Ruotsiin.. Mistä rahoitus yliopisto-opinntoihin?

Qwertyuiop1

Jos onnistuisi pääsemään yliopisto-opiskelijaksi Ruotsiin, tukeeko mikään taho opintoja? Eli saako opintotukea tai jotain muuta avutusta mistään? Yritin etsiä tietoa esim. Kela:n sivuilta, en onnistunut löytämään. Jos tietoa tai kokemusta kertokaa please!

6

458

Vastaukset

 • Ruotsiin ei enää suomalaiset pääse opiskelemaan. Suomenruotsalaisia ei haluta lähtevän sinne, joten myöskin muiden suomalaisten pääsy korkeakouluihin ja yliopistoihin on estetty.

  • Unohdit taas Lukitypy laittaa linkin väitteeseesi ettei Suomalaisia jotka puhuvat äidinkielenään ruotsia, ole estetty pääsy korkeakouluihin ja yliopistoihin ruotsissa. Lukitypy voisi vielä laittaa palstalle veikkausarvonnan jossa palstalaiset voisivat arvuutella typyn sauraavaa nimimerkkiä, palkintona voisi olla 10 pistettä ja typymerkki päälle.
   Aloittajalle valitettavasti minulla ei ole tietoa esitettyyn kysymykseen, piti vaan kommentoida ton täyspölön vastausta Sinulle.
   Sinun kannattaa kysellä asiaa muualta kuin suomi 24 palstalta, koska tuo Sjuksöterska häiriköi palstaa monella nimmarilla, sillä on myös ainakin yksi anuksen-nuolija joka käyttää Å-"pölö" nimmaria.


 • Ruotsiin saa ihan samalla tavalla Kelan opintotukea kuin opiskeluun Suomessakin.

 • Ruotsi suhtautuu vihamielisesti suomalaisiin eikä sinne pääse opiskelemaan. Tietääkö kukaan, onko ahvenanmaalaisilla erityiskohtelu?

 • Kevään ylioppilaita varmasti harmittaa, kun on pakolla opiskellut ruotsia, mutta jatko-opiskelupaikkaa ruotsiksi ei saa. Aiemmin mentiin joukolla Ruotsiin.
  Ruotsinsuomalaiset ovat estäneet suomalaisten pääsyn sinne. Ahvenanmaalaisilla on varmasti jokin erikoisoikeus?

 • Kyllä mie ainakin sain opiskelupaikan yliopistosta Ruotsista. Edelleen sinne pääsee todistusvalinnoilla ja, jos on tarpeeksi hyvät todistukset, niin kyllä pääsee.
  Vissiin joku uusi tapa tosin niillä on laskea niitä pisteitä nykyisin ja suomalaiset saa vähemmän etumatkaa kuin ennen, mut edelleen kyllä pääsee, jos pisteet riittää... Enkä ole etes suomenruotsalainen vaikkakin osaan kyllä ruotsin kieltä aika hyvin

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.