Otin myymälävarkaan kiinni

Juoksukaljat_jäivät

Olin kaupassa maksamassa ostoksia kassalla, kun tuulikaapissa oli jotain rähinää kauppiaan ja nuoren miehen välillä. Kauppias sanoi, että kaveri yritti viedä kaljaa. Sanoin, että otetaan jonne kiinni ja lähdin juoksemaan perään. Kauppias jäi soittamaan poliiseja.

No tämä kaveri sai etumatkaa eikä käskytyksestä huolimatta suistunut pysähtymään, mutta niin kuin monet nykynuoret hänkin oli umpisurkea juoksemaan ja sain hänet kiinni läheisessä metsässä. Juoksua harrastavana ei ollut kummoinenkaan temppu kipausta kaveri kiinni.

Jonne yritti lyödä ja potkaista ja huusi, että hänellä on puukko, mutta sain kaadettua hänet maahan ja väännettyä hallintaotteeseen. Piti olla tarkkana, ettei kaveri yritä laittaa kättä taskuun. Oli olevinaan muka kova kaveri, mutta voi sitä valitusta, kun vähän väänsin kädestä. Jannu oli minua hieman pidempi, mutta selvästi isompi. Kauppias ilmestyi paikalle ja talutimme kaverin kaupan nurkalle. Sanoi selvästi, että jos yrittää viedä kättä lähellekään taskua tai lähteä karkuun, laitamme hänet saman tien katuun.

Poliisia odotimme n. Puoli tuntia ja olihan se jonne pakko pistää katuun, koska ei suostunut olemaan aloillaan. Vääntö kädestä&nykäisy lahkeesta. Sitten tietysti alkoi se valitus kuinka sattuu, ei saa henkeä ja kuinka kaveri oli käskenyt hakemaan juoksukaljat jne. Jonne kertoi myös olevansa muualta ja kokeilleensa huumeita jne. Sitten hän itki joutuvansa vankilaan sakkojen takia.

Poliisi tuli miljoonaa paikalle ja laittoi ukkelin maijan perään ja kiitteli kovasti kansalaisaktiivisuudesta. Olihan se kiva hakea varas valmiina nippuna. Mitään kommenttia ei tullut siitä että Jonnen käsi oli auennut käsittelymme aikana ja hän oli hieman veressä.

Itsestäni en löytänyt veritahroja. Kengät ja lahje oli vähän savessa, mutta ne hoitui pyykissä.

Siinä mielessä oli tyhmä kaveri, että maalaiskylässä luuli ettei kukaan lähde perään. Ja se, että pakenee metsään mikä on varkaan kannalta paha juttu. Siellähän joku voi pistää varasta pataan aika rankasti, jos ei jaksa kutsua ja odotella poliiseja. Suohautaan on laitettu pienemmästäkin.

19

974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lawetorder

      Voi kauheeta ja nyt on rinta polleena lähimmät sata vuotta, että oikein otteilla ja käskytyksellä wannabe police oikein otti kiinni, kaksi pahaa virhettä sadussasi, en kerro mistä huomaa keksityksi, mutta oikeamminkin kolme pahaa mokaa kouluesseessäsi on, keksitkö itse ne mokat?

      Montaks aiot lisää keksiä, johan niitä on tullut jo avuliaasta irakilaisesta pensarosvoon ja mummontaluttajasta lähtien, lisää tällaisia huutaa kansa huvit vähissä nykyisin.

      • Häivy

        Poliisivastaisuus sopii huonosti nimimerkkiisi Lawetorder. Menehän takaisin sinne Suomen uutisten kommenttiosioon demonisoimaan liberaaleja ja jätä tämä palsta rauhaan.


    • LauriO

      Hyvä että otit vähän kansalaisvastuuta! Niin paljo on ihmisii jotka vaan tuijottaa eikä osaa toimia tositilanteessa, vaikka ollaan muka miehiä. Sellaisia tietysti harmittaa, että on ihmisiä jotka toimivat.

      • Lawetorder

        Herkkä uskoisia hölmöjä riittää, ensiksi pienen kaupan tuulikaapissa on kauppias varkaassa kiinni ja mies kyseessä, niin erittäin helppo estää pakeneminen MIEHENÄ, ETTÄ MYÖS NAISENA. Toiseksi jo heti alkuosassa, oli maksamassa, niin pienessä kaupassa on joko yksi kassa, tai korkeintaan kaksi, yleisintä on yksi ainoa (siwoissa melkein kaikissa vain yksi oli ennen), niin tuollainen on pienessä kaupassa sellainen tapahtuma, ettei siinä kassalla ole ketään silloin, jos kauppias on rähinöimässä tuulikaapissa ja jos onkin, niin kyllä se kassa seuraa tapahtumaa niin, että siinä kassatoiminta unohtuu.

        Miksi kauppias jäi tuulikaappiin, eikä lähtenyt varkaan perään, no koska oli yksin kaupassa, no miten kertoja oli maksamassa kassalla, jos kassalla olisi ollut joku, niin kauppias olisi itse pinkaissut varkaan perään.

        Poliisi tulee miljoonaa lasketellen, kesti kuitenkin yli puolituntia. Siinä näin alkuun, voin ne loputkin mokat paljastaa "karmaisevasta tarinasta".


    • itsekintekisin

      Aplle pointsit miehekkäästä toiminnasta. Huolestuttavaa jos tällainen lähes velvollisuus on niin harvinaista että palstahäirikkö ei usko apn tekoa.kannattaa vääntää aina sen verran että rosmos sattuu niin saatanasti.siitä ei jää jälkiä.kipu lamaannuttaa.

      • Lawetorder

        En vaan ole mistään lehdestä lukenut, käyn päivittäin läpi noin 30- 40 läpi, uutista tällaisesta, koska, A) tällainen tapaus uutisoitaisiin, B) pienempiäkin "näpistyksiä uutisoitu, C) oikein asiakas " juoksee" varkaan kiinni, mitä mehevin uutisotsake klikkaus huoraamiseen.

        Noo onkos uutinen mennyt ohitse, minulla ei olisi mennyt, jos edes olisin nähnyt.

        Miksei tämä ketjun aloittaja ole tullut puolustaan itseään, minä olisin tullut puolustaan uutisen paikkansa pitävyyttä, hän ei, perin kummallista, siis teille, ei minulle.

        Koettakaa nyt jo opetella lukeen ja ymmärtämään lukemansa.


      • Bvirtanen

        Suomen uutisissa ja MV-lehdessä ei kerrota ihan kaikista näpistyksistä mitä Suomessa tapahtuu.


      • Anonyymi
        Bvirtanen kirjoitti:

        Suomen uutisissa ja MV-lehdessä ei kerrota ihan kaikista näpistyksistä mitä Suomessa tapahtuu.

        jos kiinniottaja on NAISPUOLINEN kassatyöntekijä niin silloin on uutisen aihetta. onhan se huolestuttavaa, jos nykyään tuollaisen moraalisen velvollisuuden täyttäminen olisi uutisjutun arvoinen...


    • enihmettele

      "Jonne yritti lyödä ja potkaista ja huusi, että hänellä on puukko, mutta sain kaadettua hänet maahan ja väännettyä hallintaotteeseen."

      Jos sillä todella oli puukko mukana, tehty uhkaus on kriteeri törkeään ryöstön yritykseen. Eli kaveri saa ehdotonta vankeutta.

      • Lawetorder

        Paljastan nyt vielä yhden mokan, minkä tämä vartijaplanttu teki sadussaan, on juurikin se, ettei tavallinen asiakas, käskyttämällä ja otteilla pelaile, vaan kampituksilla, taklaamisella tai jos on muita liikkeellä, niin huutamalla, että pysäytä se varas.

        Tämä satu keksitty sen takia, että jos joku pienkauppias lukee tuon, alkaa hän harkita vartijan ottamista liikkeeseen, ettei asiakkaan tai hänen tarvitse alkaa varasta ottaan kiinni.

        Lisäksi tuo puukkojuttu tästä teki lisää uskottoman, koska jos, olisi ollut puukko, niin se olisi ollut jo esillä, lisäksi satuilija esittää kuvitteelisen varashenkilön neljällä eri nimikkeellä, niori mies, jannu, jonne, kaveri, lisäksi tavallaan pilkkaa nykynuorisoa rapakuntoisiksi, hän tällainen vartijaveteraani KIPAISEE JANNUJONNEKAVERINUORENMIEHEN KIINNI.

        SADUT ON HYVIÄ, NIIHIN KUN USKOO VAIN IDIOOTIT


      • vartijana

        Taidat olla samalainen paskahousu , kuin tuo myymälävaras ?


      • Lawetorder
        vartijana kirjoitti:

        Taidat olla samalainen paskahousu , kuin tuo myymälävaras ?

        Lueskele sinä vain aapistasi, me aikuiset nyt juttelemme, tai jos haluat, niin keksi lisää satuja, kyllä suoli24 sinutkin vielä kestää, pikkuinen wanna be policeman when i grow.


    • satusetä

      AP:ta voi odottaa syyte pahoinpitelystä jos kerran kaveri oli veressä ja käsi auki. Kansalainen ei saa käyttää kiinniottoon noin kovia keinoja ja kyseessä oli vain näpistys, täyttä satua koko juttu.

      • Anonyymi

        riittävää voimaa saa käyttää ja pistäessään hanttiin tekijä ottaa tietoisen riskin vammautumisesta. kuten sanottu hakata ja potkia ei saa mutta vääntää saa ja pitää kiinni. vain neitimies nostaa äläkän, jos asvalttipainin jälkeen on ihottumaa. :D


    • näinsevaanmenee

      Jos olisi ollut ”suojavärinen” niin itse olisit putkassa.

    • Tapahtuiko tuo satusi unessa, uskon että tapahtui.

    • Kovat_otteet

      Hyvä, että vielä joku ottaa kiinni. Onhan noita henkselinpaukuttelijoita maa täynnä, mutta tositilanteessahan se tosimiehuus punnitaan. Toisille taas pelkkä ajatus pahantekijän kiinniottimisesta on pelottava. Miehiä on moneen junaan.

    • Otteita-ja-otteita

      Uljasta tottakai, mutta miettikäähän Turun sankarin kohtaloa (puukottajan taltuttaja vuosi sitten). Loppuikänsä pyörätuolissa. Kukahan hänellekin korvaa ja mitä????
      Luultavasti ei kukaan eikä koskaan eikä mitään.

    • Anonyymi

      hienoa työtä! jos kaikki miehet olisivat miehiä, tämä maa olisi paljon parempi paikka elää. t. kassahommia tehnyt

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3550
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2952
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2840
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2728
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2624
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2425
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      2058
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1867
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      42
      1773
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      165
      1723
    Aihe