Aihe

Vaihto E-sarjasta, löytyykö samankokoista?

Minun täytyisi vaihtaa Mercedes-Benz E taloustilanteen vuoksi halvempaan dieseliin, mutta uuteen. Laskin sen hinnan ylärajaksi noin 30.000 euroa. En haluaisi ravata kaikissa mahdollisissa liikkeissä asiaa kyselemässä, joten pyydän apua palstalaisilta.

Ylipainoni vuoksi en haluaisi tinkiä sisätiloista kuljettajan paikalla, ja oviaukonkin olisi hyvä olla riittävän kookas. En kuitenkaan hyväksy maastureita tai tila-autoja niiden suuren otsapinta-alan vuoksi, joka suurentaa kulutusta moottori- ja maantieajossa.

Onko Avensiksessa saman verran tilaa kuskille? Tinkimisvaraa tilasta ei oikein olisi. Entä autoon/autosta nousu, onko matalampi?

17

318

  Vastaukset

  • Tojoisa hajoo koneet halki ei kannata ennenmin saksalainen

   • Mulle on kaksi autokorjaamoa sanonut, että kun ostan toyotan ei ole ongelmia.


  • Istumakorkeus on Tojossa poikkeuksellisen hyvä..... -autoon "noustaan" -eikä laskeuduta, kuten monissa muissa merkeissä.

   Muuten epäilen, että E olisi Avensista vähän ehkä kuitenkin kokoluokkaa suurempipi.... "Pienenä miehenä" en ole pannut merkille tilojen mahdollisia koko eroja, mitä E:llä olen ajanut. Ohjauksen nopeutta ja tunnokkuutta pidän Avessa MB.tä parempana..... Äänieristys ym. onkin sitten taas MB.ssä toista luokkaa, verrattuna Tojoon......

   • Vai niin, kiitos vastauksesta. Jossakin mallissa (viime vuosikymmenellä?) tuntui kyllä olevan istumakorkeus hankalan matala, mutta on erittäin hyvä asia, jos on parantunut.

    Minulla on ollut sellainen ennakkoluulo, että Avensis olisi Mersun mallistossa 'väliinputoaja' eli jossakin E:n ja C:n välimaastossa. Ehkä näin siis onkin. Onko sitä jossakin taksina?

    Äänieristyksestä on tietysti tingittävä, kun vaihtaa edullisempaan.


   • E220_CDl kirjoitti:

    Vai niin, kiitos vastauksesta. Jossakin mallissa (viime vuosikymmenellä?) tuntui kyllä olevan istumakorkeus hankalan matala, mutta on erittäin hyvä asia, jos on parantunut.

    Minulla on ollut sellainen ennakkoluulo, että Avensis olisi Mersun mallistossa 'väliinputoaja' eli jossakin E:n ja C:n välimaastossa. Ehkä näin siis onkin. Onko sitä jossakin taksina?

    Äänieristyksestä on tietysti tingittävä, kun vaihtaa edullisempaan.

    Eiköhän löydy taksina moneltakin paikkakunnalta. -ainakin Porissa on muutamia.....


   • Ai niin, Tojot voit unohtaa, jos auton pitää olla uusi ja diesel!
    - Avensista ei enää Porin liikkeen automyyjän mukaan toimiteta dieselinä ja 2020 kaikki myynnissä olevat Tojon henkilöautot ovat Hybridiä......


   • TheKöle kirjoitti:

    Ai niin, Tojot voit unohtaa, jos auton pitää olla uusi ja diesel!
    - Avensista ei enää Porin liikkeen automyyjän mukaan toimiteta dieselinä ja 2020 kaikki myynnissä olevat Tojon henkilöautot ovat Hybridiä......

    Niinkö, merkin nettisivut eivät asiasta mitään mainitse, diesel-Aven voi rakentaa jne.?

    No, joka tapauksessa tilat eivät taida kuitenkaan riittää. Kiitos tästä ja hyvää jatkoa!


   • E220_CDl kirjoitti:

    Niinkö, merkin nettisivut eivät asiasta mitään mainitse, diesel-Aven voi rakentaa jne.?

    No, joka tapauksessa tilat eivät taida kuitenkaan riittää. Kiitos tästä ja hyvää jatkoa!

    Juu huomasin saman asian, kun nettisivuja kokeilin.....

    Tuskin se myyjä kuitenkaan valehteli?


   • TheKöle kirjoitti:

    Juu huomasin saman asian, kun nettisivuja kokeilin.....

    Tuskin se myyjä kuitenkaan valehteli?

    <Tuskin se myyjä kuitenkaan valehteli?>

    No, en tiedä, enkä väitä. Vaan eipä sillä toisaalta ole minulle merkitystäkään, kun ne tilat ...


  • Olen itsekkin isomies ja tyttärellä on avensis, ja se ei ole iso auto. Camry on sinulle sopiva, mutta hintaa en tiedä. RAV4 voisi olla OK.

   • Katsoin huolellisesti Toyota.fi-sivuilta koko malliston läpi, mutta Camrya sieltä ei löytynyt. Eikö se ole jo myynnistä poistunut malli? Uuttahan tässä mietin (mutta en edelleenkään rumia ja polttoainetta haaskaavia korkeita autoja).


  • Logiikka ei ole avaajalle selkeästikään aivan paras kaveri. Kenen taloustilanne olisi parantunut vaihtamalla maksettu mutta käytetty E-mersu 30.000 euron autoon? Autokauppias ei tuossa tilanteessa suostu laittamaan rahaa väliin enempää kuin märäkoiran ostamiseen tarvitaan.
   Täysin tuhoontuomittu vedätysyritys koko juttu. Älynlahjoja jaettaessa tämä kaveri on ollut jossain aivan muualla.

   • Tuo useiden palstojen sekopää Tojo-Hönö on ollut viime päivinä hyvin aktiivinen. Keksii kaikenlaisia alotuksia sairaassa päässään, sairaus on kai taas siinä vaiheessa. Sekoilee pahasti vainoharhaisuudessaan. Keksinyt jostakin tämän Pentin trollipojukseen. Saas nähdä kauanko sillä nuppi vielä kestää.


   • <Kenen taloustilanne olisi parantunut vaihtamalla maksettu mutta käytetty E-mersu 30.000 euron autoon?>

    Taloudellisesti ajatteleva ottaa huomioon hankintakustannusten lisäksi käyttökustannukset. Autot kehittyvät polttoaineen kulutuksen osalta kitsaammiksi, joten yleensä uusi auto haukkaa mittarilla pienemmän siivun tilin saldosta. Tällä on selvä merkitys runsaasti ajavalle.

    Mercedes-Benzin yleistakuu on kaksi vuotta, joten omassani siitä ei ole enää apua korjauskustannuksissa. Uudessa autossa on turvana vähintään 2 vuoden takuu, Toyotalla näköjään kolmen.

    Mersun huoltokustannuksiin tuskin monikaan merkki yltää.

    Muut kustannukset, kuten esimerkiksi katsastukset jopa loppuvat hetkeksi kokonaan. Renkaiden uusimista ei tarvita vähään aikaan.

    2-3 vuoden tähtäimellä siis taloustilanne paranee, ja siihen kohdistuu vähän epävarmuutta.


  • "Saas nähdä kauanko sillä nuppi vielä kestää."

   Sanoisin että on aika rohkea veto sanoa että sen nuppi olisi kestänyt tähän saakka. Jos kaveri on vakaasti sitä mieltä että on olemassa yksi henkilö jonka näppikseltä on lähtenyt yli 10 vuotta kaikki tämän palstan sellaiset viestit joissa tojoa ei pelkästään palvota niin kyseessä on vakavasti realiteeteista vieraantunut yksilö. Kun vähänkin ajattelee niin ei voi päätyä mihinkään muuhun lopputulokseen.
   Ja nyt hän on keksinyt että joku Pentti Jyväskylästä on tämä kaiken pahan alku. Aletaan olemaan jo sellaisella alueella että kyseessä ei enää ole harmiton netti-sekopää vaan yksilö jonka pitäisi saada apua selvitäkseen.

   • Mustosen_Pentille kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Sinä tiedät itsekin että tämä Pentti-tarina on vain ohimenevä vaihe taudinkuvassasi ja viikon päästä sinulla on uusi kohde trollipoikana.
    Kaikki muut näkevät miten sekaisin olet ja itsekin tiedät kaikki ei ole aivan kohdillaan maailmassasi.
    Ei ole häpeä hakea apua kun sitä oikeasti tarvitsee.


  • Minä puolestani ihmettelen miksi ihmeessä et käy liikkeessä kokeilemassa miltä avensiksen tilat vaikuttaa, itselläni oli avensis pari vuotta sitten ja olen187cm, 105kg ja tilat minulle riittivät erittäin hyvin.
   Kuten köle sanoi äänieristys saisi olla parempi kuin lähes kaikkiin saman hintaisiin autoihin.
   Niin autokin oli sama kuin kölellä, eli diesel ave 2.0 (2013)

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   12816
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6062
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   89
   4738
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   97
   3359
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   2469