuka on saaliin takana kuin ilmoittaja itse, Ja jos metsästää rehellisesti mitä väliä sillä on jos joku tietäisikin, kumminkin rehentelettä että montako hirveä ammuin!

      • Anonyymi

        No, sinä sitten käytät Omariistaa vaan ihan rauhassa... Jos Omariistan tiedot ei kerran mihinkään mene, eikä kukaan voi mitään sieltä voi lukea, niin miksi se on perustettu ? Metsästäjät voi edelleenkin merkitä saaliinsa ja muut tekemisensä paperille, sieltä ne on löydettävissä, kun/jos tarvitsee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, sinä sitten käytät Omariistaa vaan ihan rauhassa... Jos Omariistan tiedot ei kerran mihinkään mene, eikä kukaan voi mitään sieltä voi lukea, niin miksi se on perustettu ? Metsästäjät voi edelleenkin merkitä saaliinsa ja muut tekemisensä paperille, sieltä ne on löydettävissä, kun/jos tarvitsee.

        Nimenomaan. Minä metsästän rehellisesti ja tiedot laitan omiin kirjoihin ja kansiin. Tietenkin kaatoluvalliset eläinlajit julkisiksi joista ilmoitus on tehtävä.
        Onhan noita saalistilastoja tullut jo kirjoitettua ylös neljättäkymmentä vuotta ja joskus vanhempana teen niistä jonkinlaiset kattavat tilastot ja yhteenvedot kaavioiksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe