Aihe

Dronen ohjaus läppärillä?

miespoikalapsi

Moro, valistakaas tietämätöntä. Nimittäin:

Voikos wifi-alueella toimivaa dronea ohjata ja sen lähettämää kuvaa katsoa läppärillä? Siis saman wifin alueella sekä drone että läppäri? Näiden välille wlan-reititin tms. tietty jotta läppäri juttelee kopterin kanssa. Tällä saisi isompaa kuvaa ja läppärin ominaisuuksin.

Yleensä mitä olen vähän katsellut tapahtuu ohjaaminen jollain puhelimella tai tabletilla. Läppärissä olisi paremmat tallennus- ja muutkin ominaisuudet.

Voisin väsätä sellaisen tyrävyön jossa läppäriä voisi pitää edessäni lennätyksen aikana jos tämä on ensinkään mahdollista. Onnistuinko ilmaisemaan kysymykseni?

3

232

  Vastaukset

  • Mahdollista tietenkin. Kuvan siirtäminen samalla kanavalla on riskaabelia viiveitten vuoksi. Kuva ei ole välttämättä realiaikasta joten ohjaaminen voi tulla ilkeästi viiveellä. Tietokoneita käytetään ohjaukseen kun lento tapahtuu autonoomisesti ennalta suunniteltua reittiä pitkin. FPV-lennätys näppäimistöltä on haastavaa ja joy-sticin rakentaminen järjestelmään haastavaa joten suosittelen erillisen ohjauslaitteen ja videolinkin hankkimista. Saattaa jopa tulla edullisemmaksi kuin lähteä läppäriä soveltamaan. Drone onkin sitten oma haasteensa. Valmispaketin saa rahalla. Kitin joutuu säätämään samoin kun valmis paketti vaurioituu.

   Opettele ensin lennättämään. FPV:ssä on muutenkin haastetta.

  • kiitos vastauksesta. Kyllä, ymmärrän jos on viiveitä että ohjaaminen voi olla viheliäistä. Saako kuvan ja ohjauksen jotenkin eri kanaville, olisiko apua? DJII Mavicissa on kuulemma useiden kilometrien kantavuus, joten toimii varmasti wifin kantomatkan ulkopuolella, jollakin tekniikalla sekä kuva että ohjaus.

   Sitten: jos FPV-laseja käyttää, kuinka niihin suhtautuu vaatimus näköyhteydestä? Tarkoitan: lasithan pannaan päähän eikä itse konetta voi sen jälkeen mitenkään nähdä omin silmin....

   • Lasien kanssa onkin se tähystäjä joka informoi ohjaajaa lähestyvästä vaarasta. Tähystäjä tai paremminkin avustajaa käytetään lennokkikisoissa tähystämässä muitten yhtäaikaa lentäviä kilpailioita ettei törmäyksiä syntyisi.

    Videolinkki kannattaa järjestää suuremmalle taajudelle kuin ohjaus. Silloin se häiritsee vähemmän dronen vastaanotinta. 5,8GHz on ihan hyvä. Antennit pieniä ja olemattomalla teholla saadaan riittävän pitkiä yhteyksiä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1722