Kirjaston salainen remontti

Salainen_remppa

Tuttavieni kanssa olen pähkäillyt moneen otteeseen tätä pääkirjaston remonttia, joka näkyy kiinnostavan tälläkin useita tuolla toisessa ketjussa. Hankkeen hinta ja salamyhkäisyys remontin ympärillä ansaitsee kuitenkin minusta ihan oman paikkansa.

Kävin sitten kirjastossa katsastamassa paikat itse ja olin kyllä todella hämmästynyt siitä kuinka hyvässä kunnossa kirjasto onkaan. Ulkoa päin rakennus on täysin moitteettomassa kunnossa, lukuunottamatta sisäpihan puoleista valkeaa pintaa. Valkalle pinnalle on ajan saatossa ilmestynyt harmaita läiskiä, jotka saisi puhdistamalla taas uuden veroisiksi. Kauniin rakennuksen punatiili verhous ei sen sijaan juuri uudesta eroa.

Kun astuin sisäpuolelle, havaitsin ensimmäisenä että tiloista on pidetty huolta, eikä sisäilmassakaan ole moitteen sijaa. Lattian keraamiset laatat eivät ole 35 vuoden aikana ihme kyllä kuluneet juuri ollenkaan, eikä kirjastohyllyjen alla olevassa muovimatossakaan näy kulumisen merkkejä lainkaan. Voihan olla että lattiapintoja on uusittukin joskus. Kiikaroin sillä silmällä myöskin seiniä ja kattoa, mutta kaikki pinnat kirjastossa ovat suorastaan hämmästyttävän hyvässä kunnossa. Näin kovilla pakkasillakin rakennus oli myöskin todella lämmin, joten ikkunoiden tai lämmönjakelun puolella ei varmasti ole ongelmia. Yläkerta ja WC tilatkin olivat yhtä siistit kuin muukin miljöö.

Kysyin sitten parilta kirjaston työntekijältä kirjaston remontista. Kumpikin sanoi ettei työntekijöille ole jaettu mitään yksilöidympää tietoa asiasta. Kyselin samoja asioita jo aiemmin kolmelta eri valtuutetulta, mutta eivät hekään tienneet asiasta sen enempää. Sitten kahlasin kaupungin ja kirjaston sivuja, mutta sieltäkään ei löytynyt minkäänlaista tietoa remontin yksityiskohdista. Yle Hämeessa kerrottiin taannoin että kirastosta tehdään unelmien kirjasto ja Hämeen Sanomat uutisoi myöskin jotain epämääräisyyksiä remontin suhteen, mutta kukaan ei tunnu tietävän mitä tämä 10 miljoonan remontti pitää sisällään. Joku todella pieni ja päätöksen tehnyt piiri tästä tietenkin tietää, mutta miksei tietoja julkisteta? Onko niissä jotain salattavaa siis?

104

6613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MiljoonienMaaliPytyt

      Nyt sitten ihan HYS HYS tuosta kirjaston remontista. Sovittu mikä sovittu ja kun nimet on saatu sopimuksiin niin homma alkaa. Kyllä maali ja kankaat maksavat ja pitää siitä remontista hyvä katekin remontin tekijöille saada, varsinkin kun kyseessä on kaupungin hanke.

    • Seuraavapäätös

      Käytön puutetta, kun ei ole kulunut. Voidaan siis lopettaa.

    • ei.salattavaa

      Lupasit avaaja toisessa ketjussa tutkia remonttiin liittyvät julkiset päätöksen asiakirjat. Tee pakkomielteinen mitä lupasit tai päätä edes mitä harhaa esität peruskorjauksen suhteen. Olet väittänyt korjaustarpeeksi 2 miljoonaa, 3 miljoonaa ja nyt ei olekaan korjattavaa ollenkaan mutta puhdistettava läikkä ulkoseinässä. Väittänyt olet myös että 8 Me menee petoksen hyötynä hallinnolle. Koita hoitaa tautia. Me kaupunkilaiset peruskorjaamme kirjaston kaikille käyttäjille.

      • HysHysNytIhanOikeesti

        Kovat ovat katteet kun remontteja/urakointeja tehdään Hämeenlinnassa ja maksajana ovat kaupunkilaiset.


      • Gkirgg

        Onhan se kate kova kun 8 Me menee petoksena hallinnolle kuten pakkomielteinen vaahtopää väittää. Säälittävää pelkästään.


    • dfaer45556

      Mutta miksei mikään taho nyt julkaise, mitä tuossa remontissa tehdään. Ei Häsa eikä mikään muukaan, jotain salattavaa tässä selkeästi on.

      • Jkfeyte

        Ei salattavaa. Tietoa netissä, mediassa, kirjastossa, kaupungin virkamiehillä. Avaaja lupasi lukea suunnitelmat joten odotetaan mitä kertoo. Arvelen ettei pidä lupaustaan eikä suunnitelmista ymmärrä.


    • transparency

      Kiitos erittäin hyvästä avauksesta. Se on erinomainen johdatus aieeseen, joka toisvottavasti nousee todelliseen keskusteluun Hämeenlinnassa. Meillä on tällä hetkellä unelmien kirjasto. kirjasto, joka toimii hyvin, on ulkoa kaunis rakennus ja sisältä avara, henkevä ja hyvän tuntuisessa kunnossa. Kirjasto, jossa kirjat löytyvät, lainaus sujuu itsepalveluna, jossa lehtivalikoima on kattava ja lehtien lukutilat viihtyisät, jossa musiikin kuuntelu ja äänitteiden lainaus toimii. Kirjasto, jossa pienimuotoisille tilaisuuksille on riittävät tilat. Enempää unelmointiin ei ole tarvetta, se olisi jo "unelmahöttöä" ja siihen meillä ei ole tarvetta eikä halua, ei ainakaan meillä velkaantuvan kaupungin veronmaksajille ja vielä vähemmän syömävelaksi elävän Hml'n kaupungilla. Toivottavasti joku tai jotkut kaupunkimme valtuutetut ottavat tämän projektin perinpohjaisen perkaamisen sydämenasiakseen. Me kaikki haluamme, että kirjasto pidetään kunnossa, mutta talotekniikan ja sisustuksen päivittämiseen jokin 9,9M€ budjetti, jolla melkein rakentaisii uuden samankookoisen kirjastorakennuksen, ei ole tästä maailmasta. Jotain todella outoa hankkeessa on.

      • Pidä-lupaus

        Miltä tuntui kehua avaaja itseään? Muista lupasit lukea KAIKKI täysin julkiset suunnitelmat peruskorjauksen suhteen. Tee mitä lupasit äläkä täällä valehtele. Outoa on vain avaaja.


    • miettikää.kelatkaa.hml

      Kyllähän valtuutetuilla pyyhitään takamusta tässä kaupungissa. Juha, trollo, sari ja pari muuta päättää kaiken kaikkien asioista. Niin pientä asiaa täältä ei löydy etteikö joku noista olisi taustalla säätämässä ja päättämässä.

      Voitte vapaasti miettiä mitä se merkitsee kaikkein henkilökohtaisimmissa asioissanne.

      • kaupunkilaisetHML

        Olen miettinyt ja meidän asiamme on kirjaston peruskorjaus ja ajanmukaistaminen vastaamaan uuden ajan tarpeita. Kiitos meidän kaikkien puolesta.


    • Lainaaja

      Kirjaston korjaaminen salaa tuskin tulee onnistumaan. Jos niin dekkarin juonen arvoinen asia.

    • Kissamummo

      Miten joku voi nähdä salaliittoja ihan kaikkialla?

      Ketjun avaaja tonkii varmaan oman paskansakin, sillä silläkin voi olla jotain salattavaa.

      • Saattaaolla

        Outoa esittää myös minun mielestä. Täällä on paljon kipeitä.


      • vwb7435

        Hienoa että kirjasto peruskorjataan salassa. Emme kirjaston käyttäjät kärsi vaan voimme käyttää kirjastoa normaalisti.


    • vainunelmia

      https://yle.fi/uutiset/3-9149328
      Pehmeitä unelmia, todellista "unelmahöttöä" ja hinta 10 M€uroa. Löytyy yllä oleva YLE-Hämeen artikkeli, jossa maalaillaan unelmien kirjason uutta ilmettä mm seuraavasti:

      "Jurvanen sanoo, että kirjastolle halutaan remontin myötä uutta, avaraa ja modernia ilmettä. Esimerkiksi asiakastiloihin pitäisi kiinnittää huomiota.
      – Maisemaa täytyisi avata. Tänne voisi saada kattoterassin, josta olisi loistava näkymä linnalle, sanoo Jurvanen."

      Että sillä lailla. Ja ällaisilla taivaanrannan maalauksilla velkasuohon uppoamassa olevan Hml'n poliitikot ovat hyväksymässä toimivan ja erittäin hyvässä kunnossa olevan kirjaston "korjauksen". Hanke on todella hämärä. Mitään yksilöityjä tietoja siitä, mitä kirjastossa tulisi oikeasti korjata, ei ole missäään julkaistu. Ainoastaan "unelmahöttö" höpinää unelmien kirjastosta. Ja tämän höttöprojektin hinta veronmaksajille on 9,9M€.

    • gjdlks7777

      Nyt suut sitten ihan suppuun tuosta kirjaston rempasta. Hyvät diilit tehtiin ja katettakin tulee meidän firmalle ainakin riittävästi, tosin on tuossa projektissa kyllä kestitettykin Hämeenlinnan osaajia. Joten nyt kaikki arvostelijat sitten ihan Hys Hys ja tyytykää kohtaloonne. Kohta Balille lomille kun ei näitä pakkasia oikein raksahommissa kestä, loppukesästä aloitellaan sitten kirjastolla ja vedetään kerrankin firman pakka kaikkien aikojen kuosiin pelkästään yhdellä työmaalla.

    • Pitkän.tien.päättäjä

      Pakko sanoa väitteenä Hämeenlinnan kirjaston salainen korjaaminen on pitkän urani huippu. Korjata kirjasto salaa! En olisi uskonut jos en henkilökohtaisesti olisi lukenut.

      • oottetehauskoi

        Kovin salaista ei voi olla kun täällä kaatopaikallakin tiedetään ja sekin että suunnitelmat on julkisia.


    • talousviisas

      Kysymykset kirjaston "korjaukseen" liittyen ovat aiheellisia juuri hankkeen erittäin ison 10M€ kustannusarvion johdosta. Kukaan ei kyselisi, jos tehtäisiin 2...3M€ maksava "talotekniikan päivitys ja sisustuksen uusiminen", joka todennäköisesti olisi ohi alle vuodessa. Se olisi rutiiniasia. Mutta nyt projekti maksaaakin 10M€, jolla summalla asiantuntijat kertovat jopa pystyttävän rakentamaan jokseenkin samankokoinen uusi kirjastorakennus, kuten Nokialla tehdään. Miksi tällaiseen jättimylläykseen ollaan siis Hml'ssa menossa, kun kirjastoon ollaan yleisesti tyytyväisiä ja se on asiakkaan näkökulmasta hyvässä kunnossa. Aivan varmasti Hml'ssa on jonossa odottamassa paljon tärkeämpiä investointeja koskien julkisia rakennuksia. Ovatko kaupunkimme poliitikot, valtuutetut täydellisiä "nynnyjä", kun eivät vaadi asioita tärkeysjärjestykseen.

      • Pakkomielle.painaa

        Pakkomielteinen yhä äänessä. Oikein hyvä sillä olet hyvä ihmettelyssä ja Nokian kirjastoon liittyen ja oman kerrostalon rakentamisessa. Älä huolehdi sillä täällä joku kaveri on luvannut kolmekin kertaa käydä lukemassa kaikki Hämeenlinnan kirjaston korjausta koskevat suunnitelmat jotka eivät ole salaisia. Sinun kannaltasi tilanne on hyvä koska voit odottaa kaverin selvitystä täällä kaikessa rauhassa Nokiaa pohtien.


    • kuka-tietää

      Mikä salainen on julkinen?

      • virkamiesHML

        Käännän toisin päin. Mikä julkinen on salainen? Kirjaston peruskorjaus menee aivan normaalissa järjestyksessä.


    • EikäEdesSaanutRahaa

      Kaikki samasta ip osoitteesta ja Ilkkalan syy. Sama kun koulu rempoista,kok-den halusi korjata mutta Ilkkala oli vastaaan.

      • EikäEdesSaanutRahaa

        Kaikki samasta KokDem-Paskotrollin kotiosoitteesta ja kaikki sen syytä. Sama kun kouluremonteista, Kok-Dem halusi korjata itelleen Sambia-Lesken rahanpesut mutta Ilkkala oli vastaaan ja keskeytti kovin ottein rahanpesun ja siitäkös nyt KokDem-Paskot on kiukuissaan.


    • vasruuntuntoa

      Ei tässä varmaankaan mitään salaista ole, vaan julkista järjettömyyttä ja ehkä jotain muuta vaikeasti selitettävää. Joka tapauksessa keskeinen kysymys on "korjauksen"10M€ järjestön kustannusarvio, joka herättää kysymyksiä, miksi ilmeisen hyvässä kunnossa olevaan rakennusta ja hyvin toiminvaa kirjastoa "korjataan" näin massiivisella budjetilla ja herättää myös aidosti epäilyksiä hankkeeseen liittyen. Täällä useassa kommentissa on kirjoitettu, kuinka 10M€'lla naapurikaupungissa rakennetaan jopa kokonaan uusi kirjasto. Miten selitetään, että meillä 35v vanhaa hyvässä kunnossa olevaa ja hyvin toimivaa kirjastoa pitää "peruskorajata" 10M€'lla. Hei Hämeen Sanomat, tämä on hätähuuto. Jos Teiltä löytyy yhtään paikallista vastuuntuntoa, avatkaa tämä "case".

      • järjestöX

        Kun asialla on järjestö kuten kirjoitit niin kysy siltä mitä kirjastossa korjataan niin ei tarvitse ihmetellä jatkuvasti täällä asian suhteen. Järjestön täytyy tietää kun korjaa.


      • tuwowot

        Mistä järjestöstä *vasruuntuntoa* puhuu? Olen luullut kaupunginkirjastoksi.


      • 13456

        Salaisen remontin salainen järjestö.


      • Öäölöll
        13456 kirjoitti:

        Salaisen remontin salainen järjestö.

        Sunnuntaihauskaa.


    • wefw3445

      Olisi varmasti ollut viisaampaa käyttää tuo 10 miljoonaa kouluihin kuin täysin kunnossa olevan kirjaston turhaan remonttiin. Tämä on taas tätä taattua SCC:n tapaista päätöksen tekoa, jossa järki on unohdettu kokonaan

      • Kunnianloukkaus

        Onko pakko ittuilla Karin scc-tuomiosta? Väität tekoa järjettömäksikin.


    • S_Rautio

      Kun Hämeenlinnassa 1700 koulaista on jo vuosi kausia opiskellut väistötiloissa, on suurinta hulluuta kaataa kunnossa olevaan kirjastoon 10 miljoonaa

    • erbvhewpu3

      Henkilökohtaisesti en kaupunkilaisena ymmärrä miten kaupunginkirjaston voisi korjata salaa jonkun järjestön toimesta kuten edellä joku väittää. Mikähän järjestö mahtaa olla ja millä tapaa valtavan kirjaston peruskorjauksen voi tehdä salassa?

    • kysymystenfocus

      Salainen tai julkinen, se on sivuseikka. Pääasia ja kysymysten aiheuttaja on järjetön.10M€ budjetti, se että hyvin toimivaa ja hyvässä kunnossa olevaa kirjastoa yhtäkkiä aiotaan "peruskorjata" 10M€'lla, summalla, jolla asiantutijakommenttien mukaan lähes rakentaisi kokonaan uuden samankokoisen kirjastorakennuksen. Ja Aamulehden mukaan Nokialla rakennetaankin 10M€'lla uusi kolmekerroksinen kirjasto. Tätä Hämeenlinnan kirjaston "korjauksen" järjetöntä 10M€ kustannusarviota, arvostellaan.

      • SalaisuusPaljastuu

        Kiitos sinulle kun lupasit mennä tutustumaan salaisiin suunnitelmiin ja kertoa täällä meille kaikille kirjaston peruskorjaukseen ja tarpeeseen liittyen. Salaisuuksia ei tarvita. Sanaasi voi luottaa me kaupunkilaiset uskomme.


      • Syihrgg

        Salaisuus? Hulluutta väittää.


    • herätyshuuto

      Täällä kerrotaan, että hyväkuntoista 35v vanhaa kirjastoa aiotaan "korjata" 10M€'lla. Kukaan ei ole valittanut kirjaston vioista. Aivan järkyttävä summa rahaa. Siis kustannusarvio 10M€uroa. Huom poliitikot, herätkää jo ruususen unesta.

      • SalailuOhi

        Täällä kaveri lupasi käydä lukemassa peruskorjauksen suunnitelma ja kertoa tänään mitä korjataan. Todella hyvä että ei salassa tehdä. Ihmetellään ja odotetaan kun salaisuuden paljastaa.


    • lauluseis

      Avan järkyttävää, kustannusarvio 10M€uroa. Sillä rahalla rakentaa uuden kirjastorakennuksen. Nyt valtuutetut, vetäkää käsijarrua tälle projektille. Siis hyväkuntoisen rakennuksen korjaukseen 10M€.

      • käsittämättömiä.väitteit

        Päivää avaaja. Väität että kirjasto voidaan korjata salaa mutta kerro kuinka kaupunginkirjasto voidaan peruskorjata salaa ja jonkun järjestön toimesta kuten väität.


    • Guretjf

      Salaa korjataan ja salaa maksetaan. Mikä ongelma? Salaisuus salaa ja kohta korjattu kirjasto. Kiitos!

    • stoppitälle

      Kirjaston "korjauksen" järkyttävän iso 10M€uron kustannusarvio nousee vihdoinkin keskusteluun Hämeenlinnassa. Eihän tässä ole mitään järkeä. Tuolla summalla rakennettaisiin kokonaan uusi kirjastorakennus, kirjoittaa täällä asiantuntija RakDI. Nyt Hämeenlinnan poliitikot herätkää huomaamaan järjettömyys. Kaupunki on velkaantumassa vakavasti. Nyt pitää rakennusinvestoinnit panna tärkesyjärjestykseen. Talotekniikan päivitykseen ja sisustusremppaan riittää 2...3M€ aivan varmasti.

      • Hörhön.valitusta

        Yksinään keskustelet pakkomielteinen mutta mene lukemaa korjaus suunnitelmat kuten lupasit ja kerro tällä mitä tullaan korjaamaan.


      • 29555

        Halpaa mielenterveystyötä!


    • PerheKJ

      Hyvä kirjaston vihaaja. Vaadit keskustelua asian suhteen vaikka siitä keskustella julkisesti koko ajan! Kirjasto vieläpä kysyy meitä kaupunkilaisilta toiveita. Meillä nelihenkinen perhe esitti kirastotoiveet Goodmanissa.

      Motiivejasi voi vai arvailla.

      • Qykrth

        Kiitos todella asiallisesta kirjoituksesta. Täällä valehdellaan niin että hirvittää.


    • Jouni_kaasinen

      "PerheKJ" kirjoittaa että kirjaston remontista keskustellaan avoimesti, mutta kun mistään ei saa tietoa mitä tuolla kirjastossa remontoidaan, ei keskustelu ole todellakaan avointa. Koko mysteerinen 10 miljoonan summa on homekoulujen luvatussa kaupungissa täysin järjen vastainen.

      • Odotetaanxx

        Avaaja lupasi lukea henk.koht. korjaus suunnitelmat joten odota trolli. Trollin sana aina pitää. 😎


    • hälytyskellosoi

      Toivottavasti jotkut kaupunginvaltuutetut ottavat asiakseen avata tämä kirjaston täysin käsittämätön 10M€ maksava korjaus. Kyllä tämä hanke haisee pahasti. Vasta 35v ikäinen rakennus ja päältäpäin virheetön. Sisällä pikku kulumia ei muuta. Jos käyttövesiputket ja saniteettitilat pitää uusia, se ei maksa missään tapauksessa 2M€ enempää. Siis 10M€ hyvässä kunnossa olevan rakennuksen "korjaamiseen". Luulisi hälytyskellojen soivan eri tahoilla ja kovaa.

      • nbhwuo

        Lupasit itse trolli mennä lukemaan korjaus suunnitelman. Täysin käsittämätöntä jos lupaat ja valehtelet ja kerro mitä korjataan.


    • selityksen.paikka

      Voisiko avaaja selittää miten kaupungin omistaman kaupunginkirjaston voi peruskorjata salaa niin ettei kukaan huomaa. Ajatus vaikuttaa sairaalta. Olet myös kertonut että remontin tekee joku järjestö mutta kun kirjaston omistaa kaupunki. Tuskin järjestö toisen omaisuutta kaliisti korjaa. Hyvin ihmeellistä intät joten eipä ihme että täällä ihmetellään.

    • uusitutkinta

      Kirjaston korjauksen budjetti 10M€ on järkyttävä. Toivottavasti valtuutetut heräävät ja ottavat asiakseen avata tämä kirjaston täysin käsittämätön 10M€ maksava korjaus. Kyllä tämä hanke haisee pahasti. Vasta 35v ikäinen rakennus ja päältäpäin virheetön. Sisällä pikku kulumia ei muuta. Jos käyttövesiputket ja saniteettitilat pitää uusia, se ei maksa missään tapauksessa 2,5 M€ enempää. Siis 10M€ hyvässä kunnossa olevan rakennuksen "korjaamiseen". Uskoisi hälytyskellojen soivan eri tahoilla ja kovaa.

    • kovin.kiinnostaa

      Käsittämätöntä että kaupunkikirjasto voidaan korjata salaa ettei kukaan huomaa. Voisiko avaaja kertoa mistä kysymys ja mikä on järjestö josta myös kerroit joka tulee korjaamaan. Hälyytyskellot soivat kovaa.!

      • Salainenon

        Se on. Päättäjiä on turha huutaa apuun koska remontti on salainen. Ei ne tiedä. Tulisi löytää avaajan löytämä salainen järjestö kun sen toimesta korjataan.


      • Salassatäysin

        Ei voi saada mistään tietoa kirjaston peruskorjauksen suhteen kun on salainen remontti.


    • vihdointutkintaan

      Hyvä, että on keskustelussa tärkeä asia, rakkaan kirjastomme järkyttävän iso 10M€uron kustannusarvio. Eihän tässä ole mitään järkeä. Tottaka me haluamme pitää kirjastomme kunnossa ja toimivana, kuten se on nytkin. Mutta eihä 10M€ budjetissa ole mitään järkeä. Silla summalla rakennettaisiin kokonaan uusi kirjastorakennus, kirjoittavat asiantuntijat, kuten rakennetaankin Aamulehden mukaan Nokialla kokonaan uusi kirjastorakennus samalla 10M€'lla. . Hei Hämeenlinnan poliitikot, nyt on 11,5's hetki, herätkää huomaamaan järjettömyys. Kaupunki on velkaantumassa vakavasti ja korjausvelkaa on kouluissa yhteensä ainakin 15M€. Kirjasto on varsin hyvässä kunnossa. Nyt pitää rakennusinvestoinnit panna tärkeysjärjestykseen. Talotekniikan päivitykseen ja sisustusremppaan riittää 2...3M€ aivan varmasti. Kerrottu budjetti 10M€ on aivan mahdoton.

      • SalainenOn

        Kirjasto korjataan salaa niin kerroit jokin salaisen järjestön toimesta. Kun on salainen ei voi kertoa kukaan mittään


      • 137644

        En tiedä kirjasto korjataan. Salaisuus.


    • vihdointutkintaan

      Epäilyt kirjaston "korjaukseen" liittyen ovat aiheellisia juuri hankkeen kohtuuttoman 10M€ kustannusarvion johdosta. Kukaan ei kyselisi, jos tehtäisiin 2...3M€ maksava "talotekniikan päivitys ja sisustuksen uusiminen", joka todennäköisesti olisi ohi alle vuodessa. Se olisi rutiiniasia. Mutta nyt projekti maksaaakin 10M€, jolla summalla asiantuntijat kertovat jopa pystyttävän rakentamaan jokseenkin samankokoinen uusi kirjastorakennus, kuten Nokialla tehdään. Miksi tällaiseen jättimylläykseen ollaan siis Hml'ssa menossa, kun kirjastoon ollaan yleisesti tyytyväisiä ja se on asiakkaan näkökulmasta hyvässä kunnossa. Aivan varmasti Hml'ssa on jonossa odottamassa paljon tärkeämpiä investointeja koskien julkisia rakennuksia. Emme voi hyväksyä 10M€'n korjausta, siinä ei ole mitään järkeä.

      • Kaupunkilaiset

        Me kaupunkilaiset ja kirjaston tyytyväiset käyttäjät ihmettelemme kirjaston vihaasi ja mistä voit remontista tietää kun on salainen. Mikä salainen järjestö korjaa kuten kerroit.


    • OmpaVähän

      Isossa kirjastossa voi olla jopa 10 miljoonaa kirjaa, jolloin korjauskustannukset olisikin vain 1€/kirja. Saako yhdellä eurolla enää edes kahvia huoltamolta, epäilen ettei!!!

      • 564320

        Iso kirjasto, 40 vuotta vanha, kovassa käytössä ja peruskorjataan ja samalla uudistetaan. Hyvä ratkaisu ja kustannusarvio on vasta alustava, rahoja korjaukseen ei valtuusto ole toistaiseksi vahvistanut. Kovin turhanaikaista puhinaa tällä jotkut pitää yllä.


    • qw344

      nm. "564320" puhuu suomeksi sanottuna paskaa. Kirjasto on valmistunut vuonna 1983, eikä täten ole edes vielä 35 vuotias. Kun ottaa huomioon iän ja käväisee todella siistissä kirjastossamme sisällä, tietää ettei rakennus olisi ollut minkäänlaisen remontin tarpeessa ainakaan seuraavaan 15 vuoteen. Tämä hanke haiskahtaa kyllä todella oudolta, kun ottaa vielä huomioon sen että 1700 koululaista ovat vuosikausia opiskelleet erilaisissa väistötiloissa ja parakeissa, koska kouluhin ei ole mukamas laittaa rahaa. On muuten aika kummaa jos rahoja korjaukseen ole vielä vahvistettu, mutta remontti on jo lyöty alkavaksi jo puolen vuoden kuluttua. Sitten vielä yhtenä kummallisuutena se, että remontin ilmoitettiin ensin maksavan 7,8 miljoona ja yhtäkkiä hinta pompsahtikin 9,9 miljoonaan. Joku varmasti saa tästä keikasta jotain, joka sille ei kuuluisi, niin tai sitten joku on päästään vialla ja pahasti.

      • 564320

        Tässä on se iso ero että minä tunnen alan ammattilaisena kirjaston tilanteen ja suunnilleen korjauksen tarpeen ja sinä tietämätön soitat vain suuta.


    • SartsaViininAsiantuntija

      Mitenkäs SitraSartsa sanoikaan? Tietty; aidosti ja avoimesti, ilon kautta.
      Aitous ei riitä kirjaston korjaustarpeisiin. Mielenkiintoista seurata korjausfirman nimeä, vai onko sen nimikin salainen? Veikkailenpa firman nimen olevan sama kuin Vekan tontin urakoitsija.
      Duunareilla on kotikielenä viro/puola/tsekki.

    • Killeriä

      Onko Hämeenlinnan kirjaston salainen peruskorjaus annettu rakennusliike Jatke Oy:lle, jonka nokkamiehet haluavat muissakin kaupungeissa julistaa kaupungin rahoittamat hankkeet salaisiksi, kun Jatke on valittu rakennusurakoitsijaksi.

    • Yksinkertaista

      Jatke Oy:n nokkamiehet ovat luvanneet antaa kirjastoremontista suuret rahat HPK:n liigajoukkueelle kausina 2018 - 2020, mikäli kirjaston peruskorjauksen kokonaisurakka annetaan Jatkeelle hyvävelihintaan ilman kilpailutusta. Hämeenlinnan kaupunki näin tukee veronmaksajien rahoilla Rinkelinmäen liigajoukkueen Oy:tä.

    • numerothallussa

      Tätähän on täällä kyselty ja mielenkiintoista olisi tietää pääkohdittain, mitä siellä kirjastossa korjataan, kun budjetti on tähtitieteellinen 10 M€uroa. Ei HäSa'ssa eikä missään ole näkynyt selostusta korjausksen sisällöstä. Putket, LVI-saneeraus, kosteat tilat, sisäpinnat, sehän maksaa tuon kokoisessa ja 35v vanhassa rakennuksessa ehkä 2,5...3M€. Mutta mitä muuta tehdään. On puhuttu unelmien kirjastosta ja paremmasta näkymästä linnalle. Unelmien kirjastohan meillä jo on, kun kaikki toimii hyvin ja nykykirjasto saa kiitosta. Eilen HäSa'n kuntien talousjutussa kerrottiin Hml'n kuntavelan olevan 3285 €/as, ei vielä hirmuisen korkea, mutta mm. kouluhin ja muihin rakennuksiin liittyvät korjausvelan huomioiden velka-aste on jo korkea.Ja luvusta puuttuvat konserniyhtiden velat, jota ilman muuta myös pitäisi kertoa. Mainitun HäSa'n jutun lukujen, mm. vuosikate mukaan Hml'n talous on lievästi elpyvä, lainoja on jopa vähän pystytty lyhentämään. Jotta suunta parempaan jatkuisi, investoinnit on suunniteltava huolella, eikä "unelmahöttöön" edes kirjaston kohdalla ole perustetta.

      • Niin.ihmettelee

        Pakkomielteinen jänkääjä heräsi. Reppana vastustaa kirjaston korjaamista mutta me kaupunkilaiset olemme hankkeesta vain tyytyväisiä. 40 vuotta vanha kirjasto tarvitsee perus remontin ja sen se tulee saamaan. Pakkomielteinen voi ihmetellä ja se onkin hänen osaamisen aluettaan. Vain se.


    • Kdkjxkkfnf

      Oletko jättänyt oman urakkatarjouksesi vai mitä sä nyt vielä ihmettelet?

    • totuusesiin

      Avaajan otsikointi "Kirjaston salainen remontti" on tosi hyvä, samoin hänen kirjoituksesna. On todella erikoista, ettei tästä järjettömän kalliin 10M€ kustannusarvion "remontista" ole kerrottu tarkemmin edes pääkohtia, mitä remontti pitää sisällään. On kirjoitettu vain "unelmien kirjastosta ja paremmasta näkymästä linnalle", ym unelmahöttöä. Onhan avoimuus julkisissa investoinneissa ehdoton vaatimus, joka tarkoittaa, että kuntalaisten, so ennen muuta veronmaksajien tulee saada tietää rakennus- ja korjaushankkeiden pääsisältö. Soisi paikkakunnan sanomalehden HäSa'n pikimmiten aktivoituvan asiassa ja kertovan meille veronmaksja-kaupunkilaisille, mikä on projektin pääsisältö ja nykyinen kustannusarvio.

      • Ihmeihme

        Miltä tuntuu kiittää itseä? Tyyli paljastaa raukka. Keskity ihmettelyyn kun olet sen suhteen huippuosaaja.


      • totuusesiin
        Ihmeihme kirjoitti:

        Miltä tuntuu kiittää itseä? Tyyli paljastaa raukka. Keskity ihmettelyyn kun olet sen suhteen huippuosaaja.

        Sinä maksettu päivystävä trolli, pysy poissa palstalta. Sinulla ei tässä asiassa ole mitään asiallaista sanottavaa, ainoastaan toisten parjaamista. Olet pelkkä palstan häiritsijä, todellinen maanvaiva.


      • totuusesiin

        Mutta olet kyllä aika hot...


      • ihmeellisstä

        Kaikki ihmettelemme kun kirjasto korjataan. Ihmeellistä on ihmeellistä. Salassa korjataan ei kukaan huomaa. Ihmettelemme. Tuolla hinnalla jo saisi ihmeellisen ihmeellistä.


      • totuusesiin

        Järkyttävän iso 10M€uron kustannusarvio nousee vihdoinkin keskusteluun Hämeenlinnassa. Eihän tässä ole vittu mitään järkeä. Tuolla summalla rakennettaisiin pippeli kokonaan uusi kirjastorakennus, kirjoittaa täällä asiantuntija RakDI Penis. Nyt Hämeenlinnan poliitikot herätkää huomaamaan jjjärjettömyys. Kaupunki on velkaantumassa vakavasti. Nyt pitää rakennusinvestoinnit panna (perseeseen) tärkesyjärjestykseen. Talotekniikan päivitykseen ja sisustusremppaan tissi riittää 2...3M€ aivan varmasti.


    • ToinenIhmettelijä

      Miten helvetissä sä voit väittää remonttia ylihintaiseksi jollet sä edes tiedä mitä siellä tehdään. Sä olet nyt 4 kuukautta ihmetelly. Mitä jos keksisit jotain sisältöä elämääsi

      • Suolen-ihme

        Perustuu juuri siihen ettei tiedä. Suolikanavalla ei tätä tarvitze ihmetellä.


    • Kustaata

      Ei muuta kuin tutkintapyyntö hankintalain rikkomuksesta, niin Jatkeen ja Hämeenlinnan hyvienveljien verovarojen väärinkäyttö menee uuteen käsittelyyn. Kyllä Hämeenlinnan luottamushenkilöt ovat syvällä korruption suossa.

      • Asrhdsd

        Kirjastonremontista on menossa jo poliisitutkinta. Vajakit teki rikosilmoituksia mutta ne yhtä salaisia kun kirjasto perus korjaus. Tuomioita on varmaan jo luettu.


    • budjettikuri

      Hyvässä kunnossa olevan, vasta 35v vanhan, toimivan kirjaston jäsrkyttävän iso 10M€uron korjausbudjetti on noussut pöytäkeskusteluun Hml'ssa. Hankkeesta vaaditaan tietoja, mitä siellä aiotaan tehdä ja miksi hanke maksaa niin paljon. On kerrottu, kuinka esim Nokialla rakennetaan kokonaan uusi 3-kerroksinen kirjastorakennus samalla noin 10M€ budjetilla. Miksi Hml'n ilmeisen hyväkuntoisen kirjaston remontti voi maksaa yhtä paljon. Vertailun vuoksi voidaan myös todeta, kuinka samankokoisen, noin 3500 kerros-m2 kerrostalon, jossa kymmeniä saniteettitiloja, LVI-saneeraus kustantaa noin 2,5....3,0 M€. Kuinka siis meidän kirjastomme remontti voi maksaa 10M€. Todella vaikea sitä on ymmärtää. Todella toivoisimme paikalliselta sanomalehdeltä hankkeeseen syventymistä ja siitä meille veronmaksajille kertomista. Tässä hyvän aloituksen ketjussa on monta asiallista kirjoitusta. Niissä kaikissa kysellään, koska tietoa on vähän. Sitten on joukko todnäk maksettujen trollien panettelevia kirjoituksia. heidän, joilla itse aiheeseen ei ole mitään annettavaa. Heidän soisi pysyvät poisssa palstalta.

      • Killeriä

        Jatkeelta meni Engelinrannan aluerakentaminen puihin. Samoin kävi Vekan tontin osalta. Tällä kirjaston älyttömän kalliilla peruskorjauksella yritetään hyvittää Jatke Oy:n suurinta omistajaa Juhani Pousia sekä toiseksi suurinta omistajaa hallituksen puheenjohtaja Elorantaa. Nämä kaverit ovat tukeneet Jatkeen rahoilla Hämeenlinnan keskeisten luottamushenkilöiden vaalityötä viime vuosina.

        Ja kaiken tämän maksavat Hämeenlinnan hyväuskoiset veronmaksajat.


      • Ihmeellistä

        Pakkomielteinen jänkkä keskustelee itsensä kanssa ja on ihmettelyn huippuammattilainen. Rakennusten perus korjaamista ei tunne ollenkaan. Vastustaa kirjastoa. Hyvä kun teki asian suhteen rikosilmoituksen niin tulee totuus selville. Henkilökohtaisesti olen varma että poliisi ei ota rikosilmoituksia tutkittavaksi mutta pakkomielle pistää jatkamaan tietysti ihmettelyä.


      • Positiivista-ihmettelyä

        Isäkin ihmettelee lastensa puolesta kirjaston korjaamista. Paljon käytämme ja kaupunkilaisillle tärkeä projekti.


    • Ankeuttaja-Express

      KokDem-Hallintoloinenkin on niin innoissaan rummuttamassa kirjastoremontin puolesta että näkyy kirjoittelevan täälläkin kymmenillä eri nimimerkeillä remontin puolesta !
      Naurettava tyyppi tuo KokDem-🤡 !

    • Maaaallikko

      Mun mielestä siellä on huono sisäilma. Jos istuu kauemmin siellä lukemassa, niin päätä alkaa särkemään.

    • Anonyymi

      Kävin ja ihmettelin remontin tulosta.. Näkymät linnalle oli enimmäkseen pikikattoa ja valoikkunatötsiä... Paljonko tuo remontti nyt maksoi?

      • Anonyymi

        Nyt jo sitten ihan Hys Hys tuosta kirjaston 10 miljoonan euron ns. remontista. Remonttirahat on jo jaettu ja nykyhetkeen on vain tyytyminen. Avoimin mielin kohti seuraavia rahakkaita hankkeita meille rakentajille.


    • Anonyymi

      Joku valitti ettei ilmastointi pelaa, on tunkkaista. Ennen remonttia ei ollu sisäilmaongelmia.

      • Anonyymi

        Persu siellä haisee.


      • Anonyymi

        Aina löytyy joku valittaja, kuten tätäkin ketjua seuratessa saa huomata. Suotakoon heille sillä he elävät valittamisesta ja vitutuksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina löytyy joku valittaja, kuten tätäkin ketjua seuratessa saa huomata. Suotakoon heille sillä he elävät valittamisesta ja vitutuksesta.

        Valittaja ei huomannut katsoa, että koska se viesti oli kirjoitettu.


    • Anonyymi

      Demaripäivystäjä on valppaana. Kokoomusemäntä taputtelee. Asiat on kunnossa.

    • Anonyymi

      Voitas jo alkaa tekeen verovaroin HPK:lle uutta hallia, onhan ne mestareita? Unohtus nopeemmin tämä 10 miljoonan kirjastopuhalluskin, kun tulis uutta päivittelemistä.

    • Anonyymi

      Pakkohan se isompi halli on tehdä, kun nykyisellä ei asiakastulot riitä. Tai kaksi hallia, näinhän saripari talouttamme hoitelee.

    • Anonyymi

      hattu persut on ihan törppöjä ne vaan riittaa haastaa vaika me on sovittu asioista. tyhmiä persut

    • Anonyymi

      Persut on ihan tymiä minä olen sosiaalidemookraattien kunniajäsen minä kyllä tiedän. minä tunnen hassisen jormankin se on hieano mies se tuntee raution sarinkin joka on kaunis nainen.

      • Anonyymi

        Olet perzuikkien kerma älystä päätellen.


    • Anonyymi

      Useimmat persut käyvät kuitenkin töissä, päinvastoin kuin muutamat runkkarit, jotka näköjään päivystävät 24/7/365 Suomi24:n palstalla.

      Uskomatonta, että muutamilla epätoivoisilla ei ole muuta sisältöä elämässään kuin persujen perään huutelu?

      Lataamolle tuollaiset kuuluisivat - ja pitkäksi aikaa. Ajavat taatusti Skodalla.

      • Anonyymi

        Skoda on hyvä auto


      • Anonyymi

        Palstan persutrollit ovat oikeasti nykyään aika surkeita. Taso on laskenut.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1515
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      990
    Aihe