Metsästäjien kaksinaamaisuus

Rauhamaassa

Olen sitä mieltä että metsästäjillä on hullunkiilto siolmissä ja ampua pitää kaikki liikkuva riista vaikkei tarvitakaan saalista.
Harvalla metsästäjällä on edes kunnollista lintulautaa ja siihen ruokaa.
Suurena "luonnon ystävänä" kärrätään omenia ja juureksia peuroille mukaniitä auttaakseen mutta kuorma kipataan paikalle, josta tullaan eläimet sitten ampumaan.
Muita eläimiä ei juuri ruokita, ainoastaan niitä kun metsästetään.
Eikö luonnonystävän kuuluisi ruokkia kaikkea metsässä liikkuvaa?

20

1028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enruokipetoja

      Viherhihhulien tehtävänähän on iät ajat ollu kantaa petoeläimille raatoja syötäväks ja metsästäjien tehtävä on ollut auttaa sitä syötävää riistaa ja ampua vähemmäksi näitä idioottien kasvattamaa petokantaa. Vai meinaatko että pitäisi vielä näille susille sun muille niljakkeille alkaa metsästäjien toimesta kärräämään ruhoja?

    • Rauhamaassa

      Enpä ole viherhihhuli :) niin enkä susia ruokkisi. Susi on villipeto ja pärjätköön omillaan ilman että tottuu asutuksen liepeillä luuhaamaan. Ruokintapaikoilta ampuminen vain häiritsee ja ruokkia voisi pikkulintujakin, ne pitävät hyönteispopulaatiota kurissa.
      Hirvikanta pitäisi pienentää tieturvalliselle tasolle. Siihen ei yksittäiset metsästäjät vaikuta vaan MMM ohjailee riistakeskuksia.

      • kasvapoikaaikuiseksi

        Kaksinaismoralismisi kukoistaa. Pitää ampua mutta ei pidä ampua ja metsästäjät ei ruoki pikkulintuja:D
        Se minkä takia tällaisiin provoihin ei kannata vastata mitään on siitä syystä että olet päättänyt jo mielessäsi kaikkiin vastauksen ja vihasi on yksipuoleista ja ei järjellä puhuttavaa. Toisekseen väitän että jopa suomen tiais kanta on enemmän metsästäjien ruokkimaa kun muiden. Meinaan äkkiä miettien jokaisen tuntemani metsästäjän pihamaalla on kuin onkin linnunruokinta pisteet siemenineen ja rasvoineen ja itseasiassa peurojen ja kauriiden talia hamuaa meillä useampikin jahtimies jota voi laittaa pihamaalleen tinttien nokittavaksi.
        Keksitkö lisää provoja?


    • Solingen

      Sorkkaeläinsaaliistahan jo heti kaadolta annetaan noin kolmasosa takaisin metsän eläimille.
      Annettu osa onkin metsän eläimille suurta herkkua, koskapa annettu osa syödään parissa päivässä, jonka jälkeen jättöpaikalta on melko turhaa etsiä murusiakaan.

    • Valojatauluun

      Peltoon istutetaan kauraa, rehuhernettä ja rehukaalia. Peltoa voi kutsua nyt riistapelloksi. Pellolta olisi tarkoitus kytätä peuroja. Kirjoittaja väittää, että ruokitaan vain niitä lajeja joita metsästetään. Tuolla logiikalla hirvet/jänikset/linnut/pedot/yms tajuaa, ettei heidän pidä syödä tuosta pellosta kun se on tarkoitettu vain peuroille.

    • laukkuryssä

      Vai että hullunkiilto silmissä. Nyt kyllä oikein emävaleen möläytit.
      Meinaan monenko metsästäjän olet omin silmin nähnyt menevän metsälle sellainen hullunkiilto silmissään ja vihaa täynnä, että suorastaan hirvittää?
      No sitähän minäkin, että et ainoatakaan.
      Sinunkaltaistesi kusjpäiden täytyy vissiinkin jokapaikassa olla mölisemässä suuna päänä perseenä kaikenlaista paskaa metsästäjistä, kun ei muuhun kykene. Ja mitä ne pikkulinnut metsästykseen millään tavalla kuuluu, kun ne lintulaudalla talia ja ryynejä nokkii.

    • aseetonturhaa

      laukkuryssä.juuri kerroit itsestäsi paljon.oletko oikee metsästäjä?ja kyllä ne pikkulinnut on eläimiä siinä missä me kaikki.en soisi suomessa siivileillä aseita olevan ku noin impulsiivista tekstiä luen.hyvää päivänjatkoa sinulle.

      • pojfpofp2offp324f

        Niinpä kerroit sinäkin.

        Vastustat metsästystä, eikö niin?

        Minkä vuoksi sitten kirjoitat pikkulinnuista, JOITA EI METSÄSTETÄ. (ainakaan Suomessa).

        Tulit juuri kertoneeksi, ettet tiedä metsästyksestä yhtään (tai ainakaan juuri) mitään. Silti vastustat?

        Mietipä hieman, kuinka järkevää on toimintasi! Mitä muita asioita vastustat tai kannatat yhtä vähäisen tietomäärän pohjalta?


      • laukkuryssä

        Onko sinulla lukihäiriö, kun et lukiessasi huomannut, että en puhunut itsestäni enkä metsästyksestäni sananpuolikastakaan, kun sanoin mielipiteeni sinusta kusjpää.

        Omistan kaksi 222 kivääriä ja yhden 16/70 haulikon. Villisian metsästykseen täytyy olla vähintään 7 mm kaliiperi, jotenka on tullut aika hommata sellainen.

        Pikkulinnut ovat lintuja lintujen populaatiossa, mutta talitinttejä ja rastaita ja kyyhkyjä yms. en metsästä. Se paina mieleesi ja katso, että se siellä myös pysyy.


      • toisestasisäänjaulos
        laukkuryssä kirjoitti:

        Onko sinulla lukihäiriö, kun et lukiessasi huomannut, että en puhunut itsestäni enkä metsästyksestäni sananpuolikastakaan, kun sanoin mielipiteeni sinusta kusjpää.

        Omistan kaksi 222 kivääriä ja yhden 16/70 haulikon. Villisian metsästykseen täytyy olla vähintään 7 mm kaliiperi, jotenka on tullut aika hommata sellainen.

        Pikkulinnut ovat lintuja lintujen populaatiossa, mutta talitinttejä ja rastaita ja kyyhkyjä yms. en metsästä. Se paina mieleesi ja katso, että se siellä myös pysyy.

        Ei näistä "kaikki mistä minä en pidä pitää kieltää" tyypeistä kannata välittää.


    • Mäksäkää

      Kyllä minulla on lintulauta jolta ammuskelen ilmakolla pikkulintuja

      • laukkuryssä

        Valehtelet ja ihan sikana..


    • maminpoikiaovat

      olen kyllä kuullut tämmöstä.kerron. .en metsästäjänä.enkä pidä aseista.mut outoo se nykyajan metsästys todellakin on :tehdään esim.sorsille oikein ruokintapaikkapöytiä ja opetetaan ruokailemaan ja sit 20.8" miestenmiehet" lahtaa ne siihen.on minusta outoo ja kyseealasta jopa "luuserin hommaa".nuo ei ole oikeita metsästäjiä.onko laillistakaan.tuomitsen.

      • laukkuryssä

        Noinhan se lihakarjakin pidetään karsinassaan jukon päässä kiinni paikallaan ja lihotetaan paksuksi ja tietyn elopainon saavutettuaan elikot kärrätään teurastamoon, jossa ne teurastetaan ja lihat pakataan kauppoihin toimitettaviksi.
        Ja niin Sinä menet kaupan lihatiskille ja valitset sieltä paistin tai soppalihan ja laitat sen ruuaksi.
        Ja tästä Sinä et taatusti märise jonninjoutavia esim. tähän tapaan, että jo vain on outoo ja kyseenalaista tuo lihakarjan kasvatus ja lahtaaminen. Varsinaista 'luuserien hommaa' sano..


    • voisua

      mut ei ne metsästäjiä varmaankaan ainakaan kunnon lihakarjan omistajat kutsu paikoilleen ampumaan.oiskoha ees laillista????et ootpa jotenkin nyt etsinyt vääräntavan lähestyä asiaa.ohoi ja vooi sua.

    • sorsamettäällä

      mitä nää ruokintapöydät sorsille.kertokaa jotka niitä kuuelmma raahatte et sit paukuttelemaan pääsötte.kertokaa nyt tarkkaan.et kellekkään joka epäilöövi teittin oikeeta tarkootusta.ihan meillekkin jotka näitä ihmettelööpi.ku ollaan ihan vanha akassii pöljii.sorsamettäällää.

      • Steyr

        No ennemminhän itsekukin vesilintumetsästystä harrastava lasauttaa pulleaa hyvässä lihassa olevaa sorsaa. Ja jo vain sinä itsekin syyä märsyät sellaista lintupaistia, jossa on lihhaa luitten ympärillä, eikä pelkästään luut ja kuivunut nahka.

        Ruokintalaarista syöneet sorsalinnut ovat tunnetusti paksuja mötiköitä. Eikä niitä sentään yhteen talouteen lahdata, vaan osa jätetään naapureillekin.


    • jotenkiluontokaukana

      no eipä näy kertovan.ja jopa tämmöstä ollaan oltu todistamassa .et niitä järveen syötettiin noittii sorsii ja rannalta, ku oli hyvä vuosi, poikeuita paljo.rannalta räiskivät ja ampuvat.semmottii nuo jotkut metsämiehet?oli muuton varmaankin laitonta.kait.otappa tuosta selvä.ku on niin suomi täynnä hyviä mehtämiehiä.nykyään?säälin vaan luntoo. ja miten nämä nykyajan metsämiehet ei sitä kunnioita.

    • Eräveikko

      Ottakaa asioista selvää ennen kuin väitätte omia uskomuksia todeksi täällä ja väitätte asioita laittomiksi yms.Nykyaikana tiedon hankkiminen helpoa joten metsästyslaki pykälät löytyvät muutenkin kuin ostamalla lakikirjaa ja tai metsästäjänopasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1602
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1048
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe