Elatusapu loppuu kohta, jippii

efiot

Ensikuussa loppuu vihdoin vuosia piinannut elatusavun maksaminen. En ole niin rikas, että maksaisin elatusapua ilokseni. Se on merkinnyt suurta lovea lompakkoon. Välillä raha ei ole riittänyt edes kunnolla ruokaan.
Yleensä raha päätyy huoltajalle, joka on usein äiti. On tietenkin monenlaisia äitejä. Jotkut hoitavat asiansa mallikkaasti ostaen lapsille kaikkea tarpeellista. Sitten on niitä lurjuksia, jotka käyttävät rahat itseensä.
Olen erittäin pienipalkkainen , eikä sitä ymmärretä. Pitää saada sen ja sen verran elatusapua. Kaikenlaisia indeksikorotuksia en Kelan puolelta ymmärrä ollenkaan. Jos olet kerta sopimukseen kirjoittanut määrätyn summan, niin miksi Kela menee mielivaltaisesti nostamaan summaa.
Rahat kuuluisivat tyttärelleni, ei suinkaan hänen äidilleen. Siinä piilee huutava vääryys. Miksi ei rahaa voisi valintaisesti maksaa lapsensa tilille? Kun lapsi täyttää 18 vuotta, hän voisi käyttää rahaa elämässä starttirahana.
Nuori voisi rahalla opiskella ja saada näin paremman startin elämäänsä. Moni nuori joutuu tyhjän päälle ja ajautuu ongelmiin . Se , että on maksanut pakolla väärälle henkilölle rahaa, tuntuu kaivoon heitetylle rahalle.
Moni maksaisi varmasti mieluummin elatus-starttirahaa lapselleen, kuin sen äidille. Tuntuu pahalta ajatella, miten hukkaan heitetyt vuodet rahan suhteen ovat olleet.
Typerä Suomen laki ei mahdollista, elatus- starttia lapselle.
Minun kohdaltani on elatuspiina kohta ohi. Jippii, jippii ja vielä kerran jippii. Tuo paska-apu ei enää sotke elämääni.

49

912

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • HyväPäätös

   Köyhän ei kannata tehdä lapsia. Elatusapu on tarkoitettu ihan elämiseen, ei starttirahaksi opiskeluun tai talonostoon. Rikkaammat vanhemmat tietysti tallettavat jo lapsilisätkin lapsen tilille, että on pesämunaa, kun lapsi muuttaa kotoa. Jos tyttäresi opiskelee, niin maksa hänen tililleen vielä 200-300 euroa opiskelija-avustusta tuonne 24 vuoden ikään asti. Niin minä teen.

  • eioammattiaeikätulevaa

   niinpä, eihän se rahan tarve lopu 18v täytettyä. Peruskoulun jälkeinen opiskelu maksaa vuosikausia. Monen nuoren kohdalla opiskelu tyssää rahapulan takia. Isät juhlii kun ei tarvi tukea lapsiaan kuin minimit jne.

  • klöpo

   Ap. Ajattelet asiaa aivan väärästä vinkkelistä. Äiti on jäänyt lapsen lähihuoltajaksi eronne jälkeen ja hänellä on ollut vastuu järjestää lapselle koti, ruoka , vaatteet ja muu arkeen tarvittava.
   Joten hän on luultavasti niin omalla tavallaan myös tehnyt.
   Erossa sinulle on jäänyt etäisän rooli, joka ei poista elatusvelvollisuutta lasta kohtaan ja raha menee äidille syytä, että lapsi on alaikäinen ja äidillä on vastuu tähän 18 vuoden ikään.

   Nyt tuo päivä koittaa, josta tunnut iloitsevan. Olet erostasi saakka unohtanut, että raha ja luultavasti myös aika pieni, kun kerran olet pienituloinen on tarvittu näitä lapsen kuluja kattamaan. Äiti on puolestaan kovin usein se joka laittaa kaiken muun, sillä pienellä elatusmaksulla ei kovin paljon kasvavalle lapselle saada.
   Moni äiti tekee jopa kahta työtä eron jälkeen, voidakseen antaa lapsilleen edes jonkinlaista elämää. Lisäksi hän huolehtii koulun asiat.
   Lapsi tarvitsee ulkoiluvälineitä kouluun ja kasvavalla ne menee uusiksi vuosittain , jopa aikaisemmin. Lapsi myös tarvitsee monenlaista esim. kyydityksiä harastuksiin ja monenlaista muuta. Etäisät taitavat unohtaa kokonaan kaiken muun, vaan tämä elatusavun maksaminen on kamalaa, kun joutuu luopumaan lapsensa eteen.

   Mieleni tekee kysyä sinulta ap. Miten usein tyttäresi oli näiden vuosien aikana luonasi ja sinä huolehdit hänestä kaikkinaisesti, rahattahan mikään ei onnistu.

   No nyt pääset eroon tuosta harmista, että se raha on pitänyt maksaa exällesi. Nyt toivoisin sinun katsovan asiaa todella tyttäresi kannalta, onko hänellä koulunkäynti kesken, mistä hän saa rahaa ja minkä verran, miten hän pystyy elämään jos aiot vetäytyä tukemasta siihen saakka, kun pääsee omaan ammattiin ja työhön.
   Missä asuu ja mitä se maksaa, haluatko lapsesi Sossun luukulle heti. sitä kauttako aloitit oman elämäsi. Toivon että olet kannustamassa ja tukemassa, sillä nythän ei tarvitse olla katkera siitä että menee tyttären äidille.

   Kyllähän tuolla annoit ymmärtää, että äidin olisi pitänyt säästää elatusmaksu tyttärelle elämän alkamiseen omin avuin, vaan siihen ei todellakaan ole elatusmaksuja tarkoitettu, vaan kustannuksiin.

   Kun itse todella joutuisit itse huolehtimaan lapsesta, siihen kuuluu vuorokauden ympäri olevat asiat, sairaudet, ym. Etävanhemmat elävät varsin usein varsin välinpitämättöminä, ei heitä kiinnosta lapsen koulunkäynti, ei juuri mikään.
   Myös lapsen kiukuttelut on kestettävä yksin, vaatimukset yksin.

   Jotain pitää päässäsi olla vialla, kun ilkeät noista elatusmaksuista räksyttää.

   • Efiot

    Olet hölmö. Et osaa lukea, mitä kirjoitin. ELATUSAPU SUORAAN LAPSELLE; EI ÄIDILLE. Teet kummallisia tulkintoja. Laittaisin rahat suoraan lapselle, mutta en halua antaa niitä äidille. Onko pääsi umpi luuta? Etkö viitsi lukea kunnolla, vaan tehdä tulkintoja?


   • NiinTurhaa

    No, vaikka se elatusapu menisi lapsen tilille, niin kyllähän äidillä siihentilille käyttöoikeus on. Ei alaikäinen osta itselleen luistimia ja leipää.


   • ÄÄläoletyhmä
    NiinTurhaa kirjoitti:

    No, vaikka se elatusapu menisi lapsen tilille, niin kyllähän äidillä siihentilille käyttöoikeus on. Ei alaikäinen osta itselleen luistimia ja leipää.

    Just ,eikä alaikäinen asu omillaan vaan äidin asunnossa käyttäen omaa huonetta ja sähköä , vettä ,ruokaa ,ym , jos äiti olis yksin niin hän mahtuisi vaikka yksiöön ja se maksaisi paljon vähemmän kun kolmio.
    Sinun isänä tarvii maksaa myös tytön asumisesta puolet ja äiti toisen puolen.


  • olenpahoillanipuolestasi

   No hienoa että rasitteesi lastasi kohtaab loppuu! Nyt voi kaljotella ja olla kännissä pitkin päivää, sehän ei ole kallista.
   Mitä sun lapsesi sanoi siihen kun kerroit että jippii ei tarvi sulle enää maksella, tule toimeen omillasi, ja sun äidit maksaa sun menot, isin ei tarvi onneksi enää sulle rahaa antaa. Sanoit varmaan et oot tosi onnellinen kun saat yksin tuhlata ne kaljaan ja lapselle ei tavi enää ostella mitään. Surullista, mutta kuka käski sun tehdä niitä lapsia, kun kalja on parempaa.

   • efiot

    Kyllä olet tonttu. Kyse oli suoraan lapselle maksettavasta rahasta. Lue kunnolla, mitä kirjoitetaan, äläkä tee omia tulkintoja. Ei Elatusapu mene lapselle. Se menee äidille. Maksan mielelläni tyttäreni tilille joka kuukausi saman summan, mutta en halua rahoittaa hänen äitiään. Kun lapsi täytää 18 pakkoraha äidille loppuu. Silloin voi maksaa vihdoin ne vääryydellä äidille maksetut rahat vihdoin tyttärelle. Raha sille, jolle se kuuluu.LUE TARKEMMIN, MITÄ KIRJOITAN


   • Ymmyrkkä

    Jos maksaisit lapsen tilille esim lapsen ollessa 5-12 vuotiss, niin ilmeisesesti odottaisit lapsen ostavan rahallla ruokaa ja vaatteita ja maksavan osan asumiskustannuksista jne? Et vai? Ne ovat lapsen kuluja, joten kuka ne maksaa?
    17- vuotiad voi tietysti asia omillasn ja silloin elatusapu maksetaan hänelle.


   • Ymmykkä
    Ymmyrkkä kirjoitti:

    Jos maksaisit lapsen tilille esim lapsen ollessa 5-12 vuotiss, niin ilmeisesesti odottaisit lapsen ostavan rahallla ruokaa ja vaatteita ja maksavan osan asumiskustannuksista jne? Et vai? Ne ovat lapsen kuluja, joten kuka ne maksaa?
    17- vuotiad voi tietysti asia omillasn ja silloin elatusapu maksetaan hänelle.

    Olet kai tehnyt lastensuojeluilmoituksen? Kirjoituksesi perusteella lapsesi ei saa äitinsä luona ruokaa, vaatteita tai muita tarvittavia asioita, onko edes asuntoa, kun äiti käyttää kaikki rahat omiin menoihinsa eikä lapsi saa mitään.


  • kurjuu

   Ei aloittaja puhunut kaljoittelusta.On äitejä jotka todella huolehtivat lapsista. ON äitejä jotka ei huolehdi. Ja on todella kurja maksella jos tietää ettei rahat mene lapselle.

  • Mietipäsentoisenasemaa

   Rahaa ei voi maksaa suoraan lapselle koska silloin et osallistuisi lapsen elättämiseen. Ei sille säästetyksi rahalle ole käyttäjää jos äidin rahat eivät lapsen elatukseen riitä.
   Lapsen elatukseen kuuluu muutakin kuin kaiken kivan ostaminen lapselle kuten mm. Asuminen, sähkö, vesi, kulkeminen, päivähoito, koulukirjat, harrastukset yms.
   Oletko sitä mieltä että se on äidin tehtävä kustantaa nämä lapselle yksin kun itse säästäisit mielummin rahan tulevaisuutta varten?
   En usko että äidilläkään säästöön jää tai etteikö tarvitsisi miettiä miten kaikesta selviää mikäli ei ole todella hyväpalkkainen.
   Miksi aina unohdetaan että se lapsen eläminen ja oleminen myös maksaa. Ei se lapsi ole passiivinen olento joka ei kuluttaisi mitään.

  • Erilaisiaäitejä

   Käy se taisteluksi Raisiota vastaan jossain muualla kuin täällä.
   Täällä ei kukaan viestejä sen takia poistele että Raisiota puolustaisi vaan sen takia että haukut täällä tuntemattomia ihmisiä.
   Lapsi josta et saa omien sanojesi mukaan vastinetta elää sinusta riippumatta ja se vastine jota elatusmaksuista saat on se lapsen elämä.
   On monia äitejä jotka kasvattavat, hoitavat huoltavat ja elättävät lapsensa ilman elatusmaksuja koska isä ei HALUA
   Heitä sinä haukut täällä laidasta lukien vieraannuttajiksi tietämättä kenenkään taustoja vaikka itse tekisit samoin.
   Ei jokainen koko elämäänsä kerro kun jollekin vastaa. Mutta jokainen nainen on sinulle vieraanuttaja vaikka enemmän kuin mielellään jakaisi vastuun lapsesta isän kanssa mutta isä ei halua.

  • jkyio

   Ei elatusapua voida suoraan lapselle maksaa, itse olet hölmö. Juu siis vauvalle tai kaksivuotiaalle ja tietenkin vielä haluaisit siihen tiliin itsellesi käyttöoikeuden, jotta voit nostaa sen takaisin itsellesi.
   Olen ollut siinä tilanteessa, että olen voinut nähdä tätäkin olevan. Useimmiten äidit joutuivat odottamaan näitä elatusmaksuja ja viemään oikeuteen, kun niitä ei vain kuulunut tilille.

   Alaikäisen tilin käyttö voi käydä jopa mahdottomaksi, kuten usein näin käyvänkin.
   Joten äiti lähivanhempi huolehtii lapsen tarpeista, joita kyllä riittää, sillä ei lasta pidä rangaista vanhempien erolla. Lapsen ei pidä joutua teidän eronnen vuoksi pilkattavaksi vaatteistaan tai urheiluvälineiden puutteesta.

   Ei se 150 euron lapseneläke riitä yksin, ja niin äidit joutuvat kyllä ihan varmasti suuremmaan määrän vielä lisää, jotta lapsen osuus asumisesta olevista kustannuksista ja elämisen kustannuksista tulee hoidetuksi. Hekin niin lapset ja äidit tarvitsevat lomaakin joskus ja sekin maksaa, joten lasten osalta sinunkin etävanhempi tulee siihen osallistua juuri maksalla elatusapua, josta sitten saadaan lapselle hieman virikkeitä elämään.

   Nyt kyllä tuntuu siltä, kuin näiltä etävanhemmilta olisi erossa jäänet aivot sinne narikkaan ihan loppuiäksi, kun oma lapsikin halutaan karsia kaikesta lapselle kuuluvasta.

  • oihjr

   Kauhajoella elatus-apu maksetaan siksi että äidille ei tarvitse kaupungin maksaa asumistukea. Samoin isä saa kuljettaa lapsensa yhteishuoltajuudessa kouluun tätä sanotaan Femakon laiksi. Pilikullinen poliisi oli tärkeänä tekisemassa syytettä kun femakko vaikeroi.
   Tuomari oli niin kaksinaamainen että ei tohtinut julistaa tuomiota kuin posti vältyksellä tai ei sitten osannut kavataa kyllin taitavasti livenä.

  • äitimyös

   Nyt ap voi maksaa 18v lapselleen suoraan ja lapsi ostaa sillä itse, mitä tarvii. Miten oikein järjestäisit lapsen elatuksen, kun lapsi on ala-asteikäinen? Sen ikäinen lapsi ostaa karkkia, jos saa rahaa eikä mitään järkevää. Kai lapsi on joskus ollut sun luona viikonlopun t. lomia, joten tiedät jotain lapsestasi. Miksi äidin pitäisi elättää lapsi kokonaan, kunnes lapsi on opiskeluiässä?

  • Eisaaollaniintyhmä

   Kuuleppas, ei alaikäinen lapsi voi asua yksin ja huolehtia asunnostaan ja ruoastaan ja laskuistaan, siksi se lähihuoltaja ostaa/ vuokraa isomman asunnon että se lapsikin sinne mahtuu ja ostaa ruokaa ja tarvikkeita myös lapselle, ja sinun kuuluu tukea lastasi ja Hanne huoltajaansa, että he pärjäävät.
   Toinen vaihtoehto olis se että sinä olisit ollut se lähihuoltaja ja exäsi olisi maksanut sinulle sitä elatusmaksua.
   Voithan sinä edelleen tukea lastasi, vaikka hän onkin 18 v hänellä koulu kesken joko lukio tai ammatillinen ja nuori tarvii rahaa .

  • hmmmmmmmmm

   "Typerä Suomen laki ei mahdollista, elatus- starttia lapselle."

   Ei mikään laki kiellä sua maksamasta "elatus-starttia" lapsellesi.
   Silti sun pitää (tietenkin) maksaa oma osuutesi lapsen elatuksesta. Siihen kuuluu mm. osuus vuokrasta, ruoasta, vaatteista, koulukirjoista jne. ja tietenkin elatusmaksu maksetaan sille, joka sitä lasta elättää.

  • Onnensi

   Odotan viheliäistä torstaita, että pääsen eroon vuosia piinanneesta eletusavusta. eroon. Samalla pääsen lopullisesti entisesta vaimostani eroon. Minun ei tarvitse rahoittaa enää päivääkään entistä vainoani..
   Hän pahoinpiteli minua ja viilteli itseään ranteeseen. Yritin estellä häntä, mutta se ei auttanut. Kerran hän löi vyöllä kasvoihini. Nukkuessani hän löi nyrkillä selkään. Jouduin joskus pakenemaan vessaan. Sellainen ihminen sai elatusapua. Oliko se oikein? Ei ollut Pääse vihdoin todella eroon ex vaimostani ja hänen rahoittamisestaan.

   • muistathan

    ettei elatusta tarvitse maksaa enää lapsen 18- vuotispäivänä; ulosottoviraston ohjeistus kelalle, jota kela ei mielenvikaisuudessaan suostu noudattamaan ja nyt uhkailukirje elatusavun perinnästä ulosoton kautta- yrittävät periä 1 päivän elatusta 2,22 euroa:))
    kyllä olis kirveellä töitä.


   • Hy3
    muistathan kirjoitti:

    ettei elatusta tarvitse maksaa enää lapsen 18- vuotispäivänä; ulosottoviraston ohjeistus kelalle, jota kela ei mielenvikaisuudessaan suostu noudattamaan ja nyt uhkailukirje elatusavun perinnästä ulosoton kautta- yrittävät periä 1 päivän elatusta 2,22 euroa:))
    kyllä olis kirveellä töitä.

    Vääryys on valitettavan lisääntyvä voimavara. Kela on paska ja ulosotto vielä paskempi. Kela peri elatusapua yli 2000 e takaisin kerralla. Ei voinut maksaa erissä. Kun sain sen maksetuksi lainalla Kela lähettää minulle 40 e koron maksettavaksi, Sen voi maksaa jopa kolmessa erässä. Kelan touhussa ei ole mitään järkeä. Miksi suurta summaa ei voinut maksaa erissä, kun pieni summa on mahollista maksaa erissä.


   • Ekivoivittu

    Ja juu,sinähän et tehnyt mitään pahaaylimääräistä.


  • palomie

   Onneksi on ohi. Elatusapu. Toivottavasti en enää koskaan joudu maksamaan.

   • vielää

    1,69 vuotta Raision kaupungin "viranomais-" vieraannutus "apuja"-


  • IvanSutinov

   Kova urkakka hankkia takaisin se elatusavussa menetetty omaisuus. Laskin, että takaisin pitäisi saada hankituksi 3195 e, Sen verran on pakko saada takaisin vuosina 2014 - 2017 maksettuja elatusapuja.
   Olen onneksi elatusapurangaistukseni kärsinyt. Voin sanoa suoraan, että laillista ryöstämistä. Valtion pitäisi maksaa elatuasapu. On ihmeellistä, että aina ollaan saajan puolella, eikä koskaan ketään puolusta maksajaa, joka antaa entiselle puolisolleen ilmaista rahaa.

   • Oletkoylpeäitsestäsi

    Olet neljän vuoden aikana maksanut lapsestasi ALLE 10 kuukauden vähimmäisturvan mukaisen määrän rahaa.
    Lapsenne äitihän se on lapsenne nämä vuodet elättänyt etkä sinä.
    Voit lopettaa valituksen. Et ole osallistunut elatukseen sellaisella summalla että siitä olisi käytännössä ollut mitään apua lapselle tai äidille.
    Oletko nyt tyytyväinen?


   • Osaatkomuutakuinkopioida

    Unohditko sinä että sinulla on syntynyt isyyden mukana elatusvelvollisuus lapseesi?
    Se ei poistu eron yhteydessä vaan vasta jos isyys kumotaan.
    Vähimmäisturva onki toimeentulotuen mukaan lapselle kuuluva määrä kuukaudessa elämiseen. Se muuttuu iän mukana.
    Mikäli isä ei katso velvollisuudekseen elättää lasta niin äiti maksaa lapselleen lapsen elämisen.
    Itsekästä tekstiä sinulta sanoa ettei sinun lapsellesi kuulu Suomen lakien mukainen oikeus elatukseen koska et näemmä häntä näe tai et halua nähdä.
    Sairasta leikkiä lapsen hyvinvoinnilla siten ettei maksa elatuksia.
    Ja käytä mielikuvitusta noiden nimimerkkien kanssa. Vaikka kirjoitatkin toisen nimimerkillä niin et ole alkuperäinen sillä nimimerkillä kirjoittaja vaan toisten ihmisten kopioija joka ei osaa muodostaa omia itsenäisiä ajatuksia vaan kopioi toisten tekstiä.


   • Omaetuensin

    Millainen mies kehuu sillä että ei ole osallistunut lapsensa elättämiseen?
    Ei köyhäkään mies sillä kehu vaikka ei pystyisikään osallistumaan.


   • Lapsenetuensin
    Omaetuensin kirjoitti:

    Millainen mies kehuu sillä että ei ole osallistunut lapsensa elättämiseen?
    Ei köyhäkään mies sillä kehu vaikka ei pystyisikään osallistumaan.

    Millainen äiti kehuu sillä, että ei ole antanut isän osallistua yhteisen lapsensa elämään; kieltäytynyt tarkoitushakuisesti vanhempien yhteishuollosta, lapsen asumisesta molemmilla vanhemmillaan lapsen omien toiveiden/ lausuman vastaisena saadakseen sitä vastikkeetonta elatusta, kieltäytynyt lapsen huolenpidosta- ja hyvinvoinnista, kieltäytynyt lapsen oikeasta nimestä manipuloidessaan lapset valehtelemaan maistraatissa, "ettei isä välitä, halua tavata- eikä ole syntynyt luottamuksellista suhdetta lapsen ja isän välillä", kieltäytynyt lapsen yhteys- ja
    koulutiedoista lapsen isälle sosiaalitoimen/ "lastensuojelun, lastenvalvojan" järjestämänä tarkoitushakuisena "
    yksinhuoltajana"; perättömin selvityksin, lausumin mm. tuomio istuimessa lapsen olosuhteista "viranomais-" menettelyssä- Ei rikaskaan nainen sillä kehu vaikka toki pystyisi lapsen isän osallistumaan.


   • Osaatkomuutakuinkopioida

    Eri taida olla ihan terve.


   • Omaetuensin
    Lapsenetuensin kirjoitti:

    Millainen äiti kehuu sillä, että ei ole antanut isän osallistua yhteisen lapsensa elämään; kieltäytynyt tarkoitushakuisesti vanhempien yhteishuollosta, lapsen asumisesta molemmilla vanhemmillaan lapsen omien toiveiden/ lausuman vastaisena saadakseen sitä vastikkeetonta elatusta, kieltäytynyt lapsen huolenpidosta- ja hyvinvoinnista, kieltäytynyt lapsen oikeasta nimestä manipuloidessaan lapset valehtelemaan maistraatissa, "ettei isä välitä, halua tavata- eikä ole syntynyt luottamuksellista suhdetta lapsen ja isän välillä", kieltäytynyt lapsen yhteys- ja
    koulutiedoista lapsen isälle sosiaalitoimen/ "lastensuojelun, lastenvalvojan" järjestämänä tarkoitushakuisena "
    yksinhuoltajana"; perättömin selvityksin, lausumin mm. tuomio istuimessa lapsen olosuhteista "viranomais-" menettelyssä- Ei rikaskaan nainen sillä kehu vaikka toki pystyisi lapsen isän osallistumaan.

    Ei kukaan muu kuin sinä ja sisäinen äitisi.


   • Osaatkomuutakuinkopioida
    Osaatkomuutakuinkopioida kirjoitti:

    Eri taida olla ihan terve.

    Etkö osaa kirjoittaa; Et taida olla ihan terve.


   • jäitasemalle

    Kenelle sitten kommenttejasi kirjoittelet? Luultavasti yksikään kirjoittajista ei ole lapsesi äiti.

    Millä oikeudella haukut toisia vierottajiksi?
    Itse olet elatusapua pakoileva etävanhempi joka ei ymmärrä lapsensa etua. Kuvitteletko että lapsesi elintason kattaa sinun maksamasi muutama kymppi kuussa. Sinä et elätä ketään vaan lapsen äiti ja Suomen veronmaksajat elättävät lapsesi.


   • Jäitasemalle

    Lapsesi on sinulle yhtä tärkeä ja arvoks kuin maitopurkki. Siihenhän itse lastasi vertasit.


   • Äitivaiisä

    Oletko koskaan ajatellut että se mitä sinä olet joutunut kohtaamaan lastesi äidin kanssa ei ole normaalia ja suurin osa eroavista pareista kykenee hoitamaan lasten asiat ja tapaamiset yhdessä. Kuitenkin kaikissa vastauksissasi aiheesta riippumatta syytät naisia vieraannuttajiksi.

    On myöskään miehiä jotka eivät halua tavata lastaan eikä se ole lapsen eikä äidin syytä että niin on. On myös miehiä jotka eivät halua maksaa elatuksia vaikka rahaa olisi. Jos kaikki naiset ovat vieraannuttajia niin kaikki miehet sinä mukaan lukien ovat niitä jotka eivät halua nähdä lastaa eivätkä maksaa elatuksia. Eli hylkäävät lapsensa.


   • Tuumailutauko

    Nykyään kun suositaan yhteishuoltajuutta ja laajoja tapaamisia niin pistää mietityttämään miksi ne on sinulta evätty täysin oikein tuomareiden voimalla. Ei edes valvottuja tapaamisia. Hmm... eipä taida olla äidissä vika...


   • jäititseasemalle
    Jäitasemalle kirjoitti:

    Lapsesi on sinulle yhtä tärkeä ja arvoks kuin maitopurkki. Siihenhän itse lastasi vertasit.

    Lapsesi on sinulle yhtä tärkeä ja arvokas kuin "yksinhuolto". Siihenhän itse lastasi vertasit.


   • Jäitasemalle
    jäititseasemalle kirjoitti:

    Lapsesi on sinulle yhtä tärkeä ja arvokas kuin "yksinhuolto". Siihenhän itse lastasi vertasit.

    Ei vaan kirjoitin että lapsesi on sinulle yhtä tärkeä ja arvokas kuin maitopurkki. Siihenhän lastasi vertasit.

    Keksit tuon yksinhuoltajuuden ihan omasta päästäsi.


   • jäititseasemalle
    Jäitasemalle kirjoitti:

    Ei vaan kirjoitin että lapsesi on sinulle yhtä tärkeä ja arvokas kuin maitopurkki. Siihenhän lastasi vertasit.

    Keksit tuon yksinhuoltajuuden ihan omasta päästäsi.

    Ei vaan kirjoitin että lapsesi on sinulle yhtä tärkeä ja arvokas
    kuin "yksinhuolto". Siihenhän lastasi vertasit. Keksit tuon vieraannutus "yksinhuollon" ihan omasta päästäsi.


   • Jaavainäinonmennyt

    Olipa rankkaa tekstiä tuo oikeuden päätöksen lukeminen.
    Täällä teet itsestäsi viattoman vieraannutuksen uhrin.
    Tiesithän että tuolla numerolla jonka tänne laitoit saa luettavaksi oikeuden päätöksen?


   • vastausta
    Jaavainäinonmennyt kirjoitti:

    Olipa rankkaa tekstiä tuo oikeuden päätöksen lukeminen.
    Täällä teet itsestäsi viattoman vieraannutuksen uhrin.
    Tiesithän että tuolla numerolla jonka tänne laitoit saa luettavaksi oikeuden päätöksen?

    ei ole minun lapsiani koskeva asia; vaan asianajajan lausuma
    ns. ennakkopäätös, johon vedottu mm. valituksissa lapsen
    huoltoa, tapaamisoikeutta ym. koskevassa asiassa-


   • IvanSutinow
    Oletkoylpeäitsestäsi kirjoitti:

    Olet neljän vuoden aikana maksanut lapsestasi ALLE 10 kuukauden vähimmäisturvan mukaisen määrän rahaa.
    Lapsenne äitihän se on lapsenne nämä vuodet elättänyt etkä sinä.
    Voit lopettaa valituksen. Et ole osallistunut elatukseen sellaisella summalla että siitä olisi käytännössä ollut mitään apua lapselle tai äidille.
    Oletko nyt tyytyväinen?

    Yes. Olen oikein tyytyväinen. Entisen akan elättäminen loppuu.


   • Yesasiaa
    IvanSutinow kirjoitti:

    Yes. Olen oikein tyytyväinen. Entisen akan elättäminen loppuu.

    oikein tyytyväinen; entisen akan elättäminen loppuu-
    minun kelani, sossuni, exäni maksaaa itse vaatimansa
    elatukset itse itsellensä-


  • oikeinsulle

   No onneks lapsi pääsee noin huonosta isästä eroon. Toivotaan että lapsen iti lytää miehen joka rakastaa lasta, sinun lasta, ja pitää häntä isänään. Mites sitten suu pannaan?
   Jotkut ovat valmiita maksamaan lasten elämisen kun oma isä ei siihen halua. Itke sitten kun et ole enää lapsen suussa isä.

   • sulleoikein

    No onneks lapsi pääsee noin huonosta äidistä eroon. Toivotaan että lapsen isä löytää naisen joka rakastaa lasta, sinun lasta, ja pitää häntä äitinään. Mites sitten suu pannaan?
    Jotkut ovat valmiita maksamaan lasten elämisen kun oma äiti ei siihen halua. Itke sitten kun et ole enää lapsen suussa äiti.


  • HyvinErikoineAvaus

   Onneksi meidän tyttärillä on ollut paljon avaajaa parempi iskä. Varmaan avaajan mielestä tyttären olisi pitänyt käydä töissä ja kustantaa itse elatuksensa lapsesta lähtien?

   • HyvinNarsistinenVastaus

    palataan asiaan; kun isällä on lapsensa huoltajuus, lapsen
    asuessa tasapuolisesti isällä/ äidillä, 50% / 50%, isällä oman
    lapsensa koulu- ja yhteystiedot puhelinnumeroineen,
    lapsella oikea nimi; äiti on valehdellut, manipuloinut lapset valehtelemaan maistraatissa, ettei "isä välitä, halua tavata/
    pitää yhteyttä- eikä ole syntynyt luottamuksellista suhdetta lapsen- ja isän välillä"- lapsen- ja isän elämä, yhteydenpito tarkoitushakuisesti tuhottu perusteettomassa "viranomais-" menettelyssä perättömin selvityksin, lausumin mm. tuomioistuimessa lapsen olosuhteista-


  • onneaponnea

   Elatus startti????. Aika moni vanhempi vielä lapsen täyttäessä maksaa täysi ikäisen lapsensa kuluja. Niin pariskunnat, etävanhemmat ja lähivanhemmat. Osa lapsista opiskelee vielä monta vuotta täysi ikäisyyden jälkeen. Osa vanhemmista auttaa lapsiaan täysi ikäisyyden koittamisen jälkeenkin.

   Sinun mielestäsi sinun lapsesi elättäminen on maksanut nolla euroa kaikki tuon 18 vuotta. Ei ole tarvinnut vaatteita, ei harrastuksia, ei polkupyöriä ei mitään.
   Kaikki 18 vuotta sinun mielestäsi sinun lapsesi olisi tarvinnut vain yhdet verkkarit, yhdet kumpparit ja toppatakin. Eihän ne lapset koskaan kasva, ei.
   Sinun mielestäsi sinun lapsesi olisi pitänyt asua kaikki nämä vuodet yksiössä äitinsä kanssa puuroa syöden, ilman nettejä,tvtä tai mitään muutakaan virikettä.

   Koska kaikki ne maksamasi rahat todellakin menivät vain lähivanhemman elättämiseen.

   152 euroa kk on vuodessa 1520 plus kolmesataa.

   Yksiön vuokra 400 kaksio yli viissataa. Ilman lasta lähi asuisi yksiössä. Lapsesi asumiskuluihin siis menee jo satanen kuussa.

   Eikä se vaatteita tarvi ja ruokaan ei maksa mihin se lähi 50 kk tuhlaa?

  Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   268
   1862
  2. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   104
   1826
  3. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   63
   1398
  4. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   149
   1354
  5. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   200
   1322
  6. Martina Aitolehti poseeraa rakkaansa kanssa - Somessa kuitti:"Oletko lainannut Haaviston Antoniota?"

   Hmmm, onhan noissa miehissä yhdennäköisyyttä täytyy myöntää… Vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja katso kuvat: http
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   845
  7. Sinulle On Postia

   Niin elikkäs kuten otsikko sanoo jollekin olisi postia. Pelokkaana mietin tuleeko vastausta laisinkaan. Ja jos tulee
   Ikävä
   35
   656
  8. Ulkomaillakin jo irvaillaan ja naureskellaan Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla p

   Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla peppuvitsein Saksalaislehti Bild uutisoi Sanna Marinin bikinikuvas
   Tampere
   91
   633
  9. Miksi itsenäisyyspäivää vietetään...

   ...kun itsenäisyys menetettiin 4.4.2023 kun meidät liitettiin NATOon? Päätäntävaltamme siittettiin UsaNatolle tuona suru
   Maailman menoa
   260
   628
  10. No joko susta on nainen tullut johtaja

   Kun sä olet opiskellut niin paljon, ja olet niin terävä?
   Ikävä
   61
   614
  Aihe