KOIRAT PILAA ASUMISEN

Wra3Asunnot

Kerrostalossa on yhdellä perheellä 3 isoa koiraa. Pilaa asunympäristömme. Kuseskelee oven pielet molemmin puolin ja rappuunkin sišäpuolelle! lähellä on metsää, eikö akka jaksa kävellä,veis punaisella autollaan kuémmksi. Olisi muuten ihanǻ talo asua, mutta koirat hyökkäilee ja räksyttää!!! Otan yhteyttä vuokranntajaan, en ihmettele että kyseisen perheen alpuolelta ja samasta kerroksesta on asukkaat muuttaneet pois.!!! Länsipuolella kaupunkia ja ihanat lehmuskujat.

14

577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koiranomistaja

      Vaikka koirarakas olenkin, niin 3 isoa koiraa on kyllä turhan paljon yhteen kaupunkiasuntoon. Eikö yksi iso tai kaksi pientä riittäisi... En myöskään ymmärrä niitä, jotka ottavat tappajakoiria kaupunkiasuntoon. Onko olo niin uhattu, että pitää olla oma verikoira turvana..?

      • seatpunainen

        Kiitos fiksusta kommentistas! Säälin koiria. Olisivat valinneet pienémmän rodun! Nainen ei edes sanonut eikä kieltänyt koiria.


    • ratkaise.ongelma

      Käy kusemassa kostoksi heidän postilaatikkoon. Kova kovaa vasten. Vahvin jää asumaan, heikompi muuttaa. Normaali luonnonlaki.

      • KoiratEnsin

        Taisi NiksiPirkassa joskus olla ohjeet vastaaviin tapahtumiin, eli otetaan uunipelti ja kusastaan siihen n. viikon ajan (pelti aina parvekkeella jäätymässä tai kesällä pakastimessa) ja kun on sopiva kerros jäätyneenä kasassa, niin käydään kippaamassa virtsalevy terroristin postiluukusta sisään. Homma kannattaa ajoittaa niin, että vain hurtat on kotona, hyvässä lykyssä koko homma menee niiden piikkiin. Tarvittaessa homma toistetaan niin kauan, kunnes ongelma ratkeaa.


      • IKIVALITTAJA

        Taloyhtiössämme yhdellä perheellä on neljä lasta. Huutavat ja juoksevat pitkin päivää. Sotkevat rappukäytävän likaisilla kengillään ja rattaiden jättämät jäljet rapussa ovat rumat. Vanhemmat kieltävät lapsia kyllä mutta ei mitään tehoa. Ikävää, Mieluummin ottaisin koiran pissat ovenpieliin... Kyllä neljä lasta on vähän liikaa yhdelle perheelle...


    • Järkimukana

      Joka sotkee siivoaa myös. Eikö se ole normaalia. Ei koiria kerrostaloihin kuolaamaan.

      • seatpunainen

        Kiitos asiallisèsta vastauksesta! Isot koirât ei sovi kerrotloihin.eläinrääkkäystä!


      • Tuusula

        Kyllä isot koiratkin voi hyvinkin asua kerrostalossa. Talossa on tietysti oltava hissi ja asuinneliötä riittävästi.Myös koiria tarvitsee ”kasvattaa” niin kuin lapsosia että osaavat käyttäytyä... Nuoret koirat.. kahteenkin ikävuoteen asti saattavat olla vielä holtittomia käytökseltään. Rajat pitää koirillakin olla niin kuin ihmisillä.Itse en ymmärrä kuinka joku antaa koiransa tehdä tarpeitaan ihmisten pihapiirissä tai edes olla korjaamatta jätöksiä. Onko sitten ihme että osa alkaa inhoamaan koiruuksia. Olen itse alle kaksi vuotiaan kultsun omistaja. Ja onneksi huomaan koulutuksen tuloksia... ei se käytös itsestään tule.Mutta ei edelleenkään ole ihan valmis paketti.
        Toivoisin että me kaikki ihmiset pystyisimme asumaan kalliissa asunnoissamme sovussa kenenkään mieliä pahoittamatta... Hyvää viikonloppuja kaikille aso ihmisille


    • Älä-hauku-tee-ilmoitus

      No jos kuitenkin etenisitte ihan "laillista ja vastuullisempaa" tietä, ilmoittamalla ongelmistanne eli tässä tapauksessa koirista aiheutuvista haitoista tai jopa häiriöistänne vaikka jos kanttia on ja välit kunnossa asuin talonne talotoimikunnalle (joissain upeasti "talihallitus" muttei sentään asuntohallitus kuten eräässä talossa yksi ko. toiminnassa mukana oleva itseään kutsuu).
      Talon asukastoiminnassa puheenjohtaja toimiva henkilö ottaa asian käsittelyynsä, ja heti yhteyden asukkaaseen josta kerrotte.
      Jos tämä ei toimi, otatte suoraan yhteyden isännöitsijän edustajaan jonka velvollisuus on huomauttaa asukasta jopa sanktioiden uhalla!

      Mitkään kostotoimet ja sen sellaiset ilkeydet eivät ole laillisia, jos ette halua itsellenne samassa asiassa hankaluuksia jopa syytteitä!
      Suora päättäväinen mutta rehti asioista puhuminen koirien omistajalle ja kertominen miten te muut sen tai ne haitat koette auttaa varmasti parhaiten!

      Itsellä tapahtui näin kun naapurin koirasta oli haittaa omistajien ollessa päivisin jne. poissa kotoaan koira huusi, ulvoi ja haukkui häiritsevällä tavalla.

      Ilmoitin tai vihjaisin ensin isännöintiin ongelmasta joka ei kyllä heti toiminut sillä kertaa. Myöhemmin uudelleenkin samoin, - ja sitten kerroin perheen jäsenelle asiasta kun kohtasimme.
      Monet kerrat yrittäessäni kertoa haitasta heille suoraan he eivät avanneet oveaan. Kerroin asian oven läpi kun vaikutti ovat kuulolla joka tapauksessa.

      Sitten ihan sattuman kautta naapurin rouva avasikin oven kuin vahingossa, odottaessaan muita henkilöitä saapuvaksi, ja sain kerrottua asian ja siitä haitasta jonka koen ollessani ainoita seinänaapureita - kerrostalossa kyllä.

      No hän tiedosti asian ja odotetusti kertoen syynä oli mitä nyt sattui keksimään... Pahoitteli toki, joka sekin on asiallista eikä "hyökännyt" vastaan sanoen siinä tilanteessa mutta muusta en tiedä jos mitä kokee itse tykönään muuta annetusta palautteesta?

      Ongelmahan ei ole näissä asioissa koskaan eläimen syytä esim. jos se jätetään tunneiksi yksin, on se myös eläinsuojelullinen kysymys ja näkökohta, ja se tulee myös muissa koiriin ja muiden eläinlajien asioissa muistaa!
      Mutta totesin tälle jos asia ei korjaannu, asia vaikeutuu jos teen ilmoituksen poliisille asumisen rauhan rikkomisesta jota tämäkin mitä suuremmassa määrin on! Yhtälailla jos ihmiset sen aiheuttavat ihan sama juttu, ei kannata pitkään kuunnella vaan heti ilmoitusta eteenpäin.
      Ja nyt on todettava he ottivat asian nyt vakavammin ja nyt tilanne on muuttunut, koira on huomioitu jollain tavoin ja tilanne on parantunut!

      Toivottavasti tämä kestää kun nyt jo muutaman kuukauden ajan tilanteen ollessa paremmalla mallilla!

    • siisteyttä

      Otin yhteytä koirien (3) kusemisesta rappuun ja ulkoovién molemminpuolin!!! Kuseminen vaan jatkuu!! Omistâja ei ymmärrä. Säälin kolmea isoa koiraa kerrostalossa. Onkohân näillä Collieilla joku sairaus kun on vaikeuksia pissan kânssa. Kerätäänkö râhaa että voivat viedä eläinlääkäriin?

    • Ilmoitus.tarkastukseen

      Jos epäilet eläintä siis koiria kohdellaan lainvastaisesti on ilmoitus eläinsuojeluun kaupungissa / kunnissa mahdollisuus tehdä ilmoitus !
      Siis pelkkä epäilykin riittää, ja sen mukaisen tarkastuksen tekee vastuussa oleva eläinlääkäri.
      #
      Mutta onhan sitä muuallakin, siis joka puolella ja kaikkialla samaa epäsiisteyttä ja vastuuttomuutta ympäristöstään muita ihmisiä kohtaan niin asuin talojen nurkilla kuin on ulkoilumaastossa muuallakin!
      Jotain tämän ilmiön täytyy kertoa ihmisestä itsestäänkin, kaikki ei ole kunnossa. Ja sitä myöten ei myöskään eläimen kannalta, siisteys eli puhtaus ruoka ja vesi, sairaustekijät yms.

      Suosittelen ilmoitusta eläinsuojeluun kaupungissa.
      Esim. netin kautta helposti.
      https://www.sey.fi/yhteystiedot/tee-saehkoeinen-elaeinsuojeluilmoitus

      "Tee sähköinen eläinsuojeluilmoitus
      Tällä lomakkeella voit tehdä ilmoituksen epäillessäsi eläinten huonoa kohtelua.

      Ensisijaisesti toivomme, että ilmoitus tehdään suoraan SEYn eläinsuojeluneuvojalle tai paikalliselle valvontaeläinlääkärille. Jos kunnassa ei ole valvontaeläinlääkäriä, ilmoituksen voi tehdä myös kunnan- tai kaupungineläinlääkärille.
      Eläinlääkäreiden yhteystiedot löytyvät kuntien nettisivuilta. Jos et löydä yhteystietoja tai et jostain syystä halua tehdä ilmoitusta eläinlääkärille, voit tehdä ilmoituksen tällä lomakkeella."
      ________________________________________-_-

      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201802242200769238_u0.shtml

      Kikkarekaaos kuumentaa tunteita Espoossa - tuohtuneet kansalaiset soittelevat koirankakkojen takia poliisille
      Lauantai 24.2.2018 klo 08.36

        Länsi-Uudenmaan poliisi omisti kokonaisen Facebook-päivityksen koirankakasta soitteleville espoolaisille.

    • Sikke999

      Koiran omistajaa ei kiinnosta pätkääkään muiden olo. Epäsosiaalisia rikollisia kun ovat. Valtuuttaneet itsensä terrorisoimaan ympäristöään ja lähes poikkeuksetta syyllistyvät eläinrääkkäykseen hankkiessaan kärsimään jalostetun koiran. Koiravero takaisin.

    • ÄrsyttävätKakarat

      Itse en vihaa koiria mutta naapurien kersoja yli kaiken...jatkuva huuto ja möykkä päällä. Tapoja ei ole yhtään ja haistatellaan kun sanoo asiasta...kertoo siis selvästi siitä että nykyajan vanhemmat ovat surkeita kasvattajia!

      • Kollektiivinen-kasvatus

        Missä mitenkin, kyllä kai se riippuu myös tavasta ilmoittaa tai kertoa epäkohdasta mistä nyt kulloinkin on antamassa palautetta!

        Pääasiassa lapset ovat erittäin fiksuja ja älykkäitä, mutta teineinä saattaa asiat muuttua joka on kasvuvaihe ei sen kummempaa!

        Oman kokemuksen mukaan jos sanottavaa tai huomauttamista on ollut asia menee heti perille!
        Sillä miten asian kertoo ja selittää myös syyt sanomiseensa eikä vaan nalkuta on merkitystä siis vaikutusta!

        Ei auta aikuisen laskeutua lapsen tasolle jos itse omaa älyä ja kykyä erottaa oikean väärästä onnistunee kyllä myös lapselle välittää?

        Mutta on ns. kulttuurieroja joissa ulkopuolisilla ei ole asiaa sanoa ja kertoa asioista näille "pennuille" kuka kenenkin onkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1572
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1349
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1159
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      31
      1001
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      818
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      805
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      676
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      667
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe