Torrevieja vuokra-asuntojen hinta

Lappi2

Hei!
Olen ihmetellyt pitempään suomalaisten firmojen taksoja vuokra-asuntojen hinnoittelussa!
Ilmeisesti joku on keksinyt hyvän suomilisän joka tulee näköjään joka paikkaan, ei näköjään riitä että olisi vain viikkovuokra tai kk-vuokra, vaan tulee älyttömiä lisiä: avainten luovutus/vienti, siivous, sähkö,internet,vesi,ym.
Herää kysymys? Onko tämä laillisesti mahdollista vai kusetetaanko tässä rehellistä suomalaista taas olan takaa ja otetaan ylimääräistä hintaa ns. SUOMI-lisää???
Olisi kiva että porukka alkaisi vaatimaan oikeita vuokra-asuntojen hintoja eikä mitään lisäkustannuksia! Sillä Espanjassa ei ole hinnat nousseet moneen vuoteen paljoakaan!
Ilmeisesti kaikilla suomalaisilla asunnon välittäjillä on nykyään samallainen politiikka!

32

12210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuokrahinnat

      Se on totta, että tuo Suomi-lisä tuntuu olevan kaikissa suomalaisissa palveluissa Espanjassa. Mutta eihän niitä ole mikään pakko käyttää. Yllättävää kyllä, että Espanjassa löytyy ihan tavallisia espanjalaisiakin palveluita, normaalilla paikallisella hintatasolla. Torreviejassa vuokrataso on sentään pääosin vielä siedettävällä tasolla toisin kuin Aurinkorannikolla, jossa vuokrat ovat parin viime vuoden aikana nousseet aivan järjettömästi, eikä ympärivuotisia vuokra-asuntoja tahdo löytyä enää oikein mitenkään. Tämähän ei ole ainoastaan muualta Espanjaan muuttavien ongelma, vaan se alkaa vaikeuttaa myös paikallisten ihmisten elämää.

      • joskuskuitenkin

        Suomilisä on kaikkialla maailmassa, missä on suomalainen henkilö/ yrityksen nimi jolta ostat jonkun palveluksen. Ilmeisesti siitä syystä, että arvelevat pystyvänsä huijaamaan osaamatonta kulkijaa, joka turvautuu suomalaisnimiseen paikkaan. Tai sitten ovat nykyään niin toivottoman laiskoja, että minimi hommia mutta isommat rahat!


      • Anonyymi

        Turisti on aina rahastuksen kohteena kaikessa myös ruuasta.Pitää tehdä kimppa rivari ostos yhdessä ja jakaa kulut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turisti on aina rahastuksen kohteena kaikessa myös ruuasta.Pitää tehdä kimppa rivari ostos yhdessä ja jakaa kulut.

        Espanjaan on tuotu kauppoihin kaneja lihatiskille alkaa hirvittää jo vesikauhut


    • torrevieja

      8 vuotta Torreviejassa käyneenä voin kertoa että tämä kyllä pitää paikkansa. Kaksi ensimmäistä kertaa vuokrasin asunnot suomalaisen välitysfirman kautta ja kummallakaan kerralla en ollut tyytyväinen. En asunnon hintaan, varustetasoon enkä siivoukseen. Nämä kaksi asuntoa muistuttivat tosiaankin siitä että vuokraajat tulivat Suomesta. Oli vanhoja räsymattoja lattialla ja raanuja seinillä. - Kaapit täynnä isäntäväen tavaroita. Omat vaatteet saivat olla matkalaukussa.
      En sano että kaikki suomalaisten omistamat asunnot olisivat tällaisia, mutta moni on kyllä kertonut että tällaista heilläkin on ollut suomalaisten välittämissä asunnoissa.
      Nykyään olen vuokrannut ruotsalaisten omistuksessa olevia vuokra-asuntoja joita välittää ruotsalaiset ja norjalaiset firmat. - Tyytyväinen olen ollut ja rahaa säästänyt, koska vuokrat sisältävät kaiken ja erikseen maksetaan vain siivous.

    • Selma1234

      Vuokrasin helmikuuksi asunnon Torreteamin kautta. Yhden makuuhuoneen asunto maksoi kaikkine lisineen n. 600 €. Mutta; keskellä yötä sain avaimen ja opastuksen kaikkiin laitteisiin, kun ilmeni pikku vikoja, ne korjattiin välittömästi, asunto oli modernisti kalustettu ja astiasto oli riittävä ja samaa settiä eli ei eripari kuppeja, tavarat mahtui kaappeihin. Kyllä helpottaisi, jos kaikki olisi vuokrassa, kun ne on kuitenkin "pakko" maksaa. Ainoa asia joka harmitti oli, että asunto oli pimeä, jonne ei "päivä paistanut eikä kuu kumottanut".

      • OleTarkka

        On vuokralaisen etu, että välittäjä ottaa vastuuta, osaa huoltaa ja korjata. Esim. likainen ja huonosti huollettu ilmalämpöpumppu on kurja kumppani. Kierrättää likaa, pölyä ja mikrobeja. Voipi mennä terveys ja sädesienen saastuttamat vaatteet roskiin. Talvikaudella on pakko lämmittää ja kesäkuumalla viilentää.
        Ainakin Zarikolla on tumputsuorana ja täysin sokea neito, joka ei huomaa mitään ja vaikka sormella osoittaa, ei myönnä mitään. Rahat kelpaa. Kun vahinko on tapahtunut, pölyisten homekämppien vuokrasopimuksista on vaikea päästä irti.
        Älä tee yli kuukauden sopimusta, jos asunto ei ole ennestään tuttu. Terveys voi mennä nopeamminkin. Edes korkea vuokra ei ole laadun tae.
        Kielitaidottomat eläkeläiset ovat helppo saalis.


      • Anonyymi
        OleTarkka kirjoitti:

        On vuokralaisen etu, että välittäjä ottaa vastuuta, osaa huoltaa ja korjata. Esim. likainen ja huonosti huollettu ilmalämpöpumppu on kurja kumppani. Kierrättää likaa, pölyä ja mikrobeja. Voipi mennä terveys ja sädesienen saastuttamat vaatteet roskiin. Talvikaudella on pakko lämmittää ja kesäkuumalla viilentää.
        Ainakin Zarikolla on tumputsuorana ja täysin sokea neito, joka ei huomaa mitään ja vaikka sormella osoittaa, ei myönnä mitään. Rahat kelpaa. Kun vahinko on tapahtunut, pölyisten homekämppien vuokrasopimuksista on vaikea päästä irti.
        Älä tee yli kuukauden sopimusta, jos asunto ei ole ennestään tuttu. Terveys voi mennä nopeamminkin. Edes korkea vuokra ei ole laadun tae.
        Kielitaidottomat eläkeläiset ovat helppo saalis.

        Kun myyt katso ettei käy kuin riinalle ja Leolle juttu 4.1.2020 iltasanomissa. Kysy tietääkö remeka invedt kuka tässä oli välittäjänä, he saattavat tietää kun ovat olleet myyjinä tosi kauan


    • TerveysEnsisijalla

      Tv:ssä on ainakin kaksi suomalaisten omistamaa välitys firmaa, joista en ole kuullut muuta moitetta kuin että vähän kalliita - T.T. ja Lomae......
      Huolto pelaa, asunnot tarkastetaan, siivousmaksu käytetään siivoukseen ja vakuusmaksu palautetaan ajallaan. Itsellä hyvää kokemusta Lomae:sta, tutuilla molemmista.

      • Omistaja

        Kannattaa vuokrata suoraan vuokranantajalta. Mikäli tarvitset asuntoa 3h k Torreviejassa niin laitahan viestiä. Asunnoissa uudet kalusteet ja siistit kodit. Rauhallinen sijanti myös keskustassa. Yhteydenotot [email protected]


    • valkohiekkaa

      Costa Blancalla ruuan hinta on aivan liian kallista verrattuna muihin Välimeren maihin. Esimerkiksi mansikat 3-5e rasia Suomen hinta (muualla 1-2e esim. Italia, Ranska jne.) Valmis salaattiannos 3-6e (Suomen hintataso taas). Ravintoloiden annoksia 10e, ei ihme että pikaruokalat ovat suosittuja. Ihmetyttää ne jotka kehuvat Espanjaa halvaksi, ei ole enää jos vielä 3-6 vuotta sitten olin. El Corte Ingles tavaratalokin on kallis ja täynnä kalliita luksusmerkkejä. Joku vie kaikesta välistä rahaa ja esim. jotkut liikkeiden omistajat asuvat Madridissa ja Italiassa saakka, mutta silti tienaavat yrityksillään Costa Blancalla ja ovat nostaneet hintoja. Erään ruokakaupan kuitista näin että omistaja oli Madridissa ja liike Costa Blancalla. Ovat avanneet myös aivan samoja kahviloita joita on Riminillä. Loma-asuntojen hinnoista voi yrittää neuvotella, mutta mistään ruuan hinnasta ei.

    • mafianvaltaama

      Vuokratkaapa venäläisiltä, ainakin bookingcomissa on halpoja mutta lisämaksuja päälle tulee kaiken maailman ylimääräiset maksut: siivous, varausmaksu, sähkö, vesi, netti sun muuta. Ja tarkastavat miten paljon kulutat sähköä vettä, britit ovat valittaneet saamastaan kohtelusta kun sähköstä ja vedestä laskutetaan lisää asumisen lisäksi. Harmi että useiden eri maiden mafia vaikuttaa vallanneen koko Espanjan, siellä monet tienaa ja piilossa tienaavat aivan muilla konsteilla.

      • Anonyymi

        Suihkussa kannattaa käydä lähellä jos on hotelli kylpylä uimahalli niin pari tuntia kerran viikossa kunnolla siellä peseytyy ja myös altaalla voi jos on suihku tai rannalla saippuaa mukana.


    • 32v

      Eräs tuttavapariskuntamme vuokrasi Lago Jardinin yhden makuuhuoneen ylemmän kerroksen asuntoaan 80€/kk kulutusmaksut. Vuokraus tapahtui käsittääkseni Suomiseuran tuttavan kautta.
      Nyt ko. pariskunta asuu siellä itse.

      Jos olisin itse hakemassa niin käyttäisin hieman aikaa paikalla ja tekisin valinnan paikallisten toimistojen valikoimasta.

      • J.M.J

        Vuokrattavan asunnon omistajana sanon, että ei oman asunnon vuokraaminen mikään hyvä bisnes ole, vaikka asuntomme onkin melkein koko ajan vuokrattuna silloin, kun emme itse siellä ole. Kulut lukuun ottamatta lainanhoitokuluja vuokrataloilla saa peitettyä, mutta ei juuri muuta. Suomalaisvuokranvälittäjillä ja saman firman sisällä kilpailu on kovaa, joka tarkoittaa sitä, että asuntoa on päivitettävä vuosittain. Vuokrafirma määrittää varustetason mitä pitää olla ja mikä pitää olla kunnossa. Esim. kahden makuuhuoneen kämpässä kaikkea pitää olla neljälle riittävä määrä ja kun ne ovat kovassa käytössä pitää esim. petivaatteet, pyyhkeet jne uusia muutaman vuoden välein ja siis vähintään 8 kpl kaikkea. Tämän lisäksi pitää pesettää sohvanpäällisiä, petauspatjan päällisin 1-2 kertaa vuodessa. Asunnon seinät pitää maalata 2-3 vuoden välein. Meillä asunto on ollut vuodesta 2010. Lämminvesivaraaja on vaihdettu 2 kertaa, pesukone kerran, kahvinkeitin 3 kertaa, imuri 2 kertaa ja jenkkikaappi kerran. Verot vuokratuloista on tietty maksettava. Muita kuluja yhtiövastike, kiinteistövero ja kotivakuutus.


      • 32v
        J.M.J kirjoitti:

        Vuokrattavan asunnon omistajana sanon, että ei oman asunnon vuokraaminen mikään hyvä bisnes ole, vaikka asuntomme onkin melkein koko ajan vuokrattuna silloin, kun emme itse siellä ole. Kulut lukuun ottamatta lainanhoitokuluja vuokrataloilla saa peitettyä, mutta ei juuri muuta. Suomalaisvuokranvälittäjillä ja saman firman sisällä kilpailu on kovaa, joka tarkoittaa sitä, että asuntoa on päivitettävä vuosittain. Vuokrafirma määrittää varustetason mitä pitää olla ja mikä pitää olla kunnossa. Esim. kahden makuuhuoneen kämpässä kaikkea pitää olla neljälle riittävä määrä ja kun ne ovat kovassa käytössä pitää esim. petivaatteet, pyyhkeet jne uusia muutaman vuoden välein ja siis vähintään 8 kpl kaikkea. Tämän lisäksi pitää pesettää sohvanpäällisiä, petauspatjan päällisin 1-2 kertaa vuodessa. Asunnon seinät pitää maalata 2-3 vuoden välein. Meillä asunto on ollut vuodesta 2010. Lämminvesivaraaja on vaihdettu 2 kertaa, pesukone kerran, kahvinkeitin 3 kertaa, imuri 2 kertaa ja jenkkikaappi kerran. Verot vuokratuloista on tietty maksettava. Muita kuluja yhtiövastike, kiinteistövero ja kotivakuutus.

        Uskon kokemuksiisi!
        Meidän tilanteemme oli toinen. Ostimme asuntomme 1986 Paseo Juan Apariciolta. La Paz.
        Talossa portero joka hoiti vuokrauksen 20%:n komissiota vastaan.
        Ostaessamme asunto oli rakennusvuoden 1960 mukaisessa kunnossa mutta emme ryhteyneet remontoimaan.
        Pisimmillään asunto oli vuokrattu yhtäjaksoisesti 3,5 vuodeksi.
        Lyhyemmissä vuokrasuhteissa, eli ollessamme työelämässä, ilmoitimme tuloaikamme ja portero hoiti mm. siivouksen ilman meille koituneita kustannuksia.

        Välillä oli tein täydellisen keittiörempan ja koko asuntoon pintaremontti.

        Kun "eläköidyimme" 2002 lopetimme säännöllisen vuokraamisen.
        Toiseksi viimeiset markka-aikaiset vuokralaiset pulittivat meille kesäkuukausilta markoiksi muunnettuina 10400mk josta portero oli ottanut omansa.

        Viimeiset vuokralaiset maksoivat euroaikna myös hyvin mutta,portero oli vaihtunut eikä tämä uusi hoitanut hommaansa vaan viimeisten mukaan lähti mm. 2kpl kolmen istauutavaa, keinonahkaista sohvaa, kymmenisen kylpypyyhettä, melkein kaikki liinavaatteet, parhaat (fiskarsin) keittiövälineet, osa astioista, kaikki koriste-esineet, 4:n vuoteen umpipuiset päädyt, 120cm leveä varavuode patjoineen yms.
        Portero ei saanut takaisin kuin suomalaiset kirjamme.
        Vuokra kattoi kyllä rahallisen tappion mutta vitutti mennä sinne yöllä tuttavaperheen kanssa.
        Kaikki vuokralaiset olivat espanjalaisia.

        Tuon jälkeen olemme vuokranneet vain tuttavillemme tai heidän tuttavilleen. 10€/vko/aikuinen sisältäen kulutusmaksut.
        Nykyiseltä porterolta, Juanilta emme ole edes kysyneet hänen mielenkiintoaan vuokraamisen hoitamiseen. Asunto, 2mh, oh, k, kh, parveke, 78m2 on itäsiiven ylimmässä kerroksessa ja rannassa joten oletettavasti se olisi edelleenkin helppo vuokrata.

        Niin. Kalut. Paitsi keittiö ml. pesukone, jääkaappi ja lämminvesiboileri niin olemme uusittaneet kaksi ikkunaa ja tettäneet täydellisen kylppäriremontin. Sähköt on uusittu koko taloon ja nyt ne ovat tahkonneet julkisivuremonttia pari vuotta. Kun menemme keväällä niin saa nähdä missä vaiheessa se on.


      • Anonyymi

        ...


    • Vuokraus

      Lago Jardin alueena kiinnostaisi, koska olemme käyneet siellä katsomassa myynnissä olevaa/ollutta kohdetta. Nyt kuitenkin olisimme asunnon vuokraamisen kannalla alueelta, kirjoittajan mainitseman vuokraustason mukaista. Kiinnostaisi mahdollisesti vastavuoroisesti saada näin paikallista tietoa kuluvan talvikauden ajalta?

      • 33v

        Oma ehdotukseni. Vuokraa itse kaupungista asunto 2 -4 viikoksi ja kierrä paikalliset välitysliikkeet! Tarjontaa on tuhottomasti sekä vuokralle, että ostettavaksi.
        Valitse miellyttävä alue äläkävälttämättä juutu siihen Jardiniin!
        Tärkeä kysymys. Arveletko viihtyväsi pitempiä aikoja jossakin reservatiossa vai kaupungissa. Tietyillä alueilla on suomalaisten keskinäinen toiminta vilkasta.

        Miellä talviauringon tärkeys! Ahaalla kiertävän mollikan esteettömyys. Sen tajuaa kun sen menettää.

        Jos Lago Jardin kiinnostaa niin minä ottaisin yhteyttä paikalliseen Suomi-Seuraan ja kyselisin sitä kautta.


    • Asuntoavailla

      Moikka! Tarvitsisin asuntoa torreviejasta 1.5 alkaen mahdollisimman edukkaalla vuokralla. Onko antaa vinkkejä mistä lähteä katsomaan? Suomalaisten välitysfirmojen kautta nyt lähinnä katsellut. Ja tuleekos noihin vuokrattaviin aina erikseen vesi sähkö erikseen maksettaviksi? Toki jos tätä kautta löytyy asunto ja joku haluaa vuokrata, niin voidaan keskustella asiasta lisää.

    • Inkkklöogcvkk

      Tulee yleensä vesi ja sähkö ja netti ym. En ainakaan Rantuulta vuokraisi yhtään mitään.

    • Anonyymi

      Mikä välittäjä oli kyseessä torreviejassa kun vanhukset jätti asunnon myyntiin viittaan 4. 1 olleeseen iltasanomat juttuun

    • Anonyymi

      Tuo vuokraus on vähän kuin silmänkääntötemppu ettei vuokra kovin kallis ole.
      Mutta sitten nuo lisäkulut on joillakin suomalaisilla vuokraajilla tuplaten paikalliseen tasoon nähden.Minä maksoin noista lisäkuluista 20-30 prossaa asunnon vuokran päälle että aika huomattava määrä kokonaisuuteen.
      Yllättävää oli sekin että vuokraajan piti olla kiinteistön hoitaja samalla kun niitä puutteita ja vikoja alkoi löytymään enemmänkin.Ja toki jos jotain rikkoontuu korjauksen yhteydessä niin sen maksat.
      Joku sanoi ettei ole pakko vuokrata ja näinhän se on.Jatkossa en vuokraa enää noilla lisäkuluilla kun sellaisiakin asuntoja löytyy joitten vuokraan nuo lisäkulut kuuluvat.

    • Anonyymi

      Ainahan suomalaiset selittelee niitä taksojaan. Yksikin firma mikä pitää Tori.fi ilmaisena mainospaikkanaan;erittelee HALVAN vuokran ja tusinan erillisiä maksuja,mitkä on pakollisia-ja joista koostuu paljon täppiä. Niin,miksei laiteta niitä vuokraan-ja selitetä mitä pitää sisällään?
      Rahastusta,Torrevieja ei ole mikään suosituimmuuden huippu.Yleinen vuokrataso matala.

    • Anonyymi

      Juttelin taksimatkalla kuskin kanssa ja puhe kääntyi asuntoon (osasi englantia). Kun kerroin vuokran, kuski räjähti nauruun. Siinä yritin hiukan selitellä, että vuokraan sisältyy vesi ja internet. Loppusiivouksesta maksu erikseen. Espanjalaiset kuulemma maksavat peruskaksiosta alle 300 e/kk (2018). Siihen päälle vesi, sähkö, lämpö, netti.
      Asunnonvaltaajat eivät tietysti maksa mitään, paitsi jos tekevät sähkösopimuksen.

      • Anonyymi

        Tämä siis Torreviejassa.


    • Anonyymi

      Vuokrasimme taannoin Torreteam:lta Torreviejassa asunnon ja kaikki meni ok. Kokemus oli kiva kunnes kyseisen firman omistaja vaihtui ja firmasta tuli UusiTorreteam! Varokaa tätä UusiTorreteam välitysfirmaa! Mainostaa pääasiassa samoja asuntoja mutta repii niistä reippaasti ylihintaa suomalaisilta(vanhan firman hyvällä maineella ratsastaa)! Lisäksi kun nyt otimme heiltä asunnon niin asunnon kunto oli ihan eriluokkaa kuin kuvissa ja esimerkiksi kylpyhuone oli täysin homeessa. Siitä reklamoimme niin omistaja väitti että olemme itse sen homehduttaneet viikossa ja vuokrasuhteen päättyessä ei palauttunut takuurahoja! Todella härski ja häikäilemätön tämä uusi omistaja! Heillä myös suomikauppa Torreviejassa ja sieltä ostamamme suomimakkarat olivat kärsineet katkenneen kylmäketjun jonka johdosta makkarat valmiiksi pilalla ja tämäkin oli omistajan mukaan meidän kotimatkalla(10min) tapahtunutta. Erittäin tympeä tämä punapää kaupantiskillä.

      • Anonyymi

        Tuttua tekstiä !


      • Anonyymi

        Totta kaikki ! Varokaa


    • Anonyymi

      Kysyin tietoja suomal.vuokraasunnosta siinä nimenomaan av.luovutus 60, plus muita kuluja 350e. 380.e vuokraasunnosta mutta kaiken huippu oli uusi ns. Palvelumaksut 400,e. Onkohan järvistä noussut huumelevää henkityseen sairasta. Jose Maria

      • Anonyymi

        Asuntovaunu paikkoja myös voi ajatella asua vaunussa oma katos ulkona sänky siellä on suihku keittiö alueella leiri maksut ja ravintola.Pesula.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuntovaunu paikkoja myös voi ajatella asua vaunussa oma katos ulkona sänky siellä on suihku keittiö alueella leiri maksut ja ravintola.Pesula.

        Ja toimii


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      35
      2811
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      9
      1985
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1443
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1335
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1300
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1221
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1131
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1075
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1044
    10. 21
      1038
    Aihe