Jumala onkin olemassa

Lörppö mieli

Alkuräjähdyksessä alkunsa saanut energia on monen mutkan kautta tullut itsetietoiseksi ihmisessä. Olisi aika röyhkeää kuvitella, että ihmisten tietoisuus olisi ainoata tai korkeinta laatuaan koko Universumissa. On siis varsin todennäköistä että korkeampaakin tietoisuutta löytyy universumista.
Jos aine kerran osaa todistettavasti ajatella ja luoda uusia asioita, niin eikö koko Universumi voi olla jollain tavalla tietoinen? Tietoisuuden taso vain vaihtelee paikasta toiseen. Olisiko siinä se Jumalakin. Voisipa ollakin.
Onko tämä aine/energia luonut itsensä? Tähän kysymykseen kun saadaan vastaus, niin tiedetään onko se Jumala luonut kaiken.
Onko tässä päättelyssä jotain huomautettavavaa, vai todetaanko tässä ja nyt että Jumala on olemassa?
Ei tosin mikään äijä pilven reunalla...

13

1237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Typhon

      Olen miettinyt pitkälti täysin samaa ideaa, että itse maailmankaikkeus olisi se jokin, mitä voisi paremman nimityksen puutteessa kutsua Jumalaksi. Pidän itse tätä Jumalaa tiedostamattomana omasta identiteetistään, sillä tämä mahdollisuus ratkaisisi monet kiistaat, joita maan päällä niin innokkaasti käydään.

      Jumalan persoonallisuus, ulkonäkö, historia, olemus, kulttuurista riippuen kaikki saavat uusia merkityksiä ja tulkintoja. Entä jos ihmiskunta onkin osa Jumalaa, kuin ajatteleva koneisto, joka pyrkii löytämään itsensä? Maailmankaikkeus on kosmologisissa vuosissa vielä nuori, ehkä elämme Jumalan puberteettiä? :)

      Kuten Pain Of Salvation totesi albumillaan 'Be':

      "Who I am? In the back of my awareness, I found words: I will call myself "GOD" - and I will spend the rest of forever trying to figure out who I am!"

      • Lörppö mieli

        Tässä alkuräjähdyksen energia pohtii internetin välityksellä onko Jumalaa vai ei..aikas huisia.

        Monet uskovat että universumi on ääretön, joten on varsin todennäköistä että vaikka me elämme Jumalan puberteettia planeetallamme, niin jossain muualla vietetään jo Jumalan keski-ikää.


    • niilo

      ....kaikessa mitä on ja kaikki mitä on.Jumala on
      luonut kaiken omasta itsestään.Kaikki on Jumalasta.
      Kaikella luodulla on Jumalan antama merkitys.
      Kaikella luodulla on pysyvätlakinsa joita
      ne noudattavat.Ihmisellä on luomakunnassa
      eniten valinnanvapautta ja vastuuta omista
      valinnoistaan.Valita voi oikein ja väärin.
      Ne jotka eivät tottele Jumalaa "tottelevat"
      kuitenkin jotain "elämän katsomusta" kuten
      jumalaa totellaan. Jeesus sanoi että mitä me tottelemme se on meidän jumalamme.Tähän perustuu
      puhe ateisminkin uskonnollisuudesta. Jeesus
      sanoi jumalanpalvelukseksi ihmisen elämänvalintoja eikä temppelitoimintoja.
      Näin koko luomakunta koko ajan toimittaa
      omaa jumalanpalvelusta olemassaolollaan.

    • sinärakas

      Ateismihan käsittääkseni perustuu ajatukseen, ideologiaan, varmuuteen, mihin tahansa Uskontojen luomien jumalolentojen olemattomuudesta.

      Myös yllämainittuun ajattelutapaan liittyy yliluonnollisten asioiden järkiperäinen kieltäminen.

      Kun alamme tutkia maailmankaikkeutta ja kysymys alkaa jos- tai onko mahdollista-alulla, ateismin vajavaisuus tulee esiin.

      Tämä vajavaisuus on kaiken järkiperäistäminen eli egoistinen maailmankäsitys.
      Yksinkertaistettuna ateismi sanoo että hän näkee totuuden omilla silmillään ja loppu on paskaa.

      Inhimillisen kehityksen avain on kuitenkin ollut kautta aikojen tuntemattoman tutkiminen, jos- ja voisiko olla mahdollista- asetelmalla.

      Ajatus jumalasta kehittyy yhdessä tieteen kanssa ja lopputulosta ei voi kuin vain arvailla.

      Mietit...
      "Onko aine-energia itseluovaa"-vastauksessa on jumalan olemassa-olon tietous..

      Me olemme osa tuota itseluovaa energiaa, toisin sanoen voitko kysyä itseltäsi oletko olemassa ja ja jos voit kuinka "rajoitat" vastauksen.

      • Lörppö mieli

        Miten ihminen kokee itsensä vaihtelee suuresti mielentilan mukaan. Kuuluisa filosofinen lausahdus "ajattelen, siis olen" antaa ymmärtää että ajatukset ovat todisteita olemassa olostamme.

        Ajatukset mielestäni estävät oman itseni kokemisen. Jos ajattelen ja tulkitsen koko ajan, en voi tuntea sisäisesti kuka olen.

        Tämä mielestäni on esim. skeptikkojen kompastuskivi. He eivät uskalla luottaa omaan sisäiseen kokemukseen. Sisäinen kokemus tapahtuu kuitenkin tässä energia-aineessa ja ei voi millään tavalla olla erillinen universumista. Sisäisen kokemuksen täytyy siis kertoa myös jotakin universumista (siis Jumalasta) ja sen luonteesta.


    • samaa mieltä...

      Minä uskon korkeamman tietoisuuden olleen maailmankaikkeudessa iät ja ajat.

      Ei ihmisen älykkyys ja tietoisuus ole kehittynyt tyhjästä.
      Ne ainekset on täytynyt olla jo olemassa.
      Se tietoisuuden perimä on tullut jostakin, ei kehityksen kautta.

      Ateismissa uskotaan juuri tähän ideologiaan, että vain kehityksen kautta on tullut älykkyys ja tietoisuus.

      Mutta ei ajatella sitä asiaa syvemmälle....

      mistä on tullut ne aineosat???
      Mitkä alkuaineet, atomit ja jne., sisältävät sen tietoisuuden kaavan?

      Se kaava on aina ollut olemassa.
      Ja sen perusteella voidaan pitää ajatusta Jumalan olemassolosta hyvinkin realistisena.

      Mikä Jumala sitten on?
      Se on taas arvoitus ja ehkä pysynee arvoituksena.

      • Lörppö mieli

        Ja vaikka älykkyys olisikin kehittynyt tyhjästä, on suotuisat olosuhteet siihen kehitykseen ainakin yhdessä osassa universumia. Todennäköisesti nämä olosuhteet ovat Jumalalle luonnollinen tila. Nythän käsittääkseni tiedeheepot ovat ihan tyytyväisiä teorioihin äärettömästä maailmankaikkeudesta, joten tuohon äärettömyyteen täytyy mahtua kaikki olemisen variaatiot "taivaan ja maan väliltä".

        se mitä olen ymmärtänyt kvanttimaailmasta, on se, että siellä ei ole erillisyyttä siten kuten me ihmiset sen järjellä koemme.

        Mielestäni on äärimmäisen mielenkiintoista henkisten ihmisten kokemusten yhdenkaltaisuus. Se on mielestäni viitaus siihen, että tällä "aineella" on mahdollisuus tutkia itseään myös sisäisesti. Useat mietiskelijät sanovat, että "on vain rakkaus". Itse olen hörhöimmilläni samaa mieltä. Oman kokemuksen kautta. Täten voisi sujuvasti esittää olettamuksen, että universumi "sisäisesti" tarkasteltuna on ääretön pyytettömän rakkauden kenttä, jossa kaikki on samanarvoista.

        Toisaalta ulkoisesti tarkasteltuna, ihmiset kokevat olevansa erillään kaikesta muusta. Näin meillä on myös suhteellinen maailmankaikkeus, jonka myös Einsteinin teoria osoittaa.

        Jumala voi siis kokea itseään suhteellisena, ja saada kaikki kokemukset mitä voi saada (koska universumi on ääretön). Toisaalta Jumala voi päättää kokea itsensä myös sisäisesti, jolloin erillisyys häviää.

        Aikas hienoa.


    • Tyrkyttäjä

      Kaksi mummoa istui kirkossa kuuntelemassa ehdolla olevan papin vaalisaarnaa. He kumpikin halusivat varmistua siitä, että uusi kirkkoherra olisi "puhtaan opin" kannattaja. Mutta tämän ehdokkaan käsitys Jumalasta poikkesi siinä määrin mummojen käsityksestä, että nämä alkoivat supista keskenään, mitä Raamattu asiasta sanoo: "Totisesti Hän ei ole kaukana yhdestäkään meistä, sillä Hänessä me olemme ja elämme ja liikumme."

      Tietääkö kukaan, mistä kohtaa Raamattua sitaatti löytyy? Olisi kiva tietää, mihin yhteyteen se liittyy.

      • T Kempis

        Tässä on koko lauseyhteys: Apostolien tekojen 17. luvusta:

        22. Niin Paavali astui keskelle Areiopagia ja sanoi: "Ateenan miehet, minä näen kaikesta, että te suuresti kunnioitatte jumalia.
        23. Sillä kävellessäni ympäri ja katsellessani teidän pyhiä paikkojanne minä löysin myös alttarin, johon oli kirjoitettu: 'Tuntemattomalle jumalalle'. Mitä te siis tuntemattanne palvelette, sen minä teille ilmoitan.
        24. Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaikki, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä,
        25. eikä häntä voida ihmisten käsillä palvella, ikäänkuin hän jotakin tarvitsisi, hän, joka itse antaa kaikille elämän ja hengen ja kaiken.
        26. Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,
        27. että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää - hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;
        28. sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme, niinkuin myös muutamat teidän runoilijoistanne ovat sanoneet: 'Sillä me olemme myös hänen sukuansa'.
        29. Koska me siis olemme Jumalan sukua, emme saa luulla, että jumaluus on samankaltainen kuin kulta tai hopea tai kivi, sellainen kuin inhimillisen taiteen ja ajatuksen kuvailema.
        30. Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.
        31. Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt; ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden, herättämällä hänet kuolleista."
        32. Kuullessaan kuolleitten ylösnousemuksesta toiset ivasivat, toiset taas sanoivat: "Me tahdomme kuulla sinulta tästä vielä toistekin".


    • raivohullu kristitty

      Ei toi mikään uus ajatus ole, noi intian hindut ton kai ekana on keksiny. kaiken aatellaan olevan lähtösin yhdesti, persoonatomasta mailman sielusta. kummallista, kuinka nää idän uskonnot ja ajatukset on alkanu pesiytyyn tollai tänne länsimaihin. kohta ne löytää jonku "järkevän" syyn lehmien palvontaan. toisaalta mua huvitta toi "äijä pilenreunalla" käsitys kristityjen Jumalasta.

      • palvonnasta

        Se saattaa ollakin kohta aiheellista muutenkin kuin hindulaisuudessa.
        Nimittäin juuri lehmät ovat tulevaisuuden uhanalainen laji.
        Ja se tulevaisuus ei ole kaukana.

        Sitä ei nyky urbaani ihminen tajua, mitä on aiheuttanut ja aiheuttaa tällä kehityksen eteenpäinviemisellä ja sillä toiveella, että automatisoimalla ja laajentamalla saadaan ruuan hinta halvaksi ja alas.
        Sen alasajon seurauksena saattaa Suomessakin loppua maatalous kokonaan.
        Pienet yksiköt lopettavat ja suuret suurentavat tuotantonsa maximaalisen suureksi.

        Entä seuraukset?

        Kuka piittaa seurauksista?

        Nyt vain kiinnitetään huomiota maatalouden tukipolitiikan lopettamiseen, seurauksista välittämättä.

        Seuraukset tulevat hyvinkin äkkiä näkyviin!
        Euroopan alueelle jää vain kaikkein suurimmat tilat tuottamaan sen ruuan miljoonille ihmisille.

        Tilojen yksikkökoot ovat jo nyt valtavia ja kasvavat jatkuvasti.

        Mutta siinäpä onkin se tuleva ongelman ydin.
        Kun tarttuvat eläintaudit leviävät ja kehittyy uusia tauteja, joiden takia joudutaan lopettamaan tilojen koko karja, niin se tietää ruuan tuotannon pysähtymistä ja nälkäongelmaa.

        Samoin suurilla kasvitiloilla saattaa kasvitaudit tuhota koko sadon.

        Tämä tulee olemaan tulevaisuuttamme.

        Tässäpä olisi järkeviä syitä lehmien palvontaan.
        Eli palvo niitä lehmiä, joiden maitoa, lihaa ja kaikkea sitä mitä lehmästä jalostetaan nyt, sillä niitä ei ehkä ole enää parin vuosikymmenen päästä.
        Ne saattavat jäädä vain muistojemme joukkoon.


      • Ka se
        palvonnasta kirjoitti:

        Se saattaa ollakin kohta aiheellista muutenkin kuin hindulaisuudessa.
        Nimittäin juuri lehmät ovat tulevaisuuden uhanalainen laji.
        Ja se tulevaisuus ei ole kaukana.

        Sitä ei nyky urbaani ihminen tajua, mitä on aiheuttanut ja aiheuttaa tällä kehityksen eteenpäinviemisellä ja sillä toiveella, että automatisoimalla ja laajentamalla saadaan ruuan hinta halvaksi ja alas.
        Sen alasajon seurauksena saattaa Suomessakin loppua maatalous kokonaan.
        Pienet yksiköt lopettavat ja suuret suurentavat tuotantonsa maximaalisen suureksi.

        Entä seuraukset?

        Kuka piittaa seurauksista?

        Nyt vain kiinnitetään huomiota maatalouden tukipolitiikan lopettamiseen, seurauksista välittämättä.

        Seuraukset tulevat hyvinkin äkkiä näkyviin!
        Euroopan alueelle jää vain kaikkein suurimmat tilat tuottamaan sen ruuan miljoonille ihmisille.

        Tilojen yksikkökoot ovat jo nyt valtavia ja kasvavat jatkuvasti.

        Mutta siinäpä onkin se tuleva ongelman ydin.
        Kun tarttuvat eläintaudit leviävät ja kehittyy uusia tauteja, joiden takia joudutaan lopettamaan tilojen koko karja, niin se tietää ruuan tuotannon pysähtymistä ja nälkäongelmaa.

        Samoin suurilla kasvitiloilla saattaa kasvitaudit tuhota koko sadon.

        Tämä tulee olemaan tulevaisuuttamme.

        Tässäpä olisi järkeviä syitä lehmien palvontaan.
        Eli palvo niitä lehmiä, joiden maitoa, lihaa ja kaikkea sitä mitä lehmästä jalostetaan nyt, sillä niitä ei ehkä ole enää parin vuosikymmenen päästä.
        Ne saattavat jäädä vain muistojemme joukkoon.

        Niin ja lopulta suustilalliset siirtää lehmänsä intiaan,koska siellä on halvemmat kustannukset.

        Meille ei jää muuta keinoa,kun ruvetaan juomaan karhun ja susen maitoa. Ne on jo luontoaktivistit yrittäny julistaa pyhiksi.

        Kai nekin sitten lopulta siirretään jonnekin liian suurien lypsykustannusten takia.

        Sitten julistetaan pyhiksi semmoiset naiset joilla ei ole silikonitissejä,no nekin siirretään sitten jonnekin,koska ne aiheuttaa pahennusta ja tappioita silikonitissisille.


      • Lörppö mieli

        Eihän tämä mikään uusi ajatus ole. Varsinkaan henkisille ihmisille tämä on kautta aikojen ollut selvää. Miten muuten kreikkalaiset olisivat atomin keksineet?
        Tiede on mukavasti tarkentanut omilla havainnollaan asioita. Einsteinin suhteellisuus teoria varsin selkeästi kertoo kuinka ulkoinen maailmamme on suhteellinen. Asiat riippuvat havaitsijan sijainnista ja nopeudesta. Tämä voidaan laajentaa helposti myös ihmisten kokemuksiin. Pystymme kokemaan asioita vain kun meillä on vertailukohta. Tämä on oikeastaan päivänselvää. Jos tätä tutkii tarkemmin, on selvää, ettei Jumala määrittele hyvää tai pahaa millään tavalla. Eikä myös tuomitse millän tavoin.

        Kyllähän raamatun puolesta kannattaakin olla peloissaan. Vanha kirja ja vielä puolet p**kaa. Ja sitten vielä on ihmisiä jotka paasaavat muka Jumalan sanaa tajuamatta Jumalasta mitään. Uusi henkisyys nostaa päätään ihmiskunnassa tai sitten kaikki menee päin mäntyä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1945
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1423
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe