Haukunta yksin ollessa

TEKKR

Olisiko jollain hyviä vinkkejä haukunnan pois kitkemiseen?

Meillä 2v sakemanni uros joka on alkanut haukkumaan kotona ollessaan yksin. Ei kärsi eroahdistuksesta vaan haukkuu lähinnä yläkerrasta kuuluville kolahduksille sekä muille koiran haukunnoille. Aiemmin asuttiin myös kerrostalossa, joten äänet sinällään kyllä tuttuja ja ennen ei haukkunut koskaan, mutta silloin asuttiin ylimmässä kerroksessa. Nyt kuitenkin asutaan ”keskellä” taloa, joten äänet tuonne toki kuuluu hieman eritavalla kuin aiemmin ylimpään kerrokseen.

Ei hauku kun ollaan kotona tai jos haukkuu, niin lopettaa kyllä käskemällä, mutta hyvin harvoin siis kyllä haukkuu kun ollaan kotosalla. Yksin ollessaan päivisin kun ollaan töissä, niin haukkuu enemmän.

On kokeiltu ultraääni lähettimiä jotka reagoi haukuntaan ja sitruuunapantaa, mutta eivät oikein tunnut auttavan. Sitruunapanta ehkä vähän, mutta tämä oli lähinnä äkkinäinen ratkaisu kokeilla tuota, että ei saada haukunnan takia häätöä. Tiedossa toki, että sitruunapannan käyttö ei ole mikään ”oikea” pitkäaikainen ratkaisu joka pureutuu itse ongelman syihin.
Musiikki koiralle myös soi kotona koko ajan kun olemme töissä joka myös kyllä auttaa jonkinverran, että koira ei niin helposti kuule ääniä joihin reagoi haukkumalla, mutta ei tämäkään täysin poista ongelmaa vaan haukkuu kyllä siltikin vaikkakin vähemmän.

Vähän siis tavallaan vaikuttaisi siltä, että koira vahtii kämppää kun ollaan pois ja ilmoittaa epämääräisistä äänistä haukkumalla.

Olisiko jotain hyviä vinkkejä mitä ongelmaan voisi lähteä kokeilemaan?

1

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hddddfhdf

      Piikki, tai katkaisuta äänijänteet. Ei hauku sitten enää.

      Tai luovu koirasta. Kyseessä on haittaeläin. Se haukkuu yöt ja päivät, ulostaa mihin sattuu Koira myös aiheuttaa vaaraa ihmisille mm. säntäilemällä, puremalla ja levittämällä tauteja.

      Se ei ole koiran vika. Koira on sellainen. Ihminen ei tule koskaan saamaan koiraa kesytettyä riittävästi, jotta se ei tekisi kaikkia näitä asioita. Edes kouluttamalla näitä koiran luontaisia piirteitä ei voi kitkeä. Suurin osa koiranomistajistahan ei edes pyri kitkemään niitä, koska heidän mielestään juuri nämä lajityypilliset ominaisuudet tekevät koirasta koiran. Muutenhan he eivät olisi hankkineet koiraa, vaan vaikkapa marsun, terraariossa makoilevan liskon tai pehmolelun.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe